καλησπερα
πριν παρω την μικρη μου jack russelina στο σπιτι, είχα διαβάσει αρκετά και πίστευα ότι δεν θα έχω πρόβλημα με το θέμα της τουαλέτας, αλλα τα έχω βρεί και εγώ σκούρα.
λοιπον, την πήρα όταν ήταν τριων μηνών και εφαρμοσaμε απο την αρχή την τεχνική της πανας που την εμαθε σχεδόν αμέσως, με εξαιρεση καποια ατυχηματακια λόγω ηλικίας. Τις βόλτες τις ξεκινήσαμε ένα μήνα μετά, και τωρα πια που είναι 6.5 μηνών πάντα θα τα κάνει όταν την βγάλω βόλτα ( 3 φορές την ημέρα, στις 8 το πρωί , στις 5 που θα γυρισω από την δουλειά, και άλλη μία το βράδυ στις 10 περίπου). Τις ώρες που λείπουμε είναι έξω στο μπαλκόνι όπου έχει πάνα και το βραδυ κοιμάται στο κλουβί της όπου κρατιέται κανονικά μέχρι το πρωί.
έχουμε 2 προβληματακια
1 πρόβλημα μας είναι ότι συνήθως την ώρα του παιχνιδιού τα κάνει όπου βρεί χωρίς καν να δείξει ότι θέλει να κάνει τσίσα της.Σημέιωση ότι η πάνα είναι πάντα στο ίδιο σημείο, στον χώρο του καθιστικού που έιμαστε και εμέις όταν έιμαστε σπίτι, και είναι και ο χωρος που είναι και το σπιτι της και ο χωρος που τρώει. Δοκίμασα να της κάνω διαλέιματα. κατα την διαρκεια που παίζουμε λοιπόν κάθε 3-4 λεπτακια την πηγαινω στην πάνα μήπως και κάνει τσίσα της αλλα τίποτα. Προπσαθησα να μετρησω το διαστημα που μπορεί να κρατηθεί στο παιχνίδι αλλά δεν έιναι σταθερό. αλλές φορές είναι 5 λεπτά άλλες 10 και άλλες 15 οποτε δεν ξέρω πότε είναι η ώρα ώστε να σταματήσω νωρίτερα και να την βγαλω βόλτα.
2ο πρόβλημα είναι ότι δυσκολευόμαστε να κόψουμε την πάνα. Έβγαλα την πανα εξω απο το παραθυρο( ανοιχτό το παράθυρο εννοέιται ) ώστε να την βλεπει και να πηγαίνει εκέι. δεν έπιασε.... όταν ήταν η ώρα έβρισκε ένα οποιοδήποτε σημείο στο σπίτι και τα έκανε. Δοκίμασα επίσης να την βγάζω πιο συχνά βόλτες και να βγάλω τελείως τη πάνα αλλά ούτε αυτό έπιασε.
Οποτε τα κάνει σε λαθος σημείο την μαλωνω, με εντονο ΜΗ και αυστηρό τόνο, και ξέρει πότε κάνει λάθος γιατί πηγαίνει και χωνεται πάντα στο σπίτι της.
Έχει καμιά ιδέα κανείς τι κάνω λάθος?η καμιά άλλη τεχνική που θα βοηθήσει???
συγνώμη για το "σεντονι" και ευχαριστώ για όσους μπόυν στον κόπο να διαβάσουν το post.