Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
2 μηνών είναι η μικρή,ξέρω πως είναι ακόμη νωρίς για να τελειοποιήσει την μέθοδο της τουαλέτας,απλά αναρωτιόμουν αν θα έπιανε το να της άλλαζα τις ώρες φαγητού ώστε να μην τα κάνει τέτοιες ώρες περίεργες,αν το έχει δοκιμάσει κανεις σας,να μου πει!

Last edited:

stamys

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2010
144
0
και εγω τα ιδια φιλε....η dogina μου συνεχως στολιζει τα χαλακια μας με καθε λογης καλο....αλλα απο σημερα μετα απο μισο μηνα αρχισε να κατουραει εστω τις μισες φορες στην πανα.....τα κακακια δε οπου βρει...ειναι εναμιση μηνων βεβαια,μωρο ακομα...αλλα οταν την κοβεις κ της δειχνεις ειναι σαν να το καταλαβαινει κ το κανει,τουλαχιστον οταν προλαβαινει....!!!!υπομονη κ ορεξη να εχεις....ειδικα αν οι ωρες ειναι περιεργες μην ξυπνησεις κ σου γυρισει κανα μυαλο...ειναι μικρουλινι κ θελει μαθηματα....ακου κ εμενα....!!!ειμαι ετοιμος να βγαλω τα χαλια για πλυσιμο χειμωνιατικα γτ με τον αφρο στιγμης δεν κανουμε κ καλη δουλεια....

athinoula

Member
18 Νοεμβρίου 2010
13
0
Παιδιά, καλησπέρα και από μένα...
Εχω κι εγώ μία παρόμοια απορία...το μαλτεζακι μου είναι περίπου δυομιση μηνών..Την παρασκευή τον έφερα στο σπίτι μου και άρχισα να χρησιμοποιώ τις πάνες...Την πρώτη φορά μου κατούρησε αλλού, αλλά μετά έβαλα μια πάνα εκεί και από τότε σχεδόν πάντα τα κάνει εκεί...Το θέμα είναι οτι προσπάθησα σιγά σιγά να τον βγάζω βόλτες, όχι πολύ μακριά, τον πηγαίνω κάτω από το σπίτι μου, αλλά συνέχως αποσπάται από το περιβάλλον, θέλει να παίξει με τους περαστικούς και το αποτέλεσμα είναι να επιστρέφουμε σπίτι άπραγοι...δοκίμασα να τον κατεβάσω αμέσως μετά το φαί, δοκίμασα να τον κατεβάσω την ώρα που τον έβλεπα έτοιμο να τα κάνει στην πάνα, αλλά μόνο μια φορά μου κατούρησε έξω...Διαβάζω στις απαντήσεις σας οτι είναι νωρίς για να μάθει, εμένα όμως το άγχος μου είναι μη συνηθίσει να τα κάνει μέσα στο σπίτι και δεν μάθει να κρατιέται.. Είδα επίσης ενδιαφέρουσες απόψεις για το crate, αλλά άμεσα δεν μπορώ να το αγοράσω...αν το πάρω τον επόμενο μήνα θα είναι πολύ αργά για να το συνηθίσει? Πείτε μου την άποψή σας, να τον επιβραβεύω όταν τα κάνει στην πάνα ή να τον μαλώνω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι να μη σας κούρασα με τις ατέλειωτες απορίες μου!!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Κοίτα επειδή είναι 2,5 μηνών είναι μικρός και δεν μπορεί να κρατήσει την κύστη του.Όποτε θα έχεις σίγουρα ατυχήματα μέσα στο σπίτι.
Εγώ δεν θα τον μάλωνα αν τα έκανε στην πάνα αλλά ούτε θα τον επιβράβευα.Εφόσον έχει μάθει την πάνα είσαι σε καλό δρόμο.
Αν τα κάνει εκτός σπιτιού επιβραβεύεις ΕΝΤΟΝΑ!!
Μην ξεχνάς πως σε αυτήν την ηλικία πρέπει να είσαι αρκετά συγκρατημένη όταν τον μαλώνεις.
Να έχεις υπόψην σου πως παίρνεις ρίσκο αν το βγάζεις έξω χωρίς να έχει τελειώσει όλα τα εμβόλια.
Υπομονή μετά τους 4 μήνες θα μπορεί να κρατιέται για κάποιες ώρες.

athinoula

Member
18 Νοεμβρίου 2010
13
0
Κι εγω αυτη τη σταση υιοθέτησα, σταμάτησα να τον επιβραβεύω όταν τα κάνει στην πάνα. Μία φορά που του είπα "μη" γιατί τον είδα να μυρίζει και είπα να τον βγάλω έξω, δεν τον πρόλαβα, φοβήθηκε και τα έκανε αλλού.
Υπάρχει ρίσκο ακόμα και όταν τον βγάζω μια μικρή βόλτα στη γειτονιά μου? Δεν έρχεται σε άμεση επαφή με άλλα σκυλιά, όσες φορές είδα κι άλλους να τα βγάζουν βόλτες τον πήρα απο κει.
Και κάτι τελευταίο...Κλουβί πότε να πάρω?
Ευχαριστώ!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Υπομονή και επιμονη! Μόνο αυτά τα δύο έχω να σου συστήσω, ως παθούσα, μήτηρ γαρ 6μηνης κορασίδος, που ενώ κάνει πολλή ώρα βόλτα, μυρίζει, γυρίζει, ζουζουνίζει, αλλά αρνείται πεισματικά να αφήσει ..οτιδήποτε δικό της έξω :)

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Καλησπερα...το ιδιο θεμα εχω κ εγω με τον δικο μου. Ειναι 4,5 μηνων ξεκινησαμε τις βολτες εξω μπας κ γλιτωσω κανενα πλυσιμο βεραντας αλλα τιποτα....τουλαχιστον εχω γλιτωσει το εσωτερικο του σπιτιου. Στην αρχη κ εμενα εκανε συνεχεια μεσα μετα απο ενα διαστημα αρχισα να τον μαλωνω αφου ειχε την εναλλακτικη της βεραντας, κ τελικα στα 3.5 εμαθε να στεκεται μπροστα στην πορτα κ να περιμενει ποτε θα του ανοιξω να βγει. Αλλα στο δρομο τσουκ... με τιποτα... τι βολτες παμε, τι μυριζει ...τιποτα. Μια φορα εκανε τσισα του εξω, του ειπα εντονα μπραβο αλλα δεν συγκινηθηκε. Μαλλον θελει πολυ υπομονη. Οσο για τις βολτες καλο θα ηταν πριν ακομα ολοκληρωσει οχι εξω γιατι ακομα κ με το να μυρισει κατι μπορει να ειναι επικυνδηνο. Στην πυλωτη για λιγο κ μετα μεσα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Υπάρχει ρίσκο ακόμα και όταν τον βγάζω μια μικρή βόλτα στη γειτονιά μου? Δεν έρχεται σε άμεση επαφή με άλλα σκυλιά, όσες φορές είδα κι άλλους να τα βγάζουν βόλτες τον πήρα απο κει.
Nαι υπάρχει.
Οι απόψεις διίστανται για τον αν πρέπει ή όχι.Ο αποκλεισμός εξόδου είναι εις βάρος της κοινωνικοποίησης.
Τα ζυγλιζεις και πράτεις ανάλογα.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κάπου είχα διαβάσει μάλλον εδώ στο forum για μία τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις έτσι ώστε να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα,στην αρχή μου φάνηκε κάπως,το δοκίμασα όμως και έπιασε,είμαστε σε καλό δρόμο μάλλον να πω καλύτερα!Αυτό που διάβασα λοιπόν ήταν το εξής:το βράδυ αφού το βγάλεις την τελευταία βόλτα του και είναι η ώρα για ύπνο το δένεις με το λουρί του στο μαξιλαράκι του ωστε το βράδυ να μπορεί να κουνηθεί μόνο στην περιοχή του μαξιλαριού του!Με είχαν φάει οι τύψεις στην αρχή που το έδεσα αλλά άξιζε τον κόπο!Νόμιζα θα το μισήσει το μαξιλάρι της αλλά σήμερα κατέβηκε μόνη της και ξάπλωσε :):)

stamys

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2010
144
0
εγω εχω ενα ντογκο 45 ημερων και καταλαβαινετε ποσο δυσκολο ειναι να μαθει ενα μωρο να κανει τα τσισα κ τα κακα της εξω,αφου κατουρησε επι ενα μηνα σχεδον οοοοοολο το σαλωνι της μετεφερα το κρεβατακι της στο πιο μικρο μερος στην κουζινα κ μια πανα 1 μετρο απεναντι της....αφου την τιμωρησα πολλες φορες με επιπληξη κ με αδιαφορια αρχισα να μαθαινω τα "σημαδια" γα την ωρα που θελει και την πηγαινα στην πανα κ την εμποδιζα να μυρισει εξω απο την πανα ελεγα "τσισα" κ σιγα σιγα μαθαινει την λεξη,και τωρα τις τελευταιες μερες την βγαζω στην βεραντα μας κ της λεω τσισα κ την επομενη στιγμη τα κανει κ την επιβραβευω,τωρα μενει να της βρω ενα σημειο συγκεκριμενο να πηγαινει......

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Εμεις εχουμε ακομα θεμα με την τουαλετα...Του εχω μια μεγαλη πλαστικη σακουλα μεσα στην κουζινα για να τα κανει εκει. (του ειχα εφημεριδες στην αρχη αλλα ειχε κολλησει σε αυτην την σακουλα και τα εκανε εκει πανω, οποτε εβγαλα την εφημεριδα και την αντικατεστησα με την σακουλα). Οταν ειναι μονος του και απομονωμενος στην κουζινα πηγαινει μονο εκει. Οταν ειμαστε κ εμεις σπιτι και κυκλοφορει και στα αλλα δωματια, εχει μανια να πηγαινει και να τα κανει κατω απο το κρεβατι του αδερφου μου και γενικως στο δωματιο του. Με το που δει ανοιχτη την πορτα τρεχει και τα κανει εκει μεσα. Μεχρι στιγμης ποτε δεν εχει παει απο μονος του εκει που πρεπει...μονο αν τον ψιλιαστω και τον παω εγω...
Καμια ιδεα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Περσα, ετσι ακριβως εκανε και η Ζηνα. Επεμενε να οηγαινει στο δωματιο της κορης μου για τουλετα.

Η πρωτη αναγκαστικη λυση ηταν να κλεισει η πορτα με αυτοσχεδιο baby gate (το πλεγμα από το τζακι).

Το μαλωμα δεν απεδωσε καθολου και εριχνε πολύ την Ζηνα που είναι υπερευαίσθητη.

Ωσπου ξεκινησα την συνεχη και εντονη παρακινηση.
Με το που πλησιαζε ή ακομα και με το που εκανε πως πηγαινει η Ζηνα στο επιθυμητο μερος τουαλετας (φαινεται πότε ψαχνεται για τουαλετα), ξεκινουσα την παρακινηση με μπραβο και πολλες χαρές και με κινησεις με το χερι την καλουσα να συνεχισει την πορεια της. Αμεσως μετα την «πραξη» ειχε αγκαλιες και κερασματα.

Το επιασε πολύ γρηγορα ότι ετσι περναει καλυτερα. Η τουαλετα θελει χαρα και ηρεμια. Με τα πολλα μαλωματα το μονο που καταφερνεις είναι να κρατιεται και να τα κανει καπου κρυφα με τη πρωτη ευκαιρια.

Αυτό για τα κουταβια. Στα μεγαλα μπορει να πιασει, αλλά εκει ειμαι υπερ της λυσης του στενού κλοιού και «μια κι εξω».

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Αρη η πορτα ειναι σχεδον παντα κλειστη αλλα λες και περιμενει ποτε θα την ανοιξουμε και κατευθειαν τρεχει για να μπει, ενω με το δικο μου το δωματιο ειναι πιο χαλαρος.

Αυτο που περιγραφεις προσπαθω να κανω και εγω...η αληθεια ειναι οτι οταν τον μαλωνω δεν δειχνει να το παιρνει και πολυ κατακαρδα...με κοιταει για μια στιγμη και συνεχιζει τα παιχνιδια μετα. Μεγαλος αληταρας θα μου βγει! :p

kwstas itea

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2010
98
5
ιτεα φωκιδος
η τριων μηνων σκυλιτσα, που τις τελευταιες 10 μερες προστεθηκε ως νεο μελος στην οικογενεια μας, οσο βρισκεται στην κουζινα παντα κανει την αναγκη της στο επιθυμητο σημειο που την προτρεψαμε να την κανει... οταν ομως παιζουμε στο σαλονι η σε αλλο δωματιο δεν κανει τον κοπο να παει ως την εφημεριδα της, προτιμαει ( χωρις να μυρισει η να δωσει καποιο σημαδι) να χαμηλωσει τον πισινουλη της και να κανει τσισα της εκει ακριβως που βρισκεται. την διακοπτω παντα και την πηγαινω εκει που πρεπει χωρις φωνες και υπερβολες... δεν δειχνει ομως να το καταλαβαινει, απλα συνεχιζει να μας ποτιζει παντου. ειναι απλα θεμα υπομονης? καποια στιγμη θα καταλαβει? πρεπει να κανω κατι αλλο?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
To πιο πιθανό ειναι να μην προλαβαίνει να παει μεχρι την κουζινα 3 μηνών κουταβι.... ειδικα μετα απο παιχνιδι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι κάποια στιγμή θα το καταλάβει!

Κώστα καλώς ήρθες στο κόσμο του σφουγγαρίσματος 3845913456 φορές την μέρα!

Αν συνεχίσεις με το ίδιο tempo θα το καταλάβει!

Μην έχεις απαιτήσεις ακόμα αλλά με τον καιρό θα το καταλάβει και μόλις αρχίσουν οι βόλτες όταν θα τύχει να τα κάνει έξω τότε πολύ επιβράβευση κτλ κτλ!

kwstas itea

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2010
98
5
ιτεα φωκιδος
καλως σας βρηκα και ευχαριστω πολυ, για βολτες θα μπορω να τη βγαζω μετα τα χριστουγεννα που θα ειναι κομπλε και με τα εμβολια της... ειναι αρκετα αστεια η ολη ιστορια με τη μικρη γιατι εκει που παιζουμε ξαφνικα χαμηλωνει, με κοιταει στα ματια με ενοχο βλεμα και αφηνει μια σταλιτσα πριν προλαβω να την κοψω... :) Yπομονη λοιπον....