ΣΚΥΛΙ και ΠΑΙΔΙ ΜΑΖΙ

nelly

Member
3 Αυγούστου 2010
6
0
Athens
γειά σας,
Η nelly είναι η σκυλίτσα μου τα τελευταία 14 χρόνια. Παλαιότερα ζούσε με τους γονείς μου, αλλά τον τελευταίο 1 χρόνο πλέον είμαστε μαζί. Δυστυχώς από τον τρόπο ζωής της μέχρι περσι, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα. Δεν μπορεί να μείνει ΚΑΘΟΛΟΥ μόνη της στο σπίτι και με το ζόρι μένει (πάντα κλαίγοντας) για 1-2 ώρες στον πεθερό μου όταν πρέπει αναγκαστικά να λείψουμε. Αυτό το έχω πάρει εν μέρει απόφαση ότι δεν μπορεί να αλλάξει μετά από τόσα χρόνια. Εκτός από την nelly έχουμε και μία κόρη 11μηνών και ψάχνω μέρη να πάμε όλοι μαζί βόλτα, για μπάνιο, για καφέ ώστε να είμαστε όλοι πολύ πιο χαρούμενοι. Έχω την εντύπωση ότι όπου και αν πάμε όλοι μαζί θα μας βρίσουν για τον σκύλο και δεν εχω καμία μα καμια διάθεση να μαλώνω και να χαλάω την διάθεση μου. Από ότι διάβασα εδώ, πάτε βόλτες και για μπάνιο και καφέ κλπ και θα ήθελα πραγματικά την βοήθεια σας - τις συμβουλές σας τόσο για τα μέρη που μπορούμε να πάμε χωρίς καυγάδες όσο και για τους τρόπους που μπορούμε να αποφύγουμε τους καυγάδες.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να κάνω μια ερώτηση ίσως άσχετη με το θέμα..
Γιατί το σκυλάκι δεν συνεχίζει να μένει με τους γονείς σου?
Το λέω γιατί σίγουρα μετά από 13 χρονια του λείπουν πολύ..

Επίσης να έχεις στο μυαλό σου πως ένα σκυλί 14 ετών είναι ηλικιωμένο ..και το παιδί πρέπει να το γνωρίζει και να το σέβεται.
Ένα σκυλί στα 14 θέλει λίγες μετακινήσεις μέσα στην ζεστη και γενικότερα περισσότερη ηρεμία από ότι φασαρία..

Καλώς ήρθες!!:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ένα σκυλί στα 14 θέλει λίγες μετακινήσεις μέσα στην ζεστη και γενικότερα περισσότερη ηρεμία από ότι φασαρία..
Αυτό είναι αλήθεια. Μην την "ζορίζετε" την γριούλα. Εγώ θα έκανα τα πάντα ώστε να είναι ήρεμη κι ήσυχη η ζωή της από εδώ και πέρα.
Αν δεν έχει συνηθίσει σε βόλτες στις καφετέριες, είναι πολύ αργά να ξεκινήσει τώρα.

nelly

Member
3 Αυγούστου 2010
6
0
Athens
Μάλλον δεν ήμουν σαφής - δεν ήθελα να γράψω ολόκληρο τόμο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ταλαιπωρήσω ή να ζορίσω τη nelly και ούτε να "κάνω την ζωή μου" εις βάρος της!!!!

η Nelly ζούσε με εμένα και τους γονείς μου και στην συνέχεια με εμένα και τον πατέρα μου ( μετά τον θάνατο της μητέρας μου). Κάποια στιγμή εγώ μετακόμισα και εκείνη συνέχισε να ζεί με τον πατέρα μου ενώ βλεπόμασταν 3-4 φορές την εβδομάδα. Πέρσι ο πατερας μου και η nelly μετακόμισαν σπίτι μου καθώς ο πατέρας μου δεν μπορούσε πλέον να φροντίσει ούτε τον εαυτό του ούτε την nelly. Τον Δεκέμβριο ο πατέρας μου πέθανε και από τότε είμαστε μόνες.
Η σχέση της με την μπέμπα είναι ΟΚ - πάντα σιχαινόμουν τα παιδάκια που βασανίζουν σκυλιά - και προσπαθώ να της το μάθω αυτό. ( μέχρι τώρα καλά πάμε αν και 11 μηνών είναι ακόμη μωρό)
Αν και γριούλα, τα καταφέρνει μια χαρά. Πετάει την σκούφια της για βόλτες και παιχνίδια (παίζει και με άλλα σκυλιά αν και είναι πολύ επιλεκτική στις παρέες της). Με τον πατέρα μου εβγαινε και για καφε και για φαγητό και εχει μάθει "τρόπους", απλά εγώ κολάω ότι θα μας βρίσουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει και πολλούς σε καφε κλπ με 20κιλά σκυλί.

H nelly είναι η οικογένειά μου και σαφώς θέλω ότι καλύτερο γι' αυτή. Ακριβώς γι αυτό και επειδή δεν έχει καταπέσει, δεν εχει παραγεράσει από διάθεση κλπ, θέλω να κάνουμε περισσότερα πράγματα όλοι μαζί. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τηνταλαιπωρήσω, και δεν νομίζω ότι θα το κάνω αν πάμε όλοι μαζί για ένα μπάνιο. (βέβαια δεν νομίζω να μπει στη θάλασσα καθότι δεν μας αρέσει το νερό αλλά τουλάχιστον να την δεί και να την μυρίσει)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Με τον πατέρα μου εβγαινε και για καφε και για φαγητό και εχει μάθει "τρόπους", απλά εγώ κολάω ότι θα μας βρίσουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει και πολλούς σε καφε κλπ με 20κιλά σκυλί.

Μην κολλάς! Εγώ το κάνω με 65 κιλά σκύλο.
Αν έχει η σκυλίτσα τρόπους και δεν ενοχλεί, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν πως είναι εκεί. Μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να σας διώξει, τι και αν το κάνει;

Πας αλλού.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, από το 1995 πηγαίνω σε καφετέριες/ταβέρνες με σκύλους και ουδέποτε δεν παροπνέθηκε κανείς.
Να πω την αλήθεια, ουδέποτε έδωσα αφορμή να παραπονεθεί κανείς (ο σκύλος ήταν πάντα ξαπλωμένος κι ήσυχος σε σημείο που δεν ενοχλούσε όποιον ήθελε να περάσει).

Μια στιγμή! Κάτι θυμήθηκα! Μια φορά το 1997 σε ταβέρνα στον Σχοινιά έγινε κάτι... ναι!
Ένας "κύριος" παρακολουθούσε ανυπόμονα τον σκύλο, ελπίζοντας να κάνει κάτι κακό, ώστε να έχει αφορμή να κάνει παράπονα και να μας διώξουν.

Σε κάποια φάση ο σκύλος άρχισε να γλύφει τα "μπαλάκια" του. Καταχάρηκε ο κύριος, και λέει "Να! Να! Τι αηδιαστηκό πράμα... επιτρέπεται τώρα αυτό;;;;;;" και γυρνάει ο πατέρας μου και του λέει:

"Κύριέ μου, είμαι σίγουρος πως αν μπορούσατε, κι εσείς το ίδιο θα κάνατε!"

Δεν ξανα-ασχολήθηκε μαζί μας.

Στην θάλασσα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μου έχουν κάνει παράπονα 3-4 φορές (από τις δεκάδες που έχω πάει σκύλο για μπάνιο). Σε οργανωμένες παραλίες απαγορεύονται οι σκύλοι και καλό είναι να το σεβόμαστε. Σε πιο απομακρισμένες όμως, αν έχω πάει πρώτη με τον σκύλο δεν φεύγω όταν ενοχλείται κάποιος (που ήρθε μετά). Του λέω πως λυπάμαι πολύ, αλλά και να φύγω, τι νόημα θα έχει; Ο σκύλος ήδη έχει "μολύνει" το νερό (όπως τα πουλιά και τα ψάρια) και θα κάνει μέρες να καθαρίσει!

Μόνο αν κάποιος που είναι ήδη εκεί ενοχληθεί, θα πάω πιο πέρα (άσχετα με το μέρος και τον νόμο). Συνήθως όμως πάω σε παραλίες όπου δεν υπάρχει άλλη παρέα (ή νωρίς το πρωί που είναι υπέροχα!).

Όμως η σκυλίτσα σας που δεν κάνει μπάνιο, ίσως υποφέρει στην παραλία (λόγο ζέστης). Καλύτερα να περιοριστείται σε ταβέρνες και καφετέριες που τις αρέσουν κι όλας.

nelly

Member
3 Αυγούστου 2010
6
0
Athens
με αυτά που λες τελικά νιώθω καλύτερα
δεν είμαστε μόνο εμείς "τρελοί" που θέλουμε να έχουμε και το σκυλί μαζί όπου πάμε!!
Από ότι καταλαβαίνω υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που δέχονται και τα σκυλιά ( είχα πάντα την εντύπωση ότι είμαστε τυχεροί που είχαμε βρει ταβέρνα σε πάρκο που μας δεχόταν τότε με τον μπαμπά μου)

Για την παραλία, σκεφτόμουν να πάμε κατά τις 9 το πρωί για καμιά ώρα και να φύγουμε (και για το μωρό και για το σκυλί)
που ξέρεις... μπορεί να καταδεχτεί να βρέξει τα πόδια της η πριγκίπισσα !! Είναι κρίμα να μην ξέρει τι είναι θάλασσα

Για τον Σχοινιά διάβασα εδώ ότι πάνε χωρίς πρόβλημα, θα το προσπαθήσουμε μάλλον!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν δεν έχει πρόβλημα η σκυλίτσα σου και έχει τρόπους τότε βούτα τον άντρα σου και το κοριτσάκι σου και πηγαίνετε οι 4 σας να διασκεδάσετε!
Αν όντως δεν ενοχλεί η σκυλίτσα τότε να τηρείς το ρητό "Ο μπαινάκης και ο βγαινάκης"!Τα κακα της να μαζεύεις και δεν μπορεί κανένας να σου πει τίποτα!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
με αυτά που λες τελικά νιώθω καλύτερα
δεν είμαστε μόνο εμείς "τρελοί" που θέλουμε να έχουμε και το σκυλί μαζί όπου πάμε!!
Μα γι' αυτό λέγονται "σκύλοι συντροφιάς"!
Για να μας συντροφεύουν (όπου είναι δυνατόν).

Βγάλτε την "γιαγιά" για καφέ, να δείξει το καλό παράδειγμα στους νεότερους!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλωσήρθες ,και εμείς ότανμπορούμε πάμε "οικογενειακώς' 2 μαντρ'αχαλοι και ένα τρίκιλο
Στον Σχοινιά ,αν δεν είναι Κυριακή η Σάββατο μεσημέρι που γίνεται χαμός,δεν έχουμε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα,αλλά σχεδόν παντού μπορείς να πάρεις τον σκύλο σου,αν είναι ήσυχος και με λουρί,σπάνια μου έχουν κάνει παρατήρηση

nelly

Member
3 Αυγούστου 2010
6
0
Athens
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και καλώς σας βρήκα!

Όπως είπα και παραπάνω, το παν είναι θέμα ψυχολογίας. Αφού δεν είμαστε μόνοι και υπάρχουν και άλλοι "τρελοί",
ξεκινάμε τις εξορμήσεις με πολύ καλύτερη ψυχολογία. Πραγματικά, στεναχωριέμαι που δεν το είχα πάρει χαμπάρι νωρίτερα!

@DogzLover: ευχαριστώ για το link. Θα δοκιμάσουμε Σχοινιά και βλέπουμε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για μπάνιο πρόσεχε λίγο με την ζεστη ίσως το απογευματάκι να είναι καλύτερα και να το χαρεί και εκείνη πιο πολύ..

Όσον αφορά τα μέρη που μπορούμε να πάμε με τα μικρά μας σίγουρα τώρα το καλοκαίρι είναι καλύτερα αλλά εγώ προσωπικά τον παίρνω και τον χειμώνα σε καφετεριες.., σε ταβέρνες μέσα είναι σίγουρα πιο δύσκολο.

Τώρα για τους προβληματικούς που θα ενοχληθούν.. πάντα θα υπάρχουν αλλά μην κολλάς..πήγαινε αλλού αν τύχει..

Έχω δει μαγαζί σε υπαίθριο χώρο που απαγορεύει τα σκυλιά αλλά είναι μέσα γεμάτο γάτες..!!!
Υπάρχουν και αυτά..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.398
10.576
Athens
Για μπάνιο πρόσεχε λίγο με την ζεστη ίσως το απογευματάκι να είναι καλύτερα και να το χαρεί και εκείνη πιο πολύ..
Καλύτερα πουρνό-πουρνό. Εμείς π.χ. που πάμε παραλία 7.30 με 8.00 το φχαριστιόμαστε - άσε που εκείνη την ώρα δεν έχουν κατέβει ακόμη οι ούνοι! Και που η θάλασσα είναι ακατούρηγη ακόμη που το βάζεις? :D

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Μεγαλο ρολο παιζει και το μεγεθος ενος σκυλου, ειδικα και για το χειμωνα, που καθεσαι μεσα στα μαγαζια.Το καλοκαιρι εξω δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Παίζει ρόλο το μέγεθος ναι. Σε μερικά μέρη απλά δεν ΧΩΡΑΕΙ ο δικός μου...
Αλλά περισσότερο παίζει ρόλο η συμπεριφορά του σκύλου.
Έδιωξαν τα γκαρσόνια μιας καφετέριας άρων-άρων μιά κυρία με ένα κανισάκι που γαύγιζε ασταμάτητα σε ένα πιτ-μπουλ (που καθόταν μακριά, σε άλλο τραπέζι). Η κυρία θύμωσε πολύ και είπε: "Αυτόν γιατί δεν τον διώχνετε!:;;;;"

"Γιατί δεν ενοχλεί κανέναν. Μόνο ο δικός σας σκύλος ενοχλεί." Απάντησε το γκαρσόν.
Έφυγε αλαφιασμένη η κυρία, και το Κανισάκι ΑΚΟΜΑ γαύγιζε...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αλλά περισσότερο παίζει ρόλο η συμπεριφορά του σκύλου.
Έδιωξαν τα γκαρσόνια μιας καφετέριας άρων-άρων μιά κυρία με ένα κανισάκι που γαύγιζε ασταμάτητα σε ένα πιτ-μπουλ (που καθόταν μακριά, σε άλλο τραπέζι). Η κυρία θύμωσε πολύ και είπε: "Αυτόν γιατί δεν τον διώχνετε!:;;;;"

"Γιατί δεν ενοχλεί κανέναν. Μόνο ο δικός σας σκύλος ενοχλεί." Απάντησε το γκαρσόν.
Έφυγε αλαφιασμένη η κυρία, και το Κανισάκι ΑΚΟΜΑ γαύγιζε...
Κάτι παρόμοιο εχω ζήσει σε πλοιό πριν μερικά χρόνια....
Εμείς με την σκύλα αραχτή να την έχει πέσει για ύπνο κι απέναντί μας ένα άλλο που σε όλο το ταξίδι μας γαύγιζε....
4ώρες το ταξίδι κουδούνι είχε γίνει το κεφάλι μου.....
Κι εκεί δεν μπορούσε κανείς να τους διώξει....