Σκύλος .......και "Boating" or "Sailing"

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Τυχερό το σκυλάκι που το βρήκαν...τι να πεις τώρα, ψύλλος στα άχυρα το κεφαλάκι ενός μικρόσωμου σκύλου!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
Η λύση θα ήταν να είναι δεμένο (με σαμαράκι, μην κρεμαστεί). Σε κλουβί και στη μπουνάτσα με ζέστη.. δύσκολα..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
η λύση θα ήταν να έχεις το μυαλό σου στον σκύλο...πόση ώρα το έχασαν από τα μάτια τους και πόσο μεγάλο ήταν το σκάφος?
15 μέτρα καταμαράν, έχει αρκετούς χώρους κι όταν ένα σκυλάκι κινείται, εύκολα ο ένας θεωρεί πως το σκυλάκι έχει πάει στον άλλον ή ακόμα πως την έχει αράξει μέσα... Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να πέσει στην θάλασσα χωρίς να το πάρεις πρέφα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Η λύση θα ήταν να είναι δεμένο (με σαμαράκι, μην κρεμαστεί). Σε κλουβί και στη μπουνάτσα με ζέστη.. δύσκολα..
Ναι, δεμένο με σαμαράκι είναι όντως καλό. Ποτέ από τον λαιμό, κρεμιέται πριν πεις κύμινο.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
15 μέτρα καταμαράν, έχει αρκετούς χώρους κι όταν ένα σκυλάκι κινείται, εύκολα ο ένας θεωρεί πως το σκυλάκι έχει πάει στον άλλον ή ακόμα πως την έχει αράξει μέσα... Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να πέσει στην θάλασσα χωρίς να το πάρεις πρέφα.
άτιμη φτώχεια!:p

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
Και φέτος σκύλος πλήρωμα στην aegean regatta. Δεν έχω ιδέα πως την πάλεψε, πραγματικά. Ήθελα να ρωτήσω αυτόν που το είχε πώς την παλεύει το ζωντανό με το κύμα και το μπατάρισμα και πού τη βγάζει κατά τις 10ωρες πλεύσεις. Μετά είδα το σκυλί να ανεβαίνει (μετά την βουτιά του) τα κατακόρυφα σκαλιά του σκάφους μόνο του και σκέφτηκα ότι έχει γίνει... ειδική εκπαίδευση στο κομμάντο. Δεν ξέρω, εγώ δεν θα το έκανα σε κανένα ζωντανό αυτό πάντως. Καλά φαινόταν να περνούσε όμως οφείλω να ομολογήσω.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εμείς φέτος ταξιδέψαμε 1 μήνα, με ιστιοπλοϊκό με ένα ροτβάηλερ 14 μηνών. Στην αρχή των διακοπών έβλεπε την θάλασσα κι έτρεχε από την άλλη. Σιγά σιγά και με υπομονή, αγάπησε την θάλασσα, και στο τέλος το αποκαλούσαμε σκυλόψαρο, αφού από σκύλος έφτασε να συμπεριφέρεται σαν ψάρι, δεν ήθελε με τίποτα να βγει από το νερό.

Στις πρώτες πλεύσεις υπέφερε από τα κύματα, μετά έμαθε να στριμώχνεται σε κάποιο στενό μέρος, για να κρατιέται... Γενικά πάνω από 5 μποφόρ δεν το διασκέδαζε. Το αποδέχτηκε όμως πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενα.

eva passarela.jpg

eva souza.jpg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
Θεά στην πασαρέλα!

Δε μου λες, όταν λες στενό μέρος? Πάνω ή κάτω? Την είχατε δεμένη?

Πάντως στη ρεγκάτα είχαμε σε όλους τους μεγάλους αγώνες 6άρι γεμάτο εώς και 7άρι. Κύμα πολύ και με 2 offshore στους τρεις όρτσα με φουλ ιστιοφορία το μπατάρισμα καταλαβαίνεις ήταν πολύ μεγάλο. Γι'αυτό απορώ πώς κρατήθηκε το σκυλάκι και πώς την πάλεψε. Και από ότι βλέπω στα αποτελέσματα, τους τρέξαν όλους τους αγώνες κανονικά, δεν παράτησαν κανέναν.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
Εμ.. εγώ μια μέρα μια travel gum τη χτύπησα, και δεν την έβγαζα από το στόμα μου μέχρι να φτάσουμε!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
To δικό μου σκάφος έχει hard top, και έτσι έξω είναι σαν μέσα... Δεν την είχα δεμένη, αλλά 1-2 φορές που αγχώθηκε την έδεσα, για να μην γίνει κάποια βλακεία. Κάτω δεν κατέβηκε ποτέ, γιατί την πρώτη φορά που προσπάθησε, γκρεμοτσακίστηκε... Για ένα σκυλί γύρω στα 40 κιλά, δεν είναι εύκολες οι σκάλες των σκαφών.

Κάποτε ταξίδευα με ένα sundance 36, με 7 μποφόρ κλειστή πλαγιοδρομία. Η κόρη μου, μικρούλα τότε, κοιμότανε στον καναπέ. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, κατέληξε να κοιμάται στην πλάτη του καναπέ, αφού ήταν πιο οριζόντια από το κάθισμα.

Παιδιά και σκυλιά όπως μάθουν. Βολεύονται και προσαρμόζονται στις συνθήκες. Αρκεί να είναι μαζί σου.

EVA SE THESI TAXIDIOU.jpg

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Οι σκαλες των σκαφων αμα εχει κυμα δεν ειναι ευκολες ουτε για τους ανθρωπους :)
κατά την διάρκεια των διακοπών μου, είδα σε πολλά σκάφη σκυλάκια. Κυρίως μικρά, και στην πλειονότητα αντικοινωνικά του καναπέ. Γαβγίζανε, γρυλίζανε, τσαμπουκαλευόντουσαν με την Εύα (από φόβο και ανασφάλεια)... Ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήταν χαλαροί με τα σκυλιά τους, και τα είχαν κοινωνικοποιήσει. Δύο από αυτές τις εξαιρέσεις, ήταν 2 αρσενικά γιορκσάιρ. Το ένα από αυτό, ανέβαινε κάθετη σκάλα μπάνιου, από το πλάι του σκάφους.

Για ένα μικρόσωμο, είναι πιο εύκολο. Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο δύσκολο.

Εγώ έριχνα την πασαρέλα στο νερό, και έβαζε τα μπροστινά της πόδια. Για να βγεί έπρεπε να την τραβήξω, δεν μπορούσε μόνη της, την έπαιρνε το βάρος πίσω. Για την σκάλα μπάνιου, είναι ανέκδοτο να μιλήσουμε, για σκύλο γύρω στα 40 κιλά.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
Αυτή η θεσούλα που κάνει το σκάφος σου είναι ιδανική για να στηριχτεί σκυλί! Το άλλο σκάφος που είδα πολύ αμφιβάλλω αν είχε κάτι τέτοιο να στριμωχτεί. Και σε αγώνα με τακ κτλ και σκοινιά να πετάνε από δω κι από κει δεν το βλέπω πολύ πιθανό να την έβγαζε πάνω.

Είναι εντυπωσιακό πάντως το πώς μαθαίνουν, άντε τα παιδιά, έχουν και χέρια να κρατηθούν, τα σκυλιά όμως με εντυπωσιάζουν. Θα τους ψάξω να τους βρω αυτούς με το σκυλί, από δω Θεσσαλονίκη είναι, και θα τους ρωτήσω και για το πώς την έβγαζε το δικό τους.

Σίρκο ένα έχω να σου πω. Τα παιδιά στο σκάφος με κορόιδευαν (επειδή εγώ ήμουν αυτή που η θέση της επέβαλλε να κατεβαίνει κάτω) ότι κατεβαίνω rappel, μόνο πιάνοντας τα σκοινιά και κάνοντας τον ταρζάν γινόταν να κατέβω σε κάποιες φάσεις.

Amangos αυτό το σκυλί που λέω το είδα με τα μάτια μου να ανεβαίνει μόνο του τη σκάλα μπάνιου. Μικρομεσαίο σκυλί βέβαια, σίγουρα κάτω από 20 κιλά, και στο τελευταίο σκαλί χρειάστηκε να το τραβήξουν. Και 5 κιλά να ήταν πάλι θα μου κανε εντύπωση που ανεβαίνει έτσι.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Διαβαζοντας το θρεντ αυτο , θυμηθηκα ποσο δεν μου αρεσε η ιστιοπλοϊα χαχαχα , ενα ειναι το σιγουρο ο ουθερακος δεν θα ζησει τετοιες στιγμες γιατι ουτε το αφεντικο του προκειται :)

Υ.Γ μονο ορτσα μου αρεσε αλλα για ενα ορτσα να φαω ολα τα υπολοιπα στην μαπα , οχι ευχαριστω δεν θα παρω :p

Last edited: