Σκύλος & τρέξιμο-Ρυθμός-Διάρκεια-Καταπόνηση...κλπ

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τώρα εποχή καλοκαιριού, τρέξιμο με μια στάση κάνει 3-3.5χλμ με το ζόρι. Το χειμώνα πιάνει τα 6-7χλμ.
Δύο χρόνια τώρα σχεδόν καθημερινά κάνουμε τρέξιμο. Δεν βλέπω κάποια βελτίωση.

Θα ήθελα να μπορεί να κάνει 10χλμ. Αυτό το να την φέρνω σπίτι και να ξαναφεύγω μόνος μου για τρέξιμο δεν μ'αρεσει...

Βελτιώνεται ο σκύλος σε αυτό το θέμα ή είναι θέμα γονίδια το αν μπορεί?

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Τώρα εποχή καλοκαιριού, τρέξιμο με μια στάση κάνει 3-3.5χλμ με το ζόρι. Το χειμώνα πιάνει τα 6-7χλμ.

Θα ήθελα να μπορεί να κάνει 10χλμ. Αυτό το να την φέρνω σπίτι και να ξαναφεύγω μόνος μου για τρέξιμο δεν μ'αρεσει...

Είμαι σίγουρη ότι ο σκύλος μου σκέφτεται ακριβώς το ίδιο πράγμα για μένα!!!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Είμαι σίγουρη ότι ο σκύλος μου σκέφτεται ακριβώς το ίδιο πράγμα για μένα!!!
Χαχαχαχαχα :p

BiggBilly την ξεκινησες σταδιακα? Δηλαδη πρωτα Δηλαδη οταν το σκυλι ξεκιναει τρεξιμο πχ θελει σταδιακη αυξηση. Πρωτα 1 χιλιομετρο για ενα μηνα. Μετα σιγα σιγα το αυξανεις 2-3 χιλιομετρα για αλλον ενα μηνα μετα παλι αυξηση κλπ κλπ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

Τι βελτίωση να δεις!
Με αυτό το πρόγραμμα δεν βλέπεις βελτίωση, απλά διατηρείσαι/ται fit!

Για να δεις αποτελέσματα θα πρέπει να πουσάρεις!
Τροχασμό και άνοιγμα τρέξιμο για λίγο, μετά ξανά τροχασμό.
Τροχασμό και πουσάρισμα σε κλίση αναλόγως για να φτιάξει ισχύα ή αγκώνες.

Βέβαια το όλο πράγμα είναι και επικίνδυνο όπως όλοι ξέρουμε.
Αν τα ισχύα/αγκώνες και γενικά ο σκύλος βρίσκεται σε σωστή φόρμα τότε είναι οκ, αν όχι, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@Berna, είναι 4χρονών.

@st3li0s, αυτό που προτείνεις είναι αργό-γρήγορο-αργό-γρήγορο ρυθμό για cardio. Της ημέρες που δεν έχω όρεξη για μεγάλες αποστάσεις αυτό κάνουμε αλλά κουράζεται τόσο εύκολα που μετα απο 10-15λεπτα γυρνάμε σπίτι :D

Το περίεργο είναι πως με σταθερό ρυθμό ζορίζεται, σαν να μη έχει δυνάμεις. Αν μείνει όμως πίσω 10-20μ θα σπριντάρει να με φτάσει. Αντικειμενικά όμως ο σκύλος δεν είναι για πολλά πολλά, απο μικρή φαινόταν ότι για καναπέ τηλεόραση και φαγητό είναι περισσότερο :D

Απλά μου φαίνεται περίεργο που μετά απο 1-2χρόνια 2 απο τις 3 βόλτες της ημέρας ειναι σε ρυθμό τρέξιμο και ακόμα τα όρια της είναι τα ίδια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
σε σκυλους που αποφασιζουμε να κανουμε γυμναστικη και τρεξιμο καλο ειναι να εχουμε κανει νωριτερα ολες τις απαραιτητες εξετασεις υγειας... ακομα και της δυσπλασιας... εχεις σκεφτει οτι μπορει να εχει δυσπλασια γ και αυτο που κανεις εσυ για καλο να της κανει κακο γισ παραδειγμα?