Σκυλοσυναντήσεις - Ψυχοθεραπεία φοβικής σκυλίτσας!

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Η κουταβο-κοκερίνα που πήραμε...Έχει φοβίες από 2,5 μηνών που την αποκτήσαμε. Καταφέραμε να εξαφανίσουμε τις περισσότερες και μείναμε με μία...τη φοβία προς τους άγνωστους ανθρώπους:(

Διάβασα στο internet πάρα πολλά από συμβουλές-τεχνικές για φοβικά σκυλάκια και τα εφαρμόζουμε όλα. Επίσης αγόρασα από το www.Amazon.co.uk τρία βιβλία στα αγγλικά πάνω στο θέμα που τα ξεψάχνισα για τα καλά...:

1. Help for Your Shy Dog , Deborah Wood Help for Your Shy Dog: Amazon.co.uk: Deborah Wood: Books

2. The Cautious Canine , Patricia B. McConnell The Cautious Canine: Amazon.co.uk: Patricia B. McConnell: Books

3. Help for Your Fearful Dog: A Step-by-Step Guide to Helping Your Dog Conquer His Fears Help for Your Fearful Dog: A Step-by-Step Guide to Helping Your Dog Conquer His Fears: Amazon.co.uk: Books

Ενώ λοιπόν τα εφαρμόζουμε όλα..ένα πράγμα μόνο μας μένει να κάνουμε πράξη για να απαλλαγεί από τη φοβία αυτή..: Σε όλα τα βιβλία γράφει ότι πρέπει να συναντά ξένους ανθρώπους που θα της δίνουν φαγάκι..Ενώ στη συνέχεια θα κρατούν το φαγητό στο ένα χέρι και θα το απελευθερώνουν όταν τους επιτρέπει η σκυλίτσα ένα χάδι..:confused:

Προσπάθησα να το κάνω με περαστικούς αλλά οι οδηγίες που δίνω πέφτουν στο κενό..:mad:

Σκεφτόμουν να κανονίζαμε με όποιους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην επιχείρηση : "Ο άγνωστος κόσμος δεν θα με φάει ζωντανή" (!) να πηγαίναμε στο Πάρκο Φλοίσβου, Φάληρο κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή και να ξεκινούσαμε να βάζαμε το σχέδιο σε εφαρμογή..:tel:

Επειδή δεν θα ζορίσουμε τη σκυλίτσα σε τίποτα υπάρχει και περίπτωση να είναι απλά σκυλοσυνάντηση...άνευ ψυχοθεραπείας..!:roll:

Υπάρχει κανείς που να μένει κοντά και να έχει διάθεση για σκυλοσυναντήσεις-ψυχοθεραπεία στο Πάρκο Φλοίσβου;;8-[

Δεκτές και άλλες ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει η απ-ευαισθητοποίηση (όπως γράφουν και τα βιβλία)..καθώς και άλλα μέρη εκτός του Πάρκου Φλοίσβου.
εγω μενω νεα σμυρνη κ παω καθε μερα φλοισβο στο φαληρο αν θελεις μποροθμε να ερθουμε με οζζυ (9 μηνων αρσενικο παιχνιδιαρικο κουταβι) εξαλλου δουλευω νυχτα κ ολη μερα ειμαστε ελευθεροι ακομα για μπανιο παμε υπολογιστε μας

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Κι εγώ μπορώ!!!! :) Και φλοίσβο και πειραια δεν εχω θέμα!! Απλά δεν εχω αμάξι και δεν θα μπορώ να φέρω τον Αρθούρο μου να κοινωνικοποιηθει η μικρη...είναι πολυ προσεκτικος και ηρεμος με τα κουταβια και γενικα με τα σκυλακια. Εγω Καλλιθέα μένω και μαζευόμαστε σε ενα παρκακι με τα σκυλια μας και περναμε πολυ ομορφα..αν θες ελα καλλιθεα για αυτο. Αλλιώς εγω να ερθω φλοισβο και πειραια με τα μεσα δεν εχω θεμα μονη μου!!! :) Αν κανονισετε κατι ενημερωσεεε!!!!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Τέλεια! Περιμένω να δω αν θα έχουμε άλλους εθελοντές..αλλιώς ξεκινάμε! Χαίρομαι πολύ :D Άλλος που να μένει Πειραιά και να μπορεί;
Νεα Σμυρνη μενω εγω βασικα οχι Πειραια :p
Τι μερες σκεφτεσαι??:D H δικια μου ειναι λιγο ατσουμπαλο κουταβι ακομα βεβαια :p

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Μπορω κι εγω, δουλευω στον Πειραια κοντα στα τελωνεια, αν μου πειτε που ειναι αυτη η πλατεια μπορω να πεταχτω για κανα 20λεπτο. Επισης τα απογευματακια μετα τις 6:30 μπορω και Φλοισβο μαζι με το κουταβι μου (3 1/2 μηνων) για να ξεκινησω την κοινωνικοποιηση κι εγω ;)

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
JKate μενω Πετραλωνα, αν θες μπορω να σε παρω με τ αμαξι και να παμε (για Φλοισβο).

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ο Παπανικολής είναι στ Μαρίνα Ζέας εκεί που είναι και η πισίνα , τα φλο καφε ...δεν ξέρω αν σε βοήθησα !

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
JKate μενω Πετραλωνα, αν θες μπορω να σε παρω με τ αμαξι και να παμε (για Φλοισβο).
Thanks!!! να σαι καλα αλλά παω και με τραμ...το κανω συνεχεια!μου αρεσει πολυ στον φλοισβο...! :) θα τα πουμε εκει λογικα!!

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Το φλο καφε το ξερω :) οποτε δεν θα ειναι προβλημα!
JKate σου ειπα για το αμαξι για να εφερνες κι εσυ το δικο σου αν θελεις ;)

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Πολύ χαίρομαι που μαζεύτηκαμεε! :D Καθημερινές μπορείτε;; Να πούμε την Τετάρτη στο Πάρκο Φλοίσβου γύρω στις 7.30 το απόγευμα που έχει πέσει και λίγο ο ήλιος;; Να μην σκάσουν τα σκυλούνια; Η' το επόμενο Σ-Κ καλύτερα; Επίσης τα σκυλάκια πρέπει να είναι ήρεμα! Γιατί τα πολύ ζωηρά πάλι την φοβίζουν..! :( Με τα κουτάβια τα πάει καλά!

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Louna mou την Κυριακή το μεσημεράκι γύρω στις 5 στον Παπανικολή; Θα'χει ζέστη αλλά δεν θα κάτσουμε και πολύ!

Άλλος για Κυριακη;