Πριν απο λιγο καιρο εδωσα 2 κουταβακια ,που φιλοξενησα, σε ατομα που δεν ειχαν καμια σχεση με την νοοτροπια της συμβιωσης με σκυλο που εχουν τα περισσοτερα ( μαλλον ) μελη εδω μεσα και τα αλλα 4 κουταβακια τα ξαναφησα στο δρομο.
Μακαρι να βρισκοταν ενα ατομο σαν τον θεματοθετη και να επαιρνε ενα απο τα 4.
Και ας εμενε σε μπαλκονι.
Και ας εμενε σε ταρατσα.
Πριν απο λιγο καιρο εδωσα 2 κουταβακια ,που φιλοξενησα, σε ατομα που δεν ειχαν καμια σχεση με την νοοτροπια της συμβιωσης με σκυλο που εχουν τα περισσοτερα ( μαλλον ) μελη εδω μεσα και τα αλλα 4 κουταβακια τα ξαναφησα στο δρομο.
Και ας εμενε σε ταρατσα.
Και ας εμενε σε ταρατσα.
καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη...................................
για εμενα σαν μαργαριτα, το σωστο ειναι εσυ που μας λες
Και ας εμενε σε ταρατσα.
σαν ανθρωπος που εισαι να μεινεις εσυ στο μπαλκονι,η στη ταρατσα οχι για μια ζωη που αφηνουν τα ζωα τους αλλα για ενα μηνα και μετα ελα να μας πεις μακαρι και οχι καλοκαιρακι χαλαρα κλπ,χειμωνα με ενα ξυλινο σπιτι να μπαζει απο παντου,χωρις κανεναν γυρω σου,και καμια κουβερτα ,χωρις να χεις να συναναστραφεις,παρα μονο θα δεις βλεπεις καποιον οταν ειναι η ωρα να φας και καμια βολτιτσα χαλαρη,εκει θα τρως,εκει θα τα κανεις,εκει θα κοιμασαι και φυσικα σε οτι κανεις σε αυτο το μπαλκονι που θα εισαι κλεισμενος 24 ωρες θα το κανεις μονος............................
μακαρι οι πτωχοι τω πνευματι λεω εγω....
οσο για το οτι παρατησες 4 κουταβια στο δρομο νταξει,ακομα και αν τα πηρες, τι το λες και το ξαναλες.......
ημουν πιτσιρικα θυμαμαι και βρηκα τοτε ενα γατακι(το πρωτο ζωο που βοηθησα εγω αποκλειστικα)
μεσα στα αιματα,οχι λεφτα δεν ειχα δεν ηξερα τη τυφλα μου τοτε απο ζωα κτλπ,
ειχαμε ζωα αλλα δεν ηταν δικη μου ευθυνη η φροντιδα τους λογω και ηλικιας φανταζομαι δεν ηξερα πως πρεπει να φροντισεις ενα ζωο σωστα,
πηρα κι εγω τοτε φιλοζωικες και κανεις δεν το δεχοταν,πολλοι μου εκλεισαν και το τηλ. μιλαμε και σε μια εποχη που δεν ξερω αν ειχαμε ιντερνετ εκτος των ιντερνετ καφε
,ξερεις τι εκανα,
πηγα σε μια κτηνιατρο στη γειτονια μου,την παρακαλεσα με κλαματα,
ηταν η τριτη στη σειρα που επισκεφθηκα,
κανεις αλλος δεν αναλαμβανε το ζωο αν δεν πληρωνοταν και ηταν η μονη που συμφωνησε να με βοηθησει να το κανουμε καλα,με βοηθησε η γυναικα τοτε να ναι καλα και της εδινα λιγα λιγα λεφτα.
το ειχα 4 μηνες διπλα απο το σπιτι μου σε ενα εγκατελειμενο σπιτι οπου πηγαινα το φροντιζα την ημερα και κρυφα,το βραδυ να του δωσω αντιβιωση γιατι η γιαγια μου δεν ηθελε να βγαινω εξω τα βραδια,εγω ομως πηδουσα το παραθυρο και πηγαινα και 4 η ωρα το πρωι το ταιζα,το ποτιζα,του εδινα αντιβιωση,το εβγαζα να ξεποιαστει κτλπ...μετα απο τους μηνες αυτους το πηγα σπιτι ενω δεν το ηθελε η γιαγια μου(γιατι πλεον δεν κρατιοταν στο κουτι ειχε γινει καλα το ζωντανο) μολις το ακουσε να νιαουριζει μου λεει τι το φερες εδω το γατι και ενταξει το φροντισες αστο τωρα να παει στη μανα του(κατι βλακειες που λενε οι μεγαλοι στα παιδια λες και τρωμε κουτοχορτο
)και και και και της λεω οτι το γατι θα μεινει αλλιως θα φυγω και εγω μαζι του,και ναι ημουν αποφασισμενη να το κανω,θα εμενα εξω,θα εμενα σε κανα συγγενη δε ξερω αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι εγω αυτο το ζωο που πηρα την αποφαση να το μαζεψω δεν θα ξαναεβγαινε στο δρομο,δεν το παρατησα επειδη δεν μπορουσα να ανταπεξελθω,η επειδη μου εκλεισαν ολοι τις πορτες,ουτε γιατι καποιος μπορει να μου γκρινιαζε και δεν μετανοιωσα ποτε που ολα μου τα λεφτα(οτι χαρτζιλικι μου εδιναν δλδ)για πααααααρα πολυ καιρο πηγαιναν στην κτηνιατρο...το ιδιο θα ξαναεκανα.
η αναλαμβανεις μια ευθυνη φιλε μου η αστο στη μοιρα του αν εσυ δεν μπορεις να προσφερεις καλυτερη......
ποτε ποτε ποτεεεεεε ακομα και οταν ειχα μονο δεκα ευρω στη τσεπη μου δεν αφησα ζωο που ανελαβα,,ειτε δικο μου ειτε αδεσποτο ειτε χτυπημενο,ειτε καποιο που ειπα θα βοηθησω.............ειμαι απο τους ανθρωπους που δε θα αφησουν τις καταστασεις να τους βαλουν κατω οσο δυσκολες και αν ειναι....η μεγαλυτερη ευθυνη και υποχρεωση ειναι αυτη που εχουμε απεναντι στον εαυτο μας και εγω εχω μαθει οταν ξυπναω να κοιταζομαι στο καθρεπτη και να μη ντρεπομαι γι αυτο που βλεπω...
και να ξερεις οτι η δραση δεν πηγαζει από τη σκεψη, αλλα απο την ετοιμοτητα για αναληψη ευθυνης.......
δεν σχολιαζω τα περαιτερω σχολια που διαβασα γιατι παλι θα φαω ban και δε θα θελα....