Αυτό δεν εξαρταται από την εταιρεία αλλά από τον handling agent στο συγκεκριμένο αεροδρομιο, που μπορεί ίδιος με αυτόν της lufthansa, aegean, klm ή what ever
Δεν χρεώνεσαι και τα 2 αλλά αυτό που θα χρησιμοποιήσεις τελικά. Ίσως όμως να εξαρτάται και από την εταιρία αυτό.Ερωτηση:
αν πρεπει να μεταφερθει κουταβι με αεροπλανο,και μεχρι τελευταια στιγμη "παιζεται" το βαρος του (μαζι με το box μεταφορας),τι κλεινεις στην αεροπορικη εταιρια ? Μπορεις να κλεισεις και καμπινα και αποσκευες ? Και επισης αν τελικα μπει σε ενα απο τα δυο(αλλα αυτο θα το δεις στο αεροδρομιο),τα χρεωνεσαι και τα 2 ?
Απο οτι μου ειπαν και απο την Aegean,οντως,αυτο συμβαινει.Απλως μου προτειναν οταν σιγουρευτω για το ενα,να ακυρωσω το αλλο,σε περιπτωση που υπαρχει καποιος αλλος που το χρειαζεται,μην ειναι πιασμενο χωρις λογο.Δεν χρεώνεσαι και τα 2 αλλά αυτό που θα χρησιμοποιήσεις τελικά. Ίσως όμως να εξαρτάται και από την εταιρία αυτό.
Έχεις δίκιο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση που θυμάμαι και αφρίζω μάλλον θέμα της air berlin ήταν κατά βάση, έγινε ένα τουρλουμπούκι αμίμητης βλακείας σε πτήσεις και αεροδρόμιο μετεπιβίβασης που με έκανε να μην ξαναματαπάρω air berlin από τότε.Αυτό δεν εξαρταται από την εταιρεία αλλά από τον handling agent στο συγκεκριμένο αεροδρομιο, που μπορεί ίδιος με αυτόν της lufthansa, aegean, klm ή what ever
στην καμπίνα επιτρέπονται μόνα τα σκυλιά που ζυγίζουν 8 κιλά μαζί με την τσάντα οπότε δεν μπορείς να το πάρεις μέσα αλλά μόνο στις αποσκευές ή μάλλον έχουν στο αεροπλάνο έναν ειδικό χώρο με κανονική θερμοκρασία για τα ζώα.Γεια σας εχω ενα σκυλακι cross terrier και θα ταξιδεψουμε απο Λαρνακα για Θεσσαλονικη με Aegean. Το σκυλακι μου ειναι 8,5-9 kg και δε θελω να τον παρω κατω στις αποσκευες επιεδη δεν ξαναμπηκε σε κλουβι μονος του και επισης ακουσα μερικα περστατικα και ανησυχω πολυ, ομως εκλεισα ηδη θεση για το χωρο αποσκευων. Πηρα σημερα τηλεφωνο και μου ειπαν δε μπορεις να κανεις κρατηση και καμπινα και αποσκευες πρεπει να αποφασισετε σε ποιο απο τα 2. Μηπως ξερει κανεις αν μπορω να τον βαλω σε υφασματινη τσαντα και να δοκιμασω να τον παρω στη καμπινα μαζι μου? Η υφασματινη τσαντα πρεπει να εχει κ αυτη συγκεκριμενες διαστασεις? (ειναι λιγο ψηλος). Επισης αν παει κατω στις αποσκευες θα μου το παρουν απο την ωρα που θα κανω check-in ,δηλαδη 2 ωρες πριν τη πτηση? Ευχαριστω πολυ
Ξερεις αν παιρνουν το σκυλακι πριν ξεκινησει η πτηση? εννοω αν θα ειναι μονο του 2 ωρες πριν τη πτηση και που θα ειναιστην καμπίνα επιτρέπονται μόνα τα σκυλιά που ζυγίζουν 8 κιλά μαζί με την τσάντα οπότε δεν μπορείς να το πάρεις μέσα αλλά μόνο στις αποσκευές ή μάλλον έχουν στο αεροπλάνο έναν ειδικό χώρο με κανονική θερμοκρασία για τα ζώα.
Δυστυχώς δεν ξέρω, τα δικά μου είναι μικρά και πάντα ταξιδεύουμε στην καμπίνα.Ξερεις αν παιρνουν το σκυλακι πριν ξεκινησει η πτηση? εννοω αν θα ειναι μονο του 2 ωρες πριν τη πτηση και που θα ειναι
Θα σου δώσουν από το αεροδρόμιο ειδικό κλουβί το οποίο και το αγοράζεις, τον βάζουν μέσα και ο σκύλος παραδίδεται στο γκισέ αποσκευών όπως θα έκανες και με μια απλή βαλίτσα.Άρα αρκετή ώρα ώρα πριν την πτήση και το κλουβί το έχουν όπου και οι υπόλοιπες βαλίτσες. Μαζί με βαλίτσες υπολοίπων μεταφέρουν κλουβί στο αεροσκάφος, στον ιμάντα αποσκευών το παραλαμβανεις μετά την πτήση.Ξερεις αν παιρνουν το σκυλακι πριν ξεκινησει η πτηση? εννοω αν θα ειναι μονο του 2 ωρες πριν τη πτηση και που θα ειναι
Τώρα είδα ότι γράφουμε πάνω κάτω ίδια...Φτάνοντας στο αεροδρόμιο θα πας πρώτα από τα γραφεία της Aegean για να προσκομίσεις τα απαραίτητα χαρτιά (διαβατήριο και βιβλιάριο υγείας) και να πληρώσεις. Ο σκύλος επίσης πρέπει να είναι τσιπαρισμένος και εμβολιασμένος κατά της λύσσας.
Από την στιγμή που θα ταξιδέψει στο χώρο των αποσκευών, θα τοποθετηθεί σε κλουβί, το οποίο θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί εσύ. Φαντάζομαι ότι τα γνωρίζεις όλα αυτά ή σε έχει ενημερώσει η αεροπορική.
Το αν θα τον πάρουν από την στιγμή που θα τσεκάρεις, δεν το γνωρίζω κι εγώ, αλλά πιθανολογώ πως ναι.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ
Θα στην ζυγίσουν όμως και αφού 8μισή ξεπερνάει το όριο ήδη.Δηλαδη καμια πιθανοτητα να δοκιμαζω για τη καμπινα με υφασματινη τσαντα ?