Σκύλος ΧΩΡΙΣ βόλτα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
To όλο θέμα μου θυμίζει ανθρώπους που κρατάνε φυλακισμένους άλλους ανθρώπους για χρόνια σε υπόγεια και σε σπίτια χωρίς να έχουν δει το φως της ημέρας!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εχω ακουσει ούκ ολίγες φορές ότι τα μικρόσωμα δεν εχουν ανάγκη εκτόνωσης/βόλτας.... (βεβαια εχω πετυχει και περίπτωση σκυλομάνας που φοβόταν μην της κλεψουν το κουτάβι από τα χέρια και εφτασε 6 μηνων το πλασματάκι να πατησει εξω από το σπιτι -μετά απο απειρο πρήξιμο εκ μέρους μου)

Εσφαλμένη εκ θεμελιων αποψη που ειδικά στα μικρόσωμα βγάζει γερά προβλήματα συμπεριφοράς.... και μετά ερχομαστε και μιλάμε για δαιμονισμένα μικρόσωμα που γαυγίζουν ασταμάτητα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.772
4.050
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οι γάτες που δεν βγαίνουν από το σπίτι παθαίνουν κατάθλιψη. Η γάτα είναι ένα μικρό αγρίμι που έχει ανάγκη να εκτονώσει τα ένστικτά της. Η γάτα είναι το αιλουροειδές με το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Η γάτα σκοτώνει για διασκέδαση και όχι μόνο για να φάει, είναι η φύση της. Σαφώς και διατρέχει πολλούς κινδύνους εκτός σπιτιού όμως η γάτα που δεν εκτονώνεται μπορεί να γίνει καταστροφική. Γάτα που δεν βγαίνει έξω είναι σαν αγρίμι σε κλουβί.
Κάθε ζωντανό πλάσμα αν το περιορίσεις θα έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Και το καναρίνι μέσα στο κλουβί που δεν εκτονώνεται παθαίνει κατάθλιψη... και το παπαγαλάκι...

Συμπέρασμα: τα ζώα δεν είναι κατοικίδια! :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.936
Θα βγω οφφ τόπικ και θα πω ότι συμφωνώ ότι οι γάτες πρέπει να έχουν πρόσβαση έξω, αν μένεις σε διαμέρισμα όμως αυτό έχει τους κινδύνους του εκτός αν τις πηγαίνεις βόλτα με λουρί. Δεν το έχω κάνει ακόμη ούτε πρόκειται. :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.936
Ναι, δημιουργείστε μου τύψεις για τη Brigitte τώρα, να γίνω η τρελλή της γειτονιάς που βγάζει το "λυκοσκυλο" και το γατι της!!!!!
χαχαχαααααα εγώ βγάζω τρεις σκύλους βόλτα αν με δουν να βγάζω και τις γάτες με βλέπω να με στέλνουν στην Λέρο one way ticket :p

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Μια ερώτηση-συμβουλή. Έχω έναν πινσεράκο.. Σήμερα είχαμε κοντά στους 0 βαθμούς κελσίου. Με πλεκτό και ακομά και με 10 βαθμούς κρυώνει και παει σαν κομπρεσερ. Χρόνο και όρεξη για βόλτα έχω αλλά με μηδεν βαθμούς είμαι σιγουρος πως μετα από μια ώρα θα γυρίσει αδιάθετος. Οπότε και περιορίζομαι στην αυλή μεχρι να κάνει την ανάγκη του και μέρα παραμέρα σε φίλους σκυλογονείς μέσα στο σπίτι ή σε φιλικα σπίτια γενικά.

Καμιά συμβουλή?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Να γυρισει αδιαθετος; Αυτο μου θυμισε λιγο την ελληνιδα μανα που φωναζει ντυσου θα κρωσεις :p

Δε παθαινει τιποτα, σκυλος ειναι!! Βαλτου κει ενα πουλοβερακι και βγειτε τη βολτα σας. Αστον να σου δειξει βασικα αν θελει να γυρισει!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Θα σου δείξει ο σκύλος σου εαν δεν αντέχει το κρύο....nfeel μια χαρα ειναι τα πουλοβεράκια για τα μικρόσωμα σκυλάκια! Ασχετα που η δικιά μου δεν τα θέλει με τίποτα, δώσε της χιόνι και πάρε της το φαί!!

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Δεν είναι τόσο απλά.. Πριν το πουλοβεράκι ο σκύλος μετά από βόλτα ήταν κακοδιάθετος και άρχισε τις διαρροιες. Μιλάμε για τους 10 βαθμούς. Τώρα έχει 0 εδώ. Δεν είναι για να παίζω με αυτό. Και αν σκεφτείς ότι η ράτσα είναι από Γερμανία νόμιζα θα αντέχει. Για τσιγάρο βγαίνω στο μπαλκόνι και στο μισό χοροπηδάει έξω από την πόρτα να μπεί μέσα....

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Robin η ρατσα μας ειναι αρκετα ευαισθητη στο κρυο,δυστηχως. Ειναι μικρουλια μωρε κ αδυνατουλια,δεν εχουν κ αμαν την τριχα οποτε...η δικια μου εχει πλακα τωρα που ειναι για εκπαιδευση,τρεμει σαν κομπρεσερ! Κοινως,δεν ειναι για πολλα πολλα,μια χαρα ειναι τα πουλοβερακια κ επισης τα αδιαβροχα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να γυρισει αδιαθετος; Αυτο μου θυμισε λιγο την ελληνιδα μανα που φωναζει ντυσου θα κρωσεις :p

Δε παθαινει τιποτα, σκυλος ειναι!! Βαλτου κει ενα πουλοβερακι και βγειτε τη βολτα σας. Αστον να σου δειξει βασικα αν θελει να γυρισει!
Να μου το ελεγες περσυ αυτό που επειδη καθόταν η δικιά μου σε μαρμαρο στη βεράντα, μετά πηγαινε η διάρροια σύννεφο. Και να αναρωτιέμαι τι εφαγε, να κανω ανακριση στο σπιτι.... ο κτηνιατρος μου το ειπε το ενδεχόμενο αυτό, το παρατηρησα και επιβεβαιώθηκε.

Και εν τελει στη βολτα μπορεί να ειναι γελοιο το θέαμα ντυμενων μικρόσωμων, αλλά καθιερώνεται με τετοιες θερμοκρασίες!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Αν ειναι να τ' αφηνετε μεσα τουλαχιστον βαλσαμώστε τα.
Ξερω εναν καλο ταριχευτή.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
πουλοβερακι να φοραει, συμφωνω και εγω.
ειναι κάπως αστειο το θεαμα, αλλα απο το να κρυωνει το σκυλι...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Υπάρχουν ααααααααααααπειρα ρουχα, φορμάκια ολόσωμα κλπ....
Δεν υπάρχει κανενας λόγος να χασει τη βολτα του λόγω καιρου το σκυλί.

Προσωπικά την ντύνω μετα βδελυγμίας, μιας και μετά βλέπω το μαλλι της μπουρδουκλωμενο (βρήκα λύση ομως με wrapping jacket). Στα κοντύτριχα, δεν υπάρχει κανενας λογος, αν κρυώνουν να μην ειναι ντυμενα στη βολτα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.936
Δεν καταλαβαίνω γιατί να διαφωνεί κάποιος με το ντύσιμο όταν πρόκειται για λόγους πρακτικούς όπως το μπέρδεμα του μαλλιού και το κρύο!
Εμείς αν τελικά μετακομίσουμε βόρεια θα αγοράσω παλτουδάκι για τον Τζιμάκο σίγουρα γιατί είναι κομμένος και ραμμένος για το ελληνικό κλίμα και κρυώνει εύκολα. Τον χειμώνα κοιμάται κολλημένος στο καλοριφέρ, σαν γάτα.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
ναιιι πουλοβεράκια FTW!!! Να πω ένα tip για όσους έχουν μικρά - μεσαία σκυλούνια που είναι αρκετά δραστήρια και συνεπώς καταστρέφουν τα πουλοβεράκια εύκολα (κοινώς γουρουνόσκυλα σαν τα δικά μου). Πήραμε από τα τζάμπο ρουχαλάκια για παιδάκια 2-3 ετών, αρκετά φτηνά όπως θα φαντάζεστε. Έχει αρκετά πουλοβεράκια αμάνικα που μας βόλεψαν μια χαρά :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn