Αρκετά με τους Αθηναίους,αφού είναι ο μισός πληθυσμός της χώρας αθηναίος φυσικό είναι να είναι αρκετοί οι αθηναίοι που παρατάνε σκύλους,εάν δούμε όμως ποσοστά αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε περιοχής τα ποσοστά συγκλίνουν.
Denis,βάζουμε αλυσίδα στο μεγάλο τον χειμώνα διότι απλά οι συγχωριανοί γκρινιάζουν που ένας ποιμενικός γυροφέρνει γύρω από το σπίτι.Θα βάζαμε και το καλοκαίρι,αλλά δεμένο ένα σκυλί το καλοκαίρι κολλάει πολλά παράσιτα,το νερό που του έχουμε βρωμίζει γρήγορα.
Φεύγει από το σπίτι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι,περίφραξη δεν παίζει,με τίποτα.Πρέπει να δεις τον χώρο για να καταλάβεις ότι δεν γίνεται.Πιστέψτε με.
Παράξενο πράγμα πάντως ρε παιδιά,το θυληκό(η Ήρα) αν και μικρό(8 μηνών) και περιέργο είναι πάντα γύρω από το σπίτι.Ο αρσενικός(ο Ρεξ) αρέσκεται να γυροφέρνει.Γκρινιάζουν οι γείτονες,αυτό είναι αλήθεια.
Κάποιος είπε επίσης για τα παιδιά που πάνε σχολείο,αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δώσαμε τον παλιό σε βοσκό πριν από 3 χρόνια.Έναν δρόμο έχει το χωριό,είμαστε στη μέση του χωριού και λίγο παρακάτω το σχολείο,φοβόντουσαν τα παιδιά να περάσουν από εκεί.
Εκείνο το παλιό ήταν διάολος,κόντεψε μια φορά να πνιγεί με την αλυσίδα,με σκοινί δεν γινόταν να το δέσουμε,το έκανε κομμάτια σε ένα τέταρτο και έτρεχε περήφανο.Τρομερό σκυλί,πανέξυπνο,δυνατό,αν και επιθετικό,του ταίριαζε καλύτερα να είναι κοντά σε πρόβατα.
Αδερφέ,μόνο αν είναι δεμένο το σκυλί θα γεννήσει εκεί,ειδάλλως θα φύγει,αν μπορούσα να είμαι μαζί του όταν γεννάει θα ήμουν,θα έπαιρνα τα κουτάβια και θα τα φρόντιζα όσο μπορούσα.Μερικές φορές όμως,πρέπει να την παρακολουθήσεις την σκύλα που τα έχει γεννήσει τα κουτάβια,και τις περισσότερες,εκεί που τα έχει γεννήσει,είναι πολύ δύσκολο να πάει κάποιος.
Άσε που άμα είναι από πάνω η σκύλα,γίνεται πράγματι σκύλα και δεν σε αφήνει να τα πάρεις.Φαντάσου,να είσαι στο τσακ να φύγεις κάτω στο ρέμα,και να έχεις και την σκύλα να σου γρυλίζει όταν της πέρνεις τα μικρά.Δεν έχει και άδικο βέβαια,πολλές φορές,δεν έχουν τι να τα κάνουν μερικοί,τα πέρνουν,τα βάζουν σε σακούλα σκουπιδιών και τα στην χωματερή.
Ακούγεται φρικιαστικό,που να δεις κάποιον να το κάνει,και να το κάνει λες και έβγαλε τα σκουπίδια στο κάδο.
Όσο για το πόσο καθαρή είναι η μικρή,τα κοίταξα τα σκυλιά εξονυχιστικά.Με το ερασιτεχνικότατο μάτι μου και την αφή δηλαδή,νομίζω ότι είναι ίδια.
Δεν ξέρω όμως,δεν έχει μεγαλώσει ακόμα πλήρως η μικρή και ότι και να λέω εγώ δεν έχει σημασία.
Ξέρετε αν αφήνουν στο λεωφορείο σκύλους,στις θέσεις φυσικά?
Εντάξει denis,θα προσέχω τι λέω από δω και πέρα.