Σκυλόσπιτο ή καλύτερα..ροτβαιλερόσπιτο

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
sl8 θα πρότεινα να γεμίσεις το κενό με βότσαλα, καλύτερα από το χαλίκι, μόλις τα πλύνεις σταματάνε να βγάζουν ασπρίλα, δεν έχουν κόγχες να κόβονται τα πέλματα και δεν αφήνουν κάλους.... με 2 κυβικά σε βλέπω μια χαρά.... γλιτώνεις και την λάσπη και μήκυτες .... και πολλά άλλα....

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Πήγα πράκτικερ και μου είπαν για κοντραπλακέ θαλάσσης 32€ το τετραγωνικό με έναν πρόχειρο απολογισμό βγαίνει στα 352

από ότι είδα το έκανες 1,5χ1,5χ1

αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται περίπου 11 τετραγωνικά περίπου κοντραπλακέ θαλάσσης.
άρα 32χ11=352€ μόνο τα ξύλα χωρίς χρώματα, αλουμίνια και κ.λ.π.

Μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά?:-k:-k:confused::confused:

Δυστυχώς δεν έχω τόσα και το κρύο πλησιάζει.τι θα κάνω??:(:(:(:(:(

Οχι φιλε το Praktiker ειναι πανακριβο! Πηγαινε σε αποθηκες ξυλειας, ή σε μαγαζια που σου κοβουν ξυλα στα μετρα σου. Εγω σε τετοιο μαγαζι πηγα και μαλιστα εβαλα σημιδα αντι για κοντρα πλακε. Εβαλα παχος 1,5cm που ειναι ακομα πιο ανθεκτικο αλλα και ακριβοτερο, αλλα και παλι κοστισε τα μισα λεφτα απο το Praktiker. Μαλιστα προσφερθηκε ο καταστηματαρχης και μου γνωρισε μαραγκο που το εστησε αυτος το σπιτι, εκανε και μερικες δικες του αλχημειες ωστε να ειναι πιο στιβαρο και κοστισε 200€ η ξυλεια μαζι με την εργασια του μαραγκου. Τα υπολοιπα υλικα (συντηριτικο, βερνικι, ασφαλτικα κεραμιδια, μοκετα και μπογιες), πηγαν αλλα 100€ περιπου και αρκετη δουλεια και απο εμενα.
Συνολικα φτιαχτηκε σε 10 μερες, απο τη στιγμη που εδωσα τα σχεδια στο καταστημα με τα ξυλα μεχρι τη στιγμη που η Αβανα μπηκε μεσα και ξεκινησε να το καταστρεφει!:D:D:D

shobu

Member
7 Αυγούστου 2009
14
0
ΡΙΟ
Σε ευχαριστώ για το reply Μανώλη, θα κοιτάξω να βρώ καμιά αποθήκη και ελπίζω να βρώ κάτι σε αυτή την τιμή.

Βρε παιδιά δεν έχουμε κανα συμφορουμίτη με αποθήκη ξυλείας πουι να είναι από Πάτρα. :p:p:p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ξέρω αποθήκη ξυλείας που σου κόβει τα ξύλα και είναι αρλκετά φτηνή...
διεύθυνση αύριο να βρω τα τιμολόγια...

shobu

Member
7 Αυγούστου 2009
14
0
ΡΙΟ
ξέρω αποθήκη ξυλείας που σου κόβει τα ξύλα και είναι αρλκετά φτηνή...
διεύθυνση αύριο να βρω τα τιμολόγια...

Τι πως που.....:eek:

Θα με σώσεις εαν μπορέσεις να μου πεις.:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, είμαι μάλλον off topic, αλλά είπα να το βάλω εδώ ως ημι-σχετικό....

Αν έχει κανεις σκυλόσπιτα παλιά που να μην τα χρειάζεται ή να θέλει να τα ανανεώσει, υπάρχει απόλυτη ανάγκη γι'αυτά στο καταφύγιο! Ειδικά τώρα που μπαίνει ο χειμώνας.....το καλοκαίρι που πέρασε ήταν απο τα χειρότερα οσον αφορά στις υιοθεσίες (να φταίει η "κρίση"?) και ο αριθμός των σκυλιών στα καταφύγια έχει αυξηθεί δυστυχως σημαντικά....

Οπότε ότι σας περισσέυει, είναι πολύ πολύ ευπρόσδεκτο. Θα φροντίσουμε να μαζέψουμε ότι έχετε για δωρεά με τη λιγότερη δυνατή φασαρία απο μερους σας (πχ δε χρειάζετε να το φέρετε εσείς αν δε μπορείτε).

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.:)

THEODOROF

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2009
152
0
ΠΑΤΡΑ
Γειά σας παιδιά,προτείνετε σπίτι με το σκύλο δεμένο ή σπίτι κλεισμένο σε κλούβι με άνετες διαστάσεις για το ζώο?Έχω επισκεφτεί εκτροφέα Ντόμπερμαν, ο οποίος είχε τα σκυλια σε εσωτερικό χώρο μεσα σε κλουβί(άνετο).Τι προτείνετε?
Υ.Γ:ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΣΚΎΛΟ

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Γειά σας παιδιά,προτείνετε σπίτι με το σκύλο δεμένο ή σπίτι κλεισμένο σε κλούβι με άνετες διαστάσεις για το ζώο?Έχω επισκεφτεί εκτροφέα Ντόμπερμαν, ο οποίος είχε τα σκυλια σε εσωτερικό χώρο μεσα σε κλουβί(άνετο).Τι προτείνετε?
Υ.Γ:ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΣΚΎΛΟ
Αν και συνεχίζουμε OFF TOPIC...

Πιστεύω ότι αν έχεις χώρο, φτιάξε άνετο κλουβί και μέσα βάλε το σκυλόσπιτο.

Δώσε βάση στην κατασκευή του κλουβιού και την επιλογή των υλικών (σίδερα, πλέγματα) γιατί το "τερατάκι" που θέλεις να πάρεις μπορεί να το σκορπίσει σε δευτερόλεπτα.

...και να μην αρχίσουμε πάλι "το σκυλί πρέπει να είναι μέσα στο σπίτι κ.λ.π:rolleyes:

Last edited:

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
καλημερα παιδα..ξετριπωσα αυτην την συζητητση με αφορμη την τρομερη βροχη εχθες..στο σκυλοσπιτο οτι και να βαλω στο πατωμα στο γβαζει εξω και το εχει για παιχνιδι...εχω βαλει κουβετουλες..πατακια μαξιλαρακια για σκυλια μαξιλαρια απο μπαμπου..τπτ..ολα τα βγαζει..

καμια προταση για το τι θα μπορουσα να βαλω που να τν καταει ζεστο αλλα και να μν μπορει να το βγαλει?

Υ.Γ.το σπιτακι το εκανα εγω..ειναι 1μ μακρος 80 εκ πλατος και 90 εκ υψος απο ξυλο(ραμποτε θαλασσης 2πλ0)

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Σε προηγούμενες σελίδες αυτού του πόστ έχω παραθέσει φωτό με το βινύλιο και τα πιχάκια στο εσωτερικό του σπιτιού. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου γράψω λεπτομέρειες για το πώς το έφτιαξα, βασικά δεν έιναι κάτι δύσκολο σε σύλληψη, απλά το κάρφωσα περιμετρικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει πειράξει τπτ μέσα.

Αν τώρα ανησυχείς για το θέμα κρύου να σου πω την αλήθεια πολλές βραδιές επιλέγει μόνος του να κοιμάται έξω ή ακόμη κι όταν κοιμάται μέσα δεν θέλει τα χαλάκια του, τα αφήνει έξω. Χτές το βράδυ όμως είχε βάλει μόνος του το ένα μέσα στο σπιτάκι και κοιμόταν:p

Νομίζω λοιπόν πως όταν εκείνα θέλουν ξέρουν τι να κάνουν;)

THEODOROF

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2009
152
0
ΠΑΤΡΑ
Κοιτα και στην shelman στην ακτη δυμαιων για ακομη καλυτερες τιμες
η ΑΒΕΞ STHN ΑΚΤΉ ΔΥΜΑΙΩΝ στην Πατρα έχει καλες τιμες

Για δώστε info,ΑΒΕΞ ΚΑΙ SHELMAN για σκυλόσπιτο ξύλινο ή κλουβί μεταλλικό?Μήπως και τα 2?

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
Σε προηγούμενες σελίδες αυτού του πόστ έχω παραθέσει φωτό με το βινύλιο και τα πιχάκια στο εσωτερικό του σπιτιού. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου γράψω λεπτομέρειες για το πώς το έφτιαξα, βασικά δεν έιναι κάτι δύσκολο σε σύλληψη, απλά το κάρφωσα περιμετρικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει πειράξει τπτ μέσα.

Αν τώρα ανησυχείς για το θέμα κρύου να σου πω την αλήθεια πολλές βραδιές επιλέγει μόνος του να κοιμάται έξω ή ακόμη κι όταν κοιμάται μέσα δεν θέλει τα χαλάκια του, τα αφήνει έξω. Χτές το βράδυ όμως είχε βάλει μόνος του το ένα μέσα στο σπιτάκι και κοιμόταν:p

Νομίζω λοιπόν πως όταν εκείνα θέλουν ξέρουν τι να κάνουν;)
καλημερα!το σπιτακι το εκανα εγω και για πατωμα εχει ξυλο και απο πανω χοντρο μουσαμα!σαν κουβερτουλα θελω να βαλω κατι για να τον κραταει ζεστο..οτι και να βαλω το περνει για παιχνιδι το παιζει και μετα ξαπλωνει πανω του..το ιδιο κανει και στην βροχη το παιζει το κανει μουσκεμα και μετα ξαπλωνει πανω του..οποτε θελω να κανω μια κατασκευη που να μην μπορει να την βγαλει..αλλα να μπορω εγω να την βγαλω για να την καθαριζω και να την στεγνωνω τωρα με τις βροχες

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Πάντος απο θέμα κουβέρτας απότι έχω δεί με τον δικό μου σκύλο δεν την αφήνει σε μια μεριά. Και να την καρφώσεις, το πολύ πολύ να την ξύσει μια, να την ξύσει δυο μέχρι να την κάνει κουρέλι..όσα χαλάκια-κουβερτάκια κλπ και να του έβαλα, όλα έξω απο το σπίτι μοστράρουν για να μπορεί την διάρκεια της ημέρας να ξαπλάρει και να παίζει.

Αν το σπίτι είναι σε απάγκιο και καλά μονωμένο(όπως με διπλό πάτωμα) γνώμη μου πάντα, δεν χρειάζονται κουβέρτες, ο σκύλος έχει..τη γούνα του. Εκτός αν στην περιοχή σου χιονίζει και πιάνεις...0 κελσίου και κάτω.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ θυμάμαι η δικιά μου, ανάλογα αν έκανε ζέστη η κρύο έβαζε κι έβγαζε το χαλάκι απο το σπιτάκι...
Εντάξει, ανά διαστηματα ήθελε νέο χαλάκι γιατι το έσκιζε αλλά μεγαλώνοντας σιγά σιγά δεν το κατέστρεφε τόσο συχνά και τόσο πολύ....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον πανε αγορασε 2 μετρα λινατσα 2-3 ευρω,παρε και μια σακοραφα με σπανγκο,κανε 1Χ1μετρο μια μαξιλαροθηκη παρε αχυρο και βαλτο μεσα γεμισε το καλα και ραψτο,περιπου το 1/3 της μπαλας αχυρο χρειαζεσαι,καθαρισμα δεν χρειαζεται μονο τιναγμα η χτυπημα οταν ειναι στεγνο καθε εβδομαδα για να γινεται και παλι αφρατο,με την υγρασια δεν εχει προβλημα παει κατω και επανω μενει στεγνο,εγω σωθηκα.

• Like
Reactions: d-friend

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
Πάντος απο θέμα κουβέρτας απότι έχω δεί με τον δικό μου σκύλο δεν την αφήνει σε μια μεριά. Και να την καρφώσεις, το πολύ πολύ να την ξύσει μια, να την ξύσει δυο μέχρι να την κάνει κουρέλι..όσα χαλάκια-κουβερτάκια κλπ και να του έβαλα, όλα έξω απο το σπίτι μοστράρουν για να μπορεί την διάρκεια της ημέρας να ξαπλάρει και να παίζει.

Αν το σπίτι είναι σε απάγκιο και καλά μονωμένο(όπως με διπλό πάτωμα) γνώμη μου πάντα, δεν χρειάζονται κουβέρτες, ο σκύλος έχει..τη γούνα του. Εκτός αν στην περιοχή σου χιονίζει και πιάνεις...0 κελσίου και κάτω.
δεν κανει κατω απο 0 αλλα εχει ρελη υγρασια...και που και που εχει εαρα δυνατο!!ολο το σπιτακι ειναι απο 2πλο ξυλο.και το πατωμα ειναι 2πλο και εχει απο πανω μια στρωση ζαγρε ξυλου για να μην τσουλαει μεσα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ