Σκύλος-φύλακας;;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
στελιο δινεις λιγο λαθος κατευθυνση σε καποιους που μπορει να μην εχουν τις γνωσεις σου.

πρεπει να ξερουμε ποτε ενισχυουμε κ ποτε διορθωνουμε.δεν γινεται να τον αφηνουμε παντα να γαυγιζει εστω κ αν το κανει για φυλαξη.στην αρχη που θα μας δειξει οτι φυλαει,θελει επιβραβευση κ μετα πρεπει να μαθει να ακουει στο στοπ η κατι τετοιο.δεν μπορει να συνεχιζει να γαυγιζει για οσο θελει αυτος ,οταν ειμαστε μπροστα.αυτο φυσικα για να γινει θελει δουλεια.το τονιζω αυτο για να μην δημιουργηθουν παρεξηγησεις πανω στην επιβραβευση κ την διορθωση κ ξεκινησουμε να αφηνουμε τα ζωα ανεξελεγκτα κ ενισχυουμε την καθε συμπεριφορα φυλαξης.ο νικος αλλο πραγμα μαλλον εννοει κλωτσοπατιναδα,προφανως οχι την διορθωση.κ υποψιν,σκυλος που το εχει μεσα του ,δεν του το κοβεις αυτο ευκολα.

οσο για το δαγκωμα στα χερια σου,επισης το θεωρω οτι μπορει να παρεξηγηθει.κατ εμε,δεν ειναι κ οτι καλυτερο,αλλα δεν ειναι κ λογος για διαφωνια.απλα δεν βρισκω λογο να δαγκωνει εσενα,αλλα θα ηθελα μια εξηγηση μηπως κ εχεις δικαιο.

οσο για το βιντεο κ τις προεκτασεις αυτου,θεωρω,οπως ειπαν κ καποιοι αλλοι,οτι ειναι θεμα σκυλου κ του χαρακτηρα του.δεν ειναι ασπρο η μαυρο η ιστορια.

επισης ,κατι που ηθελα να σημειωσω...στα 3 ανεκπαιδευτα σκυλια,δεν εγινε καμια προσπαθεια ερεθισμου.πλησιασε πολυ φυσικα...θα μπορουσε με καποιους τροπους να τσιτωσει κ τα ανεκπαιδευτα κ το βιντεο να μην του βγει καθολου.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
στελιο δινεις λιγο λαθος κατευθυνση σε καποιους που μπορει να μην εχουν τις γνωσεις σου.

πρεπει να ξερουμε ποτε ενισχυουμε κ ποτε διορθωνουμε.δεν γινεται να τον αφηνουμε παντα να γαυγιζει εστω κ αν το κανει για φυλαξη.στην αρχη που θα μας δειξει οτι φυλαει,θελει επιβραβευση κ μετα πρεπει να μαθει να ακουει στο στοπ η κατι τετοιο.δεν μπορει να συνεχιζει να γαυγιζει για οσο θελει αυτος ,οταν ειμαστε μπροστα.αυτο φυσικα για να γινει θελει δουλεια.το τονιζω αυτο για να μην δημιουργηθουν παρεξηγησεις πανω στην επιβραβευση κ την διορθωση κ ξεκινησουμε να αφηνουμε τα ζωα ανεξελεγκτα κ ενισχυουμε την καθε συμπεριφορα φυλαξης.ο νικος αλλο πραγμα μαλλον εννοει κλωτσοπατιναδα,προφανως οχι την διορθωση.κ υποψιν,σκυλος που το εχει μεσα του ,δεν του το κοβεις αυτο ευκολα.

οσο για το δαγκωμα στα χερια σου,επισης το θεωρω οτι μπορει να παρεξηγηθει.κατ εμε,δεν ειναι κ οτι καλυτερο,αλλα δεν ειναι κ λογος για διαφωνια.απλα δεν βρισκω λογο να δαγκωνει εσενα,αλλα θα ηθελα μια εξηγηση μηπως κ εχεις δικαιο.

οσο για το βιντεο κ τις προεκτασεις αυτου,θεωρω,οπως ειπαν κ καποιοι αλλοι,οτι ειναι θεμα σκυλου κ του χαρακτηρα του.δεν ειναι ασπρο η μαυρο η ιστορια.

επισης ,κατι που ηθελα να σημειωσω...στα 3 ανεκπαιδευτα σκυλια,δεν εγινε καμια προσπαθεια ερεθισμου.πλησιασε πολυ φυσικα...θα μπορουσε με καποιους τροπους να τσιτωσει κ τα ανεκπαιδευτα κ το βιντεο να μην του βγει καθολου.
Λαυρέντη εννοείται ότι ο σκυλος πρέπει να δουλευτεί!Το αναφέρω άλλωστε!Φυσικότατα δεν πρέπει να αφήνουμε ανεξέλεγκτα τα πράγματα!

Δεν κατευθύνω κανέναν και όσον αφορά τα συμπεράσματα του καθενός καλά θα κάνει να τα φιλτράρει πρώτα!Ενήλικες είμαστε θέλω να πιστεύω!Εγώ απλά καταθέτω την προσωπική μου άποψη σαν ένας ιδιοκτήτης σκύλου που...βγάζει φύλαξη!Το πόσο έκρινα να επιτρέπω κάποια πράγματα εσκεμμένα ή όχι αφορούν μόνο εμένα και τον σκύλο μιας και η κάθε σχέση ιδιοκτήτη-σκύλου είναι ξεχωριστή!

Για πιο λογο να αφηνεις το σκυλο σου να σε δαγκωνει??
Το είπα για την αναφορά το φίλου στα δαγκώματα στα χέρια της μητέρας του και στα σκουπίδια!:D

'Ασε με εμένα,εγώ είμαι ξεχωριστή κατηγορία!Δεν παίζω με τον σκύλο μου, παλέυω και εκεί κολλάει και το κρατσάνισμα το επιτρεπτό!;)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Κι εγώ Στέλιο παίζω - παλεύω με το σκύλο μου! Αν με παραδαγκώσει και το παρακάνει τον δαγκώνω κ εγώ να δεί τη γλύκα. Λίγο στο μουσούδι ή στο αυτάκι. :p Αλλά γενικώς το ερώτημα μου είναι κατά πόσο το μάλωμα γενικώς *χαλάει* το σκύλο. Δηλαδή αν του σπάει τον τσαμπουκά και τον δαμάζει κατά κάποιο τρόπο. Δηλαδή αν με τον τρόπο μου τον ευνούχίζω τρόπον τινά. Ξαναλέω αναφέρομαι στο μάλωμα γενικώς. Προφανώς αν τον μαλώσεις την ώρα που γαυγίζει σε κάποιο ξένο ή εξωτερικό θόρυβο τότε τον *χαλάς*. Αλλά τι γίνεται με τις παρατηρήσεις γενικώς στο πλαίσιο της συνύπαρξης?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το ποτε θα τον μαλωσεις εχει μεγαλη σημασια την ωρα που φυλαει.πχ γαυγιζει το σκυλι σου σε κατι,εσυ πρεπει να βγεις να δεις σε τι γαυγιζει,να του πεις μπραβο κ μετα να σταματησει.περνας καποιο μυνημα στον σκυλο ετσι.το να τον αφησεις να γαυγιζει ανεξελεγκτα ειναι λαθος.το να τον κοψεις αμεσως κ χωρις να δεις ,παλι ειναι λαθος.ολα θελουν κ εχουν τροπο.

• Like
Reactions: Jimmm

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
το ποτε θα τον μαλωσεις εχει μεγαλη σημασια την ωρα που φυλαει.πχ γαυγιζει το σκυλι σου σε κατι,εσυ πρεπει να βγεις να δεις σε τι γαυγιζει,να του πεις μπραβο κ μετα να σταματησει.περνας καποιο μυνημα στον σκυλο ετσι.το να τον αφησεις να γαυγιζει ανεξελεγκτα ειναι λαθος.το να τον κοψεις αμεσως κ χωρις να δεις ,παλι ειναι λαθος.ολα θελουν κ εχουν τροπο.
ναι αλλα αναγκαστικα για να σταματησει πρεπει να τον μαλωσουμε

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Νομιζω η εκπαιδευση του να βγει ο σκυλος μπροστα ειναι εξισου σημαντικη με το να "μαζευτει" ο σκυλος.
δλδ ανολγα τις περιπτωσεις... αλλοι σκυλοι θελουν μαζεμα και αλλοι απλωμα.. :p ;)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ναι,πρεπει να τον μαλωσουμε σε καποιες περιπτωσεις,στην πορεια ομως θα ξεκαθαρισει στο κεφαλι του ,οτι ναι μεν γαυγιζω,αλλα οταν μου πει ο μαστερ στοπ εγω σταματαω.δεν ειναι κακο να μαλωσεις.ειπαμε,σημαντικο ρολο παιζει το ποτε.επισης εδω να σημειωσουμε ,οτι διορθωνεις αν κ μονο το σκυλι παραβεψει την δευτερη εντολη η οποια ειναι το στοπ πχ....που σημαινει οτι πριν απο ολα πρεπει να του εχεις μαθει κ αυτο.η διορθωση θα ερθει οπωτε σε περιπτωση ανυπακοης στην δευτερη εντολη η στην εντολη γενικα μετα το γαυγησμα.σκεφτειτε οτι αντι για στοπ πχ ,λεμε κατσε.κ ενω γαυγιζει ,το σκυλι πρεπει να κατσει.οπωτε για ολα αυτα πρεπει να ξερει ο σκυλος τι ζηταμε απο αυτον.αλλο το να κοβεις τον σκυλο κ αλλο απλα να του δινεις μια εντολη εναντια σε αυτο που θελει να κανει.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...

Όταν περπατάς το βράδυ στην βόλτα σας και εκεί που είστε μόνοι εμφανίζεται κάποιος στο απέναντι πεζοδρόμιο και ο σκύλος τον δει και τσιτώσει και κάνει τα γουφ-γουφ του ή σηκώσει τρίχα ή αρχίσει το γάβγισμα και βγάλει προστασία εσύ τον αρχίζεις στα σουτ-σουτ και τον τραβάς/τραβολογάς να σταματήσει γιατί είναι βράδυ και μην σηκώσει την γειτονιά στο πόδι!Και αυτό είναι ένα απλό παραδειγματάκι...

...
Θα συμφωνήσω σε ολα εκτός της τρίχας

Το να σηκώνει τρίχα δηλώνει ανασφάλεια (δε νοιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και προσπαθεί να αυξήσει τον όγκο του για να τρομάξει τον αντίπαλο) και δεν είναι ότι καλύτερο.

Ο σκύλος - φύλακας κατ εμέ πρέπει να έχει την αυτοπεποίθησή του στο μέγιστο, και όχι να βγάζει άμυνα μέσα από φοβίες

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...

Μια σημείωση περι σήκωμα τρίχας..

Έχει διαφορά ΄το σήκωμα της τρίχας... ΄Σήκωμα τρίχας μόνο στους ώμους-αυχαίνα, | Σήκωμα τρίχας σε όλη τη πλάτη απο ώμους-αυχαίνα μέχρι ουρά...

Επίης το σήκωμα τρίχας, επιβάλει να δούμε, να εξετάσουμε στάση σώματος σκύλου...Στόμα, ορμή, στήσιμο, ήχους, κλπ...

Βεβαίως, για όλα την παραπάνω συμπεριφορά παίζει τεράστιο ρόλο η κοινωνηκοποίηση, τα ερεθίσματα, η ηλικία, κλπ...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Έχει να κάνει με τη συνολική εικόνα του σκύλου σε συγκεκριμένη στιγμή, φάση, ερέθισμα.

Αν ο σκύλος έχει απλά σηκώσει τρίχα στους ωμους, έχει ανοιχτό στόμα, δεν προτάσει το σώμα του, δεν έχει τεντωθεί προς το ερέθισμα, η ουρά του δεν εχει ανοδική πορεία, τοτε θεωρω πως ο σκυλος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει ή εστω καν να αρχίσει την ιστορία.

Αν απο την άλλη πλευρά, ο σκύλος έχει σηκώσει τρίχα σε όλη τη ράζη του μέχρι την ουρά, έχει το στόμα του κλειστό, είναι τσιτωμένος προς το ερέθισμα, η ουρά του έχει σηκωθεί προς τον ουρανό, η ματιά του βγάζει σπίθες, τότε ο σκύλος είναι έτοιμος να κάνει θραυση.

Γενικά, το σηκνωμα τρίχας σε όλη τη ράχη, θεωρω πως ειναι πολυ ποιο "δυνατο" απο από σήκωμα τριχας μονο στους ώμους.

Βέβαια, απαίτειται εξεταση φορες το κάνει αυτό. Κοινωνηκοποιηση. ΤΟ κάνει μόνο βράδυ? Το κάνει πάντα, σε γνωστούς, άγνωστους, αντικειμένα, ειναι εκπαιδευμενος ή όχι, ο ανθρωπος συνοδος, κλπ..

.Ο σκύλος δεν χρησιμοποιεί μόνο το σήκωμα τρίχας για να "δηλώσει" την παρουσία, το μέγεθος του. Το κάνει σε συνδιασμο με πλάγια ΄σταση σωματος, σηλωμα ουρας, τεντωμένα πόδια, κλπ...

Η σημασία της στιγμής, έχει απαντήσεις στο παρελθόν, στην πορεία του.

Last edited:

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Για να βοηθήσω την κουβέντα: Η Emma όταν περνάει άνθρωπος καβαλάει με τα μπροστινά πόδια το φράκτη και με τα πίσω χοροπηδάει ωσάν να θέλει να βγεί έξω. Αυτό διακόπτεται για να μετακινηθεί προς την κατεύθυνση κίνησης του ανθρώπου και ξανά χοροπήδημα. Υπάρχουν φορές (π.χ. χτεσινό εργάτης περνάει με τσάπα έξω από το σπίτι) όπου το γαύγισμά της γίνεται πιό "νευριασμένο", και της σηκώνεται η τρίχα μέχρι την ουρά. Η ουρά εν τω μεταξύ είτε είναι ακίνητη - τσιγκέλι, είτε ψιλοκουνιέναι τσιγκέλι πάντα. . .
Έχει κάνει ΒΥ.

Φοβίες τις Emma: Σοβαρό πρόβλημα με το αυτοκίνητο, διστάζει να ανοίξει με το σώμα της μια μισόκλιστη πόρτα, φοβάται τον κτηνίατρο.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
O Diego επισης το κανει ΜΟΝΟ οταν ειναι στον κηπο βραδυ και νιωσει οτι κατι δεν παει καλα, δει κατι, ακουσει θορυβους ή σταθει καποιος αγνωστος εξω απο την πορτα... τρεχει σαν μανιασμενος κανει κυκλους γυρω απο τον εαυτο του και πηδαει σαν κατσικι μουγκριζοντας... σα δαιμονισμενος . Η τριχα ειναι ορθια εκτος απο τον ωμο και κατα μηκος της ραχης οντως.
Δε νομιζω οτι ειναι φοβος και ανασφαλεια αυτο...
Η αληθεια ειναι οτι πολλες φορες εχω σκεφτει να τον διορθωσω ή να προσπαθήσω να τον ηρεμησω ....γιατι ειναι πολυ τρομαχτικος.. ακομα και φιλοι που τον ξερουν απο μωρο μου εχουν πει οτι τρομαξαν στην εικονα του...
Ποτε ξανα δεν τον εχω παρατηρησει να σηκωνει τριχα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Amaliaz... Όταν υπάρχει μια ακραία συμπεριφορα και απαναλμβάνεται αρκετά συχνά, χωρίς ουσιαστικό λόγο, τότε επιβάλεται να υπάρχει διόρθωση ή γενικά κάποια ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Diego, δεν φενεται να ειναι σε αυτη τη κατηγορία. ;) ...Ουτε εγω πιστευω πως εχει φοβο ή ανασφάλεια.
Επίσης, μεσα στον χωρο του ο σκύλος έχει μεγαλύτερη προστασία, πολλές φορες είναι το "γυάλινο κλουβί" του, νιώθει πολύ καλύτερα, γνωρίζει τα όρια του, έχει το αίσθημα της προστασίας, κλπ...

dimitris73... Προσπάθησε να της διώξεις τις φοβίες... Κτηνίατρο, αυτοκίνητο, πόρτες... ΄

Πολλές φορές ο "σωστός σκύλος φύλακας" δεν κάνει σαματα. Μόνο ζημιά. Κάνει θόρυβο μόνο όταν χρειαστεί. Εξαρταται βεβαια απο τον σκύλο...

...Έχουμε τοσο ωραία θεματα για αυτη τη κατηγορία...Ας μαζευτουν σε ενα και μοναδικό π.χ. "Σκυλος Φυλακας FAQ"

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πολυ ενδιαφερον! α δεν ηξερα οτι αλλο το ενα σηκωμα της τριχας και αλλο το αλλο.. μονο την σταση σωματος ηξερα. τωαρ θα πεσει στενη παρακολουθηση! :D

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Vasbar συμφωνώ, και η περιγραφή μου δεν είχε σε τίποτα να κάνει με πεποίθησή μου ότι είναι ο super φύλακας. Εάν κάποιος μπει μέσα μπορεί να του κουνάει την ουρά .....
Δυστυχώς οι 2 πρώτες δεν ...... είναι σχεδόν 2 χρονών, έχω δοκιμάσει με πολύ υπομονή τα συνήθη, έχω ασχοληθεί με τον εκπαιδευτή για 4μηνο συνεχίζοντας και μόνος μου. Η σωματική κόπωση όπως αυτή εκδηλώνεται με ταχυκαρδίες, μυικούς σπασμούς κλπ με έχει οδηγήσει για οποιαδήποτε μετακίνηση άνω της 1/2 ώρας να δίνω χάπια . Έχει ειπραξει τραυματικές εμπειρίες στο παρελθόν. Είδομεν.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97