Σκυλοσυναντηση Αλεξ.πολη

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
scooby υπαρχει μεγαλη διαφορα..εσενα δεν του πολυαρεσουν τα χαδια απο ξενους ο harryf3 δεν θελει το σκυλι να το πολυχαιδευουν οι ξενοι. εσυ δεν μπορεις(θελεις) να το αφησεις λυτο γιατι δεν ξερεις τις αντιδρασεις του και ο harryf3 δεν πολυθελει η σκυλα του να παιζει με ξενα σκυλια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
I want my dog to accept people as fixtures in the environment. .
Με τίποτα δε θα ήθελα ο σκύλος μου να βλέπει τους ανθρώπους γύρω του σαν κολώνες! Για μένα αυτό καταργεί όλη τη χαρά της σχέσης ανθρώπου σκύλου.... (ξενου ανθρώπου - ξένου σκύλου..... δεν εννοώ ο καθένας με το δικό του).

Εγώ χαίρομαι πολύ όταν ο σκυλος μου δίνει χαρά σε κάποιον που τον πλησιάζει μ'ενα χάδι (και όχι δεν τον θεωρώ petting machine....για την ακρίβεια νομίζω ότι όρος είναι προσβλητικός και για το σκύλο και για τον άνθρωπο που πλησιάζει για να χαϊδέψει....).

Και δε δίνει μόνο, αλλά παίρνει κι όλας. Γιατι παρόλο ότι εχω φοβικό σκύλο που δεν πλησιάζει εύκολα ανθρώπους, τελευταία εχει αρχίσει να εμπιστεύεται ευκολότερα και μάλιστα την τελευταία φορά στο καράβι που τον χαϊδεύανε σήκωνε το ποδαράκι του και ζητούσε κι άλλο οταν σταματούσαν. Αν ξέρατε πόσο φοβόταν ο συγκεκριμένος σκύλος τους ανθρώπους πριν από ένα χρόνο θα καταλαβαίνατε τι κατάκτηση είναι αυτή απο μέρους του. Θα ακουστεί τετριμένο, αλλά ήμουν πολύ περήφανη γι'αυτόν και για τα βήματα που έχει κάνει για να ξαναεμπιστευτεί τους ανθρώπους.

Σορυ για το οφ τοπικ.... η σκυλο-κοινωνικοποίηση είναι το θέμα μας.

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Πραγματικα νιωθω λιγο ασχημα παιδεια που εχουμε φερει τοσο ανακοτουσουρα πανω στο 8εμα βολτουλες και παιχνιδι με αλλα σκυλια...

Κατα την πρωσωπικη μου εμπειρεια και μεγαλωμενη με σκυλια διαφωρων φυλλων και μεγε8ον και εκανα και παρεα με διαφορους ιδιοκτητες στο εξωτερικο καποια σκυλια ηταν και φυλακες αστυνομιας αλλα και σκυλια σπιτιων..

δεν υπηρχε ποτε το 8εμα να μην μοιρεισει το σκυλι τους καποιον αγνωστο και να χαηδευτη λιγο
καταλαβενω το θεμα να μην τρωει ενα σκυλι απο ξενω και απο κατω αγνωστο φαγητο και μπορει και επεικυνδυνο λογο φολες κτλ.

αλλα να μην κοινωνικοποιητε να γνωρειζει αλλα σκυλακια ανεξαρτητα μεγεθος και φυλης το βρεισκο λιγο σκληρο..

Δυστηχος στην Ελλαδα γιατι στο εξωτερικο δεν το εχω δει ακωμα κατα την προσωπικη μου εμπειρεια να κυκλοφορουν τοσα δυστροπα σκυλια και αφεντικα που δεν επειτρεπουν να μοιριστουν τα σκυλια μεταξυ τους.μου εχουν κανει πολλες φορες παρατειρεισει και εχουν τραβειξει με ξυνο τροπο το σκυλακι τους απο την δικη μου θαρεις ειχαμε χωλερα...κρημα δεν ειναι να πεικυνωνισουν και λιγο μεταξυ τους με την γλωσσα σωματος και με της μοιροδειες τους...

δεν ξερω πραγματικα χαιρωμαι οταν τα σκυλια μας επεικυνωνουν με αλλα σκυλια και δεν ειναι επειθετικα φοβικα κτλ..

Απο δικη μου προσωπικη εμπειρεια ο μεγαλος μας Ντομπερμαν 9 στα 10 ειναι αριστα κοινωνικοποιημενος και φιλκας στο χωρο του χωρεις παρεμβασει βιας και αποξενωσεις ηταν παντα μαζι μας και παντου εχει παιξει με μικροσκοπποικα σκυλια αλλα και με ιδεια φυλλο αρσενικα μεταξυ τους..
οπως και η μικρη μου 4 χρονων την περνω παντου μαζι και της επειτρεπω να επεικυνωνει με ολα τα σκυλακια και ευχωμαστε παντα να ανταμοσουμε και ενα σκυλακι να μοιριστουμε και να παιξουμε...
αμα δουμε ομως οτι η γλωσσα του σωματος δεν ειναι η καταλειλει απλα φευγουμε ηρεμα γιατι να ποιεσουμε κανεναν δεν θελουμε...

απο την αλλη και παλι πιστευω οτι καθε σκυλογονεις προσπαθει να κανει οτι καλητερο για το σκυλουδι του...

Ευχωμαι να μην με παρεξηγηση κανεις κατα την ταπεινι μου γνωμη οτι εγραπψα

σας ευχαριστω πολυ

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
scooby υπαρχει μεγαλη διαφορα..εσενα δεν του πολυαρεσουν τα χαδια απο ξενους ο harryf3 δεν θελει το σκυλι να το πολυχαιδευουν οι ξενοι. εσυ δεν μπορεις(θελεις) να το αφησεις λυτο γιατι δεν ξερεις τις αντιδρασεις του και ο harryf3 δεν πολυθελει η σκυλα του να παιζει με ξενα σκυλια.
Συμφωνώ δεν είπα τίποτα αντίθετο.:)

Αν και ότι σκυλο να είχα δεν θα επέτρεπα εύκολα να παίξει με άλλα ζώα λυτά χωρίς να τα ξέρω αρκετά καλά..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ πάντως ζητώ συγνώμη που το κάναμε μπάχαλο το θεματάκι!! (ειδικά αφού ξεκίνησε απο σχόλιο δικό μου το χάος....). Ας μας κάνει τη χάρη ο admin να μεταφέρει τα άσχετα σχόλια κάπου αλλού.:):)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@ kopritis
Πηγη, όπως ειπες κι εσυ παλιά, εχουμε δυο τελειως διαφορετικους σκυλους.
Για σενα είναι κατόρθωμα να ξεπερασει ο Γκογκόλ τις φοβίες. Για μενα είναι κατορθωμα να ελεγξω την επιθετικοτητα κυριως απεναντι στους σκυλους.
Επισης εχουμε διαφορετικες απαιτησεις από τον σκυλο μας.

Παλιά ειχες πει ότι ο Γκογκόλ είναι ο τελειος σκυλος για σενα. Για μενα θα ηταν αχρηστος και δεν θα τον κρατουσα.

Η Ηρα για σενα θα ηταν όχι μονο αχρηστη αλλά ένα πραγματικο βάσανο και δεν μπορω να ξερω βεβαια τι θα εκανες μαζι της. Για μενα όμως, όπως ειχα πει σε κεινο το θεμα, είναι σχεδον το τελειο σκυλι.

Από τα παραπανω ισως προκυπτουν οι διαφορές στις αποψεις μας.

Παντως, για να μην τα ισοπεδωνουμε όλα, φυσικα και αφηνω μια συγκεκριμενη κατηγορια ανθρωπων να χαϊδευει την Ηρα: Τις ομορφες γυναικες και ειδικα τις νεαρές! :D:p
Και φυσικα όλα τα παιδια τα οποια και αγαπάει ιδιαιτερα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οσο και αν καταλαβαινω τις διαφορετικες αποψεις,με ξενιζει ιδιαιτερα οτι δεν αφηνεις να την χαιδευουν Αρη...επισης πως περιμενεις να μειωθει η επιθετικοτητα της απεναντι στα αλλα σκυλια οταν δεν την "συστηνεις" συχνα σε διαφορετικους σκυλους?

σημερα με μια φοβικη-επιθετικη σκυλα,ο Τορο λειτουργησε σαν ενας αλλος σκυλος επιρροης και μια νεα γνωριμια στην εκπαιδευση...ο εκπαιδευτης ειπε ποτε δεν θα φτασει η συγκεκριμενη σκυλα να ειναι τελειως ανετη...ισως δεχθηκε επιθεση μικρη,πολλα "ισως"...ομως σιγουρα θα καλυτερεψει η κατασταση της.

θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι πιστευω πως την εννοια της "κοινωνικοποιησης" την εχεις λιγο λανθασμενα στο μυαλο σου.

κοινωνικοποιηση σημαινει ο σκυλος να δει -οσο το δυνατον- τα παντα,να μυρισει τα παντα,τα πατησει σε ολα τα εδαφη,να ελθει σε επαφη με πολλους και διαφορετικους ανθρωπους,με πολλα και διαφορετικα σκυλια,να παει στο βουνο και στο κεντρο της Αθηνας με την ιδια ανεση,να μπει σε ολα τα μεταφορικα μεσα και στο τελος να γινει το πρωτο σκυλι αυστροναυτης (μαλλον το δευτερο μετα την Laika) και να αποικησει τον Αρη,τον συνονοματο σου!:D:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θοδωρη, η επιθετικοτητα δεν μειωνεται ουτε εξαλειφεται. Ελεγχεται όμως. Και ειμαστε ηδη σε πολύ καλο δρομο. Και αυτό χαρη στην εκπαιδευση.

Αν διαβασεις το ορισμο μου για την κοινωνικοποιηση, θα δεις ότι είναι ακριβως ο ιδιος με τον δικό σου, εκτος από αυτό το σημειο: «με πολλα και διαφορετικα σκυλια».

Επισης εξαρταται τι εννοεις με την επαφη με τους ανθρωπους. Η Ηρα είναι ολη μερα με ξενους ανθρωπους, τους συναδερφους μου και τους επισκεπτες του γραφειου. Είναι επαφή και αυτό, δεν είναι επαφη μονο το πασπάτεμα και το χάιδεμα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οκ τοτε παω πασο!

απλα να την αφηνεις και με περισσοτερα σκυλακια...εσυ θα κρινεις αν μπορεις και μετα ασε την.

κατα τα αλλα οκ συμφωνουμε.:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παλιά ειχες πει ότι ο Γκογκόλ είναι ο τελειος σκυλος για σενα. Για μενα θα ηταν αχρηστος και δεν θα τον κρατουσα.
Eσυ θα έχανες!:D

Η Ηρα για σενα θα ηταν όχι μονο αχρηστη αλλά ένα πραγματικο βάσανο και δεν μπορω να ξερω βεβαια τι θα εκανες μαζι της. Για μενα όμως, όπως ειχα πει σε κεινο το θεμα, είναι σχεδον το τελειο σκυλι.
Εγώ πάλι ποτέ δε θα έλεγα τέτοια κουβέντα για κανένα σκυλί (οτι είναι άχρηστο). Ουτε κι εγώ ξέρω τι θα έκανα αν ο Γκογκόλ μου έβγαίνε Ηρα, αλλά ξέρω οπωσδήποτε ότι πρώτον θα την κρατούσα (αλλωστε όταν παίρνεις αδέσποτο το κρατάς όπως και να σου βγει) και δεύτερον θα την μεγάλωνα διαφορετικά (καλύτερα ή χειρότερα δε θα μάθουμε ποτέ).

Επίσης ξέρω ότι πάλι θα την αγαπούσα και πιθανότατα πάλι θα έλεγα ότι είναι το τέλειο σκυλί (το ίδιο έλεγα και για τον προηγούμενο σκύλο μου που ουδεμία σχέση σε χαρακτήρα είχε με το Γκογκόλ).

Γιατι για μένα το τελειο σκυλί είναι το σκυλί που αγαπάω, και αυτή είναι η χρήση του.:)

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Λογο το οτι περασαμε πολυ ομορφα λεμε να διωργανωσουμε νεα Σκυλοσυναντηση...

Τι θα λέγατε αντί να πάτε την Κυριακή μόνοι σας με το σκυλούδι σας βόλτα τι θα λέγατε να πάμε όλοι μαζί
ξανα μια Σκυλοβουλτουλα ολοι μαζι ?
Να παίξουν και να τρέξουν με παρέα και φίλους ?
Μιλάμε για την Κυριακή 29-11-09 και Κομοτηνη
Για μέρος και ώρα θα σας ενημερώσουμε μέσα στην εβδομάδα
Θα χαρούμε να μας έρθετε

Φιλικά
Elena.dogwalking
Υ.Γ Η βολτούλα μας θα αναβληθεί μονάχα άμα ο καιρός δεν είναι καλός (βρέχει )

και στο Facebook υπαρχουν φωτογραφιες απο το μερος

http://www.facebook.com/#/event.php?eid ... 27&index=1

Ευχωμαι να ειναι παντα τα σκυλουδια σας ευτηχισμενα

Λογο το οτι περασαμε πολυ ομορφα λεμε να διωργανωσουμε νεα Σκυλοσυναντηση...

Τι θα λέγατε αντί να πάτε την Κυριακή μόνοι σας με το σκυλούδι σας βόλτα τι θα λέγατε να πάμε όλοι μαζί
ξανα μια Σκυλοβουλτουλα ολοι μαζι ?
Να παίξουν και να τρέξουν με παρέα και φίλους ?
Μιλάμε για την Κυριακή 29-11-09 και Κομοτηνη
Για μέρος και ώρα θα σας ενημερώσουμε μέσα στην εβδομάδα
Θα χαρούμε να μας έρθετε

Φιλικά
Elena.dogwalking
Υ.Γ Η βολτούλα μας θα αναβληθεί μονάχα άμα ο καιρός δεν είναι καλός (βρέχει )

και στο Facebook υπαρχουν φωτογραφιες απο το μερος

http://www.facebook.com/#/event.php?eid ... 27&index=1

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Θα θέλαμε να σας ενημερόσουμε για την Κυριακη 29.11.09 και ώρα 12.00 μμ
τόπος Συνάντησεις θα είναι στo Παρκιν του Ζαχαροπλαστειο ΝΕΝΤΙΜ εξω απο την Κομοτηνη
το οποιο βρίσκετε απο την Δυτηκη Εξοδο απο την Εγνατια Οδο προς Κομοτηνη

φιλικα
elena.dogwalking

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog