Σκύλος Φύλακας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η ερώτησή μου είναι σαφέστατη και απολύτως συγκεκριμένη.
Έχεις να δώσεις αντίστοιχη απάντηση, ή θα συνεχίσεις με ακατανόητα παραληρήματα;

Έγραψες μεταξύ άλλων:
...
ο σκυλος φυλακας (για να το κανουμε λιανα και απλο) δεν θα επιτρεψει πχ να σε πλησιασει ο κριτης μεσα στο γηπεδο ενω κανεις αθλημα
Αυτό τελικά, το έχεις δει κάπου να συμβαίνει; Η να μην συμβαίνει;
Σε ποιά αθλήματα αναφέρεσαι; Στο ipo ας πούμε; Οτι τι; Ο σκύλος που αγωνίζεται, δεν είναι φύλακας, γιατί δεν τρώει τον κριτή, που περιφέρεται στον χώρο; Αυτό λες; Οτι οι σκύλοι που κάνουν ipo/mondio, είναι ας πούμε...διακοσμητικοί; Τι; Εξήγησέ μου, να το καταλάβω ρε παιδί μου.

...
μην κοιτας τωρα που εμεις εχουμε σκλια που μαμουν και δερνουν,εμεις ειμαστε οι αλλοι χαχαχα
Και...ποιοί είσαστε τελικά εσείς οι άλλοι...χαχαχα...που τα κάνετε όλα και συμφέρετε;

Σημαίνουν κάτι όλα αυτά; Έχεις πχ προσωπική εμπειρία; Εχεις... γνώση να μεταφέρεις;

Παρακαλώ...be my guest!

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
στο ιπο αν βαλω μεσα στρες καληνυχτα.
Εννοεις οτι τα σκυλια του Ipo δεν δουλευονται με στρες?η οτι δεν το αντεχουν?
Γενικα τι εννοεις??χαχα

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Εννοεις οτι τα σκυλια του Ipo δεν δουλευονται με στρες?η οτι δεν το αντεχουν?
Γενικα τι εννοεις??χαχα

θα σου γυρισω αντιστροφα την ερωτηση, εξηγησε μου για ποιο λογο να θελω να βαλω στρες σε εναν σκυλο που κανει ιπο; και που μπορει να οδηγησει αυτο; χοχοο

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Εγραψες αν βαλω μεσα στρες καληνυχτα.Καληνυχτα τι?δεν αντεχουν?ειναι λαθος?αυτο ρωτησα.
Η αντιστροφη ερωτηση σου ηταν γιατι να θέλω να βαλω,μπορει και να μην θες αλλα να πρεπει πχ.

Ας πουμε για τις λεπτομεριες σε υπακοη δαγκωματα μπορει να μπει στρες λεω εγω δεν ξερω και πολλα.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Εγραψες αν βαλω μεσα στρες καληνυχτα.Καληνυχτα τι?δεν αντεχουν?ειναι λαθος?αυτο ρωτησα.
Η αντιστροφη ερωτηση σου ηταν γιατι να θέλω να βαλω,μπορει και να μην θες αλλα να πρεπει πχ.

Ας πουμε για τις λεπτομεριες σε υπακοη δαγκωματα μπορει να μπει στρες λεω εγω δεν ξερω και πολλα.
ναι ειναι λαθος, στο ιπο δουλευει ο σκυλος στο πρεη, καθε ασκηση για το σκυλο ειναι ενα βημα πιο κοντα στο μπαλακι του, αυτο εχει στο μυαλο του...
το στρες στο ιπο ειναι συνταγη για καταστροφη, περαν του οτι υπαρχει και η πιθανοτητα να μην αντεχει ο σκυλος, (το οτι μπορει να εχει ισχυρο πρεη δεν σημαινει οτι ειναι αναλογο του ντηφενς), εστω και μια κακη αναμνηση πονου η εντονου στρες την ωρα που δαγκωνει το μανικι μπορει να τον κανει την ωρα της εξετασης να αφηνει το μανικι που σημαινει αυτοματος αποκλεισμος π.χ. και αυτα ειναι πραγματα που δεν διορθωνονται ευκολα.
Ο σκυλος πρεπει να ειναι χαρουμενος, ευδιαθετος, με καθαρο μυαλο και χωρις ιχνος στρες που θα τον οδηγησει σε λανθασμενη κινηση και θα του κοψει ποντους η θα του στοιχισει ολοκληρη την εξεταση.
Μπορει να διαφωνεις κανενα προβλημα, αλοιμονο αν συμφωνουσαμε ολοι, αλλα οτι γραφω ειναι προσωπικες αποψεις που της εχω σχηματισει στο χορταρι.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ο τροπος που το περιγραφεις δεν ειναι λαθος,αλλα ειναι και το αποτελεσμα για οτι ειδαμε φετος στο wsuv.Ερεθιστες ετοιμοι για ολα και σκληροι και πολλα σκυλια με προπονηση που κανουν χαρουμενους τους ιδιοκτητες και τους σκυλους.Με αποτελεσμα πολλα να μην δαγκωσουν αλλα επειδη δεν το εχουν αλλα επειδη ηταν αγνωστο για αυτα.

Eννοειτε πως ολα τα σκυλια δεν αντεχουν το ιδιο συμφωνω.
Παντως δεν δουλευουν μονο Prey και δεν δουλευουν ολα Prey.
Συζητηση κανουμε και εγω δεν ειμαι ουτε εκπαιδευτης ουτε και κανενας τρομερος γνωστης.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
ο Harrison ad gur Πχ που εδω στην Ελλαδα ακουσα το:΅ελα μωρε preoσκυλο ειναι.Εμαθα απο ατομο που τον ξερει και αναφερομαι στην θεωριτικα εκτροφεα του,οτι σε καθε διορθωση προσπαθουσε να τον φαει,δεν μπορουσε να του κανει διορθωση.Δεν γινεται αυτο το σκυλι να μην φαει πιεση και στρες.
Ασε που μονο και μονο η ρουτινα μπορει να θεωρηθει και ειδους "στρες".
Για την ιστορια ο σκυλος αυτος πηρε δυο φορες σερι το παγκοσμιο Ipo της FCI.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
ο Harrison ad gur Πχ που εδω στην Ελλαδα ακουσα το:΅ελα μωρε preoσκυλο ειναι.Εμαθα απο ατομο που τον ξερει και αναφερομαι στην θεωριτικα εκτροφεα του,οτι σε καθε διορθωση προσπαθουσε να τον φαει,δεν μπορουσε να του κανει διορθωση.Δεν γινεται αυτο το σκυλι να μην φαει πιεση και στρες.
Ασε που μονο και μονο η ρουτινα μπορει να θεωρηθει και ειδους "στρες".
Για την ιστορια ο σκυλος αυτος πηρε δυο φορες σερι το παγκοσμιο Ipo της FCI.

Οπως σου ξαναειπα, δεν μεταφερω λογια τριτων παρα μονο δικες μου εμπειριες, το πως χειριζεται ο Adamuscin τα σκυλια του ουτε θα το κρινω, ουτε και μου λεει κατι, η αληθεια ειναι οτι οι γνωσεις μου και οι εμπειριες μου περιοριζονται σε σκυλια που ειναι συνεργασιμα, εχω δει σκυλαρο να ριχνει αστραπιαιες δαγκες στο χειριστη του κατα τη διαρκεια της ασκησης στην προπονηση αλλα δεν αντιμετωπιστηκε με στρες και πιεση, το αφησαμε και απλα ο χειριστης φορεσε χοντρη επενδυση απο μεσα για να μην την ακουει :), αυτη την ενταση σιγα σιγα τη διοχετευσαμε στο μανικι, ετσι απλα, πηρε ιπο 3 ο σκυλος...
με αυτο θελω να πω οτι ενας τροπος σιγουρα δεν υπαρχει...

• Like
Reactions: Dimi_21

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Δλδ ο σκυλος γυριζε τον ετρωγε,δεν τον διορθωνε,αρα ο σκυλος μαθενε στο λαθος.
Εβαλε κατι για να μην ποναει,και χωρις στρες πιεση το εκοψε και ηταν κομπλε.Οκ.
Για να μην νομιζεις οτι σε βγαζω λαθος,η οτι δεν ισχυει,θα σου πω μονο οτι δυσκολευομαι να το πιστεψω,μπορει πχ να τα ¨βρηκαν" χωρις εσενα μπροστα.

Για να μην παρεξηγηθω επειδη και εγω δικες μου αποψεις γραφω,απανταω τι πιστυεω για να γινει συζητηση και ανταλαγη αποψεων και εμπειριων.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Δλδ ο σκυλος γυριζε τον ετρωγε,δεν τον διορθωνε,αρα ο σκυλος μαθενε στο λαθος.
Εβαλε κατι για να μην ποναει,και χωρις στρες πιεση το εκοψε και ηταν κομπλε.Οκ.
Για να μην νομιζεις οτι σε βγαζω λαθος,η οτι δεν ισχυει,θα σου πω μονο οτι δυσκολευομαι να το πιστεψω,μπορει πχ να τα ¨βρηκαν" χωρις εσενα μπροστα.

Για να μην παρεξηγηθω επειδη και εγω δικες μου αποψεις γραφω,απανταω τι πιστυεω για να γινει συζητηση και ανταλαγη αποψεων και εμπειριων.

κατσε γιατι μπερδευεσε τωρα, εγω πουθενα δεν ειπα οτι θα φτιαξεις ιπο3 με θετικη εκπαιδευση, φυσικα και οι διορθωσεις ειναι μεσα στο προγραμμα, εννοειται, τι αντε ετσι, θα βγει ο σκυλος και θα κανει φους by default.
Εγω αυτο που ανεφερα και αν ξαναδιαβασεις τα μνμτα μου θα το καταλαβεις, ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να γυρισεις ενα σκυλο στην αμυνα στο κομματι της προστασιας, αυτο που θες με λιγα λογια ειναι ο σκυλος να θελει να δαγκωσει για να αποσπασει το μανικι γιατι το γουσταρει, οχι να δαγκωσει γιατι στρεσσαρετε και απειλειτε.
κατανοητο τωρα;

Υ.γ. αν αυτο ειναι ξεκαθαρο, μπορω σε δευτερη φαση να σου εξηγησω τη εγινε στην περιπτωση με το σκυλο.

• Like
Reactions: Dimi_21

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
κατσε γιατι μπερδευεσε τωρα, εγω πουθενα δεν ειπα οτι θα φτιαξεις ιπο3 με θετικη εκπαιδευση, φυσικα και οι διορθωσεις ειναι μεσα στο προγραμμα, εννοειται, τι αντε ετσι, θα βγει ο σκυλος και θα κανει φους by default.
Εγω αυτο που ανεφερα και αν ξαναδιαβασεις τα μνμτα μου θα το καταλαβεις, ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να γυρισεις ενα σκυλο στην αμυνα στο κομματι της προστασιας, αυτο που θες με λιγα λογια ειναι ο σκυλος να θελει να δαγκωσει για να αποσπασει το μανικι γιατι το γουσταρει, οχι να δαγκωσει γιατι στρεσσαρετε και απειλειτε.
κατανοητο τωρα;

Υ.γ. αν αυτο ειναι ξεκαθαρο, μπορω σε δευτερη φαση να σου εξηγησω τη εγινε στην περιπτωση με το σκυλο.
Καλημέρα,αλλιώς το είχα καταλάβει.
Γιαυτο και ρώτησα :)

• Like
Reactions: cygor

tsopanakos

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2017
98
84
44
Σκυλος φυλακας..... ειναι σχετικα τα παντα .
τι θεωρει ο καθενας οτι ειναι η φυλαξη και τι πρεπει να κανει ο σκυλος...
ο καλος για εμας φυλακας μπορει να ειναι μπουταλας για εναν γνωστη.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε θα σταθω σε εκπαιδευσεις φυλαξης, ιπο κλπ μονο στην επιλογηενος σκυλου που θα το εχει ρε παιδι μου. Θα χει νευρα, δε θα ναι ανασφαλης, δε θα διστασει να δαγκωσει, δε θα κανει πισω.

Θα γραψω καθαρα εμπειρικα αφου εχω ζησει με 2 σκυλια που το ενα ανηκει κλασικα σε φυλη φυλαξης (και μαλιστα τοπ ομως λεγεται) και το αλλο οχι.

Ο Ντιεγκο, ενας σκυλος που δεν ανηκε σε φυλη φυλαξης με την κλασικη εννοια. Ηταν σκυλος κυνηγος κατα βαση . Παρολαυτα τα λογια των δημιουργων στα παραθετω παρακατω.(για να μπεις λιγο στο πνευμα των dogo). Ελαχιστη επιφυλακτικοτητα και μεγαλη εκρηκτικοτητα.

Θα σου πω μονο οτι οταν ενηλικιωθηκε και ειμασταν μαζι καπου εξω επρεπει να εχω τα ματια μου δεκατεσσερα., 24, 34.... Οποτε γι αρχη σκεψου αυτο. Οσον αφορα στο πετ, μια χαρα πετ ηταν. Πιο πετ πεθαινεις. Τους ανθρωπους που ηξερε απο μικρος τους λατρευε. Λατρεια ομως , οχι αστεια. Ρωτα το Mareco τι της εκανε και του μαθαινε γαλλικα! Μεσα στο σπιτι εαν ερχοτανε αγνωστος κοσμος και του τον γνωριζες εσυ, ηταν χαζοβιολης με ορια. Εμαθα να τα βαζω εγω τα ορια στον "ξενο" οσο ο σκυλος εφτανε στην ωριμανση, για να μη βρεθω-θει προ εκπληξεως.
Ερχοταν παντου μαζι μου. Διακοπες, βολτες. Τα πρωτα 2 -2,5 χρονια ανεμελα. Μετα καθολου ανεμελα.
Δεν ξερω τι φυλη θα επιλεξεις.. σου περιγραφω μονο τη ζωη μου με ενα σκυλο που ΕΓΩ αισθανομουνα ασφαλης μαζι του. Και για να φτασω σε αυτο το σημειο, ειχα δει πραγματα που δεν υπαρχει κανενας λογος να τα αναφερω.
Επισης , το δευτερο που θα πρεπει να σκεφτεις ειναι το θεμα της κυριαρχικοτητας-δυναμικοτητας του ζωου. Σιγουρα, θα πρεπει να το διαχειριστεις μεγαλωνοντας ενα τετοιο ζωο. Δε θα ειναι ευκολο να μαθεις σε ενα τετοιο ζωο οτι οφειλει ρε παιδι μου να σε σεβεται. Ειμαι γυναικα και συ το ιδιο. Δεν ειχα τη δυναμη να τον κρατησω οταν εφτανε στα κοκκινα... και 2 πνιχτες να του φορουσα παλι δε την ειχα. Ειχα ομως τη δυναμη με το στομα μου να τον σταματησω. Θελει προσπαθεια αυτο, ειναι κουραστικο.

Dogo Argentino
"Once we have greeted an unknown person, or the person sees him in our company....the Dogo should never show unfriendliness towards that person, unless of course, that person directly attacks us....however brave a guardian he may be, when he has understood that the visitor is welcome in the home, he will never try to bite this person." - Agustin Nores Martinez, translated from "The Argentine Dogo"
"There is a distinct difference between having a Dogo Argentino as a guardian and having a dog of another breed: If a thief enters your house at night and you have any other dog you know there is a thief because the dog barks; if you have a Dogo, you know there is an intruder because you hear him yell." - Agustin Nores Martinez, also translated from "The Argentine Dogo"

Η Ηρα, ενα καναριο ενηλικο που αν την δεις μεσα στο ρινγκ να κανει δαγκωματα θα πεις.. τι ΣΚΥΛΑΡΟΣ ειναι αυτος. Δε θα πλησιαζεις οσο και να σου λεω δε θα σε πειραξει. Μιλαμε το σκυλι δεν κολλαει ΠΟΥΘΕΝΑ. Δε παν να της πεταει ο εκπαιδευτης καρεκλες, τραπεζια, τσιμεντολιθους. Να πυροβολαει διπλα της, να χτυπαει τυμπανα... Δε μπορεις να φανταστεις πως ειναι η καριολα.
Στο θεμα πραγματικης φυλαξης τωρα.. Θα γαυγισει , θα επιτεθει εαν προκληθει. Ομως δεν ξερω ποσο αποτελεσματικη θα ναι. Εχει ΤΡΟΜΕΡΗ εμπιστοσυνη στον ανθρωπο γενικα. Ειναι τοσο καλοπροαιρετη που πραγματικα εαν ο "κακος" της κανει χαρουλες, θα γινουν κολληταρια... Ετσι πιστευω. Με αυτο το σκυλο λοιπον παω βολτα χωρις να εχω τα ματια μου 14,24.
Δεν ξερω αν ειχε δουλευτει περισσοτερο και απο πιο μικρη εαν ειχε περιορισει αυτη την "αγαπη" της για τον ανθρωπο. Μηδεν επιφυλακτικοτητα. Ομως ειναι το τελειο σκυλι για μπειμπι σιττερ. Και σιγουρα ενας αποτρεπτικος παραγοντας για τον κλεφτη μονο και μονο λογω εμφανισης και γαυγισματος.

Καποιοι ισχυριζονται οτι ο σκυλος φυλακας δεν πρεπει να ναι καθολου κοινωνικος, να μη δεχεται επαφη απο κανεναν αλλον εκτος της οικογενειας του. Εγω δε συμφωνω καθολου με αυτο.

Επι τη ευκαιρια και της προτασης της yasemin θα σου πω οτι το τυπικο κανγκαλ για μενα ειναι στην κορυφη της αναζητησης μου εαν ηθελα ενα σκυλο να νιωθω ασφαλης. Ομως οπως σου ειπε, κανγκαλ χωρις να χεις 2-3 γατες, 5-6 χελωνες και γενικοτερα ενα "ποιμνιο" , δεν ειναι δικαιο για το ζωο. Αυτα.

tsopanakos

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2017
98
84
44
Εγω στον μικρο μου ποιμενικο προσπαθω να τον καλμαρο στο θεμα φυλαξης. χωρις να ενισχισω καμια συμπεριφορα φυλαξης.
ειναι 6 μηνων κουταβι και αν πας να πλησιασεις περιφραξη θα σε τρομαξει ο τροπος που αντιδρα.
στη βολτα δεν εχει κανενα θεμα με ολους πολυ φιλικος .
απλα στο χωρο καθε ξενος ειναι μη επιθημητος.
αν θα ειμαι μπροστα και ερθει καποιος σπιτι εχει μια ενταση ο σκυλος και αφου τον μυρησει και δει οτι ολα ειναι οκ μετα το βλεμα δεν φευγει απο πανο του και τον παρατηρει.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οφφ τοπικ!!
Αυτην την περιγραφη που την εχω ξαναδιαβασει εδω, οπως και αλλες αντιστοιχες, και μιλανε για το προτυπο σωστα, δεν τις πολυκαταλαβαινω. Αυτος περιγραφει το σκυλο του που τον εφτιαξε, γεννηθηκε και μεγαλωσε σε συγκεκριμενες συνθηκες, εκπαιδευτηκε σε συγκεκριμενες συνθηκες οποτε εχει αυτες τις αντιδρασεις. Αν κατι σε ολη αυτη τη συνταγη αλλαξει, το αποτελεσμα μπορει να ναι διαφορετικο, οποιοδηποτε, οχι; Αυτη η βεβαιοτητα οτι ο χαρακτηρας του ζωου πρεπει να ειναι α) β) γ)..., με μπερδευει πολυ.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Αυτη η βεβαιοτητα οτι ο χαρακτηρας του ζωου πρεπει να ειναι α) β) γ)..., με μπερδευει πολυ.
Δεν υπάρχει βεβαιότητα.
Υπάρχει στόχος.
Το πως θα τον πετύχεις είναι άλλη ιστορία.

tsopanakos

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2017
98
84
44
δεν ξερω τι οφτοπικ λεσ.
εγω σας αναφερω σκυλο με χαρακτηρηστικα φυλακα και τι ενστικτα εχει χωρις να εχει εκπαιδευτει,