Να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα.
Πράγματι είναι ένα θέμα που δεν με είχε απασχολήσει, αλλά θα έπρεπε.
Μπορώ να πω όμως μια άλλη ιστορία, για να προσθέσω ενδεχόμενη αντίδραση της αστυνομίας...
Είχα στο σπίτι το ροτβάιλερ, και ξεχάστηκα κι έβαλα συναγερμό. Κουνήθηκε ο σκύλος, χτύπησε ο συναγερμός, γάβγισε ο σκύλος.
Οι γείτονες άκουσαν τον συναγερμό και τα γαβγίσματα, και κάλεσαν την αστυνομία.
Ησύχασε ο σκύλος, σώπασε και ο συναγερμός, αλλά όταν έφτασαν οι αστυνομικοί έξω από την πόρτα, ο σκύλος ξανακουνήθηκε και ξανάρχισε και ο συναγεμός. Από την παρουσία των αστυνομικών έξω από την πόρτα, ο σκύλος εξαγριώθηκε, και... χτυπούσε με τα πόδια του το πόμολο για να ανοίξει την πόρτα να βγει έξω, να επιτεθεί στους επικείμενους εισβολείς. Η πόρτα κλειδωμένη, δεν άνοιγε.
Οι αστυνομικοί, ακούγοντας το πόμολο, τον συναγερμό και τα γαβγίσματα, συμπέραναν πως... μέσα στο σπίτι έχει εγκλωβιστεί κάποιος διαρρήκτης, και προσπαθεί να βγει ενώ του επιτίθεται ο σκύλος. Τράβηξαν τα πιστόλια, κι ετοιμάστηκαν να πυροβολήσουν τον σκύλο πίσω από την πόρτα. Κάποιος γείτονας τους είπε πως... μπορεί να πυροβολήσουν τον υποτιθέμενο διαρρήκτη αντί του σκύλου, κι έτσι συγκρατήθηκαν, με τα όπλα στην σκανδάλη.
Σε αυτήν την φάση τους πέτυχε μια φίλη μου, που είχε ειδοποιηθεί ότι χτυπάει ο συναγερμός και έτρεξε αυτή στο σπίτι, αφού εγώ ήμουν μακριά και δεν μπορούσα να επιστρέψω...
Άνοιξε την πόρτα, ηρέμησε τον σκύλο (διότι γνωριζότανε καλά), κι ηρέμησαν και οι αστυνομικοί και αποχώρησαν.
Παρά λίγο, θα έβρισκα το σπίτι μου αμέρικαν μπαρ και το σκυλί σκοτωμένο!!!
-----------------
Ανάλογα τον σκύλο, εάν ας πούμε εγώ τραυματιστώ και το ροτβάιλερ θεωρήσει ότι με προστατεύει, μέσα στο τρακαρισμένο αυτοκίνητο, είναι πιθανόν να το πυροβολήσουν!!!