ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για ποιό λόγο δεν δίνεις ελαιόλαδο;
Το λινέλαιο απο που βγαίνει;

Απο λιναροσπορο!

Επειδη τρωει κρεατα- που περιεχουν αρκετο Ω6- δινω μονο ελαια που ειναι πλουσια σε Ω3- για να τα ισοφαρισω καπος.
Και ο ελαιολαδο δεν εχει- ετσι το δινω μονο, οταν δεν εχω τιποτα αλλο!
 




Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Φρένσι, έχεις βρεί σελίδα στο ιντερνετ με πινακάκι για τις βιταμίνες, τα Ω, κτλ...;
Εψαξα γενικά αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο.

ΥΓ. Τελικά κάτι βρήκα, είναι στα γαλλικα:

http://alimentationcanine.e-monsite.com/rubrique,les-micronutriments,1018994.html

Δεν λέει για τα Ω όμως. Τεσπα, το διάβασμα συνεχίζεται....
 
Last edited:


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Φρένσι, έχεις βρεί σελίδα στο ιντερνετ με πινακάκι για τις βιταμίνες, τα Ω, κτλ...;
Εψαξα γενικά αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο.

ΥΓ. Τελικά κάτι βρήκα, είναι στα γαλλικα:

http://alimentationcanine.e-monsite.com/rubrique,les-micronutriments,1018994.html

Δεν λέει για τα Ω όμως. Τεσπα, το διάβασμα συνεχίζεται....
Γαλλικα εγω δεν ξερω!
Εγω εχω "πινακακι" στα γερμανικα!
Για το λινελαιο γραφει και σε ολες τις γερμανικες BARF σελιδες.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Υπάρχει σελίδα με την χημική ανάλυση του κεφίρ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει μια έρευνα. Γενικά είναι πλούσιο σε γαλακτοβάκιλλους-μαγιές και απουσιάζει πλήρως η λακτόζη.

Δεν μπορώ να πώ με σιγουριά ότι κάνει πολύ καλό στο σκύλο αλλά τα δικά μου δεν έχουν πάθει τίποτα ακόμα. το τελευταίο που έθαψα ήταν 17 χρονών όπότε σίγουρα δεν του έκανε κακό.

LACTOBACILLI

Lactobacillus acidophilus
Lb. brevis
Lb. casei subsp. casei
Lb. casei subsp. rhamnosus
Lb. paracasei subsp. paracasei
Lb. fermentum
Lb. cellobiosus
Lb. delbrueckii subsp. bulgaricus
Lb. delbrueckii subsp. lactis
Lb. fructivorans
Lb. helveticus subsp. lactis
Lb. hilgardii
Lb. helveticus
Lb. kefiri
Lb. kefiranofaciens subsp. kefirgranum
Lb. kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens
Lb. parakefiri
Lb. plantarum
STREPTOCOCCI/LACTOCOCCI

Streptococcus thermophilus
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Enterococcus durans
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Leuconostoc mesenteroides subsp.mesenteroides

YEAST


Dekkera anomala [t] / Brettanomyces anomalus [a]
Kluyveromyces marxianus [t] / Candida kefyr [a] [SIZE=-1]#[/SIZE]
Pichia fermentans [t] / Candida firmetaria [a]
Yarrowia lipolytica [t] / Candida lipolytica [a]
Candia friedrichii
Candia rancens
Candia tenuis
Candia humilis
Candia inconspicua
Candia maris
Cryptococcus humicolus
Debaryomyces hansenii [t] / Candida famata [a] #
Debaryomyces (Schwanniomyces) occidentalis
Galactomyces geotrichum [t] / Geotrichum candidum [a]
Issatchenkia orientalis [t] / Candida krusei [a]
Kluyveromyces lactis var. lactis #
Kluyveromyces bulgaricus
Kluyveromyces lodderae
Saccharomyces cerevisiae #
Saccharomyces subsp. torulopsis holmii
Saccharomyces pastorianus
Saccharomyces humaticus
Saccharomyces unisporus
Saccharomyces exiguus
Saccharomyces turicensis sp. nov
Torulaspora delbrueckii [t]
Zygosaccharomyces rouxii *


[SIZE=-1]Legend[/SIZE]


[SIZE=-1][t] teleomorph; [a] anamorph[/SIZE]


[SIZE=-1]# can utilize lactose or lactate[/SIZE]​

ACETOBACTER


Acetobacter aceti
Acetobacter rasens


Units Count of Microbes in Gram Stained Kefir Grains

Bacilli [single cells, pair, chains]
Streptococci [pair, chains]
Yeast [single cells]
The Means Range

Bacilli 66, 62-69%
Streptococci 16, 11- 12%
Yeast 18, 16- 20% [SIZE=-2][11][/SIZE]
Evolution Sequence among Genus Group of Organisms of Kefir during the Culture Cycle


Lactococci > Lactobacilli > Leuconostoc > Yeast > Acetobacter
Microbial Composition of Kefir at End of Fermentation [cfu/ml] **

Lactococci : 1,000,000,000
Leuconostocs : 100,000,000
Lactobacilli : 5,000,000
Yeast : 1,000,000
Acetobacter : 100,000