Σκύλος δεν μπαίνει στο σπίτι του!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το θέμα δεν είναι αν ο σκύλος μπορεί να ζήσει έξω. Φυσικά και μπορεί. Όπως μπορεί και ο άνθρωπος.

Το θέμα είναι ότι η παραμονή του σκύλου σε εξωτερικό χώρο δεν συνάδει απαραίτητα με τη φύλαξη. Οπότε ξεχωρίστε πρώτα στο μυαλό σας αυτό και μετά κάνετε κακόβουλα σχόλια χωρίς επιχειρήματα.

25 Δεκεμβρίου 2012
87
0
Το θέμα δεν είναι αν ο σκύλος μπορεί να ζήσει έξω. Φυσικά και μπορεί. Όπως μπορεί και ο άνθρωπος.

Το θέμα είναι ότι η παραμονή του σκύλου σε εξωτερικό χώρο δεν συνάδει απαραίτητα με τη φύλαξη. Οπότε ξεχωρίστε πρώτα στο μυαλό σας αυτό και μετά κάνετε κακόβουλα σχόλια χωρίς επιχειρήματα.
Ακριβώς αυτο λέω και εγώ. Πές "θέλω να έχω τον σκύλο έξω" στα ίσα όχι "είναι φύλακας κλπ"

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
1 Δεν τον έχω για φύλακα έξω
2 Μην νομίζεις ότι μόνο εσύ αγαπάς το σκύλο σου επειδή τον έχεις μέσα στο σπίτι σου
3 Κουμάντο σε σένα όχι στους άλλους για το τη θα κάνουν

25 Δεκεμβρίου 2012
87
0
1 Δεν τον έχω για φύλακα έξω
2 Μην νομίζεις ότι μόνο εσύ αγαπάς το σκύλο σου επειδή τον έχεις μέσα στο σπίτι σου
3 Κουμάντο σε σένα όχι στους άλλους για το τη θα κάνουν
Δεν σου λέω τι να κάνεις την γνώμη μου πάνω σε ένα θέμα λεω. Τώρα αν εσύ το παίρνεις σαν να σου λέω τι να κάνεις τι να σου πώ. Κάνε ότι νομίζεις εσυ θα έχεις προβλήμματα με τον σκύλο σου στο μέλλον, όχι εγω. Θα καταλήξει σε καμία φιλοζωική όπως πολλοί άλλοι σκύλοι που τους παίρνουν για "διακοσμητικα εξωτερικου χ'ωρου" αλλα μετά ανακαλύπτουν πως αυτό που πήραν είναι κάτι παραπάνω απο διακοσμητικό.

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Αν κάποιος τον έχει έξω με κρύα και βροχές και φάει την καταγγελία του μην κλαφτεί. Αν τον έχει σε ωραίο προστατευμένο χώρο αλλά αποξενωμένο επίσης μην κλαφτεί αν έχει θέματα (γαυγίσματα, αγριάδα, φόβους, φόλα) επίσης μην κλαφτεί. Αν εσύ τώρα δεν έχεις κανένα από αυτά τα θέματα και είναι όλα μια χαρά μην υποδεικνύεις στους άλλους τι να κάνουν απαξιώνοντας τις απόψεις του και δηλώνοντας "να μην έχεις σκύλο, κάτσε με τα καναρίνια", γιατί αυτό αποτελεί πρόθεση να κάνεις κουμάντο και όχι η έκφραση μιας άποψης ότι δε χρειάζεται να είναι έξω ένα ζώο για να είναι φύλακας.

25 Δεκεμβρίου 2012
87
0
Για πες μας? Έχεις σπουδάσει εκπαίδευση σκύλων ε?
Ε τότε πάω πάσο.Ρέ πάρτε το χαμπάρι μην μιλάει ο καθένας και πετάει μπούρδες
Oχι αλλά έχω μεγαλώσει και κεπαιδεύσει 5. Κάτι ξέρω δεν νομίζεις; Εχουν δει πολλά τα ματάκια μου.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Δεν λέω κάτι παράλογο όπως λες και εσύ αν τον έχει στο κρύο στη βροχή καποιος είναι εγκληματίας.Αλλά το να του έχει μια μονάδα ολόκληρη σε ζέστη προστατευμένος ποιο είναι το πρόβλημα?Να μην επιβάλουν την άποψή τους μερικοί εδω μέσα οτι θα έχουν πρόβλημα με τον χαρακτήρα του σκύλου κτλπ...

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τα εκπαίδευσες μόνη σου?Και σε κάνει αυτό παντογνώστη?Πάρε ένα τηλ κάποιος εκπαιδευτή να βρεθείτε να σου πει 10 πράγματα

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Ναι, μόνο που εμπίπτεις σε δύο βασικά σφάλματα:
1. Αν διαφωνείς με τη γνώμη του άλλου και θεωρείς ότι πάει να την επιβάλλει, δεν προσπαθείς να επιβάλλεις τη δικιά σου. Την αντικρούεις με πειστικά επιχειρήματα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχεις κάνει.

2. Προτρέχεις και εμμένεις στην εικόνα που δημιούργησες στο μυαλό σου χωρίς να έχεις γνώση επί όλου του θέματος, παρόλο που η γνώση βρίσκεται ένα κλικ παραδίπλα: η Μαρία με την οποία διαφωνείς λέει στο θρεντ της πως εκπαίδευσε μόνη της σε βασική υπακοή το σκύλο της και μετά με τη βοήθεια εκπαιδευτή τον εκπάιδευσε για φύλακα, και για φύλαξη τον έχει μέσα στο σπίτι. Το θρεντ της βρίσκεται στα πρόσφατα, εδώ παραδίπλα.

Αγαπητέ, ακόμα και να συμφωνούσα μαζί σου πάλι θα διαφωνούσα με αυτά τα δύο μεγάλα σφάλματα στη συμπεριφορά και έκφραση.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Και η πείρα σου τη λέει?Οτι όποιος έχει σκύλο έξω έχει πρόβλημα χαρακτήρα και γίνεται zombi και τρώει κόσμος?Κοίτα δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά δεν δίνεις κάτι να μας αποδείξεις οτι έχεις δίκιο.Το να λεσ οτι όποιος έχει έξω τον σκύλο έχει πρόβλημα.Τί πρόβλημα?Χαρακτήρα?... Με τον νόμο? .. Πρόβλημα αν τον έχει παρατημένο στην τύχη του και χωρίς κατάλυμα? Ναι σε αυτό συμφωνώ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
tzes007 δεν ξέρω αν παρέκαμψες εσκεμμένα την τοποθέτηση μου ή όχι για να απαντήσεις σε κάτι που "πουλάει" πιο πολύ, την αντιπαράθεση δηλαδή!

Θα ήθελα την τοποθέτηση σου...

25 Δεκεμβρίου 2012
87
0
Και η πείρα σου τη λέει?Οτι όποιος έχει σκύλο έξω έχει πρόβλημα χαρακτήρα και γίνεται zombi και τρώει κόσμος?Κοίτα δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά δεν δίνεις κάτι να μας αποδείξεις οτι έχεις δίκιο.Το να λεσ οτι όποιος έχει έξω τον σκύλο έχει πρόβλημα.Τί πρόβλημα?Χαρακτήρα?... Με τον νόμο? .. Πρόβλημα αν τον έχει παρατημένο στην τύχη του και χωρίς κατάλυμα? Ναι σε αυτό συμφωνώ
Τόσο με τον χαρακτήρα του σκυλού, όσο και με τον ωόμο καθώς αν το ζωντανο είναι έξω σε άσχημες καιρικαις συνθήκες όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τότε μπορεί ο κάθενας να του κάνει μια ωραίοτατη μύνηση. Επίσης οι περισσότεροι όταν έχουν πρόβλημματα συμπεριφοράς με τα σκυλιά τους δεν κοιτάνε να διορθωθούν οι ίδιοι αλλά παρατάνε τα ζωντανά γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν οτι έχουν περισσότερες ανάγκες απ' οτι περίμεναν!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
st3lios Δεν διαφωνώ με τα λεγόμενα σου.Έξω ο σκύλος είναι απλά για alert.Ακόμα και μέσα στο σπίτι πάλι δεν μπορεί να κάνει πολλά.Και βέβαια ποτέ δεν θα περίμενα να κάνει φύλαξη ο σκύλος γιατί είναι σαν να βάζω το παιδί μου να φυλάει το σπίτι και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.Για μένα το θέμα εκπαίδευσης φύλαξης είναι να μάθει ο σκύλος να υπερασπίζεται τον εαυτό του (μόνο γι αυτο)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εφόσον μπήκες στην διαδικασία να πάρεις έναν σκύλο που έχει στα χαρακτηριστικά του έμφυτη την προστασία θα πρέπει να είσαι έτοιμος για το χειρότερο.Γιατί αυτός ο σκύλος αν βρεθεί αυτό που προστατεύει σε κίνδυνο θα κάνει μαρς και δεν θα ενδιαφερθεί αν είναι...παιδί σου!
Οι φράσεις "τον έχω σαν παιδί μου" και "δεν θα 'θελα να βρεθεί σε αυτήν την θέση" δεν αρμόζουν σε μια τέτοια κατάσταση!
Την υπεράσπιση του εαυτού τους την έχουν όλα τα όντα!Είναι το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό σε όλους του οργανισμούς!Υπεράσπιση εαυτού=επιβίωση!Εσύ όμως το πήγες το σκυλί ένα βήμα παραπάνω, το εκπαίδευσες για υπεράσπιση χώρου!

Το "μέσα" ή "έξω" έχει να κάνει με την έκθεση σε κίνδυνο!Έχοντας τον μέσα, απλά μειώνεις τις πιθανότητες να κινδυνέψει ο σκύλος!Έχοντας τον έξω απλά τον έχεις τελείως εκτεθειμένο!Και έρχομαι εγώ και σε ρωτάω τώρα!Γιατί δεν σε ενδιαφέρει το πως ζει το σκυλί, εφόσον το έχεις σαν...παιδί σου?

Δεν διαφωνείς αλλά...που διαφωνείς?

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
tzes007 Νομιζω οτι δεν εχεις επιχειρηματα..Ο Στελιος ειναι γνωστης της φυλης και αυτα που σου λεει ειναι πολυ σωστα...Επισης αν ρωτησεις εκπαιδευτες και εκτροφεις θα σου που οτι σου λεει ο Στελιος...Καλυτερα πες οτι σε βολευει ετσι παρα να λες οτι αυτο που κανεις ειναι σωστο..

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ποιος λέει οτι τον έχω έξω για προστασία, φύλαξη?
Τον έχω έξω γιατί δεν μπορώ να έχω σκύλο μέσα στο σπίτι.Εσάς ποιο είναι το πρόβλημα ακριβός δεν καταλαβα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα