Σκέφτομαι για σκύλο (επιλογή ράτσας)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.258
Είπε ότι μόλις έφυγε από το πατρικό του. Ελπίζω βέβαια για στιγμές που ανθρώπινα ίσως χρειαστεί να το αφήσεις κάπου για 1-2 μέρες να έχεις μια στήριξη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Θα μένει μόνος του στο καινούργιο σπίτι λέει το παιδί!:p
Είπε ότι μόλις έφυγε από το πατρικό του. Ελπίζω βέβαια για στιγμές που ανθρώπινα ίσως χρειαστεί να το αφήσεις κάπου για 1-2 μέρες να έχεις μια στήριξη.
Αν διαβάσεις στο πρώτο μήνυμα είπα ότι θα μετακομίσω σε διαμέρισμα μόνος μου
Ομολογώ ότι δεν το διάβασα!!! Είναι τόσες οι περιπτώσεις ανθρώπων που αποφασίζουν να πάρουν σκύλο χωρίς να έχουν τις προδιαγραφές και πάντα προσπαθώ να τους αποθαρρύνω που λειτούργησα από κεκτημένη ταχύτητα! :)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Είχαμε φιλοξενήσει ένα πεκινουά παλιότερα για ένα διάστημα ενός συγγενή μας και είχαμε πάρει και ένα αδέσποτο πριν από πολύ καιρό το οποίο μετά από 1 μήνα το δώσαμε σε ένα γνωστό μας γιατί δεν το άντεχαν οι δικοί μου :( Λίγο πολύ ξέρω πως είναι.. αλλά από ράτσα σε ράτσα διαφέρει νομίζω.
δες πως θα παει και τωρα που μενεις μονος σου. δεν ειναι απαραιτητα κακο και θα βοηθησεις και τη φιλοζωικη και που ξερεις... αν πας κιολας σιγουρα θα βρεις και αρκετα σκυλια... διαμαντια

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.387
από ελεύθερο χρόνο πως τα πας? γιατί το διαμέρισμα δεν είναι θέμα αν έχεις ελεύθερο χρόνο να διαθέσεις!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εκτός από τις ώρες που θα δουλεύω 8-9 ώρες, θα έχω αρκετό ελεύθερο την υπόλοιπη μέρα.
Άνετα είσαι, δεν ειναι πολλές οι ώρες που θα είσαι εκτός σπιτίου. Πάντως πάνε μία βόλτα στην φιλοζωική μπορεί αν σου γυαλίσει.
Μην σου πω πάνε μία βόλτα στο Ρέμα στην Τούμπα όλο και κάτι θα βρεις.

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Άνετα είσαι, δεν ειναι πολλές οι ώρες που θα είσαι εκτός σπιτίου. Πάντως πάνε μία βόλτα στην φιλοζωική μπορεί αν σου γυαλίσει.
Δεν θα μπορώ να το αφήσω μετά αν πάρω κανένα αδέσποτο για λίγες μέρες, θα το λυπάμαι!

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Δε σου είπε να το αφήσεις μετά.
Α νόμιζα να το φιλοξενήσω.

Σκέφτομαι περισσότερο για καθαρόαιμο γιατί μπορώ να μάθω πράγματα για τον χαρακτήρα του πριν το πάρω, θα ξέρω την μορφολογία του όταν μεγαλώσει και θα βρω περισσότερη βοήθεια από κάποιους που έχουν την ίδια ράτσα.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Α νόμιζα να το φιλοξενήσω.

Σκέφτομαι περισσότερο για καθαρόαιμο γιατί μπορώ να μάθω πράγματα για τον χαρακτήρα του πριν το πάρω, θα ξέρω την μορφολογία του όταν μεγαλώσει και θα βρω περισσότερη βοήθεια από κάποιους που έχουν την ίδια ράτσα.
Πάντως από αυτά που είπες θα σου επαναλάβω και εγώ τα ίδια. Το Αγγλικό Μπουλντόγκ και τα Κινγκ, πολλά προβλήματα υγείας, για τα παγκ δεν έχω ιδέα οπότε η λογική λέει Μπόξερ από σωστό εκτροφέα. Αν το εκτονώνεις δεν θα έχεις πρόβλημα και Τούμπα έχει σχετικά αρκετά μέρη για να εκτονωθεί ο σκύλος.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βασικα αμα θυμαμαι καλα ολες οι φυλες που ενδιαφερουν τον θεματοθετη ειχαν αναφερθει στο ντοκυμαντερ του bbc pedigree dogs exposed με σοβαρα προβληματα υγειας ειδικα για τα καβαλιερς .

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.258
Και τα μπόξερ? Για τα καβαλιερς και τα μπουλντογκ είπαν και οι άλλοι αλλά και τα παγκς είχα την εντύπωση κι εγώ λόγω μουσούδας ότι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά. Αλλά για τα μπόξερ δεν είχα ακούσει κάτι.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Γι αυτο η καλυτερη λυση ειναι ημιαιμο που δεν πασχουν απο κληρονομικα προβληματα :fan: Αν παρεις ενηλικο θα ξερεις πολλα πραγματα για τον χαρακτηρα του αν ειναι κουταβι θα ειναι puppy εκπληξη :mrgreen: Ξερεις ποσα ομορφα κουταβια και ενηλικα περιμενουνε υιοθεσια?? Αφου δεν θελεις καποια συγκεκριμενη ρατσα φαινεται. Ξανασκεψου το. Τα mix ειναι πιο μοναδικα. Σπανια θα δεις καποιο που να μοιαζει με το δικο σου!!
Ειπα κι εγω μια σκεψη out loud βραδιατικα μπας και...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Γι αυτο η καλυτερη λυση ειναι ημιαιμο που δεν πασχουν απο κληρονομικα προβληματα
Εδώ είσαι λάθος Ηλέκτρα.

Όσο για τα άλλα συμφωνούμε 100% αλλά αν ξέρεις τι θες (χαρακτήρα, μέγεθος σκύλου) πας σε εκτροφικό και όχι σε κορώνα γράμματα

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εδώ είσαι λάθος Ηλέκτρα.

Όσο για τα άλλα συμφωνούμε 100% αλλά αν ξέρεις τι θες (χαρακτήρα, μέγεθος σκύλου) πας σε εκτροφικό και όχι σε κορώνα γράμματα
Εννοω πιο σπανια. Παντως οσα αδεσποτα ή ημιαιμα εχω δει σπανια εχουνε προβληματα υγειας. Οσο για το μεγεθος μπορεις πανω κατω να καταλαβεις ποσο θα γινει ο σκυλος απο τις πατουσες. Εγω προσωπικα οποτε δω ενα κουταβι μπορω ειτε 2 μηνων ειτε 5 μπορω να καταλαβω το μεγεθος που θα γινει πανω κατω :p Συν οτι το παιδι απο οτι φαινεται δενε χει προβλημα με το μεγεθος. Με ενα σκυλι 20-30 κιλα πιστευω θα ηταν ευχαριστημενος.

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Εννοω πιο σπανια. Παντως οσα αδεσποτα ή ημιαιμα εχω δει σπανια εχουνε προβληματα υγειας. Οσο για το μεγεθος μπορεις πανω κατω να καταλαβεις ποσο θα γινει ο σκυλος απο τις πατουσες. Εγω προσωπικα οποτε δω ενα κουταβι μπορω ειτε 2 μηνων ειτε 5 μπορω να καταλαβω το μεγεθος που θα γινει πανω κατω :p Συν οτι το παιδι απο οτι φαινεται δενε χει προβλημα με το μεγεθος. Με ενα σκυλι 20-30 κιλα πιστευω θα ηταν ευχαριστημενος.
Κοίτα η πρώτη μου επιλογή είναι τα μπουλντόγκ, αν απογοητευτώ όμως από αυτά που θα ακούσω από άποψη υγείας μπορεί να ψάξω και για κάτι άλλο από αυτά που έγραψα. Αλλά χθες έμαθα ότι το εκτροφείο σε βοηθάει αν βγάλει καμία ασθένεια το μπουλτνόγκ και σε μία περίπτωση γνωστού που άκουσα που έπρεπε να του κάνει στείρωση λόγω κάποιας ασθένειας στους όρχεις, του είπαν όποτε θέλει να περάσει να πάρει κουτάβι τζάμπα.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Αυτος που προτεινε να παρει κουταβι τσαμπα ηταν εκτροφεας?
η δηλωνε εκτροφεας?