Σε λίγους μήνες Dogo Argentino

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Καλησπέρα. Ονομάζομαι Πέτρος και είμαι από Κύπρο. 21 χρονών φοιτητής. Είμαι καιρό γραμμένος στο φόρουμ και διαβάζω συνεχώς. Πριν από ένα χρόνο κοιτάζοντας για επιλογή σκύλου, είδα κάποια ράτσα που δεν την ήξερα πριν, όπως καταλαμβαίνετε dogo argentino. Την ερωτεύτηκα αμέσως(εξωτερικά). Αυτό το χρονικό διάστημα συνεχώς διαβάζω ιστορίες, χαρακτηριστικά, βλέπω βίντεο για αυτή την ρατσα και στην αρχή πρβληματιζόμουν για το αν θα είναι του χαρακτήρα μου και αν θα μπορούσα να καλύψω τις ανάγκες του. Τελευταία αποφάσισα ότι αν θα έπερνα σκύλο θα έπερνα dogo. Ψαχνόμουν να δω που έχει εκτροφείς αλλά δυστηχώς δεν βρήκα πουθενά. Έψαξα και σε pet shop(που ξέρω ότι το απαγορεύετε) αλλά και πάλι τίποτα. Έβρησκα μόνο αγγελίες από ιδιώτες. Βρήκα κάποιον εκτροφέα ο οποίος θα μπορούσε να μου βρεί dogo αλλά η τιμή έτσουζε πολύ(700ευρώ) και δεν έχω τόσα χρήματα να ξοδέψω συν τα υπόλοιπα έξοδα του, έτσι είπα ότι θα περιμένω μέχρι να βρώ κάπου αλλού. Πρίν από λίγους μήνες έμαθα ότι ένας αδελφικός φίλος που είχαμε χαθεί είχε dogo και πήγα να τον επισκεφτώ και να δω για πρώτη φορά αυτή την ράτσα από κοντά. Με έκανε να ερωτευτώ την ράτσα ακόμη πιο πολύ. Τον ρώτησα από που τον πήρε και τα σχετικά, ήταν από μια γέννα ενός γνωστού όπου και οι δυο γονείς είχαν pedigree(δεν θυμάμαι αν όντως είχαν και οι δυο ή ο ένας από τους δύο) αλλά ο dogo του φίλου δεν είχε pedigree(δεν ξέρω τους λόγους). Επειδή πολυλόγησα είδη πάρα πολλή δεν θα πολυλογήσω άλλο:p. Με πήρε προχθές τηλέφωνο και μου είπε θα βάλει τον δικό του να γονιμοποιηθεί με μια dogo και από την γέννα θα μου δώσει μια θυλικιά(από δική μου επιλογή). Θέλω να ρωτήσω επειδή σε 3μήνες θα έχω κουταβάκι και δεν θα έχω σταθερό σπίτι (τελειώνω από τις σπυδές και είμαι αραβωνιασμένος, μια θα μένω στο σπίτι μου και μια στα πεθερικά μου) είναι πρόβλημα αυτό για το πως θα συμπεριφέρεται η θα νιώθει άνετα το κουτάβι;;;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
αγαπητε φιλε... καλησπερα..
περα απο τα περισσοτερα που γραφεις και δεν συμφωνω... αλλα δεν θα επεκταθω...
θελω να σε ρωτησω..
εισαι απο κυπρο σωστα? εχεις ποφασισει να μεινεις μονιμα στην ελλαδα? εισαι 21 ετων... αν αποφασισεις να γυρισεις στην κυπρο τα επομενα 5-6 χρονια τι θα γινει?
η φυλη ειναι απαγορευμενη στην κυπρο...

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Καταρχήν στην Κύπρο μένω και όχι Ελλάδα! Και απ'όσο ξέρω οι Dogo δεν είναι απαγορευμένοι στην Κύπρο.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Αν έχεις κάτι να πεις πες το.

Είμαι καιρό γραμμένος στο φόρουμ και διαβάζω συνεχώς.
Έψαξα και σε pet shop(που ξέρω ότι το απαγορεύετε) αλλά και πάλι τίποτα.
Βρήκα κάποιον εκτροφέα ο οποίος θα μπορούσε να μου βρεί dogo αλλά η τιμή έτσουζε πολύ(700ευρώ) και δεν έχω τόσα χρήματα να ξοδέψω συν τα υπόλοιπα έξοδα του,
αλλά ο dogo του φίλου δεν είχε pedigree(δεν ξέρω τους λόγους).
Θέλω να ρωτήσω επειδή σε 3μήνες θα έχω κουταβάκι και δεν θα έχω σταθερό σπίτι

Τα ειπες ολα εσυ.Κατα τα αλλα διαβαζεις καιρο το forum.

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Το θέμα είναι να περιμένεις ακομά ώστε να κατασταλάξεις με τον τόπο διαμονής σου βασικά.Οταν είναι κουτάβι πρέπει να είσαι συνέχεια απο πάνω του(τροφή,καθάρισμα, κλπ) και δεν νομίζω ότι θα του κάνει καλό να το αφήνεις μόνο του ή να αναλαμβάνει άλλος την φροντίδα του όταν δεν θα είσαι εσύ εκεί!

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Αυτό μπορεί να πάρει 5-6-7χρόνια! Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θα μπορώ να είμαι συνέχεια από πάνω του, όπως είπα είμαι φοιτητής οπότε το καλοκαίρι θα είμαι όλος δικός του γι'αυτό άλλωστε και είπα το ναι, νοουμένου ότι θα έρθει την στιγμή που θα είμαστε μαζί και θα μπορώ να του δίνω την μέγιστη σημασία.(όχι πως μετά δεν θα του δίνω σημασία ή δεν θα το περιποιούμαι). Απλός ρώτησα επειδή διάβασα ότι όταν έρχεται ενα κουτάβι αναγνωρίζει τον χώρο για το που θα κοιμάται και θα κάνει την ανάγκη του και επειδή θα πηγαινοέρχομαι σε 2 σπίτια αν αυτό προκαλέσει κάποια σύγχυση στο κουτάβι.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Το βασικο προβλημα δεν ειναι που θα μεινει αλλο ειναι , εγω στην θεση σου πετρο θα μαζευα λεφτα και θα εψαχνα εκτροφεα αναγνωρισμενο , αν δεν εχει η κυπρος εχει η ελλαδα ομως , το σιγουρο ειναι οτι δεν θα επερνα απο την γεννα του φιλου σου .

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Αυτό μπορεί να πάρει 5-6-7χρόνια! Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θα μπορώ να είμαι συνέχεια από πάνω του, όπως είπα είμαι φοιτητής οπότε το καλοκαίρι θα είμαι όλος δικός του γι'αυτό άλλωστε και είπα το ναι, νοουμένου ότι θα έρθει την στιγμή που θα είμαστε μαζί και θα μπορώ να του δίνω την μέγιστη σημασία.(όχι πως μετά δεν θα του δίνω σημασία ή δεν θα το περιποιούμαι). Απλός ρώτησα επειδή διάβασα ότι όταν έρχεται ενα κουτάβι αναγνωρίζει τον χώρο για το που θα κοιμάται και θα κάνει την ανάγκη του και επειδή θα πηγαινοέρχομαι σε 2 σπίτια αν αυτό προκαλέσει κάποια σύγχυση στο κουτάβι.
Κοίτα όσο να κάνεις με το θέμα τουαλέτας θα μπερδευτεί και θα είναι για σένα πιο δύσκολο να τον μάθεις αλλα αν το μάθει δεν θα έχεις πρόβλημα.Τώρα απο την στιγμή που θα είναι συνέχειά μαζί σου για μένα δεν έιναι πρόβλημα(ετσι οπως το ειπες νόμιζα οτι τις μέρες που θα είσαι στο ένα σπίτι το κουτάβι θα είναι μόνο του στο άλλο σπίτι)

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Το βασικο προβλημα δεν ειναι που θα μεινει αλλο ειναι , εγω στην θεση σου πετρο θα μαζευα λεφτα και θα εψαχνα εκτροφεα αναγνωρισμενο , αν δεν εχει η κυπρος εχει η ελλαδα ομως , το σιγουρο ειναι οτι δεν θα επερνα απο την γεννα του φιλου σου .
Το κοίταξα και αυτό, πήρα τηλέφωνο και απ'οτι κατάλαβα η όλη διαδικασία θα στοιχίσει περίπου στο 1000ρικο οπότε το απέρριψα και αυτό. Για πιο λόγο να μην πάρω γέννα από τον φίλο μου.(νομίζω καταλαβαίνω που το πας αλλά θέλω να μου πεις να σιγουρευτώ!)

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Κοίτα όσο να κάνεις με το θέμα τουαλέτας θα μπερδευτεί και θα είναι για σένα πιο δύσκολο να τον μάθεις αλλα αν το μάθει δεν θα έχεις πρόβλημα.Τώρα απο την στιγμή που θα είναι συνέχειά μαζί σου για μένα δεν έιναι πρόβλημα(ετσι οπως το ειπες νόμιζα οτι τις μέρες που θα είσαι στο ένα σπίτι το κουτάβι θα είναι μόνο του στο άλλο σπίτι)
Όχι καμία σχέση πάντα μαζί μου θα είναι σε όποιο σπίτι και να πάω θα τον παίρνω μαζί μου!

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Που το παω? οχι για πες μου να σιγουρευτεις ? να δω τι σκεφτηκες
Όλοι όσοι ποσταραν εδώ μέσα ότι θα έπερναν σκύλους από φίλους τους ή από κάποια γέννα τελοσπάντων τους κράζατε για διάφορα θέματα! Σε αυτά τα θέματα δεν θες να καταλήξεις; Αδέσποτους σκύλους, σκύλους χωρίς pedigree(και ας είναι καθαρόαιμοι που απλός δεν έχουν χαρτιά πάλι ημίαιμους τους λέτε), ανεύθυνους που θέλουν να βγάλουν λεφτά..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
βρέ εσύ εκτός απο τα πετ σοπ δεν πρέπει να παίρνουμε ούτε απο ιδιώτες,μην βοηθάς κανέναν επειδή έβαλε την σκύλα του να γεννήσει γιατί δεν θα σταματήσουν ποτέ!μα θα μου πείς και τα κουτάβια τι θα απογίνουν?να τα σκεφτεί αυτός που άφησε να γίνει η γέννα..υπάρχουν αρκετά αδέσποτα και ακόμα αρκετοί λόγοι που δεν πρέπει να παίρνουμε απο αυτούς.με λίγα λόγια μόνο απο εκτροφέα αλλά πρώτα γιατί σε βλέπω μπερδεμένο όσον αφορά την ζωή σου φτιάξε μερικά πράγματα και μετά κάνε την κίνηση σου για να μην έχεις προβλήματα.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Οποτε ρε πετρο ουσιαστικα απευθυνεσαι σε ενα φορουμ που εχει μια συγκεκριμενη φιλοσοφια που εσυ για την βολεψη σου την προσπερνας και καν δεν δινεις σημασια και απο τα λεγομενα σου ισως να μας θεωρεις και γραφικους που στα λεμε , και απο αυτους τους γραφικους ζητας συμβουλες για προβληματα που θα εχεις και περιμενεις και απαντηση . Τωρα μεταξυ μας δωσε μου ενα λογο γιατι να ασχοληθουν τα υπολοιπα μελη μαζι σου ? υποψην δεν θελω να στην πω απλα κουβεντα κανω

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
βρέ εσύ εκτός απο τα πετ σοπ δεν πρέπει να παίρνουμε ούτε απο ιδιώτες,μην βοηθάς κανέναν επειδή έβαλε την σκύλα του να γεννήσει γιατί δεν θα σταματήσουν ποτέ!μα θα μου πείς και τα κουτάβια τι θα απογίνουν?να τα σκεφτεί αυτός που άφησε να γίνει η γέννα..υπάρχουν αρκετά αδέσποτα και ακόμα αρκετοί λόγοι που δεν πρέπει να παίρνουμε απο αυτούς.με λίγα λόγια μόνο απο εκτροφέα αλλά πρώτα γιατί σε βλέπω μπερδεμένο όσον αφορά την ζωή σου φτιάξε μερικά πράγματα και μετά κάνε την κίνηση σου για να μην έχεις προβλήματα.
Επειδή δεν ανάφερα αν θα αγοράσω το σκύλο αλλά ούτε και ανάφερα ότι θα μου τον χαρίσει σου το λέω τώρα(αν και το είπα πιο πάνω αλλά μάλλον δεν διάβασες όλοι την συζήτηση). Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα και λυπάμαι γι'αυτό, 3-4 φορές πήρα αδέσποτα και τα φρόντιζα( 5-6 μέρες ) μέχρι να έρθουν να τον πάρουν. Να πω ότι τα κουτάβια είναι όλα κλειστά για πώληση(όσα γεννήσει δηλαδή). Πως συμπέρανες ότι είμαι μπερδεμένος όσο αφορά την ζωή; Το μόνο που είναι μπερδεμένο είναι ότι θα πηγαινοέρχομαι στον χώρο διαμονής μου 2 φορές την εβδομάδα.(20λεπτά απόσταση μην φανταστείς τίποτα μεγάλες διαδρομές).