Σκυλοαποδράσεις κοντά στην Αττική

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Πηγάρα είσαι Μάνο, να ξερες κι από τα βόρεια :)
Άσχετο, κρεμασμένος λαγός;;;; Νταφακ; Στιγμάτισε ένας λαγός μια ολάκερη περιοχή;;

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Σε οποιον αρεσει να περπατα μεσα στο νερο :
http://www.meteo-news.gr/2016/02/enas-mikros-katarraktis-mesa-stin-attiki.html

Η βολτα ξεκιναει πανω απο το Πικερμι, περπατας μεσα στο ποταμι (απλα πραγματα) , κρυωνουν λιγο τα ποδια , ειναι φαραγγι - δεν πιιανουν κινητα , δεν υπαρχουν αλλοι ανθρωποι ... μετα απο 40-50 λεπτα, ξαφνικα μετα απο μια κλειστη στροφη του ποταμου, βλεπεις τον καταρρακτη μπροστα σου ...μαγικο μερος !

Το μονο ''προβλημα'' ειναι η επιστροφη στο σημειο που εχεις παρκαρει που ισως κουρασει ...
Να το κανετε με παρεα ... μπορει να πετυχετε κανα φιδι ... :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Σε οποιον αρεσει να περπατα μεσα στο νερο :
http://www.meteo-news.gr/2016/02/enas-mikros-katarraktis-mesa-stin-attiki.html

Η βολτα ξεκιναει πανω απο το Πικερμι, περπατας μεσα στο ποταμι (απλα πραγματα) , κρυωνουν λιγο τα ποδια , ειναι φαραγγι - δεν πιιανουν κινητα , δεν υπαρχουν αλλοι ανθρωποι ... μετα απο 40-50 λεπτα, ξαφνικα μετα απο μια κλειστη στροφη του ποταμου, βλεπεις τον καταρρακτη μπροστα σου ...μαγικο μερος !

Το μονο ''προβλημα'' ειναι η επιστροφη στο σημειο που εχεις παρκαρει που ισως κουρασει ...
Να το κανετε με παρεα ... μπορει να πετυχετε κανα φιδι ... :)
Φανταστικό! Υπάρχει στην Αττική τέτοιο πράγμα?

(Αυτό με το κινητό που δεν πιάνει και τους φίδουλες είναι scary movie! Κι άμα με πάρει στο κατόπι ο κροταλίας γιατί τον ξύπνησα, θα τρέχω σκούζοντας με τις φακλάνες αγκαλιά?)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Το μερος ειναι φανταστικο ...το εχω κανει Ανοιξη και καλοκαιρι (καναμε και μπανιο τοτε) 4-5 φορες αφου εμενα εκει μεχρι προσφατα.
Φιδι εχω πετυχει στο νερομυλο απο οπου ξεκιναει η ποταμισια διαδρομη ... της πλακας ηταν αλλα επειδη τρομαξε απο τα σκυλια, κορδωθηκε και εβγαλε γλωσσα :)

Παρκαρεις στη δευτερη εισοδο της Διωνης (στο γεφυρακι) , περπατας καμμια 500 μετρα χωματοδρομο μεχρι τον παλιο νερομυλο και μετα, περπατας μεσα στο ποταμακι μεχρι τον καταρρακτη ο οποιος ειναι στην ακρη του Ντραφιου.

Οποιος θελει να δει μονο το καταρρακτη, ακουλουθει τις οδηγιες του λινκ αλλα ετσι δε θα κανει σκυλοβολτα :) . Δυο φωτο για να δειτε περιπου τι ειναι η διαδρομη και ο καταρρακτης (θερινες - το χειμωνα/ανοιξη εχει σαφως περισσοτερο νερο) :

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Άνω βούλα. Πάνω από τα τελευταία "φτωχοσπιτα" στα περιξ του νεκροταφείου και της πυροσβεστικης.
Δάσος που αναγενναται και θέα που δεν παίζεται.
Εγώ εδώ πάω τη δικιά μου κάθε ΣΚ
Έχει άσφαλτο, χωματόδρομους και μονοπάτια ανάμεσα σε πευκοδάσος !

Πρέπει να ξέρεις από που θα μπεις όμως!
Αν μάλιστα αποφασίσεις να μπεις με αυτοκίνητο, πρέπει να έχεις το νου σου γιατι μετά τις 18.00 ή 19.00 κλείνουν τις εισόδους με μπάρα

Παραδόξως, δεν έχει πολλά σκυλιά. Ειδικά σε ορισμένες διαδρομές δεν συναντάς τίποτε άλλο από χελώνες και καμια οχιά !!

• Like
Reactions: vas

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Για όποιον τον ενδιαφέρει ας ξεκινήσει να βλέπει στο google αυτό, για να καταλάβει πως θα φτάσει από πανόραμα :

https://www.google.gr/maps/@37.8594...03&h=100&yaw=1.7032928&pitch=0!7i13312!8i6656

ή από το νεκροταφείο της Βούλας :

https://www.google.gr/maps/@37.8538...4!1sfgP60IughWkfYGokVHYypg!2e0!7i13312!8i6656

πάρτε κι ορισμένες φώτο (αν μπείτε στα link θα δείτε αρκετές )
Voltes3.png Voltes4.png

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
Μιας και ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός και προσφέρεται για μικρές αποδράσεις το σκ, εχετε κατα νου καποιον προορισμό, σε σχετικά κοντινή απόσταση απο το νόμο Αττικης (ή μεσα σε αυτόν) για βολτα με τον σκυλο ; :)

Ιδανικά μακρυά απο τον πολυ κοσμο (και κυρίως τα πολλα σκυλια:D) αλλα γράφοντας το δημόσια αυτο υποψιάζομαι πως δε θα ειμαι μόνη- και σαφώς όσοι εχουν ηδη ανακαλύψει τετοια μέρη και θέλουν την ησυχία τους μπορούν να διατηρήσουν τη σιωπή τους:D, αλλα σε καθε περίπτωση ας φροντίσουμε τα σκυλια να ειναι παντα δεμένα σε μη ελεγχόμενους χώρους (με ιμάντα για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αν προσφέρεται ο χώρος) ώστε να απολαύσουμε ολοι τη βολτα μας χωρις δυσάρεστες εκπλήξεις:)
Γεια σου! Εχω και εγω αρκετη όρεξη για μεγαλες βολτες με το σκυλι μου σε βουνο αλλα δεν απομακρύνομαι απο το σπιτι. Και αυτο γιατι φοβάμαι πως στο βουνο θα υπάρχουν αλλα σκυλια που προσέχουν τα μαντριά (σε χωριο ζω) και ισως μας επιτεθούν. Και εκτος απο αυτο φοβαμαι μη συναντήσω γενικότερα αλλα σκυλιά.Εσυ πηγαινεις κανονικά βολτες σε βουνο κτλ? Ειμαι λατρης της φυσης και θα ηθελα να κανω με τον σκύλο μου μεγαλες βολτες . σου εχει συμβεί καποιο περιστατικό ποτέ με αλλα σκυλια;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γεια σου! Εχω και εγω αρκετη όρεξη για μεγαλες βολτες με το σκυλι μου σε βουνο αλλα δεν απομακρύνομαι απο το σπιτι. Και αυτο γιατι φοβάμαι πως στο βουνο θα υπάρχουν αλλα σκυλια που προσέχουν τα μαντριά (σε χωριο ζω) και ισως μας επιτεθούν. Και εκτος απο αυτο φοβαμαι μη συναντήσω γενικότερα αλλα σκυλιά.Εσυ πηγαινεις κανονικά βολτες σε βουνο κτλ? Ειμαι λατρης της φυσης και θα ηθελα να κανω με τον σκύλο μου μεγαλες βολτες . σου εχει συμβεί καποιο περιστατικό ποτέ με αλλα σκυλια;
Μου έχουν τύχει περιστατικά μεσα στην πόλη (που υποτίθεται οτι εχεις τον σκυλο σε μεγαλύτερο έλεγχο...) οποτε φυλάω τα ρούχα μου.

Μπορεις να κανεις αναγνωριστική βολτα χωρις τον σκυλο στο μέρος που σκοπεύεις να πας για να διαπιστώσεις αν υπαρχει κοπάδι/τσοπανόσκυλα.

• Like
Reactions: Summeroulis

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σημερα πηγαμε για σκυλοβόλτα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, βεβαίως βεβαίως..
Εδώ θα υπαρχει η διαδρομή. Δεν την ειχα δει πιο πριν και πήγα στα τυφλά :oops:.

Ειναι παρα πολύ ευκολη βόλτα και για ποδήλατο και για πιτσιρίκια ακόμα. Αφησα το αυτοκίνητο σε εναν χώρο αναψυχής δίπλα στο Έγκοιλον Χάος και κατευθυνθηκα προς Αγ. Τριαδα. Εχει ωραια θεα επισης.
Προσπαθησα να βαλω μια δυο φωτογραφιες με ολους τους πιθανους τροπους αλλα τζιφος. Θα δοκιμασω ξανα το βραδυ.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τα καταφεραμε να παμε στο λοφο στη Βουλα χθες. Πολυ ομορφα! Αφησαμε το αυτοκινητο στο τελος της Ροδου.

Αλλα ζορικη βολτα. Καταλαβα τι περνανε οι ανθρωποι με δυσκολα σκυλια! Ειχα και το σκυλο της αδερφης μου μαζι που ειναι απαιδευτος και αφηνιαζει και εκει ειδαμε λυτα σκυλια. received_10205007686231307.jpeg

Ο ουρανος μετα απο φωτια στα Βιλια απ οτι εμαθα...

received_10205007612229457.jpeg

Ενα απο τα λυτα αλανια. :oops:

Attachments