Σκυλιά δεμένα στο χιόνι

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Είμαι 9 μήνες εδώ και χτες πρώτη φορά είδα τον Μπίλυ (ημίαιμο κόλλει) λυμένο. (Νομίζω ότι τον λένε Άρη αλλά λίγο με ενδιαφέρει πως τον λένε αυτοί που τον δέσανε εκεί.) Με είχε προβληματίσει πολύ η περίπτωσή του. Είναι μόνιμα δεμένος με μια μακριά αλυσίδα σ' ένα κήπο αλλά τουλάχιστον έχει ένα σπιτάκι χτισμένο. Δεν ξέρω αν τον λύσανε ή λύθηκε αλλά φαντάζομαι το σπιτάκι του θα είναι φουλ στα χιόνια.

Σήμερα μου είπαν για μια κυρία 67 ετών η οποία κρατάει δεμένο ένα επανιελ μπρετόν του γιού της (για κυνήγι) με μια αλυσίδα ενός μέτρου. Χτες ήταν μεσα στη χιονοθυελλα σε -5 c, όπως πάντα. Ο γιός της έχει κι άλλο σκυλί μαζί του όμως. Σε απειλή ότι θα φωνάξουν την αστυνομία είπε ότι ο γιος της έχει ρωτήσει και επιτρέπεται. Στη νομοθεσία περί κατοικιδιων δεν είδα κάτι σχετικό με δέσιμο αλλά σαν να θυμάμαι ότι κάπου έχω δει κάτι. Τι μπορεί να γίνει;

Ο Μπίλυ λέφτερος.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τίποτα

τι να γίνει?

το σπίτι του το έχει

το φαγητό του το έχει.

δυο μέρες το χρόνο πάει γαι κυνήγι και τρέχει.

τι άλλο χρειαζετε?????

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
To επανιέλ μπρετόν δεν έχει καν σπιτάκι κι όντας δεμένο του αφαιρείται η δυνατότητα να καλυφθεί κάπου. Γνωρίζει κάποιος αν και τι μπορεί να γίνει από νομικής άποψης;
Σε ανάλογη περίσταση έχω αμολήσει καθαρόαιμο λυκοσκυλάκι μέρα - νύχτα, χειμώνα - καλοκαίρι δεμένο με μια αλυσίδα στην άκρη ενός τεράστιου κήπου, χωρίς καμία προφύλαξη.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εαν προσέξεις, μοιάζει να κρέμεται στον λαιμό του σκύλου το τελευταίο κομμάτι της αλυσίδας... Προφανώς την κοπάνησε ο δύσμοιρος, αφού έσπασε την αλυσίδα.

FREE BILLY,
είδε μια άσπρη μέρα ο σκυλάκος!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για εμενα απο το να ειναι δεμενος με μια αλυσιδα καλυτερα ελευθερος...

Ισως εχει καλυτερη τυχη...

Εχω δει σκυλι που το ειχαν με αλυσιδα και το κακομεταχειριζονταν.. να το σκαει και μετα με αγελη να περναει ζωη και κοτα...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δηλαδή μπήκες σε ξένο σπίτι και το ελευθέρωσες.

το τι θα σου 'εκαναν εαν σε έπιαναν δεν σου πέρασε από το μυαλό ε :?: :?: :?: :?: :-k :-k :-k :-k

δεν νομίζω ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ να έχεις τον σκύλο έξω και δεμένο σε ενα μέτρο αλυσίδα

αλλά εαν περιμένεις σε λίγο θα μπει και η ειδικός :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

που θα πάει :p

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
ΜΑΚΗΣ said:
δηλαδή μπήκες σε ξένο σπίτι και το ελευθέρωσες.

το τι θα σου 'εκαναν εαν σε έπιαναν δεν σου πέρασε από το μυαλό ε :?: :?: :?: :?: :-k :-k :-k :-k
Δε χρειάστηκε να μπω. Τον έλυσα απ' έξω κι ευτυχώς ήταν φιλικός. Ο γάντζος ήταν τόσο σκουριασμένος που δυσκολεύτηκα. Πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο και ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αξίζουν να έχουν σκύλο. Σημειωτέον, υπήρχε τεράστιος περιφραγμένος κήπος όπου θα μπορούσε να βρίσκεται και πληροφορήθηκα ότι οι ίδιοι είχαν κι άλλο σκυλάκι μικρόσωμο, εσωτερικού χώρου... Το λυκοσκυλάκι ήταν μηνών ακόμα και είχε περάσει όλο το καλοκαίρι με το λιοπύρι χωρίς σκιά από ότι έμαθα και όταν το είδα ήταν πρωτοχρονιά και είχε κρύο. Τοποθεσία Αγ. Μαρίνα στο βουνό. Ταλαντευόμασταν ανάμεσα σε καταγγελία ή "εξαφάνιση". Δεν προλάβαμε γιατί το σκυλάκι αρρώστησε κι εξαφανίστηκε και το ξαναείδε κανείς. Φαντάζομαι πήγε για ευθανασία.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ειμουνα 10..+ ετων ημουνα με μια φιλη μου..πηγαιναμε παραλια..στο εξωχικο μου...εξω απο ενα σπιτι ηταν ενας καταλευκος λυκος αλσατιας τον ειχε ενας μ@@@@κας με ενα ξυλο..μπροστα μας τον βαραγε στο κεφαλι..

εμεις κρυφτηκαμε..μολις ειδαμε που εμενε τον ειχε δεμενο στην αυλη πηγαμε τον λυσαμε και στην κυριολεξια τον κλεψαμε..

εγω ειχα στοχο να τον δωσω στην φιλη μου που δεν ειχε σκυλο..
το κακο ειναι οτι για να παμε σπιτι της μεσολαβουσε κεντρικος δρομος..
τον πηγαμε σπιτι της παιξαμε..,τον ταισαμε,αλλα οι γονεις δυστηχος της φιλης μου δεν τον θελανε..
Εγω δεν μπορουσα να τον παρω ειχα το μαλτεζακι μου μωρο..οι γονεις μου δεν μπορουσαν να εχουν δυο σκυλια..

Ετσι το βραδυ με τους γονεις της φιλης μου τον γυρησαμε σπιτι του στην αυλη του..τον δεσαμε..και φυγαμε..

Εκεινο εκλαιγε και προσπαθουσε να σπασει την αλυσιδα..να ερθει κοντα μας..τοσο καλα περναγε εκει..
αυτο δεν θα το ξεχασω ποτε..το κλαμα που εριξα..να το βλεπω να κλαιει και να προσπαθει να ερθει κοντα μας..

Αργοτερα 1 χρονο μετα μαθαμε απο γειτονους οτι περασε τον κεντρικο δρομο δηλ ερχοταν πανω στο σπιτι της φιλης μου το πατησε αυτοκινητο αλλα ευτυχος εσπασε μονο το ποδαρακι του..

Μετα απο 2 χρονια τον ειδα στην πλατεια ελευθερο με μια μεγαλη αγελη..
χαρουμενο..παιζανε και ηταν μια χαρα..
μαλλον ειχε καταφερει να το σκασει..
χαρηκα παρα πολυ οταν τον ξαναειδα..και ηταν μια χαρα..

Καμια φορα ειναι καλυτερα να ειναι στην τυχη τους..
καλυτερα και απο το σιγουρο φαγητο..

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Kango1 δε φαντάζεσαι τι χαρά έκανε το λυκάκι όταν το έλυσα. Έτρεχε πάνω - κάτω σαν παλαβό, κατούραγε παντού (επιτέλους) κι έπαιζε με τα δικά μας. Έστω για λίγο άξιζε! :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
αλλά εαν περιμένεις σε λίγο θα μπει και η ειδικός :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εφτασιιιιιιιιιιι!!!!!! :cuniaoo:

:lol: :lol: :lol:

noela said:
To επανιέλ μπρετόν δεν έχει καν σπιτάκι κι όντας δεμένο του αφαιρείται η δυνατότητα να καλυφθεί κάπου. Γνωρίζει κάποιος αν και τι μπορεί να γίνει από νομικής άποψης;
Με βάση το Ν. 3170/2003:

Ζώo συντροφιάς είναι κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του.

Δεν απαγορεύεται να είναι το σκυλί εκτός σπιτιού εάν πρόκειται για μονοκατοικία. Στις πολυκατοικίες απαγορεύεται η διατήρηση των ζώων στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο ιδιοκτήτης επίσης είναι υποχρεωμένος να μεριμνά για την ευζωία του ζώου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν τίθεται θέμα κακοποίησης ή βασανισμού (Δεν στοιχειοθετείται παρανομία).

Εν ολίγοις, δια της νομίμου οδού δεν θα βγάλεις άκρη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους μιλήσεις μπας και τους ρίξεις στο φιλότιμο…
:roll:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
είδες ήρθε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

τώρα [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< το Τζακ Ποτ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

καλώς νόμιζα

μπας και το έχουν βαρεθεί και θέλουν να το δώσουν??

(λέω μπας)

ΑΛΛΑ

το 99,9999999999999% των κυνηγόσκυλων έτσι ζεί :evil:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μωρε και μονιμα αξιζε...
αλλα τι να πω..

ποτε δεν ξερεις ποια ειναι η πραγματικη τυχη..

ισως να βγει εξω και να το πατησει αυτοκινητο..
η να βρει οικογενεια να το υοθετισει..

δεν ξερω..αυτο που ξερω ειναι το ποσο ασφαλεια παρεχει ενας ιδιοκτητης σκυλιου οταν το εχει υπο τετοιες συνθηκες..και δεν βρισκω περα απο το φαγητο καμια αλλη..αντε και τον κινδυνο του αυτοκινητου..

αν ομως το βαραει...για μενα σιγουρα ειναι μακρια απο εκει..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
είδες ήρθε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

τώρα [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< το Τζακ Ποτ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Βρε δεν σταματας το δουλεμα λεω ‘γω! :lol: :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα, καλά νόμιζες...
Παιδιά, η πλειοψηφία των σκύλων ΔΥΣΤΥΧΩΣ ζει έτσι. :(

Τον τελευταίο καιρό έχω βγει με την φωτογραφική μου μηχανή και συλλέγω φωτογραφικό υλικό σχετικά με τα δεσποζομενα ζώα. Δεν θα πω κάτι παραπάνω… μόλις ετοιμάσω το θέμα θα δείτε που βρίσκεται το επίπεδο της κυνοφιλιας στην χώρα μας…

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Δε βλέπουμε..?
Προσωπικά, πέρα από τον κτηνίατρο, τον εκπαιδευτή και εσάς δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο που να έχει ακουστά γι αυτά που συζητιούνται εδώ μέσα. Που να έχουν σκυλιά πολλούς, που να είναι ευαίσθητοι επίσης, με σωστή ενημέρωση όμως κανέναν! :shock:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Το επίπεδο της ζωοφιλίας στην χώρα μας, είναι προφανές όταν από τους ελάχσιτους που βγάζουν βόλτατον σκύλο τους, οι περισσότεροι κρατάνε ένα μαρκούτσι για να χτυπήσουν το όποιο ζώο πλησιάσει...

Κάθε φορά που κάποιο αδέσποτο ή ημιδεσποζόμενο ζώο πλησιάσει την Λάρα, οι περισσότεροι σταματάνε να δούνε το θέαμα, ένα μεγαλόσωμο σκυλί να ξεσκίζει το αδέσποτο, και να φεύγουν εμφανώς απογοητευμένοι όταν βλέπουν το πολλά υποσχόμενο άγριο σκυλί μου, να παίζει σαν κουταβάκι με τα μικρόσωμα...

Οι περισσότεροι που συνοδεύουν σκύλο, μόλις με βλέπουν απο μακριά, φεύγουν για να αποφύγουν την όποια συνάντηση... Σπανίως να συναντηθούμε με άλλον σκύλο, και συνήθως με ρωτάνε τρομοκρατημένοι εαν θα φάει ο σκύλος μου τον δικό τους.

Αυτό είναι το επίπεδο της ζωοφιλίας μας.

(δεν φταίνε απαραίτητα όλοι οι άλλοι, πιθανόν να φταίνε και όσοι έχουν μεγαλόσωμα (ή δυνατά τελος πάντων) σκυλιά, για το κλίμα που έχουν καλλιεργήσει στους άλλους...)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Malamatenia said:
Δε βλέπουμε..?
Προσωπικά, πέρα από τον κτηνίατρο, τον εκπαιδευτή και εσάς δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο που να έχει ακουστά γι αυτά που συζητιούνται εδώ μέσα. Που να έχουν σκυλιά πολλούς, που να είναι ευαίσθητοι επίσης, με σωστή ενημέρωση όμως κανέναν! :shock:
Συγνωμη αλλα τι συμενει ευαισθητος?

Αν ειναι ευαισθητοποιημενος καποιος σε αυτα τα θεματα οσον αφορα τηνκυνοφιλια..,κοιταει να ενημερωνετε κι ολας..

τι σημενει ευαισθητος..?
Ευαισθητος μπορει να ειναι και καποιος που εχει ενα πιτμπουλ σε ενα μπαλκονι στενο για παντα..

Νομιζω πως η "ευαισθησια" αν μπορουμε να το πουμε ετσι πανω στα θεματα που μας απασχολουν , συνεπαγονται και με την ενημερωση..και το καλυτερο δυνατον..
Αλλιως ευαισθητος ειναι και αυτος που περνει ενα λουτρινο..,ευαισθητος και αυτος που αντικαθηστα το λουτρινο με αληθεινο..
Ευαισθητος ειναι και αυτος ο κατωχος σκυλου που εχει δεμενο μερα νυχτα με χιονι και βροχη τον σκυλο του στην αυλη..

Μην μπερδευουμε τις εννοιες..,δεν λεει κατι η ευαισθησια..
αν εκεινη ειναι μονο στο "λουτρινο"μυαλο του καθενος αλλα στην πραξη αδυνατει ...,ετσι αναιρουν την ιδια τους την ευαισθησια που προφανως εχουν και με την ιδια "αλλεργια"..

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Δεν καταλαβαίνω, για πιο λόγω κάποιος παίρνει σκυλί,
και το έχει μια ζωή δεμένο, τι τον θέλει το τετράποδο ??

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
magi said:
Δεν καταλαβαίνω, για πιο λόγω κάποιος παίρνει σκυλί,
και το έχει μια ζωή δεμένο, τι τον θέλει το τετράποδο ??
αυτο δεν το εχω καταλαβει ουτε εγω

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Βρήκα αυτό

Ν. 1197/1981 Περί Προστασίας των Ζώων

Αρθρον 1.

1. Τα ζώα συντροφίας, εργασίας και των εκτροφών, δέον να τυχγάνουν
εκ μέρους των κατόχων των της δεούσης στοργής και μεταχειρίσεως
εκδηλουμένων δια:

α) Χορηγήσεως καταλλήλου και επαρκούς δια το είδος των τροφής και
ύδατος.

β) Εξασφαλίσεως ανέτου, υγιεινού και προσηρμοσμένου εις τον φυσικόν
τρόπον διαβιώσέως των, καταλύματος.

Αρθρο 8

1. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 παράγραφοι 1, 2, 3 και 4
τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια
μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές.