Σαμαράκι και απορίες

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Καλημέρα,
επειδή είχε ερεθιστεί ο λαιμός του από το κολάρο γιατί κάποιες φορές τράβαγε στη βόλτα (π.χ. όταν έβλεπε γάτα ή άλλο σκυλί) με αποτέλεσμα να αναγουλιάζει και κάποιες φορές να βγάζει γουλιές, αποφάσισα να του πάρω σαμαράκι.
α) το σαμαράκι πρέπει να είναι χαλαρό ή να εφαρμόζει πάνω στο σώμα?
β) δεν του αρέσει και πολύ και στη βόλτα κάθεται και δεν κουνιέται και περιμένω αρκετή ώρα μέχρι να ευαρεστηθεί να προχωρήσουμε, τί κάνω σ΄αυτή την περίπτωση. Δε θέλω ούτε να τον τραβήξω, ούτε να τον σηκώσω στα χέρια και να φύγουμε (το δεύτερο το έκανα παλιότερα, αλλα΄δε μου φαίνεται και πολύ σωστό)
γ) Στο σπίτι το αφήνω να το φοράει ή να του το βγάζω?
δ) υπάρχει περίπτωση να φαγωθεί το τρίχωμά του όπου αυτό τρίβεται?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
α) ούτε χαλαρό (ωστε να μπορεί να το βγάλει) ούτε πολύ σφιχτό (ώστε να παρασφύγκει το σκυλί)

β) Πρέπει να φοράει το σαμαράκι και μέσα στο σπίτι για λίγες μέρες ενώ θα κάνετε διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες ώστε να το συνιθίσει

γ) Άφησε το να το φοράει για λίγες μέρες, βγάζε το μόνο αν θες την ώρα του ύπνου.

δ) μπαααααα!!! Γιατί? Φαγώθηκε το τρίχωμα του στο λαιμό? :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βασιλικη, το να ψαχνουμε καταλληλα κολαρα και στηθολουρα (το σαμαρακι είναι άλλο πραγμα) δεν είναι λυση. Η λυση ειναι να εκπαιδευτει ο σκυλος. Εφοσον εχει ερεθιστει ο λαιμος, σημαινει ότι τραβαει αρκετα συχνα και εντονα (εφοσον πνιγεται) ή/και το υλικο του κολαρου είναι ακαταλληλο, πχ τραχυ και κακης ποιοτητας νάυλον. Μπορεις να δοκιμασεις δερματινο σχετικα φαρδυ.

Με το στηθολουρο θα τραβαει παλι και ισως πιο εντονα και θα ερεθιστουν οι μασχαλες.

Το στηθολουρο πρεπει να ειναι σχετικα εφαρμοστό, το ιδιο και το κολαρο. Πρεπει πχ αναμεσα στο κολαρο και στον λαιμο να χωρανε δυο δαχτυλα σου.

Σταματαει στην βολτα και δεν κουνιεται: Διαβασε το υπεροχο θεμα της liajoe που λεει τι να κανεις σε τετοια περιπτωση (ακομα δεν εγινε υπομνημα αυτό το θεμα?)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Το σαμαρακι καλο θα ηταν να ειναι σφιχτο ειδικα στο σημείο του θωρακα.
Αν το αφησεις χαλαρο, πολλα σκυλια έχουν την τάση να το μασανε (γιατι το φτανουνε) και να το κοβουνε.
Επισης κυκλοφορουν στο εμποριο σαμαρακια που δεν επιβαρύνουν (όσο τα κανονικα) τις μασαχαλες.
Αν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ θα τα βρεις.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα

Το σαμαράκι είναι αυτό ακριβώς, είναι της ferplast, δεν ξέρω αν είναι καλό, ήθελα πάντως κάτι ελαφρύ να μην τον επιβαρύνει ιδιαίτερα.
Σαφώς είναι θέμα εκπαίδευσης και γι αυτό το έβαλα εδώ. Τις οδηγίες της liajoe τις έχω αντιγράψει στο word και τις έχω αποθηκεύσει στον υπολογιστή μου:) Έχει να πέσει πολύ μελέτη.

Το έχω σχετικά χαλαρό τώρα, θα κοιτάξω να το σφίξω λίγο, γιατί φεύγει από τη θέση του.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις:)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
με το σαμαράκι δεν θα λύσεις το πρόβλημα,πιθανόν να το κάνεις χειρότερο.
δοκίμασε αυτό που σου είπε ο Άρης.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συμφωνώ ότι το σαμαράκι απλά θα του δώσει μεγαλύτερη ελευθερία
Τα σαμάρια τα θεωρώ χρήσιμα για σκοπούς εργασίας ή σωματικούς. Στοn Μόκκο φοράω σαμάρι για να μπορώ να τον σηκώνω λιγάκι όταν πλησιάζουμε-καταιβαίνουμε πεζοδρόμια κτλ

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
vasiliki, όπως σου λένε και τα παιδιά. Το πρόβλημα του τραβήγματος δεν θα διορθωθεί με το σαμαράκι, αντιθέτως θα γίνει ποιο εντονο γιατί έχοντας σαμαράκι το σκυλί έχει μεγαλύτερη ευκολία να τραβήξει μιας και το σώμα του έχει περισσότερη δύναμη αντί απο το να τραβάει όταν υπάρχει λουρί στο λαιμό. Όχι ότι το σαμαράκι είναι κακό, απλά μην περιμένεις να καλυτερέψει η κατάσταση με το τραβηγμα.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Δεν περιμένω να διορθωθεί η κατάσταση με το σαμαράκι, καταλαβαίνω πως χρειάζεται δουλειά για να το φτιάξουμε αυτό. Αρχικά όμως θα ήθελα να σταματήσει να πληγώνεται, γι αυτό και βρήκα αυτή τη λύση.
Και επίσης το είδα και σαν ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα στη βόλτα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αρχικά όμως θα ήθελα να σταματήσει να πληγώνεται, γι αυτό και βρήκα αυτή τη λύση.
Eμένα πάντως δυο μέρες που του έβαλα σαμαράκι (γιατι έβγαινε απο το κολλάρο οταν φοβόταν) κατάφερε να πληγωθεί κάτω απο τις μασχάλες....

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Κοιτάω για την ώρα να κάνουμε τη βόλτα μας χαλαρά, αν και μικρύναμε την απόσταση κατά πολύ γιατί μπαστακώνεται κάτω και σιγά σιγά να μάθουμε και το δίπλα. Τώρα αμα δω τα πράγματα να είναι χειρότερα, το κολάρο εύκαιρο το έχω ή θα του πάρω ένα δερμάτινο, όπως είπε και ο Άρης.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το δικο μας στηθολουρο(ετσι λεγεται αυτο που εδειξες) εχει μαξιλαρι απο τη μεσα μερια,για να μην πληγωνεται ο σκυλος.

Το παρακατω δεν εχει μαξιλαρακι,αλλα το βαζω για να δεις που πρεπει να ειναι οι μεταλλικοι κρικοι σε σχεση με το κλιπ,ετσι ωστε ακομα και αν ανοιξει ή σπασει το κλιπ,το σκυλι παραμενει δεμενο.

http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=/id_item=75558922/id_menu=0107030303

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βασιλικη, οσον αφορα στο μπαστάκωμα, αν δεν καλυφθεις με τις θετικες μεθοδους, κατι πολυ πιθανο, δοκιμασε το παρακατω:
Λες "παμε" (ή οποια εντολη δινεις για κξεκινημα), ξεκινας προς την κατευθυνση που θελεις και ταυτοχρονα τιναζεις το λουρι προς το μερος σου. Δεν κοιτας τον σκυλο εκεινη τη στιγμη αλλά κοιτας (και εχεις ηδη ξεκινησει) προς την κατευθυνση που θελεις να πας. Τα παραπανω πρεπει να κρατησουν ενα δευτερολεπτο.
Δεν λεμε να σηκωσεις τον σκυλο στο αερα, αλλά ουτε και να τιναζεις το λουρι σαν να ειναι παιχνιδι. Θελει λιγη ενταση. Τιναγμα (pop!), οχι τραβολογημα. Να εισαι σχετικα πλαγια με τον σκυλο ωστε να ταρακουνηθει και να κινητοποιηθει χανοντρας ελαφρα την ισορροποα του, αλλιως θα βαλει τα μπροστινα του ποδια κόντρα.
Αν στενοχωριεσαι να κανεις αυτη την απλη διορθωση, ο σκυλος θα μπαστακωνεται όποτε θελει, αφου βλεπει οτι οταν το κανει κερδιζει. Ο σκυλος γενικα εχει την ταση να επαναλαμβανει αυτο που δουλεψε επιτυχως τις προηγουμενες φορες.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Είδα και τέτοιο, αλλά επειδή ήταν χοντρα τα λουριά και φοβήθηκα πως θα τον εμποδίζουν, διάλεξα αυτό. Γενικά δε δείχνει να τον έχει ενοχλήσει μέχρι τώρα στις μασχάλες, προσπαθώ να αποφεύγω και τα πολλά τραβήγματα.
Οι παρατηρήσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι οι εξής:
θετικά
έχει σταματήσει το αναγούλιασμα
όταν δε σταματάει, προχωράει όμορφα δίπλα περίπου

αρνητικά
γαυγίζει περισσότερο
σταματάει πιο εύκολα

Άρη γράφαμε μαζί, λέω να δοκιμάσω αυτά που λέει η liajoe πρώτα και αν δε δουλέψει να προχωρήσω σε διορθώσεις, αν και μερικές φορες αναγκάζομαι και τραβάω, όταν πάει να φάει κάτι από κάτω ή όταν στέκεται στη μέση του δρόμου επειδή κάτι είδε

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ξεθαβω το θεμα γιατι μιας και τα κοριτσια μου ανταποκρινονται καλυτερα με σαμαρακι στις βολτες απο οτι με περιλαιμιο (ναι ειναι μυστηρια τρενα) και μεχρι στιγμης χρησιμοποιουμε σαμαρακια απο τα jumbo και ειμαι σε φαση αναζητησης κατι καλυτερου.
Γνωριζω για τους 2 τυπους και στην μικρη τουλαχιστον εχω χρησιμοποιησει και τους 2.
Με το σαμαρακι απο τα jumbo που περναει απο τα ποδια και δενει με 2 κρικους στην πανω μερια (σαν αυτο http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=137001631&LastAdd=137001631&t=%C1%CE%C5%D3%CF%D5%C1%D1%20%D3%C1%CC%C1%D1%C1%CA%C9%20ROSE%20POP%20ART%20BUTTERFLY%2040-50CM/15MM%20%C3%CA%D1%C9) μεχρι στιγμης δεν ειχαμε προβληματα ερεθισμων και μενει στην θεση του.
Με ενα αλλο απο αγορασα απο pet shop που δενει στα πλαγια και εχει ενα κρικο πανω (σαν αυτο http://www.plus4u.gr/showitem.php?I...CA%C9%20CAMOUFLAGE%2030-40%20CM%20/%2015%20CM) και παλι δεν ειχαμε προβληματα ερεθισμων αλλα γυριζει στα πλαγια παρολο που το εχω σωστα ρυθμισμενο.
Η μεγαλη χρησιμοποιει παρομιο με το δευτερο αλλα γυριζει στα πλαγια γιατι δεν καθεται σωστα στο λαιμο της (ειναι πολυ μεγαλο)
Η απορια ειναι η εξης:
Να προτιμησω το πρωτο τυπο (εννοειται σε καλυτερη ποιοτητα) και να ρισκαρω τυχον ερεθισμους απο την χρηση οπως εχω ακουσει ή τον δευτερο τυπο αλλα να το εχω ακομα πιο σφιχτα για να μην φευγει απο την θεση του? Αν και το δευτερο με ανησυχει λιγο γιατι οταν το σφιγγω περισσοτερο αισθανομαι οτι μπαινει στο δερμα της και την εμποδιζει στην κινηση.

Οσοι απο εσας χρησιμοποιειται σαμαρακια τι μου προτεινεται?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.474
10.729
Athens
Εγώ χρησιμοποιώ το δεύτερο και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Ειδικά της Trixie σαν αυτό με το καμουφλαζ που έδειξες και της Roqz που είναι αθάνατα έχω πλήρω σταθερότητα. Μήπως αυτό που έχεις είναι από πολύ μαλακό ύφασμα?

Το πρώτο δεν θέλω ούτε να το βλέπω - "κόβει" στις μασχάλες, γυρνάει κλπ. Είχα πάρει ένα κάποτε κατα λάθος και το πέταξα από τα νεύρα μου...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
O Ρας φοράει αυτόσαμαράκι..jpg και μέχρι τώρα (ένα χρόνο περίπου) δεν του έχει δημιουργήσει κανένα ερεθισμό.

Αν και φόρεσε αρκετές μάρκες (μέχρι να μάθει να μην τα κόβει με τα δόντια του), αυτό το συγκεκριμένο μου άρεσε καλύτερα από τα άλλα, ορισμένα μάλιστα πιο ακριβά.

Αυτό είναι λες κι έχει σφουγγαράκι μέσα, κατα μήκος του υφάσματος και είναι πολύ μαλακό, αλλά ανθεκτικότατο.

Τα διαθέσιμα χρώματα δεν με ξετρέλλαναν βέβαια, γιατί είναι ελαφρώς έντονα (μοιάζουν φωσφοριζέ αλλά δεν έχω παρατηρίσει να φωσφορίσει στο σκοτάδι) αλλά μετά από κάμποσες βόλτες, λερώθηκε κι έπαψε να κάνει τόσο "μπαμ"

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Και εγω χρησιμοποιώ σαμαράκι και πραγματικά θεωρώ οτι είναι οτι καλύτερο σε εμένα δεν κάνει ερεθισμούς και νιώθω και μεγάλη ασφάλεια στη βόλτα !
σαν αυτο το που έχει η kritikopoula έχω και εγω 3ε το είχα πάρει μιας και είναι μικρόσωμη η Λούνα :)
το λουράκι στο λαιμό το θεωρώ λίγο βάρβαρο ειδικά όταν τραβάει μεγάλος σκύλος

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μόνο 3 €???:eek::eek::eek:
Νιώθω κορόιδο... Και νόμιζα ότι το πήρα και φτηνά σε σχέση με το υλικό του... :confused::confused:Εγώ 16€..

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
παίζει ρόλο το μέγεθος για ένα (πρώην) αδέσποτο που φιλοξενούσα πήρα τέτοιο σαμαράκι (γιατι το τέρας είχε φαει το δικό του χαχα) και έκανε 16ε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli