Σκύλος και καθαρισμός με μωρομάντιλα...

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οπως εγραψα και πριν δεν ειναι μονοδρομος το ξυρισμα πισω. Εμενα επειδη μου φαινοταν χαλια οπως ειπε και η Πηγη εχω αφησει το μαλλακι του πισω μακρυ και ειναι υπεροχο. Βεβαια δεν εχω συχνα διαρροιες λογω διατροφης οπως προειπα αλλα αν τυχον μας συμβει νερακι και μηλοξυδι και ειναι μια χαρα με την μαλλουρα πισω να πηγαινοερχεται σε καθε βημα:D:D

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
σε επιλεγμενα πετ υπαρχουν και σκυλομαντηλα που υποθετω θα ειναι καλυτερα για τον σκυλο απο τα μωρομαντηλα

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
δεν γίνεται να πλένεις το σκύλο σου καθημερινα στον πισινό του και μόνο με νερό για να φίγουν τα κακακια γιατί αν έχει τρίχες κολάνε σε αυτές και είναι λίγο αηδιά. οσο και να το πλήνεις με νερό(διοτι με σαπούνι ξέρουμε ότι δεν κανει καθε μερα) δεν ξέρω κατα ποσο θα καθαρίσει καλά 'ετσι ώστε μετά να πίασεις τον σκύλο σου αγγαλιά ή και να τον βάλεις πάνω στο κρεβάτι σου. εμενα μου κάνει κάπως .... πάντος το πλήσημο μονο με νερό.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δεν γίνεται να πλένεις το σκύλο σου καθημερινα στον πισινό του και μόνο με νερό για να φίγουν τα κακακια γιατί αν έχει τρίχες κολάνε σε αυτές και είναι λίγο αηδιά. οσο και να το πλήνεις με νερό(διοτι με σαπούνι ξέρουμε ότι δεν κανει καθε μερα) δεν ξέρω κατα ποσο θα καθαρίσει καλά 'ετσι ώστε μετά να πίασεις τον σκύλο σου αγγαλιά ή και να τον βάλεις πάνω στο κρεβάτι σου. εμενα μου κάνει κάπως .... πάντος το πλήσημο μονο με νερό.

Μήπως έχει προβλημα διάρροιας ο σκύλος σου? Ή τουλάχιστον μαλακών κοπράνων? Αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατι δε φτάνει ένα σκουπισμα με μωρομάντιλο ή κάτι αντίστοιχο...

Πάντως οτι γίνεται, γίνεται.... πολύς κόσμος με μακρύτριχα σκυλιά (ναι, και του καναπέ), δεν κουρεύει.... (εμού συμπεριλαμβανομένης)

Αλλά είπαμε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.... ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει κι οπως αισθάνεται καλύτερα..... απλά μου φαινεται κρίμα (αισθητικά και μόνο) να τα κουρέυετε..... στο κάτω κάτω αυτή η μακρυά τρίχα είναι και η χάρη τους!

Σου προτείνω ο επόμενος σκύλος σου να είναι κοντότριχος..... εγώ βρήκα την υγειά μου! Ενα πέρασμα κάνεις απο πάνω με ένα ξεσκονόπανο και τέλειωσες! :D:D (πλάκα κάνω.... μην παρεξηγηθείς...)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σκατοσυζήτηση πραγματικά..

Εχει να κάνει με την κατάσταση που υπάρχει..

Στο μεταξύ στο άσπρο φαίνεται "στέρεο" το κακό το χάλι..

Μου έχει τύχει με το maltez μου 3 φορες με το westie μου η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αλλα στο maltez μου ναι είχα μεγάλο..

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Πιστευω ειναι θεμα διατροφης. Εμενα ποτε δεν κολλανε περιττωματα πισω στο μαλλι του εκτος αν εχει διαρροια που ειναι σπανιο. Αναλογα τη διατροφη νομιζω η υφη των περιττωματων αλλαζει οποτε αν η συγκεκριμενη διατροφη δημιουργει μαλακα περιττωματα τοτε αυτα ισως κολλανε. (το εθεσα επιστημονικα:D)
Οταν ετρωγε ξηρα τροφη ο δικος μου τα κακα του ηταν μαλακα και ειχα ενα προβλημα με την καθαριοτητα του. Μετο που αλλαξα διατροφη ποτε δεν ειχαμε βρωμιες να κολλανε πισω εκτος αν ειχε διαρροια. Οποτε δεν χρειαστηκε ποτε να τον κοθρεψω απο πισω. Ειναι και αυτο στα υπερ της διατροφης που διαλεξα.

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
mariaso σου εχω στειλει προσωπικο αν το ειδες.οσον αφορα την τροφη η ξηρα ενδεικνειται για μαλτεζ διοτι λογω του μασουληματος απομακρυνεται η πλακα απο τα δοντια,προβλημα απτο οποιο πασχουν τα μυκροσωμα πιο πολυ σκυλακια.αντι λοιπον να αλλαξεις τελειως το μενου και να του δεινεισ π.χ κοτοπουλο και λαπα αλλαξε μαρκα ξηρας.μαλλον δεν του πολυ αρεσει αυτη που τρωει.μια που εδινα εγω στο δικο μου και ξετρελενοταν ηταν η techni-kal.δεν ειναι στις τοπ κατηγοριες αλλα αν κρινω απτο δικο μου σκυλι μαλλον ειναι πολυ ευγευστη.μπορεις να ζητας δειγματα απο τα pet shop,αντι να αγορασεις ολη τη σακουλα και να δεις τελικα ποια ειναι καταλληλη τροφη για την ammelie σου:)

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
maltezzz αυτο για την ξηρα οτι βοηθαει στην αντιμετωπιση της πλακας δεν νομιζω οτι ισχυει.καπου υπαρχει η συζητηση μεσα στο φορουμ αν καποιος θυμαται ας την βαλει.

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
maltezzz αυτο για την ξηρα οτι βοηθαει στην αντιμετωπιση της πλακας δεν νομιζω οτι ισχυει.καπου υπαρχει η συζητηση μεσα στο φορουμ αν καποιος θυμαται ας την βαλει.
δεν το εχω ψαξει το θεμα αλλα μου φαινεται οτι το να δουλευουν τα δοντια ειναι καλυτερο απο να τρωνε μαλακες τροφες.θα το ψαξω ομως αφου τον εχουν καταρριψει τον μυθο..με συμφερει κιολας;)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
jennie και τώρα τι δίνεις στο μαλτεζάκι σου απο τρωφή???
Αν ψαξεις στην ενοτητα διατροφη θα δεισ οτι υπαρχουν 3 δυνατοτητες:ξηρα,μαγειρευτο,BARF. Ολες εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Καλο ειναι να διαβασεις οσο μπορεις καλυτερα και για τις τρεις και να δωσεις στο σκυλακι σου αυτο που πιστευεις οτι ειναι κακλυτερο για αυτο αλλα και για τον τροπο ζωης σου. Εγω μετα απο αρκετο διαβασμα και παρατηρηση στο σκυλακι μου κατεληξα στην BARF.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Κι εγω με μωρομαντηλα το καθαριζω αλλα ενω το κανω πραγματικα οσο πιο ηπια και μαλακα μπορω, το μαναρακι μου τα φοβαται! Καθε φορα που βλεπει να πιανω μωρομαντηλο πεφτει κατω και σερνεται και μια φορα μαλιστα κατουρηθηκε και πανω του απο το φοβο! Αληθεια κανουν και τα δικα σας τιποτα τετοιο?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
G3org1a παρατηρω απο τα threads οτι το κουταβι σου φοβαται παρα πολυ και τα παντα... μηπως να μιλησεις με καποιο εκπαιδευτη ? Φιλικα και καλοπροαιρετα το λεω για να μην εχεις προβληματα στο μελλον!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Αμαλια ειλικρινα, καταλαβαινω την καλη σου προθεση, απλα το κουταβι εχει κανα δυο ξεσπασματα φοβου. Ανεξηγητα μεν, αλλα απο εκει και περα οχι μονο δε δειχνει να φοβαται, αλλα με δαγκωνει στο παιχνιδι, πηδαει ολη την ωρα πανω σε κοσμο και ειναι τοσο ανετος που την ωρα που ειναι πανω τους και στα δυο ποδια τεντωνεται και γενικα στον κτηνιατρο που το εχω παει 3 φορες ειπε πως ειναι ενας υγιεστατος σκυλος χωρις κανενα μα κανενα προβλημα και κοινωνικοτατος.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Και να το πηγαινα σε εκπαιδευτη για θεμα φοβου αυτος απλα θα απορουσε, γιατι το κουταβι με το που τον εβλεπε θα αρχιζε να του πηδαει πανω και να παιζει μαζι του. Ειναι χιλια τα εκατο σιγουρο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν σου προτεινα να το πας στον εκπαιδευτη.. Να συμβουλευτεις καποιον.. Το οτι σε δαγκωνει στο παιχνιδι δεν ειναι καλο σημαδι.. οπως και το οτι εχει κανει τσισα απο φοβο (εστω και κανα δυο φορες)... Υγιες δεν αμφιβαλλω οτι ειναι το κουταβι σου ουτε οτι χαιρεται και παιζει σαν "μωρο" που ειναι ... αλλα μην κλεινεις τα ματια σου σε αυτα τα ξεσπασματα... τουλαχιστον να εισαι παρατηρητικη ...

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Το δαγκωμα στο παιχνιδι ειναι φυσιολογικοτατο μου εχουν πει. Ετσι παιζει και με τα αλλα κουταβια. Δεν εννοω δαγκωμα-δαγκωμα. Απλα τυλιγει το χερι μου στο στομα του και απλα το μασαει λιγακι. Ισα που καταλαβαινεις τα δοντακια του.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Καθε φορα που βλεπει να πιανω μωρομαντηλο πεφτει κατω και σερνεται και μια φορα μαλιστα κατουρηθηκε και πανω του απο το φοβο! Αληθεια κανουν και τα δικα σας τιποτα τετοιο?
οχι καμιά σχέση, απλά στον δικό μου πρέπει να του αρέσει η μυρωδιά του γιατί όλο πάει να το φάει.

τις χαρτοπετσέτες τις φοβάται;