Αυτός που λέω άκουσα ότι είναι αξιόπιστος, φαίνεται στην λίστα εκτροφέων (dbg.gr) δεν είναι και πολλοί στην Ελλάδα, 3 είναι..Αυτος που προτεινε να παρει κουταβι τσαμπα ηταν εκτροφεας?
η δηλωνε εκτροφεας?
Last edited:
Αυτός που λέω άκουσα ότι είναι αξιόπιστος, φαίνεται στην λίστα εκτροφέων (dbg.gr) δεν είναι και πολλοί στην Ελλάδα, 3 είναι..Αυτος που προτεινε να παρει κουταβι τσαμπα ηταν εκτροφεας?
η δηλωνε εκτροφεας?
Και συ, χτύπα ξύλο, αν πάρεις σκυλάκο και σου βγει άρρωστος μετά θα πας στον εκτροφέα για αντικατάσταση; Τι να το κάνεις το τσάμπα κουτάβι;Αλλά χθες έμαθα ότι το εκτροφείο σε βοηθάει αν βγάλει καμία ασθένεια το μπουλτνόγκ και σε μία περίπτωση γνωστού που άκουσα που έπρεπε να του κάνει στείρωση λόγω κάποιας ασθένειας στους όρχεις, του είπαν όποτε θέλει να περάσει να πάρει κουτάβι τζάμπα.
Τί καλύτερο μπορείς να κάνεις δηλαδή;Και συ, χτύπα ξύλο, αν πάρεις σκυλάκο και σου βγει άρρωστος μετά θα πας στον εκτροφέα για αντικατάσταση; Τι να το κάνεις το τσάμπα κουτάβι;
Συμβουλη δικια μου...μακρια!!!Αλλά χθες έμαθα ότι το εκτροφείο σε βοηθάει αν βγάλει καμία ασθένεια το μπουλτνόγκ και σε μία περίπτωση γνωστού που άκουσα που έπρεπε να του κάνει στείρωση λόγω κάποιας ασθένειας στους όρχεις, του είπαν όποτε θέλει να περάσει να πάρει κουτάβι τζάμπα.
Δεν ειναι οι μονες ,ειναι ισως τα ποιο γνωστα και χαρακτηριστικα παραδειγματα!Βασικα αμα θυμαμαι καλα ολες οι φυλες που ενδιαφερουν τον θεματοθετη ειχαν αναφερθει στο ντοκυμαντερ του bbc pedigree dogs exposed με σοβαρα προβληματα υγειας ειδικα για τα καβαλιερς .
Τί έπρεπε να κάνει για να είναι σωστός επαγγελματίας δηλαδή να αναστήσει αυτό που πέθανε ή να του δώσει αποζημείωση;Συμβουλη δικια μου...μακρια!!!
Μονο 'λαμογια' τα λενε αυτα...(π.χ. σε φιλη μου οταν πεθανε το σκυλακι της ,στο πετ-σοπ της ειπαν ''οκ, παρτε αλλο δωρεαν''...θα δεις πολλα παραδειγματα σαν αυτο αν ψαξεις...)
Εσενα αμα σου πει κανεις κατι τετοιο ,τον βλεπεις ως ''σωστο επαγγελματια'' η ως ψυχρο εμπορο που βλεπει το σκυλο ως εμπορευμα?
Δεν ειναι οι μονες ,ειναι ισως τα ποιο γνωστα και χαρακτηριστικα παραδειγματα!
Προσωπικα, μονο σε ρατσας εχω δει γεννετικα προβληματα (δυσπλασιες,κωφωση,τυφλωση,κτλ.) και μονο μια φορα σε ημιαιμο (δεξι ποδι ποιο κοντο απο το αριστερο...αλλα αυτο πιθανοτερο ειναι να ηταν απο παλιο τραυματισμο σε ηλικια αναπτυξης και κακη θρεψη και διατροφη).
Αλλα αν μας τυχει δεν σταματαμε να το αγαπαμε/φροντιζουμε και το παρατμε, ετσι?
---
Αν το σκεφτεσαι να παρεις απο καταφυγειο/φιλοζωικη, δες και εδω
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΤΙΑ )
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ M.K.O.
Η ΑΓΑΠΗ (φιλοζωικο σωματειο)
Καταφύγιο Ζώων
Τα σκυλια δεν πεθαινουν στα καλα καθουμενα ,μετα απο 1 μηνα η 6 μηνες η 1 χρονο ,αν δεν συμβαινει κατι λαθος στην 'εκτροφη' τους...Τί έπρεπε να κάνει για να είναι σωστός επαγγελματίας δηλαδή να αναστήσει αυτό που πέθανε ή να του δώσει αποζημείωση;
Υποθετικά μιλάμε τώρα γιατί δεν ξέρω κανένα σκυλί να πέθανε στα καλά καθούμενα σε λιγότερο από χρόνο όπως λες.. Υπάρχουν καλά και κακά εκτροφεία σίγουρα, δεν αντιλέγω!Τα σκυλια δεν πεθαινουν στα καλα καθουμενα ,μετα απο 1 μηνα η 6 μηνες η 1 χρονο ,αν δεν συμβαινει κατι λαθος στην 'εκτροφη' τους...
Στο κοε τώρα που μπήκα φαίνεται να έχει διακριθεί σε κάποιες εκθέσεις κάποια σκυλιά απο κεινο το εκτροφείοΤι είναι το dbg.gr;;; Εκτός το ότι λοίπουν εκτροφεία απο δίαφορές φυλές μόλις έμαθα ότι έχει στην Ελλάδα 2 εκτροφεία Μαλαμουτ και 4-5 με Αγγλικά Μπουλντόγκ.
Αν θες να βρεις εκτροφέα μίλα με ΚΟΕ.
Δεν μου το είπε ιδιοκτήτης αυτό! ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί του.. Αυτός Αθήνα είναι κι εγώ Θεσ/νίκη. Ένας γνωστός από ένα άλλο φόρουμ μου είπε που έχει κι αυτός μπουλντόγκ για ένα περιστατικό που άκουσε. Τί εννοείς πού βρήκε άλλο κουτάβι; Τί πρέπει να μου πει για να καταλάβω αν είναι σωστός επαγγελματίας; Ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα 100%; Τότε είναι που θα πρέπει να πονηρευτώ, Θεός είναι για να ξέρει ότι δεν θα πάθει κάτι; Ειδικά σε μία ράτσα που είναι γνωστό ότι είναι επιρρεπείς σε ασθένειες..Αδερφέ ο τύπος αν είναι ο ίδίος και σου έδωσε τέτοια εγγύηση για σκύλο μακρία του κουταβέμποράς και τίποτα άλλο. Και όποιος σου λεέι κάτι τέτοιο δεν έχει διαφορά από ένα πετ σοπ ή έναν BYB.
Αμάξι δεν πέρνεις και για να πάθει κάτι το κουτάβι στο χρόνο και να στο αντικαταστήσουν;;; Που βρήκε άλλο κουτάβι;; Πονηρέψου λίγο.
Αυτα δεν νομιζω να τα ακουσεις...κοστιζουν...και ενα ακομα κουταβι δεν κοστιζει και πολλα σε εναν 'κουταβεμπορα'...Αυτό που θα με ικανοποιήσει εμένα να ακούσω από έναν εκτροφέα είναι ότι θα με βοηθήσει είτε οικονομικά είτε μέσω γνωστού του γιατρού σε κάποια θεραπεία αν τυχόν χρειαστεί.
Δεν ξέρω αν γίνετε κάτι τέτοιο.. θα ακούσω διάφορους εκτροφείς εννοείτε και αναλόγως.. αν και το πιο αξιόπιστο νομίζω είναι να μου πουν άτομα που έχουν ήδη πάρει απ τον εκτροφέα που θα θέλω να δω αν είναι καλός.Αυτα δεν νομιζω να τα ακουσεις...κοστιζουν...και ενα ακομα κουταβι δεν κοστιζει και πολλα σε εναν 'κουταβεμπορα'...
Οπότε μίλα με τον άνθρωπο και μετά κρίνε εσύ αν είναι καλός ή κακός εκτροφέας.Δεν μου το είπε ιδιοκτήτης αυτό! ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί του.. Αυτός Αθήνα είναι κι εγώ Θεσ/νίκη. Ένας γνωστός από ένα άλλο φόρουμ μου είπε που έχει κι αυτός μπουλντόγκ για ένα περιστατικό που άκουσε. Τί εννοείς πού βρήκε άλλο κουτάβι; Τί πρέπει να μου πει για να καταλάβω αν είναι σωστός επαγγελματίας; Ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα 100%; Τότε είναι που θα πρέπει να πονηρευτώ, Θεός είναι για να ξέρει ότι δεν θα πάθει κάτι; Ειδικά σε μία ράτσα που είναι γνωστό ότι είναι επιρρεπείς σε ασθένειες..
Αυτό που θα με ικανοποιήσει εμένα να ακούσω από έναν εκτροφέα είναι ότι θα με βοηθήσει είτε οικονομικά είτε μέσω γνωστού του γιατρού σε κάποια θεραπεία αν τυχόν χρειαστεί.
Ναι κάπως έτσι το εννοούσα, όχι να κοιτάξει να μου πουλήσει και μετά "δεν σε ξέρω.."Κοίτα ο σωστός ο εκτροφέας θα είναι δίπλα σου και θα σε βοηθήσει με αυτά που λες και θες(θα σε κατευθύνει σε σωστό γιατρό και συμβουλές για την ευζωία του σκύλου σου) γι'αυτό πρέπει εσύ να μιλήσεις και να τον κρίνεις και να σε κρίνει και αυτός να κρίνει εσένα. Βρες το τηλ του ανθρώπου πάρτον τηλ.
Ψάξε και δεν όσους εκτροφείς περισσότερους μπορείς για να σχηματίσεις καλύτερη γνώμη.Ναι κάπως έτσι το εννοούσα, όχι να κοιτάξει να μου πουλήσει και μετά "δεν σε ξέρω.."