Σκυλόσπιτο ή καλύτερα..ροτβαιλερόσπιτο

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
μέσα θα μπορούσες να βάλεις χοντρό αφρολέξ στις διαστάσεις που θες κομμένο και επενδεδυμένο με ύφασμα. Τα καταστήματα που πουλάνε αφρολέξ και γεμίσματα για μαξιλάρια φτιάχνουν.
Το αφρολεξ κρατάει μυρωδιά πολύ εύκολα, όπως και υγρασία.

Μετά από λίγες μέρες μυρίζει του θανατά, το 'χω δοκιμάσει και δεν το προτείνω με τίποτα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιατι, το ροτ ντρεπεται με τις διάφανες? Ε, να βαλουμε σκουροχρωμες παχιές τοτε :D
Σοβαρα τωρα, θα τις εξαφανισει στο δευτερολεπτο?

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Ε..ναι Harryf !
Ο μικρος μου αν και μποξερ εφαγε μια ταυλα απο μια ξυλινη πορτα ! Το ροτβαιλερ που ειναι και μια κατηγορια πιο πανω θα κολλωσει στο ναυλον;
Η κουρτινα αυτη γιατι ειναι ; για το κρυο ή για τα εντομα;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για τον αερα και το κρυο. Μπορει ομως πιθανον και για τα εντομα.

Ξεχασα να απαντησω στον φιλο ferb: τυχαια φωτο ειναι για να δειξω τις κουρτινες.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Συνήθως όταν είναι μέσα στα σκυλόσπιτα, θέλουν να βλέπουν έξω. Αν του βάλεις μία τέτοια πόρτα του μειώνεις πάρα πολύ την ορατότητα και ουσιαστικά κάνεις το σπιτάκι - κλουβί!

Άρη, κάποτε είχα βάλει και γω στο σπιτάκι του Goody λωρίδες διαφανείς. Πέρα από το ότι δεν άντεξαν ιδιαίτερα, πρέπει να πω ότι απαξ και το ζώο είναι μέσα στο σπιτάκι (ειδικά αν η πόρτα δεν είναι στο κέντρο), εκπέμπει τέτοια θερμότητα που αν βάλεις το χέρι σου μέσα, είναι πραγματικά πολύ ζεστό.
Στη δικιά μας περίπτωση βέβαια, μέσα σε ένα μικρό σπιτάκι στιβάζονται (από επιλογή, γιατί συνολικά έχουμε τρία σπιτάκια) δύο σκυλόνια και τουλάχιστον ένα γατί!!! Κοιμούνται όλοι μαζί το χειμώνα και τους αρέσει!!!
Οπότε μήπως αντί για ... λωρίδες να εξοπλίσεις το σκύλο σου με τη δικιά του αποκλειστική γάτα-θερμάστρα? (κάνουν θαυμάσια δουλειά και είναι και... οικολογικές!)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για καποιον αγνωστο σε μενα λογο, προτιμουνται οι κουρτινες στα σκυλοσπιτα και οχι αυτα τα πορτακια. Αυτά τα βαζουν μονο στις εξωπορτες των σπιτιων και φυσικα είναι πολύ πιο στεγανα. Αλλά είναι πιο κουραστικά για συνεχές μεσα-εξω.

Μερικοι βαζουν χοντρες λωριδες από καουτσουκ, τις οποιες ο σκυλος πολύ δυσκολα μπορει να καταστρεψει. Τοτε ομως χρειαζεσαι παραθυρο.

Χριστινα, φανταζομαι τον χειμωνα δεν γινεται και τοσο ζεστό το σπιτι με τις λωριδες.

Αν δεν υπαρχει καθολου καποιου ειδους πορτα, πιστευω οτι το σπιτακι προστατευει πλεον μονο απο την βροχη και τον αερα.

edit. εννοειται οτι οταν αρχιζουν οι ζέστες τις βγαζεις.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οπότε μήπως αντί για ... λωρίδες να εξοπλίσεις το σκύλο σου με τη δικιά του αποκλειστική γάτα-θερμάστρα? (κάνουν θαυμάσια δουλειά και είναι και... οικολογικές!)
Τι ειναι η γάτα-θερμάστρα Χριστινα :confused::eek:

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Σκέφτομαι να κατασκευάσω κάτι αντίστοιχο, πιστεύετε πως η χρήση μονωτικών υλικών π.χ. dow στο εσωτερικό των τοιχείων προτείνεται;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η dow παραγει εξηλασμενη πολυστερίνη με προδιαγραφες για κτιρια και κατοικιες.
Ανθρωποι κατοικουν σε αυτά. Δεν βλεπω τον λογο να μην χρησιμοποιηθουν σε σκυλοσπιτο.

Εγω θα προτιμουσα χοντρες σανιδες από ξυλο που είναι από μονο του άριστο μονωτικο υλικο και δεν θα ασχολούμουν με επένδυση.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δε θα έβαζα DOW ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ μέσα σε σκυλόσπιτο.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση.

Μπορεί οι προδιαγραφές Άρη να είναι για κτήρια όμως σε άμεση επαφή, εισπνοή κλπ είναι ό,τι χειρότερο. Έχεις κάτσει να κόψεις dow για 5' και μετά να δεις πώς μυρίζει? ΤΟ σκυλί σίγουρα θα αρχίσει να το "σκαλίζει" με τα νύχια του και να το δαγκώνει, δε το θέλω να μου λιποθυμήσει ή να μου πνιγεί από τα κομματάκια που από την αφή και μόνο ηλεκτρίζονται και κολλάνε 50 ώρες παντού!

• Like
Reactions: d-friend

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χριστινα συγνωμη!

Νομιζα ότι εννοουσε «γεμιση» με dow και όχι επενδυση. Ως μηχανικος εχω στο μυαλο μου τον τροπο με τον οποιο χρησιμοποιειται στα κτιρια οπου φυσικα βρισκεται αναμεσα σε δυο τοιχους.

Να μπορει εχει άμεση επαφη με το dow ο σκυλος? Σιγουρα όχι. Ουτε με φελιζόλ ουτε με τιποτα. Μονο ξυλο, τουβλο κλπ.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ε, μα με έκανες και απόρησα λιγάκι ομολογώ! :p

Καλά άμα αρχίσουμε να φτιαχνουμε και σπίτια με μόνωση για τα σκυλια μας, ε, έχουμε ξεφύγει! χεχε...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω, με μονωση εχω φτιαξει και στα σκυλια και στις κοτες και δεν θεωρω οτι ειμαι και υπερβολικη στα σκυλοθεματα..ειμαι πολυ χυμα.

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Αυτό που σκέφτομαι είναι να μπει ανάμεσα στα τοιχεία και όχι άμεση επαφή.
Απλά με προβληματίζει ότι θα αποκτήσει μεγάλο πάχος το τοιχείο και δεν θα είναι πολύ όμορφο. Έχετε υπόψη σας τπτ εναλλακτικό του dow για θερμομόνωση;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επετρεψε μου να ξαναπω και να επιμεινω οτι αν δεν κλεισεις με καποιον τροπο την πορτα, δεν θα εξασφαλισεις σοβαρη θερμομονωση, εστω και αν το κανεις το σπιτακι φρουριο.

Αν απο μεσα βαλεις τις πλακες του θερμομονωτικου υλικου, πχ λεπτο φυλλο φελιζολ, και μετα τις καλυψεις με κοντρα πλακέ, δεν θα φαινεται το επιπλεον παχος.
Τα τοιχεια θα παχύνουν κατα 3-4 εκατοστα.

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Εννοείται πως θα κλείσει και η πόρτα, σκέφτομαι αυτές τις χοντρές λωρίδες που βάζουν στα εππαγγελματικά ψυγεία.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Επετρεψε μου να ξαναπω και να επιμεινω οτι αν δεν κλεισεις με καποιον τροπο την πορτα, δεν θα εξασφαλισεις σοβαρη θερμομονωση, εστω και αν το κανεις το σπιτακι φρουριο.
Σωστος!!! Οσο καλα μονωμενο να ειναι το σπιτι που ζουμε, για κατσε καταχειμωνο με ανοιχτο παραθυρο να σε δω!
Ειδα σε ενα αμερικανικο DVD οτι ειναι καλο να μπαινει "κουρτινα" απο λωριδες καουτσουκ σε πολυ κρυα κλιματα. Αν μενεις σε ενα βουνο και εχει απ εξω χιονια να βαλεις. Αλλα μεσα στην Αθηνα δεν υπαρχει λογος. Το χειροτερο ειναι οτι δεν κυκλοφορει καλα ο αερας και μαζευει υδρατμους μεσα, αρα 1002 μικροβια. Αν παντως ζει καποιος σε πολυ κρυο μερος, μπορει να παρει χοντρη σαμπρελα απο ενα βουλκανιζατερ και την κοψει λωριδες. Αυτο ακομα και να θελει θα παιδευτει παρα πολυ να το κοψει ο σκυλος.
Επισης υπαρχει σε μεγαλο πετσοπ ετοιμο πλαστικο σπιτακι μονωμενο στα τοιχωματα με φελιζολ αλλα ειναι πανακριβο. Η λυση του να βαλεις 2cm κοντρα πλακε θαλασσης γιατι δεν σε καλυπτει? Εγω εβαλα συμιδα που ειναι ακομα πιο σκληρο, οποτε δυσκολευεται και να το μασησει. Μονο τις γωνιες εφαγε λιγο αλλα με λιγο τσιλι και βαζελινη ουτε τις πλησιαζει τωρα πια!:):):)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ