Σκυλιά δεμένα στο χιόνι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
magi said:
Δεν καταλαβαίνω, για πιο λόγω κάποιος παίρνει σκυλί,
και το έχει μια ζωή δεμένο, τι τον θέλει το τετράποδο ??

Μαρεσει οπως το θετεις.. :lol: :lol: τι τον θέλει το τετράποδο

Ελα ντε..τι να τον κανει.. τον διποδο..?

μια χαρα ειναι και μονο του..

Ειναι οντως πολυ περιεργο γιατι καποιοι ανθρωποι επιλεγουν να παρουν σκυλο..και το εχουν μια ζωη δεμενο...

Ανθρωπινη ματαιοδοξια..?,ανευθεινοτητα?,αγνοια?κατι που εμεις δεν φανταζομαστε..η δεν μπορουμε να φανταστουμε?
ουτε εγω γνωριζω!
Την κατασταση της ζωοφιλιας της χωρας μας την υποψιαζομαι..
εδω ζω..αλλα την ψυχολογια αυτων των ανθρωπων δεν μπορω ..δεν θελω να την φανταστω..αυτο που ξερω ειναι οτι και αυτοι ειναι μερος του συστηματος της χωρας οσον αφορα το επιπεδο της κοινοφιλιας..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Noela, ο 3170 ουσιαστικά είναι εξέλιξη του 1197. Και πάλι όμως δεν στοιχειοθετείται παρανομία. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί πως το ζώο έχει κατάλυμα, ζει άνετα και υγιεινά και βρίσκεται στον κήπο, δηλαδή στο φυσικό του περιβάλλον.
Έτσι κι αλλιώς ο συγκεκριμένος νόμος (1981) δεν θεωρεί «φυσικόν τρόπον διαβιώσέως των», το χουζούρι στον καναπέ του σπιτιού μας... :(

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Κατερίνα, είναι μεν εξέλιξη αλλά αναφέρει

"Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α) και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας."

και κατάλυμα στην περίπτωση του Επανιέλ Μπρετόν δεν υπάρχει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εφη είχα την εντύπωση πως υπήρχε σκυλόσπιτο στο χωρο που έχουν το σκυλί. Εάν δεν υπάρχει σπιτάκι ή κατάλυμα για το σκύλο, πήγαινε στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και παρακάλεσε τους να πάνε να της κάνουν σύσταση.

EDIT: Εφη, ρίξε μια ματιά σε μια παλαιότερη συζήτηση σε περίπτωση που η έκκληση για σύσταση πάει στο βρόντο (που είναι και το πιθανότερο)
Βοήθεια για δεμένο σκύλο

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
To να μην εχει σπιτακι ειναι παρανομο;
Καταλαβα καλα; Ισχυει και για εκεινα που δεν ειναι δεμενα ετσι;

Γιατι εχω απεναντι ενα κολει που κοντευει να το ξεχασει κι ο Θεος,
ετσι οπως τοχουν παρατημενο.....

Ουρλιαζει σαν λυκος μερα νυχτα και καλα την ημερα λειπουν, την νυχτα βρε παιδια απορω, δεν το ακουνε; Δεν το λυπουνται;

Απο χτες το στρωνει επανω του και εχει γινει κατεψυγμενο το ερημο!
Την εβγαλε κατω απο μια σκαλα οσο χιονιζε!!! Κριμα!
Λες οτι μπορουμε να ζητησουμε να τους γινει συσταση;

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
η ευαισθησια νομιζω οτι χρειαζεται και μια μεση αντιληψη του ατομου για να καταλαβει και τους αλλους περα απο αυτον.νομιζω πως οι περισσοτεροι ειναι απλα εγωιστες αφου η πλειοψηφια ουτε εντελως βλακες ειναι ουτε πανεξυπνοι
του κοβει ομως αρκετα για να εχουν μια μεση αντιληψη.
δεν τους νοιαζει το πως περναει ενας σκυλος, λενε σιγα μην βγω εγω (ο τροπος σκεψης του νεοελληνα) να ασχοληθω με τον σκυλο, ειμαι το αφεντικο του και αν του κανει.
τοσα χρονια που βγαζω τα σκυλια βολτα περαν μιας γειτονεισας πυ υπεραγαπαει τα σκυλια της δεν εχω δει κανεναν να βγαζει βολτα σκυλο και υπαρχουν πανω απο δεκα σκυλια στην γειτονια.
ο διπλανος μου ειναι κυνηγος,στο πολυ χιονι που ειχε ριξει πριν κατι χρονια αφησε τα σκυλια του που κλεγαν ολη νυχτα στην πισω αυλη οπως παντα και τα βρηκε παγωμενα το πρωι.
και περσι του πεθανε απο θερμοπληξια το αλλο του κυνηγοσκυλο η λαρα οταν το αφησε μαζι με το κουταβι της στο κουτι που κουβαλανε τα κυνηγοσκυλα για να παει για μπανιο.

δεν ξαναπηρε σκυλο

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
sir-elric said:
magi said:
Δεν καταλαβαίνω, για πιο λόγω κάποιος παίρνει σκυλί,
και το έχει μια ζωή δεμένο, τι τον θέλει το τετράποδο ??
αυτο δεν το εχω καταλαβει ουτε εγω
για τζαμπα συναγερμο (και καλα...)

εχω αμο-λυσει κι εγω τρια :oops: :lol:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
ROTTIE said:
EDIT: Εφη, ρίξε μια ματιά σε μια παλαιότερη συζήτηση σε περίπτωση που η έκκληση για σύσταση πάει στο βρόντο (που είναι και το πιθανότερο)
Βοήθεια για δεμένο σκύλο
Το συγκεκριμένο σκύλο είχα πάει και δεν τον είχα βρει αλλά δε μπορούσα και να γυρνοβολάω με το σκούτερ στον καταυλισμό. Κάποιοι μου φωνάξανε και ομολογώ ότι φοβήθηκα και την έκανα. :(

Για το επανιέλ μπρετόν έχει γίνει προσπάθεια συμμόρφωσης της γυναίκας (όχι από την αστυνομία) καμιά δεκαριά φορές.

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
kango1 said:
Συγνωμη αλλα τι συμενει ευαισθητος?
Εννοώ, να λυπούνται να το δέσουν, ή να μη το χτυπάνε όπως ακούμε, να μη το αφήνουν έξω στο κρύο κτλ. αλλά να μην τους έχει περάσει καν από το μυαλό η ιδέα να μη το ζευγαρώσουν πχ!
Ή, πχ. ακούω, έχω ένα σκυλί μεγάλο, και λυπάμαι να το δένω στη βόλτα γτ νιώθω οτι περιορίζεται! Έτσι, το αφήνω στη βόλτα ελεύθερο, (εννοείται πως το σκυλί δεν είναι εκπαιδευμένο) με τους γνωστούς κινδύνους και για το σκυλί αλλά και για τους άλλους!Και σου λέει ο άλλος: Φοβάμαι μην πάθει τίποτα αλλά έτσι είναι αυτά τα σκυλιά δεν μπορούν να είναι δεμένα..πάμε στο άλλο άκρο δλδ.
Με το "ευαίσθητος" ήθελα να πω οτι δεν είναι όλοι "τέρατα" που αφήνουν τα σκυλιά να κακοπερνούν εν γνώσει τους, αλλά είναι και κάποιοι που αγνοούν απλώς τη φιλοσοφία πίσω από το να έχεις σκύλο. Και μη γελιόμαστε- αυτοί που δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίντερνετ από που θα ενημεωθούν όταν παιδεία σχετική δεν υπάρχει??Και το μόνο που ίσως ακούμε από την τηλεόραση είναι "Υιοθετήστε αδέσποτα", τίποτα άλλο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
το ξερω μαλαματενια μου..
Απλα πολλοι το χρησιμοποιουν ενω στο πισω μπαλκονι τους εχουν ενα σκυλι δεμενο μεσα στο κρυο..
Ευαισθητος μπορει να ειναι ο καθενας..αλλα η φιλοζωια μιλαει σε πραξεις και δεν συγχωρει ουτε επιτρεπει τιποτα..
Ξερεις κατι?το να μην ταιζεις τα αδεσποτα δεν κανεις κακο..το να περνεις ομως ενα σκυλι και να το φυλακιζεις με μια αλυσιδα για παντα..εκει ειναι..
Αν εσυ εισαι ευαισθητος και πλανταζεις στο κλαμα βλεποντας μια ταινια στο ζεστο σου σαλονι μπορει να εισαι ευαισθητος..με εναν τροπο που το σκυλακι σου ..,που θα σε κοιταει εξω παγωμενο απο το παραθυρο την 'ευαισθησια σου" θα την βλεπει στα πιο τρελα ονειρα του..