Σκύλος και κολύμπι

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Σε κάθε περίπτωση αν δεν το επέλεγε μόνη της, προσωπικά δεν θα την ζόριζα να κολυμπήσει πάνω απο κανα δυο λεπτά το πολύ. Ας πουν κι οι άλλοι οι πιο έμπειροι αλλά εγώ αυτό θα έκανα. Δε βλέπω το λόγο να μείνει παραπάνω.
Ούτε εγώ βλέπω το λόγο. Δεν είναι υποχρεωτικό το κολύμπι.

Εγώ έχω μια που τρελαίνεται και μια που δεν ενθουσιάζεται, την οποία παίρνω που και που μέσα για να δροσιστεί και κολυμπά κατευθείαν προς την ακτή. Την άλλη την αφήνω όσο θέλει ή μέχρι να έρθει κάποιος ηλίθιος και αρχίσουμε το καβγά

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εκπαιδευτές μου'χουν πει οτι άλλο η καθαρή επιλογή του να μην κάνει κάτι ο σκύλος κ άλλο ο φόβος ή/κ η διστακτικότητα.

Η λώρα, όπως φοβόταν να περάσει το dogwalk γιατί κουνιόταν πολύ, έτσι δεν έμπαινε στη θάλασα, καθώς κ στην πισίνα του puppies park.
Όταν ο σκύλος λοιπόν είναι διστακτικός με κάτι, απλά του δείχνουμε ότι 'δεν τρέχει κάτι' κ δεν χρειάζεται να φοβάται.
Μόλις την έβαλε 2,3 φορές η Έφη μέσα στην πισίνα ή την πέρασαν από το dogwalk (με το ζόρι στην αρχή) μετά ουυυυ αστέρι η δικιά σου.
Έφυγε το άγχος, ανέβηκε η αυτοπεποίθηση κ πέρασε κ όλα τα εμπόδια στο στίβο κ κολύμπησε πιάνοντας κ παιχνίδια.
Μερικοί σκύλοι είναι πιο επιφυλακτικοί σε σχέση με άλλους κ χρειάζονται ένα 'ουπς' για να προσαρμοστούν.
Άσε που εμπιστεύονται τον ιδιοκτήτη τους μετά πιο πολύ όταν τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τα 'κολλήματά' τους κ να μη διστάζουν πια, γιατί... είπαμε: Δεν τρέχει κ τίποτα. ;-)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Μια που βλέπω ότι το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο να σας πω τη συνέχεια. ΜΕτά την πρώτη μας ατυχή προσπάθεια για κολύμπι (βλέπε πρώτα ποστ του θέματος) την Κυριακή το πρωί στη βόλτα μας ξεμακρύναμε λίγο και φτάσαμε σε μια μικρή παραλία (βασικά είναι μαρίνα με ψαροκάικα κυρίως αλλά κολυμπούν καποιοι εκεί). Όταν φτάσαμε κοντά στη θάλασσα άρχισε να με τραβάει προς εκεί. Την ακολούθησα και η κυρία έβαλε τα πόδια της μέσα κ πλατσούριζε. Έβαλε και τη μουσούδα κ έκανε μπουρμπουλήθρες!!! Κάποια στιγμή έριξε κ μια βουτιά και με τραβούσε μέσα. Εγώ βέβαια με τα ρούχα δεν μπορούσα κ την τράβηξα έξω. Δεν ήθελε να φύγει. Το ερχόμενο ΣΚ θα την πάρω μαζί θάλασσα να δούμε τις εξελίξεις.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παρε κι εσυ ενα μαγιουδακι να το χεις στο αμαξι σε τετοιες περιπτωσεις αναγκης!:D

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Μια που βλέπω ότι το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο να σας πω τη συνέχεια. ΜΕτά την πρώτη μας ατυχή προσπάθεια για κολύμπι (βλέπε πρώτα ποστ του θέματος) την Κυριακή το πρωί στη βόλτα μας ξεμακρύναμε λίγο και φτάσαμε σε μια μικρή παραλία (βασικά είναι μαρίνα με ψαροκάικα κυρίως αλλά κολυμπούν καποιοι εκεί). Όταν φτάσαμε κοντά στη θάλασσα άρχισε να με τραβάει προς εκεί. Την ακολούθησα και η κυρία έβαλε τα πόδια της μέσα κ πλατσούριζε. Έβαλε και τη μουσούδα κ έκανε μπουρμπουλήθρες!!! Κάποια στιγμή έριξε κ μια βουτιά και με τραβούσε μέσα. Εγώ βέβαια με τα ρούχα δεν μπορούσα κ την τράβηξα έξω. Δεν ήθελε να φύγει. Το ερχόμενο ΣΚ θα την πάρω μαζί θάλασσα να δούμε τις εξελίξεις.
Πολύ καλό αυτό :) , λες να μύρισε το αλάτι ή "να μίλησε" με κανένα άλλο 4άποδο και ήθελε να μαυρίσει :p
Βασικά στην αρχή έτσι κάνει και ο δικός μου , κάτι σαν να δοκιμάζει ας πούμε το νερό ;) Το κάνει με καμάρι και περπάτημα στην αρχή σαν των αλόγων ο μούργος και μετά πλουτσ μέσαααααα :p με τα τεράστια αυτιά μας να κολυμπάνε :)