Σκύλοι φύλακες

Status
Κλειδωμένο θέμα

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν είναι ανάγκη να καταφύγουμε σε στρατιωτικά όπλα γιατί στην περίπτωση ληστείας μιλάμε για μια ακτίνα 20-30 μέτρων οπότε το καλύτερο είναι μια κυνηγητική καραμπίνα με 8αρια φυσίγγια, μην τον κάνεις και κομμάτια, και είσαι ok.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
για κοντινες αποστασεις 2-3 μετρα εγω εχω ενα κατανα..
για πιο μακρινες ενα 100 seac sub thunder,
σε πιο μεγαλη αποσταση ακολουθει το λουγκερ
το μ203 το χω παραγγειλει εδω και χρονια αλλα δυσεβρετο

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Μην ξεχνατε μια βασικη παραμετρο,που δυστυχως,ισχυει και στις παραβιασεις ιδιωτικων χωρων.Τον αιφνιδιασμο.Οι επιδοξοι διαρρηκτες ας πουμε στην πλειοψηφια των περιπτωσεων θα επιλεξουν μια ωρα που θα λειπουμε ή θα κοιμομαστε...Η χρηση οπλου,περαν των Νομικων κολληματων,προϋποθετει ενα χειριστη...Εδω ακριβως ειναι που πλεονεκτει ο σκυλος-φυλακας σε σχεση με την χρηση οπλου.Στο οτι το οπλο δεν θα μπορεσει να αυτο-αμυνθει για λογαριασμο κανενος εαν ο χειριστης του δεν αντιληφθει τον εισβολεα...κατι που ο σκυλος "το΄χει" πολυ περισσοτερο απο εμας.

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Τον περασμενο Σεπτεμβριο, ενας συμφορουμιτης, που μενει στην περιοχη της Λαρισας και εχει ενα ζευγαρι "δικα μας" σκυλια,
επιστρεφοντας νωρις το πρωι στο σπιτι, μετα απο τη μεσονυκτια εργασια του, βρεθηκε προ εκπληξεως.
Ειδε τα δυο "κουταβια" του (11 μηνων), να εχουνε τ'ανασκελα εναν κλεφτη στην αυλη, και να τον "περιποιουνται".
Καλεσε αστυνομια και λοιπα. Τον πηγανε στα επειγοντα περιστατικα στο νοσοκομειο της Λαρισας.
Ανακαλυψαν απο τα δακτυλικα του αποτυπωματα, οτι ητανε σεσημασμενος διαρρηκτης και καταζητουμενος επι μηνες.
Οταν συνηλθε, κατεδωσε και το συνεργο του και εγινε ερευνα στο σπιτι του δευτερου,
οπου και βρεθηκαν κλεμμενα αντικειμενα απο δεκαδες διαρρηξεις.
Η αστυνομια εκανε αυτοματως μηνυση στον ιδιωτη, (το νοικοκυρη θα πω εγω),
για σωματικες βλαβες και τα υπολοιπα νομικα που προκυπτουν..
Την περασμενη εβδομαδα εγινε το δικαστηριο.
Ο πιτσιρικας αθωωθηκε, απο το δικαστη αν και του επεβαλε προστιμο διακοσιων ευρω, επειδη δεν ειχε αναρτησει ειδικη πινακιδα,
στην περιμετρο η εισοδο της οικιας του, προκειμενου να προειδοποιει για την υπαρξη σκυλων.
Το δικαστηριο εκρινε οτι εφοσον οι σωματικες βλαβες προκληθησαν εντος των συνορων της οικιας, δεν στεκει η κατηγορια.
Απο την αλλη διευκρινιστηκε οτι σε περιπτωση που η επιθεση ειχε λαβει χωρα εκτος των οριων,
τοτε θα δινοτανε εντολη για την θανατωση των ζωων.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τον περασμενο Σεπτεμβριο, ενας συμφορουμιτης, που μενει στην περιοχη της Λαρισας και εχει ενα ζευγαρι "δικα μας" σκυλια,
επιστρεφοντας νωρις το πρωι στο σπιτι, μετα απο τη μεσονυκτια εργασια του, βρεθηκε προ εκπληξεως.
Ειδε τα δυο "κουταβια" του (11 μηνων), να εχουνε τ'ανασκελα εναν κλεφτη στην αυλη, και να τον "περιποιουνται".
Καλεσε αστυνομια και λοιπα. Τον πηγανε στα επειγοντα περιστατικα στο νοσοκομειο της Λαρισας.
Ανακαλυψαν απο τα δακτυλικα του αποτυπωματα, οτι ητανε σεσημασμενος διαρρηκτης και καταζητουμενος επι μηνες.
Οταν συνηλθε, κατεδωσε και το συνεργο του και εγινε ερευνα στο σπιτι του δευτερου,
οπου και βρεθηκαν κλεμμενα αντικειμενα απο δεκαδες διαρρηξεις.
Η αστυνομια εκανε αυτοματως μηνυση στον ιδιωτη, (το νοικοκυρη θα πω εγω),
για σωματικες βλαβες και τα υπολοιπα νομικα που προκυπτουν..
Την περασμενη εβδομαδα εγινε το δικαστηριο.
Ο πιτσιρικας αθωωθηκε, απο το δικαστη αν και του επεβαλε προστιμο διακοσιων ευρω, επειδη δεν ειχε αναρτησει ειδικη πινακιδα,
στην περιμετρο η εισοδο της οικιας του, προκειμενου να προειδοποιει για την υπαρξη σκυλων.
Το δικαστηριο εκρινε οτι εφοσον οι σωματικες βλαβες προκληθησαν εντος των συνορων της οικιας, δεν στεκει η κατηγορια.
Απο την αλλη διευκρινιστηκε οτι σε περιπτωση που η επιθεση ειχε λαβει χωρα εκτος των οριων,
τοτε θα δινοτανε εντολη για την θανατωση των ζωων.
Σε σωματοφυλακή δηλαδή ή φύλαξη προσώπου αν προκληθούν βλάβες στον άλλο που πιθανόν μας την έπεσε για να μας ληστέψει πχ θα υπάρξει θανάτωση του ζώου, εκτός πάντα της οικίας!Μάλιστα...

Σκέφτομαι να γίνω και ληστής να με πληρώνετε...να με κολλάτε και ανθυγιεινά για τις δυσκολίες της δουλειάς...τόσες τρύπες θα μου ανοίγουν τα κοπρόσκυλα με τα δαγκώματα τους...

Black χουμορ...

Τολμώ να πω ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αίσιο τέλος...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
παιδια θελω να ρωτησω κατι εντελως πληροφοριακα σχετικα με την φυλαξη και τη σωματοφυλακη.ποια ρατσα ειναι πιο ατρομητη και με μεγαλυτερο gameness σε περιστατικο παλης με ενα επιδοξο κακοποιο δηλ.ποιο σκυλια θα αμυνοταν μεχρι θανατου για τον ιδιοκτητη τους σιγουρα πολλοι θα μου πειτε οτι εξαρταται απο το σκυλι προσοπικα και το δεσιμο του με το αφεντικο η την εκπαιδευση αλλα αν πουμε βαση ιδιων δεδομενων δηλ. οτι καθε σκυλος θα ειναι εκπαιδευμενος στον ιδιο βαθμο θα αγαπανε ολοι το αφεντικο τους πολυ πλειοψηφικα παντα ποια φυλη θα παλευε μεχρι θανατου εχω την εντυπωση πως τα πιτ μπουλ εχουν ειχαν πιο πολυ την καρδια να κανουν κατι τετοιο γιααυτο τα διαλεξαν και υπερτερουν στις κυνομαχιες

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Doris έχεις απαντήσει μόνος σου στο ερωτημά σου. Εξαρτάται από το σκυλί.....
Τώρα γιατί βάζουν pit-bull σε κυνομαχίες, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με καρδιά παρά με καλλιεργημένα (εκτροφικά) ένστικα και χαρακτηριστικά σωματότυπου.

Πάντως η λέξη που χρησιμοποίησες όσον αφορά τη προστασία του αφεντικού "gameness" παραπέμπει (εμένα τουλάχιστον) σε κυνομαχίες.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
doris

Δεν είμαι ο απόλυτα ειδήμων αλλά έχω ζήσει με Pit bull .

Δεν κατανοώ για ποιον λόγο έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα αλλά αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι αμφιβάλω ότι η ικανότητά τους στην φύλαξη έχει να κάνει με τις ικανότητές τους στις κυνομαχίες.Το ότι είναι δυνατά αθλητικά και ρωμαλέα και με δυνατά σαγόνια δεν σιμένει ότι άλλες φυλές δεν έχουν εξίσου τέτοια δυναμικά χαρακτηριστικά συν ότι κάποιες έχουν και το πλεονέκτημα του όγκου-μεγέθους.

Νομίζω επίσης οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο την συγκεκριμένη φυλή να την κάνεις φύλακα λόγο του ανθρωποκεντρισμού του χαρακτήρα τους.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
Doris έχεις απαντήσει μόνος σου στο ερωτημά σου. Εξαρτάται από το σκυλί.....
Τώρα γιατί βάζουν pit-bull σε κυνομαχίες, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με καρδιά παρά με καλλιεργημένα (εκτροφικά) ένστικα και χαρακτηριστικά σωματότυπου.

Πάντως η λέξη που χρησιμοποίησες όσον αφορά τη προστασία του αφεντικού "gameness" παραπέμπει (εμένα τουλάχιστον) σε κυνομαχίες.
κοιτα το gameness δεν αναφερεται σε κυνομαχιες αλλα σε οποιοδηποτε δυσκολο εγχειρημα ανατεθει στο σκυλο και ειναι το πεισμα να μην σταματησει αν δεν ολοκληρωσει το στοχο και υπαρχει σε πολλα πραγματα(π.χ gameness για το κηνυγι στα ντογκο) και οσο αναφορα τις κυνομαχιες και τα πιτ μπουλ που με βρισκουν ξεκαθαρα εναντιον οι τυπο που ασχοληθηκαν καποτε με το <<σπορ>> επελεξαν τα πιτ γιατι αρνουνταν να σταματησουν σε συνδυασμο οπως ειπες με σωματοτυπο τους και την αθλητικοτητα τους και διαλεξαν αναμεσα σε πολλες φυλες π.χ πριν τα πιτ ειχαν μαλαμουτ λυκοσκυλα αλλα αυτα τα αναφερω για να ξεκαθαρισω οτι το gameness των πιτ ειναι δεδομενο και εχει να κανει με οτιδηποτε του ανατεθει απλα υποψιαζομαι οτι πλειοψηφηκα καποια ρατσα θα ειναι πιο ικανη να προστατεψει τον ιδιοκτητη μεχρι θανατου σιγουρα εξαιρεσεις θα υπαρχουν απλα για να επιβεβαιωσουν τον κανονα μπορει να υπαρξει και κανις που θα το κανει αλλα σε ποια φυλη ειναι χαρακτηριστηκο ας πουμε. και ρωταω εντελως απο περιεργεια εχω επιλεξει ηδη τα σκυλια μου και ειμαι ικανοποιημενος

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Η επισήμανσή μου για το σε τι με παραπαίμπει το gameness δεν ήταν μομφή προς εσένα, δεν αισθάνθηκα ότι επικοινωνώ με κάποιον που ασχολείται με κάτι τέτοιο;)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πολλες φυλες θα μπορουσαν να λειτουργησουν μεχρις εσχατων στη φυλαξη. Νομιζω οτι απαραιτητη προϋποθεση ειναι η εκπαιδευση σε μια τετοια περιπτωση. Τα πιτμπουλ εχουν συγκεντρωμενα πολλα χαρισματα και τα ξεχωριζω απο πολλα αλλα σκυλια, αλλα πιστευω οτι καποιες αλλες φυλες συνολικα θα λειτουργησουν καλυτερα. Προσοχη δεν εννοω πιο αποτελεσματικα, αλλα συνολικα πιο σωστα σε ολη τη διαδικασια.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
και ελπιζω να μην με παρεξηγησεται με την απορια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
το θεμα ειναι αν θα λειτουργησουν μεχρι τελους
Φίλε DORIS,
Παρακολούθησα το ερώτημά σου και να πω κι εγώ δυό σκέψεις:

Οπως λέει και ο ICE, πολλές φυλές (μιλάμε πάντα για τυπικούς χαρακτήρες - ταμπεραμέντα, για να μην πέσουμε και σε αυτό το λούκι αναζήτησης). Μη σου πω ότι κάθε σκύλος - φυλή, μπορεί (υπό μοναδικές συνθήκες ο καθένας) να γίνει "ήρωας", πεθαίνοντας για "τα ιερά και τα όσια"...
Απλά, φαντάζομαι πως εσύ ρωτάς για τις φυλές εκείνες που έχουν εκτραφεί για να είναι σε θέση να "υποστηρίξουν" (στη πράξη) την απειλή που εκπέμπουν προς τον "κακό"...

Δεν έχει τόσο πολύ σχέση με το "gameness" (σχεδόν καθόλου, θα έλεγα), αλλά με το γεγονός ότι ο αντίπαλος θα είναι (σχεδόν κάθε φορά) άνθρωπος, ίσως και περισσότεροι από ένας άνθρωποι!
Και όλα τα αρπακτικά (ανάμεσά τους και ο σκύλος)"φοβούνται" τον άνθρωπο, κατά βάθος...

Γενικά, λοιπόν, εσύ ψάχνεις για κάποια "εκπαιδεύσιμα" σκυλιά - φύλακες της Ομάδας 1 (π.χ. Γερμανικά Ποιμενικά, Malinois, Dobermann) και για πολλούς "φυσικούς φύλακες" της Ομάδας 2 (π.χ. φυλές τύπου Mastiff και ορεινά ποιμενικά).

Το καθένα από αυτά, στη δύσκολη στιγμή, θα "φάει τη σφαίρα" για τους αγαπημένους του...
Τώρα, αν δεν υπάρχει σφαίρα, σίγουρα θα λειτουργήσει μέχρι τέλους και έχει μεγάλες πιθανότητες να "κερδίσει", εφόσον (στην μέχρι τότε ζωή του) έχει καταλάβει ότι λατρεύει να ζει με τους συγκεκριμένους ανθρώπους...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
οπωτε μιλας καθαρα για καταστολη...υπαρχουν σκυλια που εχουν την "τρελα",ας μου επιτραπει η εκφραση ,ενος πιτ κ καποιες φορες πιο πολυ απο οτι ενα πιτ, κ ειναι πιο μεγαλα σκυλια.οπωτε μιλαμε κ για πιο αποτελεσματικα σε μια παλη.

φαντασου ενα σκυλι 30-40 κιλα βαρυτερο απο οτι ενα πιτ,να την πεφτει σε καποιον στοχο..αν διαφωνεις στον παραλληλησμο της τρελας,σκεψου το κ αλλιως...εστω κ οτι δεν επιμενει τοσο οσο ενα πιτ, σκεψου ποση ζημια παραπανω μπορει να κανει ενα μεγαλυτερο ζωο σε ανθρωπο η ζωο.οσων φορα το game σκυλι τωρα,ξερεις οτι υπαρχουν κ πιο game σκυλια απο οτι ενα πιτ,οπωτε κ ετσι να το δεις,παλι δεν θα ηταν η τοπ επιλογη.

εκτος αυτου,πρεπει να βρεις κ τον καταλληλο χαρακτηρα πιτ ωστε να εκπαιδευτει πανω στην φυλαξη.απο την αλλη,επειδη η ρετσινια των πιτ καλα κρατει κ θα συνεχησει για πολυ καιρο ακομη,γεμησε το σπιτι σου κ την αυλη σου ,αν εχεις,με σηματακια οτι κυλοφορει ενα πιτ μεσα,κ ασε την παραπληροφορηση να κανει την δουλεια της.δυστυχως ο κοσμος τα φοβαται παρα πολυ.οπωτε για προληψη ειναι μια χαρα.

γενικα παντως,ειναι ζητημα πολλων παραγοντων.προσωπικη αποψη κ επιλογη παντως,θα ηταν κατι αλλο κ οχι πιτ,για φυλαξη.

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
παιδια θελω να ρωτησω κατι εντελως πληροφοριακα σχετικα με την φυλαξη και τη σωματοφυλακη.ποια ρατσα ειναι πιο ατρομητη και με μεγαλυτερο gameness σε περιστατικο παλης με ενα επιδοξο κακοποιο
Το ποσο θα παλεψει ενας σκυλος με εναν ανθρωπο εξαρταται απο τα ενστικτα του σκυλου που αναπτυχθηκαν μεσα στην εκτροφη , το drive της επιθετικοτητας στον ανθρωπο το πιτ δεν το εχει

Επισης το πιτ δεν το διαλεξαν οι θιασωτες των κυνομαχιων επειδη δεν τα παρατουσε , το δημιουργησαν οι ιδιοι να μην τα παραταει οταν σκοτωνεται με αλλους σκυλους

Status
Κλειδωμένο θέμα