Σκύλος λυτός, ποιο το σκεπτικό;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Θα είμαι off topic αλλά κατ΄ εμέ και τα 2 video κατ' εμένα είναι απαράδεκτα για ριτριβερ. Δεν αφήνουν το μπαλάκι σε αυτόν που το πέταξε και αναγκάζετε ο άνθρωπος να το τραβήξει από το σκοινί με αρκετή δύναμη για να του το πάρει. Επρεπε να έρχετε ο σκύλος στον άνθρωπο απευθείας και να το φτύνει στα χέρια ή στα πόδια του. Και με πολύ μαλακό πιασιμο-δάγκωμα. (Στο Δευτερο το κάνει βόλτες το μπαλάκι.)Στην Αγγλία χρησιμοποιούνται πάρα πολύ στο κυνήγι μαζί με σέττερ κάνουν άψογη συνεργασία. Τα Σέττερ βρίσκουν το θήραμα και τα Λαμπραντορ τα φέρνουν. Τα Σεττερ έχουν χάσει την ικανότητα για απόρτ. Διδάσκετε, τα περισσότερα δεν το έχουν εμφυτο. Στην Αγγλία από τα Σεττερ στους αγώνες δεν ζητάνε απόρτ. Αυτο το κάνουν τα ριτρίβερ! Το Σεττερ μου φέρεται σε ότι του πετάω τρυφερότατα! και μου το φτύνει μόνο του μπροστά μου. Φυσικά για να το κάνει αυτό έχω ασχοληθεί 100αδες ώρες!!!
Τι λες τώρα παιδάκι μου έγραψα πουθενά πως τα σκυλιά είναι εκπαιδευμενα να μου φέρνουν θο θηραμα; Παιχνιδι κάνουμε για να τρέξουν και να περάσει η ώρα ευχάριστα. Μερικές φορές τα κηνυγαμε εμείς να τους πάρουμε το μπαλάκι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ποτε δεν πρεπει να ειμαστε σίγουροι για τον σκυλο μας, ελευθερο χωρις λουρί... Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει το 100% υπακοής χωρίς λουρί... Αρα, χρειαζεται πολυ προσοχή.

Τωρα γιατι γίνεται αυτο.., υπαρχουν πολλοι λογοι:
Ανευθυνοτητα
Μεγαλες προσδοκιες
Δοκιμη και μαλωμα
Δομικη χαρακτηρα
Απειροι ανθρωποι
Συνδρομο προεκτασης
Απεριοριστη σιγουρια
κλπ...

ΥΓ Ρωτηστε την κυρια Καλιόπη, που είδε 2 Γ.Π. να τρεχουν 100σταρι φουλ-σπιντ προς το μερος της.... ... .. . !! :) :) :)
Δεν θα μπορούσε να με καλύψει, τόσο απόλυτα, ακόμα κι ένα ...δικό μου κείμενο!!!
Συμφωνώ με τον φίλο Vasbar και επαναλαμβάνω:

Η σοβαρότερη "ασθένεια" του σκύλου μας είναι η ...εμπιστοσύνη!!!

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Τι λες τώρα παιδάκι μου έγραψα πουθενά πως τα σκυλιά είναι εκπαιδευμενα να μου φέρνουν θο θηραμα; Παιχνιδι κάνουμε για να τρέξουν και να περάσει η ώρα ευχάριστα. Μερικές φορές τα κηνυγαμε εμείς να τους πάρουμε το μπαλάκι!
Πιστεύω ότι τα σκυλιά σου θα ήταν πιο ευτυχισμένα αν την ώρα του παιχνιδιού με το μπαλάκι στο δίνανε αυτά γιατί θέλανε να σε ευχαριστήσουν και με την σειρά σου να τα ευχαριστήσεις εσύ με ένα μπράβο και ένα χάδι από το να τους τα τραβάτε έτσι απότομα από το στόμα. Με το θήραμα ήθελα απλά να τονίσω το βασικό τους ενστικτο στην επαναφορά είναι κορυφαίοι σκύλοι και πρέπει να τους χαιρόμαστε και καλά κάνεις και ασχολείσαι τόσο ωραία μαζί τους. (Αν είναι τα δικά σου σκυλιά είναι πολύ τυχερά για τα μέρη που τους προσφέρονται για παιχνίδι!!!)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εννοούσα σκύλος λυτός σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον όπως ο δρόμος, η γειτονιά, η παιδική χαρά (παρεπιπτόντως γείτονα αν το βλέπεις αυτό εσύ που άμολας το ντόπερμαν ανάμεσα στα παιδάκια, αν σε βρω θα βάλω εγώ σ' εσένα ηλεκτρικό κολάρο), το γεμάτο σκυλοπάρκο.

Vasbar, απλά Respect!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οταν καποιος " αμολαει " το σκυλο σου σε παιδικη χαρα ... δεν ειναι ο σκυλος του για δεσιμο .... αλλα ο ιδιος
Πρεπει εδω να κανουμε μερικες διευκρινησεις για να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα.
Ο σκυλος μου ειναι μαθημενος χωρις λουρι και δεν εχω ,ουτε δημιουργω προβλημα κανενα.
Διαλεγω το ποτε θα τον λυσω και πιστεψτε με κανει την βολτα του πολυ πιο ευχαριστα.
Οταν λυνουμε τον σκυλο μας θα πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα ενοχληθει κανεις και δεν θα κινδυνευσει ο σκυλος και φυσικα ειμαστε πολυ πιο "προσεκτικοι" ,τι εννοω ?....
Τις προαλλες, καποιος που εκανε τζοκινγ ( σε καποιο μερος που κανουμε την απογευματινη βολτα) ,σταματησε και με ρωτησε " πως και σημερα με λουρι ? ", δειχνοντας απορημενος μια και μας ειχε συνηθησει "ελευθερους"
Του εξηγησα οτι ειχα δει κομματια απο σπασμενα μπουκαλια και θεωρησα καλυτερο να ειναι δεμενος , εδειξε απορημενος πιο πολυ.
Οι περισσοτεροι που δεν εχουν σχεση με σκυλια,εχουν την εντυπωση οτι τα σκυλια ειναι με λουρι γιατι ειναι επικυνδυνα οταν ειναι λυτα
πιστευω οτι ειμαι ενας απο εκεινους που αποδεικνυει καθημερινα οτι αυτο ειναι μυθοπλασια

Ευτυχως που ο σκυλος μου, (νομιζω ) ,εχει καταλαβει οτι το λουρι ειναι για δικη του ασφαλεια και οχι για "περιοριστικους λογους"...(πολλες φορες δειχνει να το ζητα κιολας)
( Ελπιζω καποια στιγμη να μας δωθει η ευκαιρια και να μας γνωρισετε και απο κοντα.... )
Τα πραγματα λοιπον ειναι απλα ...
ο καθε σκυλος εχει την μοναδικοτητα του,
το καθε περιβαλλον εχει την ιδιαιτεροτητα του
και ο καθε κατοχος θα πρεπει να εχει τον απολυτο ελεγχο και υπευθυνοτητα των πραξεων του.
Το να αφησεις λυτο τον σκυλο σου στην βολτα εχει να κανει με ολους αυτους τους παραγοντες και δεν ειναι ασπρο-μαυρο.
Δυστυχως αυτοι που συναντατε πιο συχνα ειναι αυτοι που δεν εχουν υπολογισει τιποτε απο ολα τα και πιστευω οτι δεν τους εχει περασει καν απο τον νου οτι υπαρχουν .....

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Eγώ θα συμφωνήσω απολυτε με Λαυρέντη και vasbar, και επίσης με kopriti ¨οτι λέμε συνέχεια τά ίδια και τα ίδια. :p
Αλλά επειδή δεν λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή να πω κι εγώ ότι εαν αισθανθώ -όπως και το αισθάνομαι ήδη- ότι τα σκυλιά μου έχουν ανάγκη να τρέξουν ελεύθερα θα κοιτάξω να βρω το χώρο για να γίνει αυτό όπως θεωρώ ότι κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι άνθρωποι. Δεν θα διακινδυνεύσω όύτε την δική τους ασφάλεια αλλά ούτε και θα υποβάλλω σε κάποιον την παρουσία τους χωρίς λουρι.

Σχετικά με το offtopic για τα retriever, Βerna δεν σου αφήνει ο cookie το μπαλάκι; Εμένα έρχεται και μου το πετάει μπροστά μου αλλά δεν του το τραβάω από το στόμα για να ενισχυσω το φυσικο του ένστικτο, απλά τον κανακεύω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο Vasbar
...Ποτε δεν πρεπει να ειμαστε σίγουροι για τον σκυλο μας, ελευθερο χωρις λουρί... Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει το 100% υπακοής χωρίς λουρί... Αρα, χρειαζεται πολυ προσοχή.

Τωρα γιατι γίνεται αυτο.., υπαρχουν πολλοι λογοι:
Ανευθυνοτητα
Μεγαλες προσδοκιες
Δοκιμη και μαλωμα
Δομικη χαρακτηρα
Απειροι ανθρωποι
Συνδρομο προεκτασης
Απεριοριστη σιγουρια
κλπ...

ΥΓ Ρωτηστε την κυρια Καλιόπη, που είδε 2 Γ.Π. να τρεχουν 100σταρι φουλ-σπιντ προς το μερος της.... ... .. . !!
Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρη ποτέ..καθώς τα σκυλιά μπορούν να γίνουν ΚΑΙ απρόβλεπτα..

Προσωπικά έχω δει πράγματι υπάκουα σκυλιά από φίλους που είναι εκπαιδευτές..και σε αυτά τα σκυλιά ναι έχω εμπιστευτεί τον σκύλο μου δεμένο στον δικό τους ελεύθερα.. σε μεγάλο πάρκο.. όμως πόσοι έχουν την ίδια εμπειρία? Καθημερινά βλέπω σκυλιά ελεύθερα από ιδιοκτήτες που στην ουσία δεν ξέρουν να ελέγξουν τα σκυλιά τους..

Αν ήμασταν σε μία χώρα που προσφερόταν με μέρη με λιβάδια και τεράστιες εκτάσεις πράσινου προφανώς θα μιλούσα διαφορετικά.., αν ζούσαμε Αμερική που τα δημόσια πάρκα είναι τεράστια και δεν τους παίρνει να έχουν ελεύθερα επιθετικό σκύλο γιατί κάτι να γίνει το σκυλί πάει για ευθανασία να πω οκ.., να έχουμε ελεύθερα σκυλιά ανάμεσα σε αυτοκίνητα σε δρόμο με κόσμο (και δεν έχουμε και τεράστια πεζοδρόμια στην Ελλάδα..) είναι από εκεί και πέρα θέμα παιδείας..δεν έχει το δικαίωμα ο κόσμος να μην θέλει τον σκύλο μας να "τρίβεται" πάνω του?να έχει αλλεργία?να τα φοβάται?..στην Ελλάδα όχι..δεν το έχει..

Επίσης στην Ελλάδα όλοι "την έχουμε την δουλεία"..όλοι ξέρουμε..και όλοι ελέγχουμε τις καταστάσεις..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σχετικά με το offtopic για τα retriever, Βerna δεν σου αφήνει ο cookie το μπαλάκι; Εμένα έρχεται και μου το πετάει μπροστά μου αλλά δεν του το τραβάω από το στόμα για να ενισχυσω το φυσικο του ένστικτο, απλά τον κανακεύω.
Το αφήνει όταν του το πω..
Το σκυλί για το οποίο μάλλον μιλάει η Lumpie που τραβάει το μπαλάκι (και αυτό παιχνίδι είναι) και το κουβαλάει δεν είναι καν δικό μου...

Μήπως να το σταματήσουμε το οφφ τόπικ εδώ; ;) Το πόσο ευ/δυσ-τυχισμένο είναι το σκυλί μου εγώ το ξέρω ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μήπως να το σταματήσουμε το οφφ τόπικ εδώ; ;) Το πόσο ευ/δυσ-τυχισμένο είναι το σκυλί μου εγώ το ξέρω ;)
Είπε κανεις ότι είναι δυστυχισμένος ο σκύλος σου ; :eek:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Να σου πω την αλήθεια από την αρχή απορώ γιατί ξεκίνησε αυτή τη συζήτηση η Lumpie :confused:
Δεν ξέρω να σου πω αλλά δεν νομίζω να υπονόησε κάτι τέτοιο. Σε κάθε περιπτωση οταν βλέπω τον cookie σε video σκέφτομαι πάντα ότι το σκυλί περνάει πάρα πολύ ωραία απολαμβανοντας την φύση!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
η lumpie ειπε απλα οτι η συμπεριφορα του συγκεκριμενου σκυλου δεν ταιριαζει με το προτυπο τπτ αλλο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
η lumpie ειπε απλα οτι η συμπεριφορα του συγκεκριμενου σκυλου δεν ταιριαζει με το προτυπο τπτ αλλο
Και τι λέει το πρότυπο;; Copy-paste παρακαλώ!

Ενα ρετρίβερ όντως έχει στα γονίδια να επαναφέρει, αλλά να κάτσει δίπλα και να αφήσει το θήραμα είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Βρε παιδιά....μην το κάνουμε και ....ανατολικό ζήτημα....
Το θέμα είναι να περνάει καλά ο Κούκι.....και η Berna και....η παρέα τους......
Άμα το διασκεδάζουν......φέρνει δε φέρνει....αφήνει δεν αφήνει το μπαλάκι.....Και τι έγινε????
Κι εμένα η Ρου...πολλές φορές δεν το αφήνει.....so what?
Περνάμε καλά??? Αυτό έχει σημασία.....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν νομίζω ότι το έκανε κανείς ανατολικό θέμα. Ούτε ότι είναι μόνο θέμα εκπαίδευσης, ο Ελβις το κάνει ούτως ή άλλως. Και κυρίως δεν νομίζω να κρίνεται η ευτυχία ενός σκύλου από το αν επαναφέρει ενα μπαλάκι ή όχι, ή η ικανότητα ενός ιδιοκτήτη απο το αν έχει εκπαιδεύσει για κάτι τέτοιο τον σκύλο του. Αλλά ρε παιδιά εφόσον κάνουμε κριτική θα δεχτούμε κιόλας σε μερικές περιπτώσεις, έτσι δεν είναι;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να δεχτώ την κριτική αλλά να μου πει κάποιος γιατί γίνεται;

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα... Τα βίντεο δεν τα ανέβασα για να δείξω τις ικανότητες των σκύλων... ίσως έπρεπε να το τονίσω - δεν πάμε για κηνύγι, τον σκύλο μου τον πήρα για πετ αποκλειστικά και μόνο και αποκλειστικά και μόνο αυτό θέλω να είναι!

Μιλήσατε για πρότυπο - πείτε μου τι γράφει στο πρότυπο! Μιλήσατε πως δεν πρέπει να τραβάμε το μπαλάκι από το στόμα του σκύλου - αυτό δεν είναι παιχνίδι επίσης;

Προσωπικά δεν έχω τίποτα εναντίον του να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά ας μου πει κι εμένα τι προσπαθεί να μου πει! Οτι το λάμπραντορ μου είναι εκτός προτύπου; Ας είναι, για μένα είναι το καλύτερο.- Ούτε ShCH ούτε FtCH θα γίνει ποτέ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Να δεχτώ την κριτική αλλά να μου πει κάποιος γιατί γίνεται;

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα... Τα βίντεο δεν τα ανέβασα για να δείξω τις ικανότητες των σκύλων... ίσως έπρεπε να το τονίσω - δεν πάμε για κηνύγι, τον σκύλο μου τον πήρα για πετ αποκλειστικά και μόνο και αποκλειστικά και μόνο αυτό θέλω να είναι!

Μιλήσατε για πρότυπο - πείτε μου τι γράφει στο πρότυπο! Μιλήσατε πως δεν πρέπει να τραβάμε το μπαλάκι από το στόμα του σκύλου - αυτό δεν είναι παιχνίδι επίσης;

Προσωπικά δεν έχω τίποτα εναντίον του να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά ας μου πει κι εμένα τι προσπαθεί να μου πει! Οτι το λάμπραντορ μου είναι εκτός προτύπου; Ας είναι, για μένα είναι το καλύτερο.- Ούτε ShCH ούτε FtCH θα γίνει ποτέ.
Δεν ξέρω αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να συγχίζεσαι για ένα σχόλιο σχετικά με τα retriever και τα μπαλάκια. Ασε που πέρασε και η εποχή του κυνηγιού της πάπιας οπότε δεν βρίσκω και την πρακτική εφαρμογή του προτύπου ;
Kαταλαβαίνω το πάθος κάποιων με τα πρότυπα, αλλά 99% των ιδιοκτητών σκύλων δεν χρησιμοποιούν τον σκύλο τους σε τίποτα σχετικό με το πρότυπο οπότε όλο αυτό μου φαίνεται και λίγο αστείο.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω λεω ο καθενας να κοιταει τη καμπουρα του.
και να μη κρινουμε τους αλλους
να πω οτι η μπερνα εβγαινε κ ελεγε ειμαι η εκπαιδευταρου κτλ και να βαζε μετα ενα τετοιο βιντεο να πω ναι θελει κραξιμο
απο κει και περα το να κρινουμε καποιον ιδιοκτητη για το ταλεντο αυτουνου και του σκυλου του στη εκπαιδευση.ειναι απλα μαλακια

εντιτ-θελω πολλα θενξ ε?σπαταλησα πολυ φαια ουσια για αυτο το ποστ!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97