Robin θα σου πω αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει στο δικό μου πίνσερ:
Στη βόλτα στο πολύ κρύο όντως αρχίζει και τρέμει ιδίως όταν στεκόμαστε κάπου, πχ όταν περιμένουμε στο φανάρι. Όταν τρέχει είναι καλά. Όταν περπατάμε χαλαρά μπορεί να τρέμει ή να είναι "κουμπωμένη", "μαζεμένη".
Και εγώ της φοράω ρούχα.
Αν είναι να βγούμε για τρέξιμο κάνουμε αρχικά λίγη προθέρμανση στο σπίτι -πχ κάνουμε τριάντα φορές το “φέρτο”.
Το ότι την επηρεάζει η πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται και από το ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου αρχίζει και δεν κοιμάται άνετη και απλωμένη αλλά κουλουριάζεται. Αρχικά με μια ελαφρά κλίση και τώρα πια γίνεται “στρόγγυλη”.
Τα πίνσερ είναι ευαίσθητα στο κρύο γιατί είναι κοντότριχα, χωρίς υπόστρωμα και το σώμα τους είναι λεπτό και μυώδες. Άρα δεν έχουν ούτε δέρμα, τρίχωμα να τα προφυλάξει ούτε ένα ικανό στρώμα λίπους (αν είναι στο κανονικό τους βάρος).
Λογικά πριν χρόνια που ήταν σε αυλές κλπ, και τα μίνι και τα στάνταρ, όταν δεν ήταν σε κίνηση έβρισκαν ένα μέρος που να μην το χτυπάει ο αέρας για να κάτσουν ή να κοιμηθούν - με την ίδια μαεστρία που πλεόν θα χωθούν "ύπουλα" στην κουβέρτα που έχεις στον καναπέ ή κάτω από το μπουφάν σου που έχεις πετάξει μπαίνοντας στο σπίτι.
Από τη στιγμή που σήμερα ζουν μέσα στο σπίτι σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, και εφόσον δεν είναι δύσκολο να τους βάλεις κάτι, και εγώ δε βρίσκω λόγο να μην τα προφυλάξουμε.
Στα ρούχα πρόσεχε να μην είναι πολύ φαρδιά γιατί επιτρέπει στον αέρα να περνάει.
Σε αυτά που βλέπεις πάνω από δύο δάχτυλα να “περισσεύουν” ράψτα, στένεψε τα, στο κάτω μέρος.
Επίσης, αν του βάζεις δύο ρούχα, πχ μπλούζα και αδιάβροχο, καλύτερα το ένα από τα δύο να μην έχει μανίκια γιατί τους εμποδίζει στην κίνηση.
Θυμάσαι όταν ήμασταν μικροί και “κρατούσαμε” τα μανίκια της μπλούζας όταν βάζαμε το μπουφάν για να μην μαζεύουν και μας ενοχλούν;
Για το αισθητικό του πράγματος οι απόψεις είναι υποκειμενικές.
Εμένα για παράδειγμα μου αρέσουν μόνο τα απλά, μονόχρωμα περιλαίμια, άλλοι θέλουν πιο περίτεχνα και με σχέδια. Περί ορέξεως...
Off topic:
Μπράβο που και στο κρύο καπνίζεις εκτός σπιτιού!
Παιδιά αυτό με τα μακρύτριχα δε το είχα σκεφτεί καθόλου! Τι τραβάμε...
Έντιτ:
Δε ξέρω τι ταΐζεις αλλά γιατί δε δοκιμάζεις να προσθέσεις και κάποιο λιπαρό κομμάτι κρέατος και λάδι στη διατροφή του;