Σημερα στου σερίφη...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπον, βρίσκομαι στο πάρκινγκ του σερίφη, εξω απο το καταφυγιο ζώων του και εχω τις μαύρες μου. Πήγαμε να δουμε δυο σκυλια. Το ενα ειχε υιοθετηθεί και το αλλο ηταν μαυρο λαμπραντόρ, ενάμισυ χρονων. Ηταν τοσο σχολαστικά συνηθισμένο να κανει την τουαλετα του εξω, που αρνούνταν να τα κανει στο ευρύχωρο κλουβι του. Το μερος ειναι πολυ καθαρό και σημειωτέον ο σερίφης μας εχει φτιαξει προγραμμα υιοθεσιών και επομενως δεν σκοτώνει ζωα, εκτος αν ειναι πολυ άρρωστα, και ειδα οτι τα περισσοτερα κλουβιά ηταν αδεια.

Το Μουφ επαθε το αλλιώτικο του. Ενδιαφέρθηκε για το λαμπραντόρ, αλλα αρχισε να το καβαλαει και σταματούσε μονον οταν το σταματούσα. Το λαμπραντόρ δεν έδειχνε να τσαντίζεται παντως, αν και πηγε και κατούρησε στο συγκεκριμενο εσωτερικό μερος που ειχαν και δεν ξάπλωσε ανάσκελα ´ή τιποτα τετοιο. Ειπα να το σκεφτω και μου είπαν να δω τα σκυλια με την ησυχία μου χωρις το Μουφ πρωτα.

Καταρχήν αυτο το σκυλι που μου "μίλησε" ηταν ενα πίτμπουλ! Ποτε στη ζωη μου δεν έβρισκα ωραια τα πίτμπουλ, αλλα αυτο ειχε κατι. Καταρχήν σηκώθηκε απο το κρεβατι του μολις με ειδε και έδειξε πολυ φιλικές διαθέσεις. Το προβλημα ομως ειναι οτι ταξιδεύω πολυ και αρκετα μερη δεν παιρνουνε πίτμπουλ διοτι τα θεωρούνε επικίνδυνα, ακομα κι αν δεν ειναι. Επισης η ασφαλεια του σπιτιου μου δεν μου επιτρέπει το πίτμπουλ με τιποτα και το ιδιο συνέβαινε και με την προηγούμενη. Κρίμα διοτι πραγματικα μου αρεσε.

Μετα ητανε ενα κουταβι επτα μηνων που ητανε κίτρινο λαμπραντόρ. Τους ειπα να συναντήσει το Μουφ. Και τα δυο δείξανε μικρο ενδιαφέρον αρχικα και μετα γυρίσαμε τον πισινό τους. Ο τυπος του καταφυγίου ειπε ειναι καλο σημάδι. Μολις ομως άρχισα να χαϊδεύω το λαμπραντόρ, το Μουφ κατατσαντιστηκε. Καταρχην μου γαυγισε να σταματησω και μου έχωσε τον κωλο του να χαϊδεύω εκείνον. Ετσι μονον σταματούσε το γαύγισμα. Μετα πηγε να καβαλήσει το αλλο σκυλι, που ομως δεν τσαντιστηκε. Καθε φορα ομως που έδινα σημασια στο αλλο, το Μουφ πάθαινε παρακρουσεις. Στο τελος με βούτηξε και με τραβοκόπησε ανάλ-ταπάλ να φύγουμε και τωρα καθεται στο αυτοκινητο ήσυχο.

Ειπα οτι θα σκεφτω καλα την υιοθεσία. Το ενα προβλημα ειναι οτι με επιασε η ψυχή μου να βλεπω τα καημένα τα σκυλια στο καταφυγιο να θελουνε να φύγουνε και ορισμενα να μου δείχνουν ενδιαφέρον. Το 99% των σκυλιών ειναι πίτμπουλ και εμενα με άγγιξε το πίτμπουλ, που ομως δεν εχει συναντήσει το Μουφ.

Δεν ξερω τι να κανω. :( Και να μην αρχισω καν τα περι των τύψεων και των ενόχων που νοιωθω διοτι δεν πηρα το πίτμπουλ, διοτι δεν εχουν υιοθετηθεί ολα τα σκυλακια, διοτι οι ανθρωποι ειναι καθάρματα και τα παρατάνε και διοτι το Μουφ μπορει να παθει ψυχολογικά προβληματα και να μην μου το συγχωρέσει ποτε. :(

Ορίστε το πίτμπουλ: https://www.petfinder.com/petdetail/33897461

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
Sara, πιτμπουλ δεν θα έπαιρνα με την καμία, παρά μόνο αν το είχα ως σκυλί μόνο του. Όχι όμως με δεύτερο σκύλο.

Σου έχω ξαναγράψει - ψάξε για θηλυκό γιατί θα κάνει καλύτερη χημεία με τον δικό σου αρσενικό.

Τέλος από ένα 1ο ραντεβού δεν βγάζεις άκρη. Και φυσικά θα "ζηλέψει" το 1ο σκυλί αν χαιδέυεις οποιοδήποτε άλλο. Απόλυτα φυσιολογικό - συνέβη σε όλους μας που πήραμε 2ο σκύλο. Τακτ θέλει σε μερικά πράγματα όπως τα χάδια και το φαγητο και λίγο χρόνο. Ο χρόνος θα σε αποζημιώσει και σένα και το μουφ και με το παραπάνω.

• Like
Reactions: Sara

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Sara, διαβάζω εδω και αρκετό καιρο τις προσπάθειες σου να αποκτήσεις δεύτερο σκυλο και ολο καπου στραβώνει το πραγμα... Καβάλησε το μουφ το κουταβι, ε και τι έγινε; Θα τα βρουν μεταξύ τους με τον καιρό. Δε λεω να πάρεις ενα σκυλί που βλέπει το δικό σου και ξεκινάει μάχη αλλα ακομα και μικρά "προβληματάκια" να εντοπίζεις τύπου "ζήλεψε το μουφ" (για μένα δεν ειναι καν πρόβλημα), θα ξεπεραστούν στην πορεία. Εκτός του πιτ Μπουλ που εκ των πραγμάτων δε μπορεις να αποκτήσεις, τα αλλα δυο μια χαρά μου φαίνονται εμενα.

Καλο ειναι το νέο σου σκυλί να τα πηγαίνει καλα με το παλιό αλλα μην αφήνεις τον σκυλο σου να αποφασίζει αποκλειστικά εκείνος για το νέο μέλος. Δεν ειναι δουλεια του και δε θα βγάλεις και άκρη... Λαβέ τη "γνώμη" του υπόψιν αλλα δράσε σύμφωνα με τη δίκη σου εικόνα για το εκάστοτε σκυλί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μολις ομως άρχισα να χαϊδεύω το λαμπραντόρ, το Μουφ κατατσαντιστηκε. Καταρχην μου γαυγισε να σταματησω και μου έχωσε τον κωλο του να χαϊδεύω εκείνον. Ετσι μονον σταματούσε το γαύγισμα. Μετα πηγε να καβαλήσει το αλλο σκυλι, που ομως δεν τσαντιστηκε. Καθε φορα ομως που έδινα σημασια στο αλλο, το Μουφ πάθαινε παρακρουσεις.
Σ'αυτή την παράγραφο, μπορείς κάλλιστα να βάλεις όπου "Μουφ", "Μάρκος"
4 χρόνια τώρα αυτό το πανηγύρι.
Ε...και;;;;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λίζα, διαβάζω εδώ και καιρό πως θες να αποκτήσεις δεύτερο σκύλο, η ερώτησή μου είναι: θες, ή δε θες; Εγώ δεν βλέπω το λόγο που αποκλείεις όλα αυτά τα σκυλιά (εκτός από το πιτ). Βάζεις το Μουφ πρώτο και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πολλά σκυλιά είναι ζηλιάρικα, και τι έγινε; Επίσης, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα συμπεριφέρονται μαζί μετά από μία μόνο συνάντηση. Οταν φιλοξενούσα σκύλο φίλης μου (επίσης λαμπ αρσενικό), οι δυο τους έκαναν το σπίτι άνω κάτω τις πρώτες δυο μέρες, μετά ησύχασαν και όλα ήταν τέλεια!

Το Μουφ το έχεις παραχαϊδέψει όσο δεν πάει αλλά αυτό το ξέρεις ήδη!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Αυτά που σε φρενάρουν είναι χαζά. Κοίτα απλά να μην υπάρχει clash (σε άψογα ελληνικά) μεταξύ τους, που είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τις γκρίνιες και τις ζήλειες - που εννοείται ότι θα υπάρχουν στην αρχή, και δώσε στο Μουφ αφού μπορείς και θέλεις (?) μια σκυλοπαρέα χωρίς να το ψειρίζεις. Πιο πιθανό να.. "μη σε συγχωρήσει" (αδόκιμη φράση in any way, 'εν παίζει τέτοιο πράμα) που δεν του φερες νωρίτερα παρέα παρά που πήρες κι άλλο σκύλο. Και κόψ'του τις ζήλιες. Ο συγκεκριμένος, από όσα διαβάζω για αυτόν, από κακομαθησιά τις κάνει, όχι από έμφυτο ένστικτο διεκδίκησης.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Με τη μικρή πείρα που έχω, έχω καταλάβει ότι όλοι οι σκύλοι τα πάνε καλά έστω και με ένα σκυλί, εκτός κι αν κάτι έχει πάει τραγικά στραβά, πράγμα που δεν ισχύει προφανώς σε αυτήν εδώ την περίπτωση... Θα ζήσει λίγο το δράμα του τις πρώτες μέρες αλλά μετά θα σε ευγνωμονεί... Το έχω δει να συμβαίνει ;):)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εχω τις υστερικές Αμερικανες που μου τσιριζουνε για το κακο Μουφ που καβαλαει και το ποσα ψυχολογικά προβληματα θα παθει εξαιτίας μου αν του φερω αλλο σκυλο.

Επείγον: μολις εμφανίστηκε, και μαλιστα στο Καλαμποκισταν, πιθανότητα για υιοθεσία θηλυκού κουταβιού 9 μηνων του Αγίου Βερνάρδου και μαλιστα παρατημένου στο παλιο μας χωριό! Θα τους στειλω πληροφοριες για τη διεύθυνση μας, καθως και για τον κτηνιατρο που παμε, διοτι θελουνε να παρουνε τηλεφωνο να δουνε αν παω το Μουφ για περίθαλψη και εμβολια τακτικά, ´ή αν το αφηνω να ποναει και να σφαδάζει άρρωστο και ανήμπορο.

Οπως βλέπετε, κοιτάζω σκυλια που μου αρεσουνε συνηθως λογω ταμπεραμέντου και για το Μουφ ενδείκνυνται συνηθως θηλυκά, μεσαίας ενέργειας, φιλικά και με καλο χαρακτηρα. Πώς βλέπετε τον ´Αγιο Βερνάρδο;

Edit: την παρατήσαμε στο Σικαγο και κατέληξε μελλοθάνατη στο καταφυγιο λογω έλλειψης χώρου, οποτε τη φέρανε εθελοντές στο παλιο μας χωριό. Εδω ειναι η αγγελια της: https://www.petfinder.com/petdetail/34112971

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Και κόψ'του τις ζήλιες. Ο συγκεκριμένος, από όσα διαβάζω για αυτόν, από κακομαθησιά τις κάνει, όχι από έμφυτο ένστικτο διεκδίκησης.
Οντως, διοτι μονον σε μενα τα κανει. Παλια ηταν τρισευτυχισμένος με τους αναδόχους και τα επτα σκυλια τους. Αφου τσαντιστηκε που τον πηρα απο κει. Μετα ειδε τι ωραια ειναι να κυβερνά μονος του το σπιτι και αρχισε τις ζήλιες.

Mareco, οταν λες οτι τεσσερα χρονια σου κανουνε τα ιδια, εννοεις οτι δεν τα πανε καλα;

Εκανα την αιτηση για του Αγίου Βερνάρδου, τουλαχιστον να μου δώσουν τις πληροφοριες και θα δουμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Mareco, οταν λες οτι τεσσερα χρονια σου κανουνε τα ιδια, εννοεις οτι δεν τα πανε καλα;
Εννοώ, ότι αυτή ακριβώς που περιγράφεις, είναι και η συμπεριφορά του Μάρκου, ως προς τους άλλους. Παρόλα αυτά, μια χαρά τα πάνε. Ετσι κι αλλιώς, δεν είναι ούτε στο χέρι τους, ούτε απόφασή τους, το αν θα τα πηγαίνουν καλά, μεταξύ τους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πώς μπορεις να υποχρεώσεις τα σκυλια να τα πανε καλα; Αυτο που δεν θελω ειναι να πρεπει να τα κραταω χωριστα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
Sara η Κάρλα "μου κρατούσε" μούτρα 4 μέρες όταν πήρα τη μικρή. Με αγνοούσε σαν να μην υπήρχα. Σήμερα δεν αναπνέει η μία χωρίς την άλλη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ok, περιμένω να δω τι θα γίνει με του Αγίου Βερνάρδου. Επιπλέον λέω να πάρω τηλέφωνο την κτηνίατρο του Μουφ, την κυρία που μου τον έδωσε και την ασφάλεια μου να δω τι λένε περί πίτμπουλ. Αυτο που είδα ήτανε ψυχούλα. Εννοείται ΔΕΝ κάνω τίποτα αν δεν εχει συναντηθεί με το Μουφ και δεν έχω απαντήσεις από απόλυτως όλους τους παραπάνω. Θα το σκεφτώ το θέμα του δεύτερου σκύλου παρα, μα παρα πολυ καλά.

Α, μια από τις υστερικές μου είπε ότι το Μουφ, γέρος πια και στο νεκροκρεβατο του ξεψυχώ νταής θα με κοιτάζει με παράπονο και θα μου λέει τηλεπαθητικα ότι χάλασα τη σχέση μας, τον πρόδωσα και του κατέστρεψα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του με τον πόνο που του προξένησαν, φυσικό και συναισθηματικό, παίρνοντας άλλο σκύλο. Φτου μου επομένως της κακιάς!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μπα, κακή ιδέα το πίτμπουλ. Με μένα ιδιοκτήτρια θα κακομάθει αγρίως και μ-ορει να έχουμε κακά ξεμπερδέματα με τους τρελούς.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Α, μια από τις υστερικές μου είπε ότι το Μουφ, γέρος πια και στο νεκροκρεβατο του ξεψυχώ νταής θα με κοιτάζει με παράπονο και θα μου λέει τηλεπαθητικα ότι χάλασα τη σχέση μας, τον πρόδωσα και του κατέστρεψα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του με τον πόνο που του προξένησαν, φυσικό και συναισθηματικό, παίρνοντας άλλο σκύλο. Φτου μου επομένως της κακιάς!
Ρε τί είπε η γυναίκα... Μπα σε καλό μου, με έκανε και γέλασα!! :ROFLMAO::ROFLMAO: Δηλαδή είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι το σκυλί σου θα κατρακυλήσει στο βόρβορο της απελπισίας αν εσύ γλιτώσεις άλλο ένα σκυλί από τη ζωή στο καταφύγιο και/ή την ευθανασία;; Γιατί δεν της λες ότι βλέπεις ήδη εφιάλτες όπου τα σκυλιά του καταφυγίου σου στέλνουν τηλεπαθητικά μηνύματα και σε κατηγορούν ότι τα εγκατέλειψες άπονα;; :D:D