Πώς να κάνω stripping μόνη μου;

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Καλύτερα να μην μεταχειριστείς coat king
Γιατί? Πες μου να μην το παραγγείλω αν είναι?
Μίλησα και με τον εκτροφέα μου πριν λίγο και του είπα οτι δεν το μάδησα όλο μέχρι δέρμα δλδ.Μου είπε οτι καλό είναι αφου είναι η πρώτη του φορά να γίνει όλο αλλά αν δεν τα καταφέρνω δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς δεν θα το πάω σε έκθεση. Τι να κάνω ? Να πάρω το μαχαιράκι και να κάνω μόνο μ αυτό?
Αλεξία, εσυ του κάνεις μόνη σου?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλύτερα μόνο με stripping knife αν σε βολεύει ή με το χέρι.
Κουτάβια τα κάνω μόνη μου, καθώς και την μεγάλη. Την άλλη την πηγαίνω σε γκρουμερ και ενδιάμεσα της κάνω λίγο stripping στην πλάτη και στο κεφάλι.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Κουτάβια τα κάνω μόνη μου, καθώς και την μεγάλη. Την άλλη την πηγαίνω σε γκρουμερ και ενδιάμεσα της κάνω λίγο stripping στην πλάτη και στο κεφάλι.
Χαρά στην υπομονή σου Αλεξία, εγω ένα έχω και μου φαίνεται βουνό, εσυ εχεις περισσότερα και συνεχίζεις.Μπράβο σου.
Ίσως μετα την πρώτη φορά να κάνω πιο γρήγορα και να τα καταφέρνω. Κάνουμε και στα πόδια μέχρι γόνατο περίπου?
Βοήθεια θέλω μια groomer!!
Τελικά δεν μου είπες γιατί να μην πάρω coat king?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το coat king όπως σου έγραψε η FrenchieFan, που είναι groomer, κόβει τις τρίχες. Εγώ το μεταχειρίζομαι μόνο στην μεγάλη (9 χρονών) που είναι στειρωμένη και έχει πολύ υποτρίχωμα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω το βαζω μονο σε σκυλια που ειναι κομπιασμενα και πολυ μακρυ για ενα πρωτο καθαρισμα- και μετεπειτα γινεται το κανονικο στριππινγ.
Σε σκυλια με κανονικο τριχωμα ( χωρις κομπους και τζιβες)δεν το βαζω, επειδη κανει περισσοτερο κακο παρα καλο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για πολύ τρίχωμα για ένα πρώτο καθάρισμα (και αν ο σκύλος δεν είναι για έκθεση) είναι μία χαρά και μετά το knife .., γιατί αλλιώς πολύ δουλεία και πιάνεται και το χέρι σου..

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Σωστά τα λέει η Αλεξία.

axolotl, μην αγχώνεσαι θα τα μάθεις όλα.
Αυτό θα σε βοηθήσει.

Uploaded with ImageShack.us

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Φωτεινή σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Τα πόδια δεν μου είπε ο εκτροφέας για ψαλίδι παρα μόνο στις πατούσες. Ίσως γιατί είναι μικρό ακόμα?
Και δεν νομίζω να καταφέρω να του κουρέψω τα πόδια, εδώ την ουρά του κουρέψαμε και φαίνεται χάλια. Όσο για τον λαιμό και ποπό θα την παώ στον εκτροφέα να την κουρέψει.
Τι σημαίνει φορμάρουμε με το ψαλίδι?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Φωτεινή σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Τα πόδια δεν μου είπε ο εκτροφέας για ψαλίδι παρα μόνο στις πατούσες. Ίσως γιατί είναι μικρό ακόμα?
Και δεν νομίζω να καταφέρω να του κουρέψω τα πόδια, εδώ την ουρά του κουρέψαμε και φαίνεται χάλια. Όσο για τον λαιμό και ποπό θα την παώ στον εκτροφέα να την κουρέψει.
Τι σημαίνει φορμάρουμε με το ψαλίδι?
Γιατί του κούρεψες την ουρά ? Δεν κουρεύουμε τα σνάουζερ εκτός από τα σημεία που σου είπα (λαιμός και κάτω από την ουρά), όλα τα υπόλοιπα τα στριπάρουμε είτε με τα χέρια είτε με τα stripping knives - εμένα μου αρέσουν τα Macknyfe. Με τα ψαλίδια θα κάνεις έτσι όπως σου είπε FrenchieFan.

Έχεις κουρευτική μηχανή για το λαιμό και το ποπό ?
Μπορείς να βγαλείς μια φωτογραφία του κουταβιού σου για να το δω ?

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
320692_243325262495&.jpg
Tην ουρά την κούρεψα γιατι έτσι είχε κάνει ο εκτροφέας.Στην εικόνα που μου έστειλες Φωτεινή δεν έχει ουρά ο σκύλος, είναι κομμένη.
Μηχανή δεν έχω και ουτε βλέπω να αγοράζω, είναι ακριβούτσικες.
Μαχαίρι stripping έχει παραγγείλει ο εκτροφέας απο Αμερική και περιμένω. Μέχρι να μου έρθει έχω πάρει ένα μαχαίρι πριονωτό για ψωμί, το έχω κόψει μροστά και έχω στρογγυλέψει την άκρη του, με αυτό κάνω (ο εκτροφέας μου το είπε δεν το έκανα μόνη μου).
Την φωτο πως την βλέπετε?
Καλό για πρώτη φορά?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μπορεις να το ξαναβγαλεις φωτογραφια με το σκυλακι να στεκεται και να το κρατας μονο απο μουσουδα και ουριτσα.
Βασικα καλουτσικο φαινεται- τα αυτια μπορεις να τα κανεις πιο κοντα ακομα= αλλα θελει πολυ "Fine" stripping Knife.

@Φωτεινη
Αληθεια σε βολευουν αυτα τα Stripping Knife's?? Εμενα καθολου. Επειδη εχω μεγαλα χερια- το τελειωμα τους που ειναι καπος σαν μυτη προς τα πανω- μπαινει στην ακρη της παλαμης μου και με ποναει μετα απο λιγη ωρα και μου δημηουργει φουσκαλες. Εγω εχω καμια 30αρια Stripping Knife's. Πιο καλα απ ολα με βολευουν τα McLellan και τα Mars.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
View attachment 30232
Tην ουρά την κούρεψα γιατι έτσι είχε κάνει ο εκτροφέας.Στην εικόνα που μου έστειλες Φωτεινή δεν έχει ουρά ο σκύλος, είναι κομμένη.
Μηχανή δεν έχω και ουτε βλέπω να αγοράζω, είναι ακριβούτσικες.
Ορίστε το σνάουζερ με την ουρά, στο μαύρο/ασημί φαίνεται πιο κάλα.

Όσο για την μήχανη μπορείς να πάρεις μια μικρή όπως ας πούμε WAHL super trim με 80 € την έχει ο Τσομπάρης, για λαιμό και ποπό είναι οτι πρέπει.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
View attachment 30232

Την φωτο πως την βλέπετε?
Καλό για πρώτη φορά?
Για πρώτη φορά είναι εντάξει, θέλει κάποιες διορθοσούλες αλλά βγάλε μια καλύτερη φωτογραφία για να μπορέσω να σου δείξω τα λαθάκια σου.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
@Φωτεινη
Αληθεια σε βολευουν αυτα τα Stripping Knife's?? Εμενα καθολου. Επειδη εχω μεγαλα χερια- το τελειωμα τους που ειναι καπος σαν μυτη προς τα πανω- μπαινει στην ακρη της παλαμης μου και με ποναει μετα απο λιγη ωρα και μου δημηουργει φουσκαλες. Εγω εχω καμια 30αρια Stripping Knife's. Πιο καλα απ ολα με βολευουν τα McLellan και τα Mars.
Ναι, πάρα πολύ, ειδικά για λεπτομέριες ή όταν πρέπει να κάνω στρώσεις (να βγάλω εξωτερική τρίχα) και για το κεφάλι. Στα σνάουζερ είναι οτι πρέπει παρ'όλα που μου αρέσει πιο πολύ να στριππάρω μόνο με τα χέρια αν η τρίχα είναι μεγάλη (από 4 πόντους και πάνω). Τα Mars με κουράσουν δεν τα μπορώ πολλή ώρα. Είχα δοκίμάσει πρόσφατα Greyhound από πέτρα τι να πώ τρελάθηκα !

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Θα προσπαθήσω να την βγάλω αύριο φωτο να μου πεις τί να κάνω.
Αυτάκια δεν έχω κάνει θα μου τα κάνει ο εκτροφέας, εγω δεν έχω μηχανή.
Καλά η φώτο που έβαλες Φωτεινή είναι τέλεια. Μόνη σου το κούρεψες έτσι? Τέλειο. Είσαι groomer? Και πως έχουν φουντώσει οι τρίχες στα πόδια? Τις έκανες με πιστολάκι? Η ουρά σαν ξυρισμένη φαίνεται, εμένα ο εκτροφέας με ψαλίδι μου την είχε κάνει. Ίσως να φαίνεται έτσι λόγω χρώματος.
Το greyhound τί είναι?

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας, είσαστε πολύ καλές.