Αρη,1) ...Ο δασκαλος, ειδικα ο καινουριος και αγνωστος, ή ο εκαστοτε επισκεπτης, ακροβατεί εκεινη τη στιγμη μεταξυ σωματικης ακεραιοτητας και νοσοκομειου.
Βεβαια, βρισκεται ολη την ωρα σταθερα στην ασφαλη μερια. Εκεινος όμως δεν το ξερει.
2) Μετα λοιπον από μερικες επισκεψεις, οπου μπαινει στο δωματιο της κορης μου τρεμάμενος και τοιχο-τοιχο, ξεθαρρευει όπως είναι φυσικο, αλλά πλεον αρχιζει να αγνοει και να υποτιμαει και την σκυλα, μιλαει με χειρονομιες και μου χτυπαει και τον ωμο ερχομενος αποτομα προς το μερος μου...
Μιάς και για τις γάτες τα έχουμε πει... Ας μιλήσουμε για το (φουκαρά) δάσκαλο... και τον εκάστοτε νέο επισκέπτη...
1) Είναι πάρα πολύ σημαντικό, για έναν άνθρωπο, όταν δεν ξέρει ότι βρίσκεται στην ασφαλή πλευρά!!! Εχουμε 1-2 πολύ καλούς φίλους, που θα μπορούσαν να πάθουν συγκοπή, εάν διενοούντο ότι, οριακά, βρίσκονται στην ασφαλή πλευρά!!! Τι να κάνω, λοιπόν, να μην τους ξανακαλέσω σπίτι?
Το λέω εγώ, που "κατηγορούμαι" πως έχω τα σκυλιά μου σαν παιδιά μου...
Πιστεύω ότι ο (σπάνιος, πλέον, αν δεν είναι "σκυλάς") καλεσμένος μου οφείλει να μην "ακροβατεί" μεταξύ ακεραιότητας και νοσοκομείου... Ακόμα κι αν χρειαστεί να κλείσω το σκύλο μου στη ...ντουλάπα, ακόμα κι αν χρειαστεί να τον δέσω με αλυσίδα άγκυρας... είτε "σπάσει" το ένστικτο του σκυλιού, είτε όχι...
Προσωπική άποψη: Κάντο να είναι λιγότερο οριακό... Να μην "ακροβατεί" ο επισκέπτης...
2) Εδώ ισχύει το "δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι"! Πήρε αέρα ο δάσκαλος, μου φαίνεται!!!
Εδώ, πρέπει να διδάξεις εσύ στο δάσκαλο ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συμβιβάζεται, τουλάχιστον, με την παρουσία τής σκύλας... αν όχι και με το δικό σου κύρος...
Και, στο κάτω-κάτω, εντάξει, αν είναι (καθιστός) μακρυά σου και μιλάει με χειρονομίες (το κάνουν αρκετοί αυτό), πιθανόν με σχετική κοινωνικοποίηση η σκύλα να το "κατανοεί"...
Αλλά, το να έρχεται απότομα προς το μέρος σου και να σε χτυπάει στον ώμο σου??? Εσύ το θεωρείς αποδεκτό για τον εαυτό σου? Δεν τον πληρώνεις? Σου κάνει χάρη που έρχεται για το μάθημα?
Για παράδειγμα, όταν πηγαίνω στο σπίτι του ptf, δεν διανοούμαι να βαδίσω απότομα προς το μέρος οποιουδήποτε μέλους της οικογενείας... και, πάνω απ' όλα, δεν διανοούμαι να δώσω χτύπημα στον ώμο!!!
Το λέω αυτό, παρότι ξέρω ότι η Θέτις με "αγαπάει", ή τουλάχιστον αισθάνεται πολύ άνετα και οικεία μαζί μου... με θεωρεί ανάμεσα στους "δικούς μας"... Παρόλα αυτά, το βλέμμα της είναι "εκεί" και δεν μπορώ, σε οποιαδήποτε περίπτωση, να την αγνοήσω...
Και η Θέτις να δεις πόσους δάσκαλους (και, κυρίως, μικρά παιδιά) υποδέχεται στο σπίτι...