Σκέφτομαι για σκύλο (επιλογή ράτσας)

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Αυτος που προτεινε να παρει κουταβι τσαμπα ηταν εκτροφεας?
η δηλωνε εκτροφεας?
Αυτός που λέω άκουσα ότι είναι αξιόπιστος, φαίνεται στην λίστα εκτροφέων (dbg.gr) δεν είναι και πολλοί στην Ελλάδα, 3 είναι..

Last edited:

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Αλλά χθες έμαθα ότι το εκτροφείο σε βοηθάει αν βγάλει καμία ασθένεια το μπουλτνόγκ και σε μία περίπτωση γνωστού που άκουσα που έπρεπε να του κάνει στείρωση λόγω κάποιας ασθένειας στους όρχεις, του είπαν όποτε θέλει να περάσει να πάρει κουτάβι τζάμπα.
Και συ, χτύπα ξύλο, αν πάρεις σκυλάκο και σου βγει άρρωστος μετά θα πας στον εκτροφέα για αντικατάσταση; Τι να το κάνεις το τσάμπα κουτάβι;

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Αλλά χθες έμαθα ότι το εκτροφείο σε βοηθάει αν βγάλει καμία ασθένεια το μπουλτνόγκ και σε μία περίπτωση γνωστού που άκουσα που έπρεπε να του κάνει στείρωση λόγω κάποιας ασθένειας στους όρχεις, του είπαν όποτε θέλει να περάσει να πάρει κουτάβι τζάμπα.
Συμβουλη δικια μου...μακρια!!!
Μονο 'λαμογια' τα λενε αυτα...(π.χ. σε φιλη μου οταν πεθανε το σκυλακι της ,στο πετ-σοπ της ειπαν ''οκ, παρτε αλλο δωρεαν''...θα δεις πολλα παραδειγματα σαν αυτο αν ψαξεις...)
Εσενα αμα σου πει κανεις κατι τετοιο ,τον βλεπεις ως ''σωστο επαγγελματια'' η ως ψυχρο εμπορο που βλεπει το σκυλο ως εμπορευμα?

Βασικα αμα θυμαμαι καλα ολες οι φυλες που ενδιαφερουν τον θεματοθετη ειχαν αναφερθει στο ντοκυμαντερ του bbc pedigree dogs exposed με σοβαρα προβληματα υγειας ειδικα για τα καβαλιερς .
Δεν ειναι οι μονες ,ειναι ισως τα ποιο γνωστα και χαρακτηριστικα παραδειγματα!

Προσωπικα, μονο σε ρατσας εχω δει γεννετικα προβληματα (δυσπλασιες,κωφωση,τυφλωση,κτλ.) και μονο μια φορα σε ημιαιμο (δεξι ποδι ποιο κοντο απο το αριστερο...αλλα αυτο πιθανοτερο ειναι να ηταν απο παλιο τραυματισμο σε ηλικια αναπτυξης και κακη θρεψη και διατροφη).
Αλλα αν μας τυχει δεν σταματαμε να το αγαπαμε/φροντιζουμε και το παρατμε, ετσι?

---

Αν το σκεφτεσαι να παρεις απο καταφυγειο/φιλοζωικη, δες και εδω

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΤΙΑ )

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ M.K.O.

Η ΑΓΑΠΗ (φιλοζωικο σωματειο)

Καταφύγιο Ζώων

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Το άρρωστο τι θα το κάνεις; Θα το δώσεις πίσω; Θα το έχεις 6 μήνες ή ένα χρόνο και θα το πας για αντικατάσταση λες και είναι αυτοκίνητο;

Απο περιέργεια ρωτάω, φιλικά πάντα..

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Αν μπορείς να κάνεις θεραπεία κάνεις θεραπεία, σε οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να τύχη αυτό πού είναι το περίεργο; Δεν έμαθα λεπτομέρειες γι αυτή την περίπτωση αν χρειαστεί να κάνει κάποια θεραπεία αργότερα εκτός απ τη στείρωση..

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Συμβουλη δικια μου...μακρια!!!
Μονο 'λαμογια' τα λενε αυτα...(π.χ. σε φιλη μου οταν πεθανε το σκυλακι της ,στο πετ-σοπ της ειπαν ''οκ, παρτε αλλο δωρεαν''...θα δεις πολλα παραδειγματα σαν αυτο αν ψαξεις...)
Εσενα αμα σου πει κανεις κατι τετοιο ,τον βλεπεις ως ''σωστο επαγγελματια'' η ως ψυχρο εμπορο που βλεπει το σκυλο ως εμπορευμα?

Δεν ειναι οι μονες ,ειναι ισως τα ποιο γνωστα και χαρακτηριστικα παραδειγματα!

Προσωπικα, μονο σε ρατσας εχω δει γεννετικα προβληματα (δυσπλασιες,κωφωση,τυφλωση,κτλ.) και μονο μια φορα σε ημιαιμο (δεξι ποδι ποιο κοντο απο το αριστερο...αλλα αυτο πιθανοτερο ειναι να ηταν απο παλιο τραυματισμο σε ηλικια αναπτυξης και κακη θρεψη και διατροφη).
Αλλα αν μας τυχει δεν σταματαμε να το αγαπαμε/φροντιζουμε και το παρατμε, ετσι?

---

Αν το σκεφτεσαι να παρεις απο καταφυγειο/φιλοζωικη, δες και εδω

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΤΙΑ )

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ M.K.O.

Η ΑΓΑΠΗ (φιλοζωικο σωματειο)

Καταφύγιο Ζώων
Τί έπρεπε να κάνει για να είναι σωστός επαγγελματίας δηλαδή να αναστήσει αυτό που πέθανε ή να του δώσει αποζημείωση; :p

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Τί έπρεπε να κάνει για να είναι σωστός επαγγελματίας δηλαδή να αναστήσει αυτό που πέθανε ή να του δώσει αποζημείωση; :p
Τα σκυλια δεν πεθαινουν στα καλα καθουμενα ,μετα απο 1 μηνα η 6 μηνες η 1 χρονο ,αν δεν συμβαινει κατι λαθος στην 'εκτροφη' τους...

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Τα σκυλια δεν πεθαινουν στα καλα καθουμενα ,μετα απο 1 μηνα η 6 μηνες η 1 χρονο ,αν δεν συμβαινει κατι λαθος στην 'εκτροφη' τους...
Υποθετικά μιλάμε τώρα γιατί δεν ξέρω κανένα σκυλί να πέθανε στα καλά καθούμενα σε λιγότερο από χρόνο όπως λες.. Υπάρχουν καλά και κακά εκτροφεία σίγουρα, δεν αντιλέγω!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Τι είναι το dbg.gr;;; Εκτός το ότι λοίπουν εκτροφεία απο δίαφορές φυλές μόλις έμαθα ότι έχει στην Ελλάδα 2 εκτροφεία Μαλαμουτ και 4-5 με Αγγλικά Μπουλντόγκ.
Αν θες να βρεις εκτροφέα μίλα με ΚΟΕ.

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Τι είναι το dbg.gr;;; Εκτός το ότι λοίπουν εκτροφεία απο δίαφορές φυλές μόλις έμαθα ότι έχει στην Ελλάδα 2 εκτροφεία Μαλαμουτ και 4-5 με Αγγλικά Μπουλντόγκ.
Αν θες να βρεις εκτροφέα μίλα με ΚΟΕ.
Στο κοε τώρα που μπήκα φαίνεται να έχει διακριθεί σε κάποιες εκθέσεις κάποια σκυλιά απο κεινο το εκτροφείο

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Αδερφέ ο τύπος αν είναι ο ίδίος και σου έδωσε τέτοια εγγύηση για σκύλο μακρία του κουταβέμποράς και τίποτα άλλο. Και όποιος σου λεέι κάτι τέτοιο δεν έχει διαφορά από ένα πετ σοπ ή έναν BYB.

Αμάξι δεν πέρνεις και για να πάθει κάτι το κουτάβι στο χρόνο και να στο αντικαταστήσουν;;; Που βρήκε άλλο κουτάβι;; Πονηρέψου λίγο.

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Αδερφέ ο τύπος αν είναι ο ίδίος και σου έδωσε τέτοια εγγύηση για σκύλο μακρία του κουταβέμποράς και τίποτα άλλο. Και όποιος σου λεέι κάτι τέτοιο δεν έχει διαφορά από ένα πετ σοπ ή έναν BYB.

Αμάξι δεν πέρνεις και για να πάθει κάτι το κουτάβι στο χρόνο και να στο αντικαταστήσουν;;; Που βρήκε άλλο κουτάβι;; Πονηρέψου λίγο.
Δεν μου το είπε ιδιοκτήτης αυτό! ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί του.. Αυτός Αθήνα είναι κι εγώ Θεσ/νίκη. Ένας γνωστός από ένα άλλο φόρουμ μου είπε που έχει κι αυτός μπουλντόγκ για ένα περιστατικό που άκουσε. Τί εννοείς πού βρήκε άλλο κουτάβι; Τί πρέπει να μου πει για να καταλάβω αν είναι σωστός επαγγελματίας; Ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα 100%; Τότε είναι που θα πρέπει να πονηρευτώ, Θεός είναι για να ξέρει ότι δεν θα πάθει κάτι; Ειδικά σε μία ράτσα που είναι γνωστό ότι είναι επιρρεπείς σε ασθένειες..
Αυτό που θα με ικανοποιήσει εμένα να ακούσω από έναν εκτροφέα είναι ότι θα με βοηθήσει είτε οικονομικά είτε μέσω γνωστού του γιατρού σε κάποια θεραπεία αν τυχόν χρειαστεί.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Αυτό που θα με ικανοποιήσει εμένα να ακούσω από έναν εκτροφέα είναι ότι θα με βοηθήσει είτε οικονομικά είτε μέσω γνωστού του γιατρού σε κάποια θεραπεία αν τυχόν χρειαστεί.
Αυτα δεν νομιζω να τα ακουσεις...κοστιζουν...και ενα ακομα κουταβι δεν κοστιζει και πολλα σε εναν 'κουταβεμπορα'...

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Αυτα δεν νομιζω να τα ακουσεις...κοστιζουν...και ενα ακομα κουταβι δεν κοστιζει και πολλα σε εναν 'κουταβεμπορα'...
Δεν ξέρω αν γίνετε κάτι τέτοιο.. θα ακούσω διάφορους εκτροφείς εννοείτε και αναλόγως.. αν και το πιο αξιόπιστο νομίζω είναι να μου πουν άτομα που έχουν ήδη πάρει απ τον εκτροφέα που θα θέλω να δω αν είναι καλός.

Το ότι του στοιχίζει, του στοιχίζει ένα καθαρόαιμο κουτάβι αρκετά €, ειδικά ένα μπουλντόγκ, αλλά αναλόγως και την θεραπεία που μπορεί να θέλει..

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Δεν μου το είπε ιδιοκτήτης αυτό! ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί του.. Αυτός Αθήνα είναι κι εγώ Θεσ/νίκη. Ένας γνωστός από ένα άλλο φόρουμ μου είπε που έχει κι αυτός μπουλντόγκ για ένα περιστατικό που άκουσε. Τί εννοείς πού βρήκε άλλο κουτάβι; Τί πρέπει να μου πει για να καταλάβω αν είναι σωστός επαγγελματίας; Ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα 100%; Τότε είναι που θα πρέπει να πονηρευτώ, Θεός είναι για να ξέρει ότι δεν θα πάθει κάτι; Ειδικά σε μία ράτσα που είναι γνωστό ότι είναι επιρρεπείς σε ασθένειες..
Οπότε μίλα με τον άνθρωπο και μετά κρίνε εσύ αν είναι καλός ή κακός εκτροφέας.
Τώρα μία ιστορία που άκουσες εσύ από ένα φίλο σου που του την είπε ένας άλλος φίλος... και πολύ ασχοληθήκαμε.
Κανένας εκτροφέας δεν μπορείς να σου πει ότι ο σκύλος του θα είναι 100% υγιείς για πάντα. Η επιλογή του εκτροφέα ελαχιστοποιεί της πιθανότητες να έχει ο σκύλος κάτι. Τώρα αν ένας "εκτροφέας" σου πει "αν το κουτάβι αρρωστήσει ή πεθάνει θα σου δώσω άλλο δεν είναι εκτροφέας.

Κοίτα ο σωστός ο εκτροφέας θα είναι δίπλα σου και θα σε βοηθήσει με αυτά που λες και θες(θα σε κατευθύνει σε σωστό γιατρό και συμβουλές για την ευζωία του σκύλου σου) γι'αυτό πρέπει εσύ να μιλήσεις και να τον κρίνεις και να σε κρίνει και αυτός να κρίνει εσένα. Βρες το τηλ του ανθρώπου πάρτον τηλ.

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Κοίτα ο σωστός ο εκτροφέας θα είναι δίπλα σου και θα σε βοηθήσει με αυτά που λες και θες(θα σε κατευθύνει σε σωστό γιατρό και συμβουλές για την ευζωία του σκύλου σου) γι'αυτό πρέπει εσύ να μιλήσεις και να τον κρίνεις και να σε κρίνει και αυτός να κρίνει εσένα. Βρες το τηλ του ανθρώπου πάρτον τηλ.
Ναι κάπως έτσι το εννοούσα, όχι να κοιτάξει να μου πουλήσει και μετά "δεν σε ξέρω.."

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ναι κάπως έτσι το εννοούσα, όχι να κοιτάξει να μου πουλήσει και μετά "δεν σε ξέρω.."
Ψάξε και δεν όσους εκτροφείς περισσότερους μπορείς για να σχηματίσεις καλύτερη γνώμη.
Πάντως επειδή είσαι και Θεσσαλονίκη αν δεν σε ικανοποίηση κανείς Ελλάδα ρίξε μια ματιά και Βουλγαρία τι παίζει διπλά είναι στέλνεις ένα μέιλ και ρωτάς αλλα και εκεί προσοχή όπως και εδώ.