Σκύλος-όνειρο που αποκτήσατε. Είσαστε κατάλληλος;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Ανοιξα αυτό το θέμα σε αντιπαράθεση του θέματος «Ο σκύλος-όνειρο που δεν θα αποκτήσουμε!»

Αν έχετε τον σκύλο που ονειρευτήκατε αλλά πιστεύετε ότι δεν είσαστε ο καταλληλότερος ιδιοκτήτης.

Για παράδειγμα αν ο σκύλος σας είναι θηλυκός και είναι μορφολογικά εξαίρετος και δεν είσαστε εκτροφέας, αν είναι σκύλος εργασίας και είναι εξαίρετος και δεν είσαστε ούτε εκτροφέας ούτε εκπαιδευτής. Τι κάνετε;:confused:

Γιατί να πάει σε εκθέσεις ή αγώνες; Από την άλλη να έχεις τον τέλειο σκύλο και να πάει χαμένος;

Όσοι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία θα ήθελα να μου πουν την γνώμη τους.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν χρειαζεται να εισαι απαραιτητως εκτροφεας για να παει ο σκυλος σου σε Εκθεση ή και να ζευγαρωσει ακομα... σε συνεργασια με τον εκτροφεα σου μπορεις να τα κανεις και τα δυο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Και τι εννοείς: να πάει χαμένος;
Αν έχεις τον τέλειο σκύλο, που ονειρεύτηκες κιόλας, είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Αυτό από μόνο του φτάνει, πιστεύω.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν έχεις τον τέλειο σκύλο, που ονειρεύτηκες κιόλας, είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Αυτό από μόνο του φτάνει, πιστεύω.
Νομιζω οτι εννοει.. εαν ο σκυλος μπορει να προσφερει στη βελτιωση της φυλης του.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πως ζευγαρώνεις το σκυλί αφού δεν είναι πια του εκτροφέα; Αλλά ενός απλού ιδιώτη.
Σε συνεργασία με τον εκτροφεα σου και αφου παρει τιτλους και αποδειξει οτι μορφολογικα και απο θεμα χαρακτηρα ειναι σκυλος αξιος για αναπαραγωγη... βρισκετε ενα αντιστοιχο θηλυκο/αρσενικο που θα επιλεξει εκεινος και ζευγαρωνουν.
Δεν καταλαβαινω τι ακριβως ρωτας....

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!! ότι σίγουρα είσαι ενας ευτυχισμένος άνθρωπος.
Αλλά και για να παρει και εξαίρετος ένας σκύλος ειδικά σε αγώνες εργασίας θέλει πολύ χρόνο και πάρα πολύ χρήμα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!! ότι σίγουρα είσαι ενας ευτυχισμένος άνθρωπος.
Αλλά και για να παρει και εξαίρετος ένας σκύλος ειδικά σε αγώνες εργασίας θέλει πολύ χρόνο και πάρα πολύ χρήμα.
Αν δεν συμμετεχει ομως... δε θα μαθεις ποτε αν ειναι εξαιρετος...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Amaliaz, εννοώ ότι εγώ έχω θυλικό σκύλο και δεν είμαι εκτροφέας. Πως μπορώ να ζευγαρώσω τον σκύλο μου;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Amaliaz, εννοώ ότι εγώ έχω θυλικό σκύλο και δεν είμαι εκτροφέας. Πως μπορώ να ζευγαρώσω τον σκύλο μου;
Σου εχω απαντησει πιο πανω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Κι εγώ βρε παιδί μου δεν πολυκαταλαβαίνω :confused:
Στην τελική, γιατί να ζευγαρώσεις την σκύλα σου; Για την βελτίωση της φυλής, όπως λέει η Αμαλία;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κοίτα.... Αυτό το θέμα είναι λίγο πιό... στενό να το πώ? πιό περιορισμένης συμμετοχής να το πω? Γιατί βγάζει λίγο στην απ'έξω όλους εμάς που έχουμε ημιαιμάκια απροσδιόριστης γενεολογίας...

Το σκυλάκο μου δεν θα μπορούσα να τον φανταστώ ούτε στα πιό τρελλά μου όνειρα... Τώρα για το αν είμαι κατάλληλη γι'αυτόν? Σίγουρα είναι καλύτερα μαζί μου παρά πνιγμένος όπως ήταν στο "πρόγραμμα" του να γίνει, το θέμα είναι ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω και πρέπει να το κάνω και σύντομα για να αντιμετωπίσω κάποια επιθετική συμπεριφορά που έχει βγάλει... Άρα μάλλον δεν έχω αποδειχτει και η πιό κατάλληλη γι'αυτόν!

Όσον αφορά εκθέσεις μορφολογίας ή εργασίας... Χα! Η ημιαιμία του τον κάνει εξίσου ακατάλληλο αυτόν όσο κι εμένα!

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Κοίτα.... Αυτό το θέμα είναι λίγο πιό... στενό να το πώ? πιό περιορισμένης συμμετοχής να το πω? Γιατί βγάζει λίγο στην απ'έξω όλους εμάς που έχουμε ημιαιμάκια απροσδιόριστης γενεολογίας...

Το σκυλάκο μου δεν θα μπορούσα να τον φανταστώ ούτε στα πιό τρελλά μου όνειρα... Τώρα για το αν είμαι κατάλληλη γι'αυτόν? Σίγουρα είναι καλύτερα μαζί μου παρά πνιγμένος όπως ήταν στο "πρόγραμμα" του να γίνει, το θέμα είναι ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω και πρέπει να το κάνω και σύντομα για να αντιμετωπίσω κάποια επιθετική συμπεριφορά που έχει βγάλει... Άρα μάλλον δεν έχω αποδειχτει και η πιό κατάλληλη γι'αυτόν!

Όσον αφορά εκθέσεις μορφολογίας ή εργασίας... Χα! Η ημιαιμία του τον κάνει εξίσου ακατάλληλο αυτόν όσο κι εμένα!
Το άνοιξα σήμερα το θέμα με αφορμή την έκθεση Μορφολογίας και για το προηγούμενο θέμα που ανέφερα.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι "ο σκύλος όνειρο" καθαρόαιμο αν μας κάνει ευτυχισμένους.
Απλά λόγο της ημέρας επικεντρώθηκα στα καθαρόαιμα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Απλά θέλω να πώ ότι δεν ΄γινεται να είναι σκύλος όνειρο κανένα ημίαιμο, γιατί το καθένα είναι μοναδικό, και δεν μπορεί κανείς να το "ονειρευτεί" πρίν το αποκτήσει...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Ποιος ειναι ο λογος που θες να ζευγαρωσεις τη σκυλα σου;
Δεν είπα ότι θέλω. Αναφέρθηκα απλά με δικό μου παράδειγμα, για να μάθω αν γίνεται και πως.
Προς το παρόν πάντως δεν σκέφτομαι καθόλου να την ζευγαρώσω. Είμαι κατά του ζευγαρώματος εκτός αν είσαι ο ίδιος σωστός εκτροφέας.

Εκτός τον άλλων ο τρόπος που μου προτείναν δηλαδή να γίνει με συννενόηση του εκτροφέα του σκυλιού μου. Με τίποτα στον κόσμο.
Μπορεί να ήταν πολύ καλή γέννα αλλά την πήρα στο μαύρο της το χάλι.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Δεν την ειχε προσεγμενη ο εκτροφεας της; Απο Ελλαδα την πηρες;
Απο Ελλάδα. Είχε βαθιές πληγές στους αγκώνες από το τσιμέντο που την είχαν. Είχε προβλημα στα αυτιά της, που κολάει από την μαμά της αν την ώρα της γέννας το έχει και αυτή.