Σκύλος δεν μπαίνει στο σπίτι του!

gian_nikola

Member
29 Ιουλίου 2009
11
0
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα γερμανικό ποιμενικό θυληκό 19μηνών.
Τον σκύλο γενικά τον προσέχω και τον φροντίζω με βόλτες και ότι χρειάζεται, γενικά είναι πολύ κοινωνικοποιημένος.
Πρόσφατα λόγω προβλήματος με τον γείτονα τον άλλαξα θέση απο εκεί που τον είχα σε φραγμένο χώρο και τον έβαλα αλλού.
Το πρόβλημα που έχω είναι οτι απο την τρίτη μέρα που τον άλλαξα θέση δεν μπαίνει στο σπίτι του καθόλου!!
Βρέχει καταρακτοδώς και τιποτα κάθεται έξω και κλαίει!
Απο τότε τον βάζω μέσα δελεάζοντας τον με τροφή και τον επιβραβεύω όταν μπαίνει, καθώς και την τροφή του όταν είναι να ΄φάει του την βάζω μέσα στο σπίτι να φάει!
Αλλα όταν βρέχει τίποτα.. συνεχίζει το ίδιο!
Αυτό γίνεται τώρα μια βδομάδα!
Κάποια συμβουλή?
Σας ευχαριστώ

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Γιατί δεν το βάζεις μέσα;
μηπως το κάνει απο πείσμα και θελει να ειναι μέσα μαζι σας;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μια και καλή συμβουλή:

Φτιάξε έναν χώρο με σκεπή!

Λυπάμαι την σκύλα σου!Δεν είμαι υπέρ μέσα η έξω αλλά αν μη τι άλλο αν επιλέξεις να έχεις έξω τον σκύλο συ φρόντισε να είναι και προστατευμένος!Στην φύση έξω ζούνε ναι, αλλά επιλέγουν κατάλληλα καταφύγια για να μείνουν, προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες...

Φιλική συμβουλή, να προσέχεις να μην σου γίνει καταγγελία για κακοποίηση δεσποζόμενου σκύλου όσον αφορά την διατήρηση του σε εξωτερικό χώρο!
Άσε λοιπόν το "δεν μπαίνει στο σπίτι του" και άνοιξε καινούργιο θέμα με τίτλο "υλικά κατασκευής σκεπής για προστασία σκύλου"!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Γεια ποιο λόγο να είναι και μέσα στο σπίτι ο σκύλος?Αυτό δεν το καταλαβαίνω.Ο άνθρωπος μπορεί να το θέλει για φύλαξη χώρου

gian_nikola

Member
29 Ιουλίου 2009
11
0
Ναι βασικά για φύλαξη τον θέλω, αλλα γενικά δεν μπορώ να τον έχω μέσα!
Απαγορέυεται να είναι σε εξωτερικό χώρο ο σκύλος? σε ταράτσα ξέρω ότι απαγορευεται!
Θα κοιτάξω να του φτιάξω στέγη, πιο πρίν πάντως εμπαινε κανονικά στο σπίτι του και δεν είχα πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Γιατί να απαγορεύεται έξω ο σκύλος?Μην ακούς πολλά πολλά ο καθένας έχει τη γνώμη του.Αλλά το να του έχεις μόνο περίφραξη και σκέτο το σπιτάκι του ε δεν είναι σωστό.Κάνε αυτό που σου είπε ο st3li0s

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Γεια ποιο λόγο να είναι και μέσα στο σπίτι ο σκύλος?Αυτό δεν το καταλαβαίνω.Ο άνθρωπος μπορεί να το θέλει για φύλαξη χώρου
Συμφωνώ οτι ενας γερμανος μενει εξω (με το πλανο του Στελιου) ανετα.
μια σημειωση... την καλυτερη φυλαξη χωρου την εχεις οταν μενει μεσα

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
την καλυτερη φυλαξη χωρου την εχεις οταν μενει μεσα
+++++1000

υγ φτιάξε της ένα υπόστεγο απο την στιγμή που την έχεις έξω όπως γράφει ο stelios.προφανώς θα ήταν η καλύτερη λύση να το έχεις μεσά αλλά κάποιο πρόβλημα θα έχεις για αυτό δεν μπορούμε να αρχίσουμε να σου λέμε ποιό το σωστό.

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εδω στην περιοχη μου τα σκυλια τα εχουν η στην ταρατσα η στην βεραντα η στην αυλη,,,, γιατι καθε βραδυ αργα που την παω βολτα πεταγονται σαν δαιμονισμενα,,,, μονο μερικοι με κατι σκυλοκια σε μεγεθος γατας τα εχουν μεσα,,, και αυτα το ιδιο πεταγονται,,,

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
εδω στην περιοχη μου τα σκυλια τα εχουν η στην ταρατσα η στην βεραντα η στην αυλη,,,, γιατι καθε βραδυ αργα που την παω βολτα πεταγονται σαν δαιμονισμενα,,,, μονο μερικοι με κατι σκυλοκια σε μεγεθος γατας τα εχουν μεσα,,, και αυτα το ιδιο πεταγονται,,,
αυτό επικρατεί γενικώς νομίζω,
είναι σωστό όμως;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ψάξε και διάβασε πότε η φύλαξη χώρου και γενικά η φύλαξη έχει καλύτερα αποτελέσματα!

Άσε αντιλήψεις απαρχαιομένες και διάβασε τι και πως για την σωστή και πραγματική φύλαξη και όχι για ψευτογαβ-γουβ πίσω από κάγκελα και μέσα από αυλές!

Αν επιλέξεις όπως ο φίλος μας εδώ καθώς και πολλοί πολλοί άλλοι να διατηρεί/ούν τον σκύλο έξω στην αυλή σε προστατευμένο κατά τα άλλα χώρο ο σκύλος και πάλι δεν κάνει φύλαξη, είναι μόνο alert!Δεν μπορεί να κάνει καταστολή, άρα δεν κάνει φύλαξη!

Αμφιβάλλω εν τέλει για τα σκυλιά σε αυλές αν κάνουν φύλαξη;)
Δεν ξέρω αν κατάλαβες αυτό που είπα αλλά έτσι είναι!

Γενικά άσχετα με κεφάλαιο "σκύλος-φύλαξη" κτλ όταν φυλάς κάτι προσπαθείς να είσαι και...φυλαγμένος, δεν μπορείς να είσαι εκτεθειμένος(αυλή) και ανεξέλεγκτος γιατί μπορούν πολύ εύκολα να σε...φάνε λάχανο...
Η καλύτερη φύλαξη σε συνθήκες κατοικίας φυσικά είναι όταν ο σκύλος είναι μέσα στο σπίτι, είναι φυλαγμένος, δεν ξέρουν που βρίσκεται, πόσο μεγάλος είναι και το κυριότερο δεν μπορούν να τον "μετρήσουν" για να του κάνουν κακό!

Αν τον καθένα τον αρέσει να παραμυθιάζεται ότι ο σκύλος τάχα φυλάει έξω στην αλυσίδα ή ακόμα ακόμα και στο high loux kennel που του έχουμε φτιαγμένο στην αυλή, οκ προφανώς δεν ξέρει ότι έχει έναν σκύλο ουσιαστικά άχρηστο από άποψη προστασίας, σε επίπεδο πάντα καταστολής!Τουλάχιστον να μην λέει ότι έχει σκύλο και τον έχει έξω για φύλαξη γιατί πλανάται πλάνην οικτράν...

Αυτά για να μιλάμε και να μην κοροϊδευόμαστε...
Σκύλος σε μπαλκόνι, ταράτσα, αυλή, υπαίθριο, αλουμινοκατασκευή, high loux kennel με τζακούζι μέσα και όλα τα comfort για να παραμυθιαζόμαστε ότι τον διατηρούμε μια χαρά ή και εγώ δεν ξέρω που αλλού δυστυχώς...δεν κάνει δουλειά!

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...άλλο αν δεν θέλουμε να την ακούμε γιατί δεν μας βολεύει επειδή αν τον έχουμε μέσα θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να βάζουμε σκούπα και να τον εκπαιδεύσουμε στα περεταίρω όσον αφορά την συμβίωση!

25 Δεκεμβρίου 2012
87
0
Ψάξε και διάβασε πότε η φύλαξη χώρου και γενικά η φύλαξη έχει καλύτερα αποτελέσματα!

Άσε αντιλήψεις απαρχαιομένες και διάβασε τι και πως για την σωστή και πραγματική φύλαξη και όχι για ψευτογαβ-γουβ πίσω από κάγκελα και μέσα από αυλές!

Αν επιλέξεις όπως ο φίλος μας εδώ καθώς και πολλοί πολλοί άλλοι να διατηρεί/ούν τον σκύλο έξω στην αυλή σε προστατευμένο κατά τα άλλα χώρο ο σκύλος και πάλι δεν κάνει φύλαξη, είναι μόνο alert!Δεν μπορεί να κάνει καταστολή, άρα δεν κάνει φύλαξη!

Αμφιβάλλω εν τέλει για τα σκυλιά σε αυλές αν κάνουν φύλαξη;)
Δεν ξέρω αν κατάλαβες αυτό που είπα αλλά έτσι είναι!

Γενικά άσχετα με κεφάλαιο "σκύλος-φύλαξη" κτλ όταν φυλάς κάτι προσπαθείς να είσαι και...φυλαγμένος, δεν μπορείς να είσαι εκτεθειμένος(αυλή) και ανεξέλεγκτος γιατί μπορούν πολύ εύκολα να σε...φάνε λάχανο...
Η καλύτερη φύλαξη σε συνθήκες κατοικίας φυσικά είναι όταν ο σκύλος είναι μέσα στο σπίτι, είναι φυλαγμένος, δεν ξέρουν που βρίσκεται, πόσο μεγάλος είναι και το κυριότερο δεν μπορούν να τον "μετρήσουν" για να του κάνουν κακό!

Αν τον καθένα τον αρέσει να παραμυθιάζεται ότι ο σκύλος τάχα φυλάει έξω στην αλυσίδα ή ακόμα ακόμα και στο high loux kennel που του έχουμε φτιαγμένο στην αυλή, οκ προφανώς δεν ξέρει ότι έχει έναν σκύλο ουσιαστικά άχρηστο από άποψη προστασίας, σε επίπεδο πάντα καταστολής!Τουλάχιστον να μην λέει ότι έχει σκύλο και τον έχει έξω για φύλαξη γιατί πλανάται πλάνην οικτράν...

Αυτά για να μιλάμε και να μην κοροϊδευόμαστε...
Σκύλος σε μπαλκόνι, ταράτσα, αυλή, υπαίθριο, αλουμινοκατασκευή, high loux kennel με τζακούζι μέσα και όλα τα comfort για να παραμυθιαζόμαστε ότι τον διατηρούμε μια χαρά ή και εγώ δεν ξέρω που αλλού δυστυχώς...δεν κάνει δουλειά!

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...άλλο αν δεν θέλουμε να την ακούμε γιατί δεν μας βολεύει επειδή αν τον έχουμε μέσα θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να βάζουμε σκούπα και να τον εκπαιδεύσουμε στα περεταίρω όσον αφορά την συμβίωση!
++++++++++++++++++++++++++++ 100000000000000000 Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Εγώ έχω μέσα στο σπίτι μου 2 γάτες, άλλες 5 τον χειμώνα, 3 σκαντζόχειρους, 2 παπαγάλους, 1 τσιντσιλά και 5 σκύλους εκ των οποίων ο ένας (ντόγκο αργεντίνο) μένει μόνο μέσα και ειναι εκπαιδευμένος φύλακας. Πώς μπορούν μερικοι να μπερδεύουν τα σκυλιά με τα καναρίνια έξω στο μπαλκόνι το καλοκαίρι δεν ξέρω. Εντάξει μπόρεί το σπίτι μας να είναι τεράστιο, αλλά και μια τρύπα να ήταν προτιμώ να είμαστε όλοι μαζί, όπου και αν είμαστε, είτε αυτό λέγεται σπίτι, είτε αυλή, είτε ταράτσα, είτε μπαλκόνι.

Προσωπικά θεωρώ αποράδεκτους αυτούς που έχουν αυλή και αφήνουν έτσι τα σκυλιά γιατί θέλουν να πιστεύουν πως θα ειναι μια χαρά έξω, χωρίς να υπολογίσζουν πως το σκυλί είναι κοινωνικό ων, θέλει δηλαδή παρέα και στοργή, βάζοντας ως πρόφαση το "είναι σκύλος φύλακας" ή το " ναι αλλά αν τον έχω μέσα θα μαδάει και θα γαυγίζει και θα...θα...θα..." το πιο πετυχημένο βέβαια είναι το " Έλα μωρέ σκύλος είναι δεν έχει αναγκη"

ΛΑΘΟΣ! Ακριβώς επειδή είναι σκύλος και όχι λύκος ή νυφίτσα, δηλαδή εξημερομένο ζώο πρέπει να είναι μεσα!

Αν θές λοιπόν προστασία απο κλέφτες πάρε ένα συναργερμό! Ούτε λεφτά για τροφές χρειάζεται, ούτε για κτηνίατρους, ούτε για εκπαιδευτές, ούτε υπόστεγα, ούτε τίποτα! Κάνει την δουλειά του και σε απαλάσει απο το "βάρος" που λέγεται σκύλος.

Συγνώμη αν σου φάνικαν επιθετικά όλα αυτά, δεν είχα τέτοιο σκοπό, απλά με ενδιαφέρει το καλό του ζώου. Είμαι σίγουρη πως ούτε ο εκτροφές σου θα στο έδινε αν του έλεγες οτι τον θες μόνο για έξω.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Mαρία Παπαδόγιαννη εσύ δικιά μας είσαι που κρυβόσουν τόσο καιρό! ? :p

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Σε σένα. Επειδή έχεις αυτή τη γνώμη δεν πάει να πει πως είσαι και σωστή.Εάν εσύ θες ένα σκύλο διακοσμητικό καλά κάνεις.Να βάλεις ένα ΓΠ στο σπίτι κλεισμένο είναι έγκλημα τα σκυλιά όπως και ο άνθρωπος θέλει ερεθίσματα αν κάποιος γουστάρει να κάθεται σπίτι του καλά κάνει.Αλλά μην παραπονιέστε γιατί πολλά σκυλιά παύουν να είναι σκυλιά και καταντάνε αυτιστικά "αντικήμενα

25 Δεκεμβρίου 2012
87
0
Σε σένα. Επειδή έχεις αυτή τη γνώμη δεν πάει να πει πως είσαι και σωστή.Εάν εσύ θες ένα σκύλο διακοσμητικό καλά κάνεις.Να βάλεις ένα ΓΠ στο σπίτι κλεισμένο είναι έγκλημα τα σκυλιά όπως και ο άνθρωπος θέλει ερεθίσματα αν κάποιος γουστάρει να κάθεται σπίτι του καλά κάνει.Αλλά μην παραπονιέστε γιατί πολλά σκυλιά παύουν να είναι σκυλιά και καταντάνε αυτιστικά "αντικήμενα
Συγνωμη, αλλα νομίζω οτι ο φίλος απο εδω έχει το σκυλί σαν διακοσμιτικό και μάλιστα εξωτερικού χώρου. Εγώ όλα μου τα σκυλιά τα μεγάλωσα με αγάπη και δεν τα θεωρώ αντικείμενα, όπως είπα όως ο σκύλος είναι κοινωνικο και εξημερωμένο ζωο. Κατ' εμέ έγκλημα είναι να έχεις έξω τον σκύλο σου με την δικαιολογία " Είναι φύλακας". Το να έχεις τον σκύλο μεσα στο σπίτι δεν το καθιστά "αντικε'ιμενο", αλλά αντίθετα μέλος της οικογένειας σου. Εσένα θα σου άρεζε να σε αφήναν έξω με την πρόφαση οτι φυλάς το σπίτι;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα