Σκύλος ΧΩΡΙΣ βόλτα?

markos14

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
109
0
Βόλος
γνωρισα σκυλογονεις οι οποιοι δεν βγαζουν ποτε τον σκυλος του βολτα. κανει την "δουλεια" του σε πανα και μπαλκονι. αντε αυτο παλευεται αλλα ο σκυλος πως εκτονωνεται?? μου ειπαν οτι κανουν δραστηριοτητες μεσα στο σπιτι. πειτε μου τη γνωμη σας πανω σε αυτο το θεμα. εγω σκεφτομουν να το εφαρμοσω οταν ο καιρος δεν ειναι ευνοικος.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απαράδεκτο απλά και στα όρια του παράνομου
άλλο κάποια μέρα που χαλάει ο καιρός και άλλο συνέχεια-απαράδεκτο

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Οσες δραστηριοτητες κ αν κανεις μεσα στο σπιτι,σαν το εξω δεν εχει! Μπορει να συγκριθει μια βολτα στο παρκο με το σπιτι?? οχι φυσικα! Απαραδεκτο λοιπον κ απο εμενα,ο σκυλος θελει την βολτα του!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
δεν θα στο πρότεινα ούτε μια στο εκατομμύρια να το εφαρμόσεις αυτό.
Στο παρελθόν έκανα το λάθος να μειώσω τις βόλτες του σκύλου στο ελάχιστο δυνατό λόγο κακού καιρού (μιλάμε για 3-4 μέτρα χιόνι για 2-3 μήνες) και το αποτέλεσμα ήταν να πρέπει να δουλέψω ξανά με την κοινωνικοποίηση ενος σκύλου 2 ετών που έγινε επιθετική μέσα σε ελάχιστο διάστημα.
Πλέον 2 φορές την ημέρα βόλτα είναι το ελάχιστο μας.
Το σκυλί δεν εκτονώνεται μέσα στο σπίτι οτι και να κάνω. Ακόμα και σήμερα έχω μια πάνα σε μια γωνία γιατί είχε αρχίσει και κατούραγε παντού αλλα απο την στιγμή που αρχισε να ξαναβγαίνει κανονικά βόλτες δεν την έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Απο που να το πιασεις κ που να ταφησεις?
Οτι δεν εχει λαβει καμια κοινωνικοποιηση,οτι δεν γνωριζει κ αναγνωριζει βασικα πραγματα?οτι δεν γυμναζεται?οτι δεν αναπτυσεται η σχεση του με ταφεντικα του?-η βολτα παιζει σημαντικο ρολο-την επομενη φορα που θα τους δεις εξηγησε τους καποια πραγματα,πραγματα ΒΑΣΙΚΑ που εφοσον αποφασισαν να συμπεριλαβουν στην οικογενεια τους ακομη ενα μελος-το σκυλι,ναι-θα πρεπε να γνωριζουν!
Το παιδι τους θα τοχαν συνεχως κλειδαμπαρωμενο σπιτι?οτι βαριουνται να κουνησουν τον κ@λο τους κ να αναλαβουν τις ευθυνες τους απεναντι σαυτη την ψυχουλα να μη πανε να το κουκουλωσουν με ηλιθιες προφασεις κ επιχειρηματολογιες...ετσι να τους πεις!
Αλλο πραμα βρεχει/χιονιζει κ να αποφυγεις την βολτα-να το βγαλεις ισα ισα για την αναγκη του- η να ακυρωσεις τελειως κ αλλο πραγμα/εντελως διαφορετικο αυτο που κανουν αυτοι...εμενα δλδ η δικια μου δε τα κανει σε μπαλκονι οταν ημαστε Αθηνα,θελει σοι κ καλα εξω,τι πρεπει να κανω?να πω "αχ μωρε βρεχει,χιονιζει,κρυωνω αστην να σκασει?"
Βαρεμαρα λεγεται το ενα βαρεμαρα κ το αλλο...αν αγαπας κ σεβεσαι το σκυλι σου κ τις αναγκες σου θα πρεπει να βγεις κ λιγο εκτος της ζωνης βολης σου

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Το κακο ειναι οτι πολλοι παιρνουν σκυλο για να πουν οτι πηραν σκυλο κ οχι γιατι πραγματικα το θελουν.. Απο εκει ξεκιναει το κακο..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Πεστα χρυσοστομη...γιατι εχω βαρεθει να ακουω οτι μ@λ@κια κατεβει του καθενος προκειμενου να παρει αφεση αμαρτιων για την βαρεμαρα,ανευθυνοτητα και ασχετοσυνη του

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
συνηθως αυτό το κάνουν είτε ιδιοκτήτες σκύλων ρατσας λαιφσταιλ πχ τσιουαουα, πιντσερ κτλ.
είτε άνθρωποι που έτυχαν σε βολικό σκύλο που δεν κάνει καταστροφές μεσα στο σπίτι είτε υπερβολικά αδιάφοροι που δεν τους νοιάζει και απλά κάποια στιγμη είπαν να σκοτώσουν την ωρα τους παίρνοντας σκύλο...

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
μαρκο η βολτα προσφερει στον σκυλο πολλα ερεθισματα που δεν θα τα βρει μες στο σπιτι. απο μυρωδιες και θορυβους πολεις εως συναντηση με αλλα σκυλια και κοινωνικοποιηση! Την επομενη φορα που θα τους ξαναδεις αυτους τους κηδεμονες...εξηγησε τους το αυτο. (ακομα και αν εχουν 180τ.μ. σπιτι και εχουν διαμορφωσει ενα δωματιο ολοκληρο σε πιστα agility και εκτονωνουν εκει τον σκυλο τους,πραγμα μαλλον ουτοπιστικο, χανουν την κοινωνικοποιηση με αλλα σκυλια κατα την διαρκεια της βολτας)!
Οσο για τις μερες με χαλια καιρο...αν βρεχει καρεκλοποδαρα...μπορεις να τρεναρεις την βολτα λιγο παραπισω αλλα οχι να την ακυρωσεις...!

και για του λογου το αληθες...διαβασε και αυτο-->
http://www.dogshappytraining.gr/content/ποιά-η-αναγκαιότητα-της-βόλτας-για-τον-σκύλο-μας

Last edited:

D

Deleted member 14614

Guest
γνωρισα σκυλογονεις οι οποιοι δεν βγαζουν ποτε τον σκυλος του βολτα. κανει την "δουλεια" του σε πανα και μπαλκονι. αντε αυτο παλευεται αλλα ο σκυλος πως εκτονωνεται?? μου ειπαν οτι κανουν δραστηριοτητες μεσα στο σπιτι. πειτε μου τη γνωμη σας πανω σε αυτο το θεμα. εγω σκεφτομουν να το εφαρμοσω οταν ο καιρος δεν ειναι ευνοικος.
Αν έχεις καλές σχέσεις μαζί τους markos14, θα σου πρότεινα να τους ενημερώσεις πόσο εγκληματικό, από πολλές απόψεις, είναι αυτό που κάνουν. Καλό θα ήταν ακόμη, να τους πληροφορήσεις και τις ποινές που επισύρει η κακοποίηση ζώων και να καταλάβουν ότι δεν είναι πολύ μακριά από κάτι τέτοιο (το έχω κάνει προσωπικά και εκεί να δεις χρώματα που άλλαξαν κάποιοι). Φυσικά μιας και το ρωτάς, αν και γνωρίζεις την απάντηση, ο σκύλος δεν εκτονώνεται και θεωρώ ότι δεν είναι πλέον σκύλος, αλλά ένα λούτρινο διακοσμητικό. Τέλος, εντάξει όταν έχει καταιγίδα έξω, καλό θα ήταν να βγείτε απλά για τις ανάγκες και γρήγορα μέσα πάλι.:)

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Εγώ ξέρω πολλούς, ειδικά με μικρόσωμα σκυλιά, που δεν τα βγάζουν ποτέ έξω. Ασχημο!
Τον Rock τον κρατάω μέσα μονο όταν βρέχει πολύ κι αυτό γιατί είναι λευκός και μακρύτριχος και γίνεται χάλια. Κατά τ' άλλα, μια φορά την ημέρα τουλάχιστον βγαίνουμε βόλτα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Να έπαιρναν γάτες.
Να μην επαιρναν τιποτα. Και οι γατες χρειαζονται εκτονωση εκτος σπιτιου και μπορει να αναπτυξουν τα ιδια ακριβως συμπτωματα με τον σκυλο, υπερκινητικοτητα, μαρκαρισμα, επιθετικοτητα, καταστροφες κλπ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.936
Eγώ πάντως έγω γάτες και δεν τις πάω βόλτα.

Τα σκυλιά όχι απλώς χρειάζονται μεγάλες βόλτες αλλά και συχνά πυκνά πρέπει να αλλάζουμε τις διαδρομές.
Αλλάζει εντελώς το ενδιαφέρον του σκύλου όταν οι μυρωδιές είναι καινούριες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.772
4.050
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να μην επαιρναν τιποτα. Και οι γατες χρειαζονται εκτονωση εκτος σπιτιου και μπορει να αναπτυξουν τα ιδια ακριβως συμπτωματα με τον σκυλο, υπερκινητικοτητα, μαρκαρισμα, επιθετικοτητα, καταστροφες κλπ.
Διαφωνώ. Οι γάτες είναι μια χαρά μέσα στο σπίτι, και αφού δεν είδα να παίρνει κάποιος να βάζει γάτα σε λουρί να την βγάζει βόλτα, το να βγαίνει η γάτα μόνη της εκτός σπιτιού είναι επικίνδυνο.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Από γάτες δεν έχω ιδέα αλλά μια γάτα μπορεί να μείνει κλεισμένη σε ένα σπίτι όλη της τη ζωή και ο σκύλος δε μπορεί?

Το αν είναι επικίνδυνο να βγει βόλτα είναι έτερον εκάτερον. Ανάγκη να εκτονωθεί η γάτα δεν έχει?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.772
4.050
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδιά, σκύλος και γάτα δεν είναι το ίδιο. Μην τρελαινόμαστε. :confused:

Ο σκύλος θέλει να μυρίσει, να τρέξει, ο ίδιος ζητάει να βγει βόλτα. Οι γάτες δεν θέλουν τίποτα απ' όλα αυτά.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οι γάτες που δεν βγαίνουν από το σπίτι παθαίνουν κατάθλιψη. Η γάτα είναι ένα μικρό αγρίμι που έχει ανάγκη να εκτονώσει τα ένστικτά της. Η γάτα είναι το αιλουροειδές με το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Η γάτα σκοτώνει για διασκέδαση και όχι μόνο για να φάει, είναι η φύση της. Σαφώς και διατρέχει πολλούς κινδύνους εκτός σπιτιού όμως η γάτα που δεν εκτονώνεται μπορεί να γίνει καταστροφική. Γάτα που δεν βγαίνει έξω είναι σαν αγρίμι σε κλουβί.
Κάθε ζωντανό πλάσμα αν το περιορίσεις θα έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn