Ροτβάιλερ vs cane corso

SUPERGAL

Member
29 Απριλίου 2012
11
0
Kαλησπερα σε ολους σας.Βρισκομαι στην αναζητηση σκυλου με διπλο ρολο φυλακα και παρεας,χωρις να με ενδιαφερουν εκθεσεις κλπ.Ειμαι απειρος απο μεγαλοσωμες φυλες και κλεινω προς θηλυκο.Εχω διαβασει οτι εχω βρει για χαρακτηρα,κοινωνικοποιηση,απαιτησεις.Παιρνωτο θαρρος να ρωτησω δευτερευοντα αλλα οχι ασημαντα πραγματα.
α.ποιο θεωρειται οτι θα συμβιωσει καλυτερα σε σπιτι μεγαλο και μικρο κηπο,με παιδια 11 και 13 ετων,και βολτα καθε βραδυ αρκετη ωρα;Γνωριζω την απαιτηση για πρωινη βολτα αλλα φοβαμαι πως ο χρονος το πρωι θα ειναι περιορισμενος και θα αρκουμαστε σε ενα ξεμουδιασμα απλο.
β.ποιο θεωρειται πιο ΄βολικο' σε θεματα σαλια τριχες κλπ αφου το θελω μεσα στο σπιτι;
γ.εχω υπολογισει χοντρικα τα εξοδα διατροφης στα 100ευρω τον μηνα και περιπου αλλα 30 ευρω καθε μηνα στην ακρη για γιατρο.Περιπου τα 800 οτι αφορα κενελ λουρια κλπ.Μου διαφευγει κατι,ειμαι καπου λαθος;A'κοστος' αγορας οταν βρεθει το καταλληλο κουταβι απο εκτροφεα υπολογιζω απο 800-1100 ευρω αφου οπως ειπα με ενδιαφερει ενα υγιες σκυλι σωμα και ψυχη χωρις κληρονομικες ασθενειες αλλα οχι για εκθεσεις.
Αυτα για πρωτα!!!!Ευχαριστω πολυ.

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
αρκετά καλά τα σκέφτεσαι, ως προς τα έξοδα
υπερβολικό ποσό λές όμως για κένελ και λουριά, πιστεύω και με 300 ευρώ καλύπτεσαι,
τα υπόλοιπα δώστα για εκπαίδευση

SUPERGAL

Member
29 Απριλίου 2012
11
0
οκ ευχαριστω.Για επιλογη ρατσας τι λετε;Eννοειται εκπαιδευση,σορυ το ξεχασα!!!
ροτ η κορσο,για να ακουω προτασεις αφου εχω μπερδευτει καο οσο διαβαζω μπερδευομαι περισσοτερο!!!

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
+1 στο κάνε κόρσο,

στα μάτια μου είναι απ τους ομορφότερους σκύλους,

θα είχα ποιο πολύ εμπιστοσύνη στο να τον αφήνω με τα παιδιά μου,
αν και τα δικά σου είναι σε ηλικία που δεν θα κάνουν αθελα τους πράγματα που θα εξόργιζαν ένα σκύλο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
(εφόσον ενδιαφέρεστε για καθαρόαιμο σκυλί......ένα σχόλιο χωρίς να υπεισέρχομαι στη ουσία του θέματος...)

ασχέτως αν δεν σας ενδιαφέρουν οι εκθέσεις μορφολογίας, το σκυλί πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχει σε αυτές προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί μορφολογικά (και κατά κάποιον τρόπο και απο άποψη χαρακτήρα) κινείται μέσα στο πρότυπο της φυλής...

εννοείται ότι δεν χρειάζεται να ζητήσετε ένα κουτάβι που ο εκτροφέας του έχει διακρίνει ότι μπορεί να κάνει καριέρα στον στίβο, αλλά μια τυπική μορφολογία που μπορεί να σταθεί στο πλαίσια μιας έκθεσης νομίζω ότι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν....

μια εναλλακτική αλλά αποδεκτή λύση που θα μπορούσε να σας καλύψει είναι να ζητήσετε ένα κουτάβι με εμφανή μορφολογικά ελαττώματα (μη σχετιζόμενα με θέματα υγείας) όπου η μορφολογική κρίση είναι απλά περιττή......

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Και οι δυο φυλές που σε ενδιαφέρουν μπορούν να ζήσουν με παιδιά,αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση.Η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τον σκύλο,αλλά και τα παιδιά!
Από θέμα ενέργειας που έχει ο κάθε σκύλος θα έλεγα πως περίπου είναι στα ίδια επίπεδα,με λίγο περισσότερη ενέργεια τα Rottweiler,αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον σκύλο.

Αν δεν έχεις εμπειρία σωστά επιλέγεις θηλυκό.

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Τα είχα παρεξηγήσει (δεν είμαι ο μόνος ε;), τα ροτ είναι πολύ καλά σκυλιά. Με εκπαίδευση άριστοι χαρακτήρες και πολύ πολύ έξυπνα!

SUPERGAL

Member
29 Απριλίου 2012
11
0
Eυχαριστω για τις απαντησεις.Καθαροαιμο θελω οσο αφορα τις κληρονομιικες ασθενειες,την αποφυγη δυσπλασιων,τον χαρακτηρα κλπ.Οταν λεω δεν με ενδιαφερουν οι εκθεσεις εννοω πως δεν εχω σκοπο να παρω μερος αρα μια μικρη, μη ορατη ευκολα, παραλλαγη που δεν εχει επιπτωση στην υγεια του,δεν παρεκλινει πολυ απο το πρωτυπο, αλλα δεν σου επιτρεπει να παρεις μερος σε εκθεση ειναι αποδεκτη.Νομιζω πως ολοι οι εκτροφεις εχουν σε καθε γεννα τα αριστα,τα πολυ καλα και τα αποδεκτα κουταβια,αρκει να βρεις το σωστο επαγγελματια και να αποφυγεις τον αερητζη.Φυσικα δεχομαι σε π/μ προτασεις για τετοια εκτροφεια αν καποιος φιλος γνωριζει.Μαλιστα θα ηθελα να ρωτησω για ενα που ειναι σχετικα κοντα μου.Αν επιτρεπεται σε επομενο ποστ να μου δοθει το οκ να ρωτησω με ονοματεπωνυμο.
Οσο αφορα τριχα και σαλια τι εχετε να πειτε;Ειπα θα μενει μεσα,αποδεκτη ητριχα αλλα αν το ενα μαδαει-΄'σαλιαζει ''πολυ και το αλλο λιγο θα μετρησει και αυτο οπως και να το κανουμε.

STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Ροτ χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς κομμένη ουρά φυσικά. Εφόσον σκοπεύεις να πράξεις το δέον και να αποκτήσεις το νέο σου φίλο από τον ενδεδειγμένο εκτροφέα μην διστάσεις να πάρεις αρσενικό, έχει άλλη αρχοντιά και αφού θα προβείς στις δέουσες ενέργειες για την εκπαίδευση του, κατουσίαν σε βοηθά να υπερβείς τη δεδομένη απειρία σου σε κυριαρχικά σκυλιά. Σου προτείνω επίσης διάβασμα πολύ διάβασμα για την εν λόγω φυλή.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
η αρχοντια ειναι λογος για επιλογη σε κυριαρχική φυλή ?

Φιλε παρε θυληκό τις ποιο πολλές φορες ειναι ποιο "ευκολα" στον χειρισμό τους ειδικά σε κυριαρχικά σκυλιά
ειδικά που θα ειναι και ο πρωτος σκυλος

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Καλημερα

δεν μπορω να μιλησω αμεροληπτα,αλλα το ροτβαιλερ ειναι ''ο σκυλος''

φιλικο
χαρουμενο
παιχνιδιαρικο
υπακουο
απιστευτο δεσιμο με τα παιδια (ουτε εσυ δεν θα μπορεις να τα μαλωνεις που λεει ο λογος)
προστατευτικο
ομορφο
χωρις σαλια (σε σχεση με το κορσο)
με καθημερινο βουρτσισμα δεν θα εχεις προβλημα με τριχες
απιστευτα ευκολο στην εκπαιδευση

και απο την στιγμη που καλα θα κανεις και θα το υοθετησεις απο εκτροφεα,ειναι υγιει σκυλια με μεγαλο χρονο ζωης....

Οπως καταλαβες ειμαι μπαμπας ενος ροττυ,αλλα για οτι σου εγραψα ειμαι 100% σιγουρος γιατι απλα τα ζω

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
ασχέτως αν δεν σας ενδιαφέρουν οι εκθέσεις μορφολογίας, το σκυλί πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχει σε αυτές προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί μορφολογικά (και κατά κάποιον τρόπο και απο άποψη χαρακτήρα) κινείται μέσα στο πρότυπο της φυλής...
Εφόσον θα πάρει κουτάβι από εκτροφέα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δηλωμένο στον ΚΟΕ, δεν θεωρείται δεδομένο ότι μπορεί να συμμετάσχει σε εκθέσεις;

Φιλε παρε θυληκό τις ποιο πολλές φορες ειναι ποιο "ευκολα" στον χειρισμό τους ειδικά σε κυριαρχικά σκυλιά
ειδικά που θα ειναι και ο πρωτος σκυλος
Το ίδιο ακριβώς μου έχουν πει και μένα διάφοροι, αλλά μου το επιβεβαίωσε και ο εκτροφέας. Σε κυριαρχικές φυλές το θηλυκό είναι πιο καλόβολο και πιο εύκολο στο χειρισμό ειδικά αν είναι το πρώτο σου σκυλί και δεν έχεις εμπειρία. Ο εκτροφέας μου είπε ότι η θηλυκιά του σε 8 μήνες έγινε στρατιωτάκι ενώ ο αρσενικός στην ίδια ηλικία ήταν ακόμα μπουνταλάς και του πήρε μέχρι τον 1,5 χρόνο να στρώσει.

Κι εγώ δίνω +1 στο Ροτ, αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα γιατί δεν έχω ιδέα από κόρσο. Και νομίζω ότι το Ροτ δεν έχει σχεδόν καθόλου σάλια και το τρίχωμά του είναι κοντό, οπότε δε θα σε ζορίσει πολύ. Δες φωτογραφίες του μέλους Rottie, έχω ερωτευτεί το σκυλί της.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
καλως ηρθες!
δεν μπορουμε να ειμαστε αντικειμενικοι εδω μεσα γιατι καθενας εχει τις αδυναμιες του!
εγω π.χ τα ροτ τα λατρευω,σκυλια με ιστορια και παραδοση!

SUPERGAL

Member
29 Απριλίου 2012
11
0
Ευχαριστω πολυ παιδια.Μαλλον προς ροτ θα παω ,να δω τι θα βρω απο εκτροφεις και κουταβια.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
οχι πως δεν μου αρεσουν τα κανε κορσο ειναι εντυπωσιακα σκυλια σιγουρα

τα ροτ ομως ειναι το κατι αλλο ειδικα αν βρεις απο καταλληλους χαρακτηρες γονεις

και πετυχεις και μορφολογια ειναι η χρυση τομη

welcome to the club

το σκ στην εκθεση ετσι και ερθεις θα δεις πολλους εκτροφεις για να παρεις καμια
ιδεα

SUPERGAL

Member
29 Απριλίου 2012
11
0
Που γινεται ,απο τι μεχρι τι ωρα ,κυριως Σαββατο γιατι Κυριακη εχει Ψηφοοοο!!!!

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
ψηφο πρωτα και μετα στο international dog show στο μαραθωνα marathon land εκει θα δεις ολες οσες φυλες σου αρεσουν αν και νομιζω corso δεν εχει πολλα λογω του οτι απαγορευονται οι σκυλοι με κομενα
γενικοτερα
ελα να παρεις και μια ιδεα απο τα ροτ απο κοντα :D

αν θες μπες στον koe.gr και εχει αναλυτικα τα παντα :D

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ε εντάξει θα μου επιτρέψετε να πενέψω κ εγώ τη ράτσα μου.......Κανε κορσο δεν υπάρχει για μέσα στο σπίτι απλά απίστευτο!!!!!!!! Κ εμείς μέσα τον έχουμε.........με λίγο τσεμούδιασμα 2 φορές τη μέρα και μεγάλη βόλτα το απόγευμα για εκτόνωση είσαι εντάξει.

Πολύ ήσυχα σκυλιά για μέσα στο σπίτι, θα ξεχάσεις δηλ. οτι έχεις σκύλο, αλλά όσων αφορά τη φύλαξη είναι καταπληκτικά, ο δικός μου είναι μόλις 6 μιση μηνών και δεν μπαίνει κανένας σπίτι....αλλα αν τον υποδεχτούμε εμείς όλα καλά θα πάει να τον μυρίσει αλλά με επιφύλαξη όση ώρα θα είναι στο σπίτι δεν θα πάρει τα μάτια του απο πάνω του!

Και με τα παιδιά είναι πολύ καλά σκυλιά....ούτε ζηλεύουν, ούτε επικύνδινα παίζουν μαζί τους λόγω του όγκου τους το λέω......αρκεί και τα παιδιά να είναι καλά μαζί του όπως ισχύει για όλα τα σκυλιά άλλωστε.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Α και κάτι που ξέχασα.....όσων αφορά τις τρίχες και τα σάλια να σου πώ οτι με 1 φορά βούρτσισμα τη μέρα είσαι εντάξει και σάλια βγάζουν μόνο όταν κουράζονται, όταν τρώνε και όταν πίνουν νερό, αλλά όταν λέμε σάλια εννοούμε ΣΑΛΙΑ :cool:.....τον δικό μου τον σκουπίζω μετα από κάθε γεύμα και όταν πίνει νερό και δεν έχει καθόλου σάλια μέσα στο σπίτι.