@vrmode @GRDANE @Castro48 εσείς που τα ξέρετε (κ όποιος άλλος δε μου ρθε στο μυαλό), καμιά ιδέα. Μόλις γύρισα από την κλινική, συνέβη το εξής:
Το πρωί ο Άρης ξύπνησε μια χαρά, ορεξατος, κεφατος. Πάω κουζίνα, κάθομαι λίγο, έρχεται, ξαπλώνει, τον βλέπω ενοχλείται λίγο, τύπου ανασηκώνεται πού κ πού κ γυρνάει το κεφάλι προς τα πίσω, μια κίνηση που συνήθως την κάνει όταν θέλει να κάνει κακά κ τον τσιμπάει το έντερο. Τον παίρνω βγαίνουμε, πάει πιο αργά από ότι συνήθως, έχω μια υποψία ότι καμπουριάζει λίιιγο. Κάνει κακά, κοντά στο σπίτι, κ μετά από αυτό σέρνεται, περπατάει πολύ με το ζόρι. Μπαίνοντας στην πολυκατοικία βλέπω ότι έχει ρίγος. Τεσπά τον πιάνω τον πάω κλινική να κάνει υπέρηχο μην αιμορραγησε ο όγκος του (συκώτι, άσχετο), όλα καλά. Αιματολογικές δεν ξανακαναμε, είχε κάνει προχθές. Στην ακτινογραφία δεν είδαν κάτι ανησυχητικό στη σπονδυλική είπαν. Εν τω μεταξύ πλέον δε μπορούσε να σηκωθεί μόνος του στα πίσω πόδια, πονούσε κάπου πίσω, είχε την ουρά στα σκέλια όταν ήταν όρθιος, τα πίσω πόδια τα είχε μαζεμένα πάνω του όταν ήταν ξαπλωτος. Αυτό κράτησε κανένα 3ωρο κ κάτι.
Τώρα έχει βγάλει την ουρά από τα σκέλια κ δεν τρέμει πια κ είναι πιο ίσιο το σώμα αλλά περπατάει πολύυυ αργά με δυσκολία κ εκτιμάει τη βοήθεια να σηκωθεί. Τα ποδαράκια τα ψιλομαζευει ακόμα. Θα του δώσω βέβαια παυσίπονο αλλά εν τω μεταξύ σας λένε κάτι αυτά τα συμπτώματα; Είναι κάτι με τη σπονδυλική που πρέπει να το ψάξω;
Γενικά έχει αυξανόμενο θέμα να σηκωθεί (πίσω πόδια) τον τελευταίο καιρό κ περπατάει πιο αργά κ κουράζεται, περισσότερο τους τελευταίους μήνες που έχει χάσει πάρα πολύ μυ - σε όλο το σώμα κ ειδικά στα πίσω πόδια (νεοπλασία γαρ). Πριν λίγες βδομάδες σχεδόν κουτσαινε το ένα πόδι όταν γυρίσαμε απ' τη βόλτα - κ δεν ήταν μεγάλη. Επίσης έχω δει ότι όταν κοιμάται στο πλάι κ είναι στον αέρα το πάνω πόδι, δεν ακουμπάει κάτω δλδ, συχνά τρέμει.
Έδωσα μόνο ένα hyaloral τη Δευτέρα, είπα να τα ξεκινήσω, αλλά ξημερώματα Τρίτης με ξύπνησε να πάει για κακά κ πάλι τη μισή Τρίτη σερνόταν στη βόλτα κ είπα μήπως τον πείραξε στα γαστρεντερικά του (το χει εύκολο) κ το κοψα για λίγες μέρες.
Επίσης ξέρετε αν θέματα με τα πόδια ή τη σπονδυλική συνδέονται ποτέ με αυξημένη ανάγκη να κάνει κακά;
Μερσι για την όποια γνώμη προκαταβολικά.