Σκυλάκι μόνο στο σπίτι

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
το αγχος αποχωρισμου μαλλον εγω το εχω και του το μεταδιδω....εχει συνηθισει να με βλεπει να φευγω το πρωι και καθεται ησυχος οταν φευγω το πρωι, απλα πιστευω οτι βαριεται τοσες ωρες μονος του και βρισκει τροπους να περναει καλα. Το βραδυ ειναι αλλη υποθεση. Αν τολμησω να πλησιασω την πορτα γαυγιζει και κλαιει. Λογω πενθους εχασα την μανουλα μου τον Οκτωβριο, δεν εβγαινα καθολου τα βραδια και ο σκυλακος εχει συνηθισει οτι μετα τις 18.00 ειμαστε μαζι τελος. Τωρα που θελω να βγω βραδυ εστω για ενα χαλαρο ποτο χαλαει τον κοσμο. Αυτο παιδια πως θα το αντιμετωπισω?
Σαν αγχος αποχωρισμού. Θα βρεις και στο dogforum πολλά θεματα και αν ψαξεις γενικότερα με το google ''separation anxiety''

Σε περίπτωση που ξαναφύγεις το βραδυ νομίζω οτι μένει μόνος του πραγματικά πολλές ώρες. Αν , αντί για χαλαρό ποτό, βάλεις στο προγραμμα δραστηριότητα μαζί με το σκύλο;Ξερω οτι ακούγεται βαρύ, αλλά συνηθίζεται και καταπολεμά αποτελεσματικότερα το στρεςς.
Ή βρες κάποιον φιλο/συγγενή να κάνει τον baby sitter.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλά κάνεις και αφήνεις τηλεόραση τα σκυλιά ηρεμούν όταν ακούνε ανθρώπους να μιλάνε... για το δέσιμο... τον κουβά εννοείς έδεσες ή τον σκύλο;;; γτ ποτέ δεν δένουμε σκύλο μέσα στο σπίτι, είναι επικίνδυνο πολύ. αλλά νομίζω τον κουβά εννοούσες αλλώστε το πόμολο θα το ξήλωνε με τη μια το θηριό :ROFLMAO:
Για το ποτό, γιατι απλά να μην τον πάρεις μαζί σου; Ρίξε και κανένα κόκκαλο/αφτί χοιρινό μέσα στην τσάντα κ φύγατε! Αμα κάτσεις έξω, δεν υπάρχει περιπτωση να σε διώξουν απ το μαγαζί. Εκτός αν θες συγκεκριμένο μαγαζί κ να κάτσεις μέσα ή τπτ πιο χλιδάτο

santo

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2018
55
45
Σαν αγχος αποχωρισμού. Θα βρεις και στο dogforum πολλά θεματα και αν ψαξεις γενικότερα με το google ''separation anxiety''

Σε περίπτωση που ξαναφύγεις το βραδυ νομίζω οτι μένει μόνος του πραγματικά πολλές ώρες. Αν , αντί για χαλαρό ποτό, βάλεις στο προγραμμα δραστηριότητα μαζί με το σκύλο;Ξερω οτι ακούγεται βαρύ, αλλά συνηθίζεται και καταπολεμά αποτελεσματικότερα το στρεςς.
Ή βρες κάποιον φιλο/συγγενή να κάνει τον baby sitter.
Ποτο μόνο Σαββατο που ειμαι ολη την υπολοιπη ημερα μαζι του σπιτι οχι καθημερινη. Τα αγαπαμε ναι, αλλα δεν μπορουμε να ζουμε μονο μαζι μας και να αποκλεισουμε την ανθρωπινη συντροφια! Θα κοιταξω στο φορουμ, σε ευχαριστω πολυ πολυ

• Like
Reactions: ioanna a

santo

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2018
55
45
Καλά κάνεις και αφήνεις τηλεόραση τα σκυλιά ηρεμούν όταν ακούνε ανθρώπους να μιλάνε... για το δέσιμο... τον κουβά εννοείς έδεσες ή τον σκύλο;;; γτ ποτέ δεν δένουμε σκύλο μέσα στο σπίτι, είναι επικίνδυνο πολύ. αλλά νομίζω τον κουβά εννοούσες αλλώστε το πόμολο θα το ξήλωνε με τη μια το θηριό :ROFLMAO:
Για το ποτό, γιατι απλά να μην τον πάρεις μαζί σου; Ρίξε και κανένα κόκκαλο/αφτί χοιρινό μέσα στην τσάντα κ φύγατε! Αμα κάτσεις έξω, δεν υπάρχει περιπτωση να σε διώξουν απ το μαγαζί. Εκτός αν θες συγκεκριμένο μαγαζί κ να κάτσεις μέσα ή τπτ πιο χλιδάτο
εννοειται τον κουβα! τον σκυλακο μου τον εχω μονο με χαδια. Κι ομως δεν τον πειραξε ξανα τον κουβα απο τοτε που τον εδεσα. Και by the way σημερα στο παρκο ηπιε νερο απο μια λακουβα με λασπες, το βλαμενο. Λες να παθει τιποτα? τον προστατευουν τα εμβολια?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
εννοειται τον κουβα! τον σκυλακο μου τον εχω μονο με χαδια. Κι ομως δεν τον πειραξε ξανα τον κουβα απο τοτε που τον εδεσα. Και by the way σημερα στο παρκο ηπιε νερο απο μια λακουβα με λασπες, το βλαμενο. Λες να παθει τιποτα? τον προστατευουν τα εμβολια?
τπτ δεν θα πάθει, χάπια γ τα σκουλήκια να του δίνεις ανά τακτα χρονικά διαστήματα όπως θα σου εξηγήσει ο κτηνίατρος (ο νορμάλ που σίγουρα έχεις ήδη βρει στην Αθήνα :) ) πρόσεχε μη φαει τπτ απο κάτω, το νερό όσο βρώμικο κι αν είναι συνήθως είναι αθωο.
το μόνο επικίνδυνο που μπορει να κολλησει από το νερό ειναι η λεπτοσπείρωση, είναι μια ασθένεια που μεταδιδουν οι ποντικοί, αλλά πρώτον τον καλύπτει το εμβόλιο (τσέκαρε αν το έχεις κάνει) κ δεύτερον σε ένα πάρκο δεν παίζει τετοια περίπτωση...

santo

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2018
55
45
τπτ δεν θα πάθει, χάπια γ τα σκουλήκια να του δίνεις ανά τακτα χρονικά διαστήματα όπως θα σου εξηγήσει ο κτηνίατρος (ο νορμάλ που σίγουρα έχεις ήδη βρει στην Αθήνα :) ) πρόσεχε μη φαει τπτ απο κάτω, το νερό όσο βρώμικο κι αν είναι συνήθως είναι αθωο.
το μόνο επικίνδυνο που μπορει να κολλησει από το νερό ειναι η λεπτοσπείρωση, είναι μια ασθένεια που μεταδιδουν οι ποντικοί, αλλά πρώτον τον καλύπτει το εμβόλιο (τσέκαρε αν το έχεις κάνει) κ δεύτερον σε ένα πάρκο δεν παίζει τετοια περίπτωση...
ουφ ησυχασα!! ευχαριστω πολυ. Τα χαπακια ειναι must.!!! καθε 3μηνο δινω παρουσια στην γιατρο μου. Η Κτηνιατρος της Αθηνας εχω την τυχη να ειναι συμμαθητρια μου, στην γειτονια μου και πολυ καλη γιατρος. τα εμβολια εχουν γινει ολα με την υιοθεσια στο νησι.

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
καλώς ήρθες και να σου ζήσει ο σκυλάκος!!!
τον περιορισμό μην τον φοβάσαι, είναι οτι καλύτερο για ένα νεαρό σκυλί. Μαθαίνει να περιμείνει ήσυχος και να παίζει με οτι είναι διαθέσιμο και δικό του. Το να τον περιορίζεις στο δωμάτιο σου δεν ξέρω αν είναι καλό. Δεν ξέρω βέβαια αν του επιτρέπεις να ανεβαίνει στο κρεββάτι σου. Αλλά ακόμα και αν αυτό δεν είναι πρόβλημα για σένα, θα γίνει όταν θα έχεις σύντροφο. Το πιο πιθανό είναι να σου κάνει ζήλιες και να διεκδικεί το κρεββάτι σας για δικό του. Οπότε καλύτερα ο δικός του χώρος να είναι αλλού. Οχι ότι θα του απαγορεύεις την είσοδο, η και το κρεββάτι αν εσύ το θες, αλλά ο δικός οτι χώρος αλλού. Καθένας τη γωνιά του!
Το crate είναι σωτήριο εργαλείο. Σκέψου οτι κάνει το σκύλο σαλιγκάρι, άρα όποτε και αν χρειαστεί να μετακινηθείς θα μπορείς να έχεις μαζί σου ένα μέρος που ο σκυλάκος σου θα νοιώθει ασφαλής μέχρι να εγκλιματιστεί στο νέο σπίτι-ξενοδοχείο-εξοχικό.
Θα μπορείς να τον αφήσεις μόνο του σε μέρη που αλλιώς δεν θα μπορούσες, πχ αν σας φιλοξενήσουν κάπου και θες το βράδυ να βγεις, είναι πολύ πιο εύκολο να αφήσεις το σκύλο σε crate παρά να αλωνίζει σε ένα σπίτι, που μπορεί να μην είναι και απόλυτα επιθυμητός. Άλλο να σε φιλοξενούν και άλλο να κόβει βόλτες ο σκύλος το βράδυ στους καναπέδες τους!!
Θα δεις οτι άμα του το μάθεις σωστά, θα το επιλέγει και από μόνος του για την ξεκουρασή του. Δεν είναι φυλακή για το σκύλο, δεν το βλέπει όπως εμείς. Στο κάτω κάτω και τα μωρά σε πάρκο δεν τα βάζουμε? τι, επειδή είμαστε πάντα στο ίδιο δωμάτιο? Crate είναι και το πάρκο, τι είναι?
Άσε που θα γυρνάς κουρασμένη σε ένα ΜΗ βομβαρδισμένο σπίτι, οπότε δεν θα σπαταλάς ενέργεια και σε αυτό και θα έχεις περισσότερο χρόνο για το σκυλάκι σου!!!
Αφου λείπεις αρκετές ώρες, θα βρεις μια ωραία θέση όπου α σκύλος να μπορεί να μπαίνει στο crate και όταν βγαίνει να μην έχει και μεγάλο πεδίο δράσης. Σιγά σιγά θα μάθει τι μπορεί να πειράζει και τι όχι.
Λυπάμαι για την απώλειά σου.....
Μπράβο για την υιοθεσία!! Να έχετε μια όμορφη ζωη μαζί!!

santo

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2018
55
45
καλώς ήρθες και να σου ζήσει ο σκυλάκος!!!
τον περιορισμό μην τον φοβάσαι, είναι οτι καλύτερο για ένα νεαρό σκυλί. Μαθαίνει να περιμείνει ήσυχος και να παίζει με οτι είναι διαθέσιμο και δικό του. Το να τον περιορίζεις στο δωμάτιο σου δεν ξέρω αν είναι καλό. Δεν ξέρω βέβαια αν του επιτρέπεις να ανεβαίνει στο κρεββάτι σου. Αλλά ακόμα και αν αυτό δεν είναι πρόβλημα για σένα, θα γίνει όταν θα έχεις σύντροφο. Το πιο πιθανό είναι να σου κάνει ζήλιες και να διεκδικεί το κρεββάτι σας για δικό του. Οπότε καλύτερα ο δικός του χώρος να είναι αλλού. Οχι ότι θα του απαγορεύεις την είσοδο, η και το κρεββάτι αν εσύ το θες, αλλά ο δικός οτι χώρος αλλού. Καθένας τη γωνιά του!
Το crate είναι σωτήριο εργαλείο. Σκέψου οτι κάνει το σκύλο σαλιγκάρι, άρα όποτε και αν χρειαστεί να μετακινηθείς θα μπορείς να έχεις μαζί σου ένα μέρος που ο σκυλάκος σου θα νοιώθει ασφαλής μέχρι να εγκλιματιστεί στο νέο σπίτι-ξενοδοχείο-εξοχικό.
Θα μπορείς να τον αφήσεις μόνο του σε μέρη που αλλιώς δεν θα μπορούσες, πχ αν σας φιλοξενήσουν κάπου και θες το βράδυ να βγεις, είναι πολύ πιο εύκολο να αφήσεις το σκύλο σε crate παρά να αλωνίζει σε ένα σπίτι, που μπορεί να μην είναι και απόλυτα επιθυμητός. Άλλο να σε φιλοξενούν και άλλο να κόβει βόλτες ο σκύλος το βράδυ στους καναπέδες τους!!
Θα δεις οτι άμα του το μάθεις σωστά, θα το επιλέγει και από μόνος του για την ξεκουρασή του. Δεν είναι φυλακή για το σκύλο, δεν το βλέπει όπως εμείς. Στο κάτω κάτω και τα μωρά σε πάρκο δεν τα βάζουμε? τι, επειδή είμαστε πάντα στο ίδιο δωμάτιο? Crate είναι και το πάρκο, τι είναι?
Άσε που θα γυρνάς κουρασμένη σε ένα ΜΗ βομβαρδισμένο σπίτι, οπότε δεν θα σπαταλάς ενέργεια και σε αυτό και θα έχεις περισσότερο χρόνο για το σκυλάκι σου!!!
Αφου λείπεις αρκετές ώρες, θα βρεις μια ωραία θέση όπου α σκύλος να μπορεί να μπαίνει στο crate και όταν βγαίνει να μην έχει και μεγάλο πεδίο δράσης. Σιγά σιγά θα μάθει τι μπορεί να πειράζει και τι όχι.
Λυπάμαι για την απώλειά σου.....
Μπράβο για την υιοθεσία!! Να έχετε μια όμορφη ζωη μαζί!!
Σε ευχαριστω για το καλωσορισμα. Πραγματι χρειαζομαι συμβουλες και χαρηκα που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε. Το κρεβατι και ο καναπες απαγορευονται. Οταν λειπω φυσικα και ανεβαινει αλλα οταν ειμαι σπιτι δεν πλησιαζει. Το δωματιο μου καθιερωθηκε απο την πρωτη μερα που μπηκε στο καινουργιο του σπιτι γιατί ηταν χειρουργημενος απο στειρωση, ταλαιπωρημενος απο το πολυωρο ταξιδι με το καραβι και ηθελα να τον παρακολουθω. Φοβοταν το διαμερισμα καθοτι νησιωτης σε μονοκατοικια, φοβοταν το μπαλκονι και το ασανσερ και πηγαινε οπου πηγαινα. Τον ειχα συνεχεια μεσα στα ποδια μου. Πολλες φορες τον πατουσα τον ερμο. Κοντεψα να παρανοησω, γιατι ειχα συνηθισει να εχω χρονο μονη μου. Τωρα συνηθισε τα παντα, αλλα θεωρει το δωματιο μου δικο του. Αν και του εχω 2 κρεβατακια 1 στο σαλονι και 1 στο δωματιο, οταν γυριζουμε απο την βραδινη βολτα παει καρφι στο δωματιο παροτι εγω καθομαι στο σαλονι και βλεπω τηλεοραση. Δυσκολο να αλλαξει τωρα αυτο! Το κλουβακι δεν το ξερω και δεν το βλεπω και θετικα. Εδω ελευθερος που ειναι και αισθανομαι οτι τον φυλακιζω. Νομιζω πιο πολυ αγχος εχω εγω, παρα ο σκυλος. Θα ηθελα να ειχα χρηματα για εκπαιδευτη, αλλααα....Ειναι εξυπνος και καλοβολος, εγω δεν εχω την πειρα νομιζω. Σκεψου με υποτυπωδη εκπαιδευση και οταν θελει κατι ερχεται στεκεται μπροστα μου και μου χτυπαει το χερι με το μπροστινο ποδαρακι. Απλα ειναι υπερκινητικος λογω ηλικιας και φυλης. Ημιαιμο λυκοσκυλο στην εφηβεια. Μην σου τυχει!!!! :)

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Σε ευχαριστω για το καλωσορισμα. Πραγματι χρειαζομαι συμβουλες και χαρηκα που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε. Το κρεβατι και ο καναπες απαγορευονται. Οταν λειπω φυσικα και ανεβαινει αλλα οταν ειμαι σπιτι δεν πλησιαζει.
Τότε δεν απαγορευονται!!! Να θυμάσαι : τους κανόνες τους βάζεις εσύ! Μην ανθρωποποιεις το σκύλο σου. Για το σκύλο το πρόγραμμα, η ρουτίνα και οι κανόνες είναι το Α και το Ω.
Ξεφορτώσου τις τύψεις σου γιατί θα σε καβαλήσει! Δηλαδή μόνη σου θα αυτοκαβαληθεις!!! Μια χαρά ζωή έχει ο σκύλος σου.

Φοβοταν το διαμερισμα καθοτι νησιωτης σε μονοκατοικια, φοβοταν το μπαλκονι και το ασανσερ και πηγαινε οπου πηγαινα. Τον ειχα συνεχεια μεσα στα ποδια μου. Πολλες φορες τον πατουσα τον ερμο. Κοντεψα να παρανοησω, γιατι ειχα συνηθισει να εχω χρονο μονη μου.
αχ, δεν ξέρεις πόσο θα νοσταλγήσεις αυτήν την περίοδο όταν περάσει.....

Τωρα συνηθισε τα παντα, αλλα θεωρει το δωματιο μου δικο του. Αν και του εχω 2 κρεβατακια 1 στο σαλονι και 1 στο δωματιο, οταν γυριζουμε απο την βραδινη βολτα παει καρφι στο δωματιο παροτι εγω καθομαι στο σαλονι και βλεπω τηλεοραση. Δυσκολο να αλλαξει τωρα αυτο!
και εμάς δίπλα μας κοιμάται και είναι και ακριβοδικαιος, αλλά ζει πλευρά στη μέση της νύχτας!! χαχα Και το βράδυ πάει από μόνος του και την πέφτει δίπλα στο κρεββάτι πριν πάμε εμείς. Αλλά όταν φεύγουμε η πόρτα του δωματίου κλείνει και τη βγάζει στο κρεβατάκι του στο σαλόνι.

Το κλουβακι δεν το ξερω και δεν το βλεπω και θετικα.
Ούτε και εγώ το έβλεπα, σκέτη φυλακή μου φαινόταν. Όταν είδα όμως το αποτέλεσμα στο σκύλο ενθουσιάστηκα.

Εδω ελευθερος που ειναι και αισθανομαι οτι τον φυλακιζω. Νομιζω πιο πολυ αγχος εχω εγω, παρα ο σκυλος.
Ναι, αυτό μπορούμε να στο βεβαιώσουμε όλοι εδώ μέσα!! χαχα

Απλα ειναι υπερκινητικος λογω ηλικιας και φυλης. Ημιαιμο λυκοσκυλο στην εφηβεια. Μην σου τυχει!!!! :)
Μην τρελαίνεσαι, νομίζω οτι όλοι όταν ακούμε οτι ένας σκύλος χρειάζεται εκτόνωση και σημασία νομίζουμε οτι αυτό σημαίνει καθημερινή οριβασία!!!. Ε, δεν είναι έτσι. Σύντομα θα δεις οτι ακόμα και με 5 λεπτά εκπαίδευση σε εύκολα κολπάκια που θα βρεις στο internet το πως να του τα μάθεις, θα πέφτει ξερό για 2 ωρες!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν