Πώς να μην τρώει ότι βρίσκει κάτω!

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Είχα το ίδιο πρόβλημα με την Λάρα.. Δεν τα έχω καταφέρει όσο θα ήθελα.. Αλλά είμαστε σε ένα ικανοποιητικό σημείο.. Ένα φίλος-Εκπαιδευτής που με βοήθησε λίγο.. Είχε βάλει κάποιον άγνωστο,που δν ήξερε την μυρωδιά του η Λάρα,να αφήσει κάποιες λιχουδίες τυχαία κάτω, και όταν πήγαμε σε εκεινο το μέρος λίγο μετά,δουλεύαμε το Έλα-Κάτσε-Μείνε κλπ.. Και ανα διαστήματα την άφηνα χαλαρή να μυρίσει τριγύρω (με λουρί πάντα)... Μόλις έφτανε στην λιχουδιά,ήμουν σε ετοιμότητα,αν έκανε πως άνοιγε το στόμα για να φάει,την τραβούσα απότομα,να τρομάξει! (όχι να της βγάλω το λαιμό!!). και φώναζα ταυτόχρονα ΜΗ!
2-3 φορές μονο το έκανα ξανά,και απο τότε,γυρίζει και με κοιτάζει με ενοχο βλεμμα,αρα καταλαβαινει!
Τώρα.. όταν πλησιάζει σε κατι φαγώσιμο,γυρίζει με κοιτάζει πονηρα.. Μυρίζει.. και φεύγει! Εδώ κι ενα χρονο δν έφαγε ξανά κάτι..
Όμως χωρίς λουρί,στην παραλία πχ,αν βρει κάτι.. το αρπάζει και τρέχει γτ ξέρει.. Αν συμβεί κατι τέτοιο..
Τρέχω στο αυτοκίνητο και κάνω πως φεύγω.. Πανικοβάλεται,το φτύνει και τρέχει! Φυσικά τελειώνει η βόλτα μας και γυρίζουμε.. Είτε 5 λεπτά,είτε μια ώρα ειχαμε καθίσει τέλος!

Φυσικά έχω ακούσει και γι αυτά τα περίφημα κεφτεδάκια με άπειρο πιπέρι μέσα..Τα οποία θα πετάξει κάποιος φίλος σου στο πάρκο,να μην έχουν την μυρωδιά σου.. Και μόλις φάει ένα,δν θα τολμήσει να φάει κατι απο κάτω.. Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά όμως..

Kate_Nala

Member
14 Δεκεμβρίου 2013
18
0
Aυτό με τους κεφτέδες το έχω ακούσει και εγώ αν και οι απόψεις διίστανται περι του κεφτέ ! Μιλησα με έναν φίλο συνεργάτη σε εκτροφίο και θα κάνουμε μια αποπειρα να της μάθουμε εντολή για να μην το κάνει !

Alex_Naomi

Well-Known Member
9 Μαϊου 2013
53
64
Αμπελόκηποι
Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα κ σε μεγάλο βαθμό - το Ναομάκι ήταν αδέσποτο. Λοιπόν εμείς το δουλέψαμε ως εξής!
Εξοπλίσου με πολλές λιχουδιές. Μολις δεις τη μικρή να τρώει ή να ετοιμάζεται να φάει κάτι από κάτω, πες της "άστο" και φέρε τη λιχουδιά στη μουσούδα της. Για να πάρει τη λιχουδιά, αναγκαστικά θα φτύσει αυτό που έτρωγε. Μόλις το κάνει την επιβραβεύεις κ μετά απο καποιες επαναλήψεις το μαθαίνει!
Ελπίζω να βοήθησα! Με μας έπιασε πάντως και όλα καλά. :rolleyes:

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Υιοθέτησα μία αδέσποτη πριν από 40 μέρες περίπου. Η κατάσταση ήταν απογοητευτική στη βόλτα, δηλαδή έτρωγε ό,τι έβρισκε από κάτω είτε αυτό ήταν χαρτοπετσέτα είτε ζελατίνα είτε κάτι φαγώσιμο.

Δεν ήξερα τι να κάνω. Όσες φορές κι αν της είπα «ΜΗ» με έγραψε. Όταν πήγαινα να της βγάλω κάτι από το στόμα προσπαθούσε να δαγκώσει (με είχε δαγκώσει αρκετές φορές όταν πήγαινα να κάτω ανασκαφές στο στόμα της εν ώρα βόλτας).

Της έβαλα φίμωτρο. Ήταν κάπως έτσι ΦΙΜΩΤΡΟ CULPRET ΝΑΥΛΟΝ ΜΑΥΡΟ (SIZE 0) - ΣΚΥΛΟΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ | Plus4u

Φυσικά και δε της άρεσε. Κάθε φορά που της το έβαζα για να πάμε βόλτα προσπαθούσε να το βγάλει και στην βόλτα ενώ περπατούσε, ξαφνικά σταματούσε για να το βγάλει. Φαινόταν και θλιμμένη.

Μπορεί να είχα την ικανοποίηση ότι δεν τρώει τίποτα από κάτω, όμως στενοχωριόμουν όταν την έβλεπα με το φίμωτρο.

Άλλαξα τακτική. Της έβγαλα το φίμωτρο στη βόλτα. Πλέον δεν της φοράω στο στόμα αλλά της το κρεμάω στο λαιμό. Αν πάει να βάλει κάτι στο στόμα της, της το βγάζω και της φοράω για λίγο το φίμωτρο κανονικά. Καταλαβαίνει ότι έχει κάνει βλακεία και μετά δεν ξανατρώει από κάτω.

Ξέρει δηλαδή πια ότι, αν φάει κάτι από κάτω, θα φορέσει φίμωτρο.

Τώρα πια είμαι πιο χαλαρή στη βόλτα αλλά εννοείται ότι ελέγχω που περπατάει και που θα περπατήσει και αν κάπου υπαρχεικάποιος μεζές.

Δοκιμάστε το κι εσείς...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πρεπει να πας σε εκπαιδευτη!
Αλλα μεχρι να πας...θα πω τι καναμε εμεις.

Ξεκινησαμε απο το σπιτι:Δεν αφηνα στο σκυλο να φαει ποτε τιποτα απο κατω.Τιποτα!Μονο απο το χερι μου κ μονο μεσα απο το μπολ του.Ακομα κ οταν του επεφτε μπουκια απο το μπολ,δεν τον αφηνα να τη φαει.ΔΕΝ ειχε αυτη τη μπαλα-παιχνιδι που τη γεμιζουμε λιχουδιες κ παιζοντας τη ο σκυλος,πεφτουν οι λιχουδιες στο πατωμα κ τις τρωει!Το θεωρω τραγικο παιχνιδι.Οταν εβρισκε οτιδηποτε αντικειμενο στο σπιτι στα ματια του λαχταριστο,του το επαιρνα κ στο δευτερολεπτο του εδινα κατι δικο του.

Εξω: Ο σκυλος παντα δεμενος μαζι μου για να ελεγχω τι τρωει.Εμενα ετρωγε ανθρωπινες σκ@τουλες(κι ομως βρισκεις στα παρκα! )Οταν λοιπον πλησιαζει κατι λαχταριστο γι αυτον,του τραβαμε το λουρι με ταυτοχρονο ΟΧΙ κ του δινουμε δικια μας λιχουδια.Μην περιμενεις ο σκυλος να μαθει να μην τρωει απο κατω οταν ειναι λυτος!

Αυτα!Υπομονη κ επιμονη! :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Φυσικά έχω ακούσει και γι αυτά τα περίφημα κεφτεδάκια με άπειρο πιπέρι μέσα..Τα οποία θα πετάξει κάποιος φίλος σου στο πάρκο,να μην έχουν την μυρωδιά σου.. Και μόλις φάει ένα,δν θα τολμήσει να φάει κατι απο κάτω.. Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά όμως..
Το είχα δοκιμάσει παλιότερα με πιπέρι αλλά και με ταμπασκο.
Τα έφαγε κανονικά.

:dohh: ](*,)

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Περίεργα γούστα ο δικός σου.. Εμένα νομίζω πως αν έτρωγε καυτερά θα έκλαιγε :p

skylakos: είχαμε το ίδιο πρόβλημα.. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα έτρωγε κι εμένα απο κάτω και είχα φρικάρει.. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΜ!
Ευτυχώς σταμάτησε μόνη της και δν εχω ιδεα το πως.. Γενικά με λουρί δν τρώει τιποτα απολύτως πλεον!
Χωρίς λουρί όμως.. έχει αρπάξει κουφάρι απο γλάρο και έτρεχε με 2 φτερά να εξέχουν απο το στόμα... Και φυσικά δν πλησιάζε κοντά μου,παρα με έφερνε γύρω γύρω,σαν παιχνίδι...
Ευτυχώς είχα κοντά το αυτοκίνητο και έτρεξα πανικόβλητος,μόλις έβαλα μπρος το έφτυσε και έτρεξε σε μενα.. Αλλιώς.. θα την κηνυγούσα ακόμη!

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε πως μια εκπαίδευση θα ήταν το καλύτερο .. απλώς μέχρι να με διαφωτίσετε περι κατ οικον εκπαίδευσης δεν ήθελα γιατι όπως κάθε μαμα είχα το άγχος τι και πως και αν θα την βλέπω ! [/FONT]
Καλώς όρισες Νάλα...

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... :confused: στην αρχή ήταν εντονότατο, τώρα το έχουμε ελαττώσει κατά πολύ, αλλά ακόμα υπάρχει.

Αν βρεις κάποιον εκπαιδευτή, σε παρακαλώ στείλε μου πμ.
Ψάχνω μανιωδώς και εχω χιλιο μπερδευτεί....:p

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Καλησπέρα

Για αρχη να ζητήσω συγνώμη εάν το θέμα υπάρχει ξανά ! εγώ και η Ναλα είμαστε καινούργιες στην παρέα (δεν ξέρουμε καν ακόμα πως να βάλουμε φωτο στο προφίλ μας) :)

H δεσποινίδα έχει την μανια να τρώει ότι βρει απο χόρτα στο πάρκο μέχρι το πακέτο με τα τσιγάρα , το τηλεκοντρόλ κλπ υπάρχει κάποιος τρόπος να της το κόψω αυτό? Όταν ήταν μικρή έτρωγε τις γωνίες απο τα έπιπλα με συνέπεια να βρεθώ με ένα πινέλο νερο και πιπέρι και να περνάω όλες τις γωνίες αλλα δεν μπορώ να το κάνω με όλα τα αντικείμενα αν γνωρίζατε κάποιον τρόπο θα το εκτιμούσα

Woof Woof εκ των προτέρων
ξέρω κάποιον που τα κατάφερε και χωρίς εκπαιδευτή...
πήγαινε το κουτάβι του βόλτα, και αυτό έβαλε κάτι στο στόμα του, απο την αγωνία του μήπως είναι φόλα, του άνοιξε το στόμα φωνάζοντας σαν τρελός, ενώ ταυτόχρονα του έβαλε το χέρι μέσα στο στόμα προσπαθώντας να προκαλέσει εμετό, τέλος αφού τα κατάφερε να προκαλέσει εμετό τον πήγε πανικόβλητος πίσω στο σπίτι...

απο τότε το σκυλί δεν έφαγε τίποτα απο έξω :D

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ξέρω κάποιον που τα κατάφερε και χωρίς εκπαιδευτή...
πήγαινε το κουτάβι του βόλτα, και αυτό έβαλε κάτι στο στόμα του, απο την αγωνία του μήπως είναι φόλα, του άνοιξε το στόμα φωνάζοντας σαν τρελός, ενώ ταυτόχρονα του έβαλε το χέρι μέσα στο στόμα προσπαθώντας να προκαλέσει εμετό, τέλος αφού τα κατάφερε να προκαλέσει εμετό τον πήγε πανικόβλητος πίσω στο σπίτι...

απο τότε το σκυλί δεν έφαγε τίποτα απο έξω :D
:confused::confused: