Πώς να κάνω stripping μόνη μου;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Kαλο και το λαστιχενιο δαχτυλακι αλλα εγω τωρα πια βολευομαι με τα γαντια.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω παλι καθολου!

Μια φιλη μου στην γερμανια στριπαρει με πετρα και μονο ( Skulpting Stone) - ουτε με αυτο μπορω. Δεν με βολευει αυτη η τεχνικη.
Εγω προτιμω παντα διαφορα μεγεθη και ειδη Stripping Knife's- αναλογα με το τριχωμα και την φυλη.

Ο Δασκαλος μου στην ολλανδια χρησημοπει ολες τις μεθοδους- αλλα προτιμαει και αυτος τα δαχτυλα.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Ααααα!!!Δεν παω καλα!με χτυπησε η κριση :eyecrazy: Διαβαζα στον τιτλο "Πως μπορω να κανω στριπτιζ μονη μου"...και ειπα μηπως...:cool::shake:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
H κιμωλία βοηθάει να σκληρύνει περισσότερο η τρίχα και στα westie και να ασπρίσουν!:D

Eγώ ξεκίνησα με πέτρα..και έκανα μια χαρά δουλειά..στην ράχη..Μετά πήρα και το Stripping Knife αλλά προσωπικά στο χέρι με βοηθάει περισσότερο στην ράχη η πέτρα και στο κεφάλι (όσο μπορώ..) η πέτρα..αλλά και το coat king αλλά και το "αραιωτικό"..

Πήρα και τα ειδικά προστατευτικά για τα δάχτυλα για το stripping αλλά δεν με βολεύουν καθόλου..

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Εδώ http://www.strippingknives.com/grooming/groomingtips.htm
θα βρεις τουλάχιστον την θεωρία. Από ότι διαβασα η κιμωλία χρησιμεύει στο να πιάνεται καλύτερα η τούφα μαλλιών που θα κόψεις.
Πολύ ωραία σκυλιά γενικώς, λάτρεψα το κουτάβι σου ειδικως! :D Αρσενικό ε?
Για κάποιο λόγο -μάλλον για το "μουσάκι" που έχουν...- αυτά τα σκυλιά τα θέλω μόνο αρσενικά. :p Μια κυρία με μούσι είναι κάπως!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Το κουταβακι μου ειναι θηλυκο και το μουσι θα το κοβω οσο μπορω γιατι ουτε εμενα μου αρεσει σε θηλυκο.Αφου την λενε Zaira γινεται να ειναι αρσενικο?χιχι

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
δεν κοβονται καν. Αφαιρουνται με τραβηγμα...μαδιουνται...

Ποσο χρονο εχεις διαθεσιμο οταν πας στο εκτροφεα σου να σου δειξει κι εκεινος εκει?
Απο το μεσημερι ως το βραδυ. Μου ειπε θα το κανουμε εκει μαζι για να μου δειξει και ταυτοχρονα θα τον ρωταμε και οτι θελουμε.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Ααααα!!!Δεν παω καλα!με χτυπησε η κριση :eyecrazy: Διαβαζα στον τιτλο "Πως μπορω να κανω στριπτιζ μονη μου"...και ειπα μηπως...:cool::shake:
ΑΑΑΑΑΑΑκαλααααα. Στριπτιζ μονη μου γιατι να κανω?το θεμα ειναι να υπαρχει και καποιος να παρακολουθει.χαχχαχα.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
H κιμωλία βοηθάει να σκληρύνει περισσότερο η τρίχα και στα westie και να ασπρίσουν!:D

Eγώ ξεκίνησα με πέτρα..και έκανα μια χαρά δουλειά..στην ράχη..Μετά πήρα και το Stripping Knife αλλά προσωπικά στο χέρι με βοηθάει περισσότερο στην ράχη η πέτρα και στο κεφάλι (όσο μπορώ..) η πέτρα..αλλά και το coat king αλλά και το "αραιωτικό"..

Πήρα και τα ειδικά προστατευτικά για τα δάχτυλα για το stripping αλλά δεν με βολεύουν καθόλου..
Για να δω τι θα βολευει εμενα? Αν το κανεις με τα δαχτυλα πως κοβεσαι? Απο τις τριχες? Μηπως να της ξεκινησω laser καλυτερα???
Και καθε ποτε πρεπει να το κανουμε αυτο? Ο εκτροφεας μου ειπε να ξεκιναω λιγο την μια μερα λιγο την αλλη κλπ μεχρι να τελειωσω, δλδ αν θελω να το τελειωσω σε μια μερα δυσκολο? Ποσες ωρες θελει το stripping για ενα μικροσωμο σκυλακι?

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Ναι γινεται!
Αλλα οπως λεει και η Yasemin- καλυτερο πιασιμο εχεις με τα γαντια, για να μην σου γλυστρανε οι τριχες- και για να μην κοβεις τα δαχτυλα.
Ok θα παρω τα γαντια μιας χρησης. την κιμωλια που την βρισκω? αν θελω να ξεκινησω αρχικα με το χερι και στην συνεχεια δοκιμασω μαχαιρια και πετρες γινεται?ή πρεπει να τα εχω ολα απο την αρχη? και πως θα ξερω ποιο ειναι το καταλληλο μαχαιρι ή πετρα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σίγα σιγά και όλα θα γίνουν!!:)

Αν το κανεις με τα δαχτυλα πως κοβεσαι?
Πως κόβεσαι? δεν κόβεσαι..πιάνεσαι ναι..δεν κόβεσαι όμως..

Και καθε ποτε πρεπει να το κανουμε αυτο?
Κάθε 2-3 μήνες..

Ο εκτροφεας μου ειπε να ξεκιναω λιγο την μια μερα λιγο την αλλη κλπ
Ναι..δεν είσαι υποχρεωμένη να τελειώσεις σε μία μέρα..
Χαλαρά..
Εγώ βλέπω τηλεόραση και κάνω stripping..πίνω καφέ και κάνω stripping..για να μην σου πω πως επειδή μου έχει μείνει συνήθεια έχω ψεύτο κάνει stripping σε καράβι που βαριέμαι κλπ..
αν θελω να το τελειωσω σε μια μερα δυσκολο? Ποσες ωρες θελει το stripping για ενα μικροσωμο σκυλακι?
Δεν είναι δύσκολο..οι επαγγελματίες αυτό κάνουν άλλωστε.., ο χρόνος εξαρτάται από την τεχνική και αν χρησιμοποιήσεις πολύ το coat king ή το κάνεις όλο το σώμα και το κεφάλι (πολύ δύσκολο..) με το knife ..κλπ..
Έχω δει να κάνουν stripping και σε όλο το σώμα και ελάχιστο ψαλίδι (που πολλοί το κάνουν σε συγκεκριμένα σημεία και περισσότερο ψαλίδισμα).
Ok θα παρω τα γαντια μιας χρησης. την κιμωλια που την βρισκω?
Στο κατάστημα που θα βρείς και όλα τα άλλα εργαλεία..

αν θελω να ξεκινησω αρχικα με το χερι και στην συνεχεια δοκιμασω μαχαιρια και πετρες γινεται?ή πρεπει να τα εχω ολα απο την αρχη? και πως θα ξερω ποιο ειναι το καταλληλο μαχαιρι ή πετρα?
Μην βιάζεσαι..άλλωστε είναι μία τεχνική που συνεχώς μαθαίνεις..
Θέλει τρόπο για να μην πονέσει το μάδημα..δεν πονάει αλλά η φορά που θα τραβήξεις την τρίχα παίζει ρόλο..
Επίσης το μάτι για να δεις αν είναι "ώριμη" η τρίχα..κλπ..

Το τι χρειάζεσαι θα στα πει όλα ο εκτροφέας σου και ίσως να στο κάνει εκείνος στην αρχή μέχρι να μάθεις..

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Πριν τρεις μέρες ξεκίνησα να κάνω stripping μόνο με τα χέρια. Έβαλα γάντια και άρχισα χωρίς κιμωλία και μαχαιράκια. Δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά αλλά παρόλο που το σκυλάκι μου είναι μικρό, θέλει πολύ χρόνο. Άσε που γέμισα τρίχα. Ευτυχώς που κάθεται ήσυχα η zaira και μπορώ να της κάνω, αν και νόμιζα πως θα πόναγε.
Σήμερα της έκανα πολύ ώρα και κάτι κατάφερα, φαίνεται με πιο κοντή τρίχα.Θέλει κι άλλο όμως και ρωταω όσο και να κάνω ποτέ δεν θα τελειώνω, πώς καταλαβαίνω οτι είναι οκ και σταματάω?
Σκέφτομαι να πάρω το coat king για πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα, τί λέτε? αφου υπάρχει αυτο το εργαλείο γιατί να παιδευόμαστε με τα δάχτυλα? Κάνει δουλειά? Είναι για όλο το σώμα και κεφάλι?

Είδα σε βιντεάκι έναν που έκανε stripping σε όλο το σκυλι (με το χέρι του) ουρά,αυτιά,μουστάκια,πόδια,παντου και έπαθα πλάκα δεν ήξερα οτι γίνεται παντού. Ο έκτροφέας μου είπε κούρεμα η ουρά, τα αυτιά και ο λαιμός μπροστά και τα πόδια τίποτα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σε νεαρη ηλικια καλο ειναι, να ξεγυμνονουμε τον σκυλο αρκετα- για να βγει πιο σκληρο και ομοιομορφα καινουργιο τριχομα.
Αλλα επειδη ειναι και χειμονας τωρα- καλο ειναι να σταματας, οταν αρχιζει να φανει το δερμα!

Το Coat Κing δεν θα το χρησημοποιουσα τακτικα πανω σε Schnauzer. Κοβει ελαφρος την τριχα- και ετσι υπαρχει αργοτερα δυσκολια στο Stripping.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Σε νεαρη ηλικια καλο ειναι, να ξεγυμνονουμε τον σκυλο αρκετα- για να βγει πιο σκληρο και ομοιομορφα καινουργιο τριχομα.
Αλλα επειδη ειναι και χειμονας τωρα- καλο ειναι να σταματας, οταν αρχιζει να φανει το δερμα!

Το Coat Κing δεν θα το χρησημοποιουσα τακτικα πανω σε Schnauzer. Κοβει ελαφρος την τριχα- και ετσι υπαρχει αργοτερα δυσκολια στο Stripping.
Μου το είπε και ο εκτροφέας να του της βγαλω όλες αλλά πως? Έβγαλα τις μακριές τρίχες όσο μπορούσα (οχι ολες) και οι κοντές δεν πιάνονται.Πώς πρέπει να το κάνω? Και μέχρι ποια σημεία? Εσυ που είσαι γνώστης βοήθησέ με σε παρακαλώ..
Να μην παραγγείλω δλδ coat king? Μίλησα με τον Τσόμπαρη τηλεφωνικά και μου είπε ότι με το coat king βγάζουμε το τρίχωμα που είναι να πέσει και στην συνέχεια κάνουμε με το μαχαιράκι.Αν δεν κάνω τίποτα και το κουρέψω την επόμενη φορά, θα μαδάει μετά? Πολύ ταλαιπωρία πάντως και κάθε πόσους μήνες πρέπει να το κάνω?