Κανείς εμπειρία με το
Ingenya?
Δεν έβρισκα εδώ τα σαμπουάν που μου προτίνατε, πήρα αυτό που ήταν πιο ακριβό... :-|
Το αγαπημένο μου ! Φοβερό!
Για σκληρότριχα ακόμη προτιμώ Chris Christensen όμως.
Όσο για το Pantene Pro-V, μου το είχαν προτίνει και εμένα για το Borzoi μου και πράγματι ήταν καλό για πάρα πολλούς μήνες. Στην πορεία παρατήρησα ότι αφυδάτωνε σταδιακά την τρίχα (παρ'όλο που ήταν pantene για ενδυδάτωση τρίχας). Μάλλον είναι καλό για λίγο πριν την έκθεση (βαθύ καθαρισμό) αλλά όχι ως σαμπουάν συντήρησης της τρίχας.
Τα Κόκερ έχουν πολύ πιο λυπαρό τρίχωμα (και πιο παχύ) οπότε ίσως να μην έχουν πρόβλημα.
Είναι όμως το ιδανικό; Αμφιβάλλω. Εκτός αν το "κόλπο" είναι σε μια πολύ ενυδατική κρέμα/μάσκα μετά το σαμπουάν.
Εμείς όμως "οι εκθεσιακοί" δεν κοιτάμε μόνο να μην έχουμε πρόβλημα... ψάχνουμε το ιδανικό... το καλύτερο από το τέλειο!!! Πολλοί από εμας σαπουνίζουμε με 2-3 διαφορετικά σαμπουάν σε ένα μπάνιο (άλλο για το χρώμα, άλλο για "κουρτίνες"+ πόδια και άλλο για το σώμα).
Ανάλογα την φυλή πάει. Σε σκληρότριχα, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπάνιο είναι με πούδρα + δυνατό αέρα (φυσούνα) χωρίς καθόλου νερό. Η φυσούνα (σε στεγνό μαλλί) βοηθάει και πολλές άλλες φυλές (ανάμεσα από τα πλυσίματα) όπως τα Λαμπραντόρ ή τα Χάσκυ. Όποιος το δοκιμάσει θα πάθει την πλάκα του. Μόνο σε μακρύτριχα δεν κάνει (Μαλτεζ κλπ) γιατί μπερδεύει το τρίχωμα.
Όταν αγόρασα την 1η μου φυσούνα, αναρωτιώμουν συχνά πως ζούσα χωρίς αυτήν πριν.