Σαμάρι με βάρη

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
το κολυμπι οτνως ειναι σουπερ κ ο λογος ειναι οτι δεν επιβαρυνονται οι αρθρωσεις με καποιο βαρος, αλλα γυμναζονται μονο οι μυς.απο εκει κ μετα,η ασκηση που θες,επειδη κ τα ροτ ειναι ευαισθητα σε δυσπλασιες,θελει πολυ πολυ προσοχη.ακομη κ τωρα που ειναι κοντα 14 ειπες?θελει προσοχη κ οχι πολυ εντονο παιχνιδι.μετα τους 18-20 μηνες μπορεις να τον ζορισεις λιγο παραπανω.κατα τα αλλα,αν ειναι για νερα κτλ σε μια πορεια,πιστευω κ χωρις ασκηση απο πριν θα ανταπεξελθει.το μονο που χρειαζεσαι ειναι να συνηθησει την υπαρξη αυτης της θηκης στην πλατη του.
κατα τα αλλα,επειδη ειναι δυσκολο να τον πηγαινεις για κολυμπι,προτεινω περιπατο.αν αντεχεις κ εσυ σε ανηφοριτσα.ακομη κ ετσι θα δεις μυς στον σκυλο σου που πριν δεν φαινοταν.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καποτε ειχαμε ενα Γ.Π το οποιο μας βοηθουσε στην μεταφορα,2 σακουλες με το φαγητο του απο την ταβερνα μεχρι το καμπινγκ 3 χλμ.(διακοπες 1986),το ιδιο κανουν και πολλα παιδια,απο την λαικη στο σπιτι,αλλο αυτο και αλλο να βαλεις 4-5 κιλα καθε μερα στο σκυλο και για μερικες ωρες,εγω θα εκανα κατι αλλο,θα κατεβαζα τα κιλα του σκυλου μου,και θα εκανα μαζι του τζογκιγκ 4-5 χλμ.,και το καλοκαιρι κολυμπι,και θα ειμασταν και οι 2 φιτ,οχι ο σκυλος Μποντι μπιλντιγκ και εμεις χοντρουληδες οπως καποιες χοντρουλες που κανουν αγκιλιτι μονο τα σκυλια,ουτε οπως κανουν μερικοι πετανε μια μπαλα περα δωθε(με κρυο σκυλι,και λασπη η χαλικι η ακομη και σε ασφαλτο)για να κουραστει ο σκυλος και απο τα αποτομα φρεναρισματα και γυρισματα εχει αρπαξει απο παντου.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δεν ξερω τι γνωμη εχετε για τα σαμαρια με τα βαρη αλλα εγω ειχα τετοιο. Ο σκυλος μου μετα απο καιρο γυμναστικης (1 χρονο περιπου ,5 μερες την εβδομαδα απο 18 μηνων) δεν κουραζοταν και σκεφτηκα να τον προκαλεσω να δω τα ορια του. Ετσι αγορασα αυτο το σαμαρι απο καποιον ιδιωτη ο οποιος τα φτιαχνει αυτος και ειχε 4 τσεπες - σε σχημα σταυρου- που η καθε τσεπη χωραγε μια μπαριτσα απο σιδερο του ενος κιλου. Αρχισα σταδιακα χωρις βαρη μεχρι να συνηθισει να τρεχει με το σαμαρι και κατοπιν του προσθετα απο μια μπαριτσα ανα 2 εβδομαδες. Ο σκυλος μου γραμμωσε και αυξησε την μυικη του δομη αρκετα. Επισης ειχε γινει ακουραστος. Να προσθεσω οτι λατρευε να τρεχει, να πηδαει, και γενικα να ασκειτε. Δεν του επεβαλλα την ασκηση αλλα αυτος την ζηταγε.
Επισης εκτος απο τρεξιμο τον πηγαινα συχνα για κολυμπι ( χωρις βαρη εννοειται!) αν και ειχαμε προβλημα σε αυτο, γιατι δεν εβγαινε απο την θαλασσα με αποτελεσμα μια φορα στις Ροβιες στην Ευβοια να κολυμπαει επι 4 ωρες σερι και στο τελος βγηκε και ειχε σπασμους απο τις κραμπες ο βλακας. Ηταν και χειμωνας και δεν μπορουσα να βουτηξω για να τον βγαλω...
Να ξαναγυρισω στο σαμαρι με τα βαρη και πω οτι εγω θα το ξαναχρησιμοποιουσα σε σκυλο ο οποιος εχει πολυ ενεργεια και του αρεσει η ασκηση. Για παραδειγμα στο μπουλμαστιφ που εχω τωρα δεν θα του φορεσω ποτε σαμαρακι με βαρη, ουτε θα το τρεξω ποτε αυτο το σκυλι για τον απλουστατο λογο οτι τον βλεπω οτι δεν ειναι της γυμναστικης και της ασκησης. Αν ομως ειχα ενα σκυλο ο οποιος τρελένεται να τρεχει, να πηδαει και γενικα να μην βαζει κωλο κατω δεν θα το σκεφτομουν.
Βεβαια αυτη ειναι η δικη μου αποψη και μπορει να μην συμφωνειτε και να το βρισκετε ασκοπο ο σκυλος να ειναι γυμνασμενος.Το καταλαβαινω αλλα δεν το ασπαζομαι.

ΥΓ. Μεχρι και τα 11 του χρονια ο σκυλος ετρεχε και πηδαγε σαν να ηταν 2-3 χρονων και κανεις δεν τον εκανε 11.Ειμαι σιγουρος οτι η ευεξια του,εκτος του κληρονομικου DNA που ειχε, οφειλονταν στην ασκηση που ειχε. Ας οψετε αυτη η ρημαδα η ανιατη αρρωστια!!!

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
εγω δεν διαφωνω καπου σε αυτο.αν εχει ομως καποιο προβλημα το σκυλι στις αρθρωσεις,ετσι θα το πειβαρυνεις.πρεπει να ειμαστε σιγουροι πριν το φορτωσουμε με βαρη,για αυτο εγω προτιμω το τραβηγμα απο το σηκωμα.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
εγω δεν διαφωνω καπου σε αυτο.αν εχει ομως καποιο προβλημα το σκυλι στις αρθρωσεις,ετσι θα το πειβαρυνεις.πρεπει να ειμαστε σιγουροι πριν το φορτωσουμε με βαρη,για αυτο εγω προτιμω το τραβηγμα απο το σηκωμα.
Αν εχει καποιο προβλημα στις αρθρωσεις ειναι περιττη η συζητηση αν θα του βαλουμε σαμαρακι ή αν θα τον τρεξουμε το σκυλο για να γυμναστει.
Μιλαμε παντα για υγιες σκυλους.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
σαφως κ δεν απευθηνομαι στον φιλο που ανοιξε το θεμα,αλλα δεν το διαβαζει μονο αυτος.σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που θα μπουν στην διαδικασια εκγυμνασης χωρις να ξερουν αν ο σκυλος ειναι καλα στην υγεια του η οχι.

kafros gate 7

Active Member
3 Απριλίου 2010
44
0
δηλαδη παιδια απο ποτε και μετα μπορεις να του βαλεις να τραβαει καμια ροδα οπως ειδα στο http://www.weightpull.gr/ ? ακομα απο που μπορω να βρω αυτο τον ιμαντα?κανει για γερμανικα?το λεω γιατι εμενα βλεπει νερο και θαλασσα και τρεχει...

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Σκεφτομαι να κάνω τον σκύλο μου μπαλαρίνα....

τί ασκήσεις και τί τεντώματα πρέπει να ακολουθήσω?

Ελάτε τώρα..... Ας γυμναστούμε πρώτα εμείς κι ας αφήσουμε τα σκυλιά να..... τρέχουν! Γιατί ειναι αυτό που τα σκυλιά κάνουν, τρέχουν!!!!

Last edited:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
δηλαδη παιδια απο ποτε και μετα μπορεις να του βαλεις να τραβαει καμια ροδα οπως ειδα στο http://www.weightpull.gr/ ? ακομα απο που μπορω να βρω αυτο τον ιμαντα?κανει για γερμανικα?το λεω γιατι εμενα βλεπει νερο και θαλασσα και τρεχει...
οταν τελειωσει η αναπτυξη του (διαφερει απο σκυλο σε σκυλο) για ολες τις ρατσες κανει και το site που ειδες εχει ιμαντες

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Υπάρχει αυτό που θες στην Ε.Λ.Ε.Β (Weightpull club) μπες στο www.weightpull.gr και κοίτα εκεί που λέει ιμάντες . Εχει ιμάντες και διάφορα αξεσουάρ View attachment 11940Μάλλον αυτό είναι που ζητάς. Υπάρχει και κολάρο 1,8 κιλά για εκγύμναση του σβέρκου View attachment 11941Και πολλά άλλα αξεσουάρ σε πολύ καλές τιμές.

Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
Υπάρχει αυτό που θες στην Ε.Λ.Ε.Β (Weightpull club) μπες στο www.weightpull.gr και κοίτα εκεί που λέει ιμάντες . Εχει ιμάντες και διάφορα αξεσουάρ View attachment 11940Μάλλον αυτό είναι που ζητάς. Υπάρχει και κολάρο 1,8 κιλά για εκγύμναση του σβέρκου View attachment 11941Και πολλά άλλα αξεσουάρ σε πολύ καλές τιμές.
View attachment 11943View attachment 11944