Πώς γνωριστήκατε με τον αδέσποτο φίλο σας;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Aπό τα πιο ωραία threads που έχουν ξεκινήσει !

1.Τον βρήκες εσύ ή κάποιος άλλος?
Την είχε βρει πριν πολλά χρόνια μια θεία μου ( εντάξει ρε παιδιά έχω πολλές θείες μη βαράτε!), όταν πέθανε την πήρα εγώ. (το είχα υποσχεθεί γιατί η θεία μου αυτή είχε μόνο έναν αδερφό που σιχαίνεται τους σκύλους και θα βρισκόταν στο δρόμο).

2. Που?

Την πρώτη μέρα που αρρώστησε σοβαρά πήγαμε σπίτι της για να φροντίσουμε την μεταφορά της σε νοσοκομείο και κατευθείαν πήραμε την Λούση σπίτι μας.

3. Πότε και τι ηλικία είχε?

Πριν 3 χρόνια, ήταν 7 ετών.

4. Σε τι κατάσταση?

Πολύ ταραγμένη από την απότομη αλλαγή όλων των σταθερών στη ζωή της.

5. Πως σε αντιμετώπισε στην αρχή?

Με ήξερε ήδη , ήταν όμως πολύ αναστατωμένη και ειδικά με το νέο περιβάλλον που βρέθηκε (το σπίτι μας).

6. Πως ήταν η 1η μέρα συμβίωσης?

Δεν έτρωγε τίποτα τις πρώτες ημέρες .

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?

Δέθηκε μαζί μου πολύ γρήγορα , και με έπαιρνε και παίρνει από πίσω παντού!

8. Πως ήταν ο χαρακτήρας του? Άλλαξε πολύ από τότε?

Ήταν και είναι ένα πολύ έξυπνο και ήρεμο σκυλί , ειδοποιεί για τα πάντα, όταν χτυπάει το τλφ κάνει το χαρακτηριστικό ουρλιαχτό του χάσκυ (ημίαιμη με κάποιο κομμάτι χάσκυ στο αίμα της) , καθαρή με κάποιες παραξενιές πολύ αστείες όμως.

9. Υπάρχει φωτογραφία από την 1η μέρα?

'Οχι από την πρώτη μέρα αλλά από τις πρώτες μέρες :)

10. Από που πήρε το όνομά του?

Δεν ξέρω :)

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Τον τελευταίο χρόνο η οικογένεια μου μεγάλωσε κατά 2 μέλη!Πρώτα αποκτήσαμε τον Χαρούλη ο οποίος και ζει με την οικογένεια μου στο χωριό και πριν από λίγο καιρό πήρα και εγώ την Ηρα.Και τα δύο αδεσποτάκια το πρώτο ημιαιμάκι και το δέυτερο μας βγήκε ράτσας epagneul breton.Και τα δυο αξιαγαπητούλια:)
Και στις δυο περιπτώσεις από group στο fb που προωθούν αδεσποτάκια.
2. Που?
Στο Γκάζι και στην Ανάβυσσο αντίστοιχα.
2,5 μηνών και ο Χάρης και η Ηρα.
4. Σε τι κατάσταση?
Φοβισμένα και τα δύο ζουζούνια μου.
Ο μεν Χάρης ήθελε εξ αρχής πολλά χαδάκια η μεν Ηρα πιο αυτόνομη ;)
Και τα δύο κουταβάκια έκαναν παντού τις ανάγκες τους.Παντού όμως :eek:
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Με τον Χαρούλη δεθήκαμε πολύ αν και έπρεπε να πάει στο χωριό και πηγαίνω σχεδόν κάθε σ/κ και το βλέπω το καμαράκι μου.Με την Ηρα σ αύτη τη φάση είμαστε τώρα που δεν μπορεί η μία χωρίς την άλλη!
Ο Χάρης(τώρα 8 μηνών) είναι απίστευτα εύστροφος,παιχνιδιάρης και χαδιάρης όπως όταν ήταν μωράκι.Η Ηρα με τα δοντάκια της μ έχει κανει σουρωτήρι κ αυτή φοβερή και κοινώς κουταβίζει.
Υπάρχουν,άμα μάθω να τις ανεβάζω κιόλας καλά θα είναι :D
Εμπνεύσεις της στιγμής ;)

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Πολύ ωραίο θέμα,ωραιές ιστορίες,θα πω και εγώ τη δικιά μου...εις διπλούν

Lucy
1.Τον βρήκες εσύ ή κάποιος άλλος? 2. Που?
Τηβρήκα εγώ στο Πανεπιστήμιο μαζί με τα 5 αδερφάκια της όπου τα τάιζαν οι φοιτητες
Τη βρήκα 31 Μαρτίου του 2009, ήταν 3 μηνών (εικάζουμε) στο βιβλιάριό της έχουμε γράψει ότι γεννήθηκε 01/01/2009
4. Σε τι κατάσταση?
Καλή,ήταν φρεσκοπαρατημένη
Ήταν η πρώτη που με πλησίασε από όλα αλλά βέβαια ήταν δυστακτική...μέσα σε δευτερόλεπτα αποφασίζω να την παρω σπίτι,πάω να σκύψω να τη χαιδέψω και εξαφανίζεται,κρύβεται σε ένα θάμνο. Έκατσα σχεδόν μια ώρα και την παρακαλούσα να βγεί,είχαν έρθει όλα τα κουτάβια δίπλα μου και αυτή όχι...αλλά εγώ αυτή ήθελα... <3
Στη διαδρομή για το σπίτι μου κατούρησε το κάθισμα του αυτοκινήτου όταν πάτησα κόρνα... Όταν μπήκαμε σπίτι ήταν απίστευτα θλιμμένη,έφαγε απίστευτη ποσότητα κριθαράκι με μοσχάρι (εεεε...αυτό είχαμε) το οποίο στη συνέχεια έκανε εμετό στο αυτοκίνητο στο δρόμο για τον κτηνίατρο....
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Ήταν δύσκολα στην αρχή,φοβόταν τα πάντα(εφημερίδες πχ),έκανε πιπι παντού και μετά φοβόταν που με έβλεπε με τη σφουγγαρίστρα...αλλά το ξεπέρασε πολύ γρήγορα και δεθήκαμε απίστευτα...
Θυμάμαι την πρώτη φορά που παίξαμε πολύ έντονα...την είχα πάνω στο κρεβάτι και ήρθε μόνη της και μου δάγκωνε το μανίκι,γυρνάω και αρχίζω να την παίζω έως που τη βάζω κάτω και τη γαργαλάω και... κατουρήθηκε πάνω της!! Με το που το κατάλαβε κατεβάζει τη μούρη γιατί φοβηθηκε μήπως τη μαλώσω και εγώ τη φίλαγα και την αγκάλιαζα!!!Πολύ χαρούμενη στιγμή!
Όταν ξεθάρεψε ήταν τρελοκούταβο...έφαγε το μισό σπίτι μέχρι να αλλάξει δόντια,όλο ζημιές ήταν...Τώρα έχει ηρεμίσει σε αυτό το θέμα.
Κατά τ'άλλα είναι το ίδιο στοργική,αγαπησιάρα και ζηλιάρα

στο πεζοδρόμιο κάτω από το σπίτι,πριν ακόμα ανέβουμε πάνω (θλιμμένο βλεμματάκι)

και εδώ 5 μέρες μετά:

Από μένα φυσικά!!Ήμαστε συνονόματες αν και ο φίλος μου είχε διαφωνία στην αρχή τον πείσαμε!!

Μπέμπης
Τον βρήκα εγώ
2. Που?
Στο δρόμο πηγαίνοντας προς το σπίτι. Είχε τρομερή καταιγίδα εκείνη τη μέρα και παρόλο που ήταν μεσημέρι δεν έβλεπες από τη βροχή. Ξαφνικά βλέπω κάτι μαύρο στη μέση του δρόμου και υποθέτοντας ότι είναι σακούλα συνεχίζω,τελευταία στιγμή κάτι μου λέει να σταματήσω,φρενάρω (κόντεψε να μου έρθει ο πίσω καβάλα :D ) κατεβαίνω από το αυτοκίνητο και βλέπω το Μπεμπάκο να είναι μαζεμένος μπαλίτσα...Τον βουτάω χωρίς σκέψη.
29 Μαρτίου του 2011 ήταν και περίπου 3 μηνών
4. Σε τι κατάσταση?
Μούσκεμα μέχρι το κόκκαλο και με μια μαυρίλα μέσα στα αυτιά που έφυγε 2 μήνες μετά παρόλο το καθημερινό καθάρισμα
Στη διαδρομή προς το σπίτι τον είχε στη μεριά του συνοδηγού,κάτω στο χαλάκι και ο κύριος είχε ήδη ξεθαρέψει,έκανε αναρρίχηση στο λεβιέ και μου έγλυφε τα χέρια
Αν εξαιρέσεις ότι η Λούση ήθελε πεισματικά αρχικά να τον φάει και έπειτα να παίξει μαζί του λες και ήταν στο μπόι της καλά...
Έφαγε το καταπέτασμα και μετα κοιμήθηκε στο κρεβάτι παρακαλώ....
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Μπορώ να πω ότι με έμαθε από το αυτοκίνητο,πριν φτάσουμε σπίτι
Είναι ακριβώς το ίδιο τρελοκούταβο που μου γλύφει τα χέρια (χείλη,μαλλιά,μάτια,πόδια κλπ) σε κάθε ευκαιρία,κουνάει την ουρά τόσο πολύ όταν τον κοιτάς/του μιλάς/τον φωνάζεις που νομίζεις ότι θα ξεκολλήσει. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι πλέον αυτός δεν αφήνει σε ησυχία τη Λούση όλη μέρα δάγκωμα και παιχνίδι
Αμέ!! Πολλές

Αρχικά ο φίλος μου διαφώνησε στο να έχουμε και δεύτερο σκύλο οπότε έλεγε (που να ξερε) ότι θα τον δώσουμε άρα μου λεει μη του βγάλεις όνομα για να τον βγάλουν αυτοί που θα τον πάρουν όπως θέλουν. Αλλά επειδή έπρεπε κάπως να τον φωνάζουμε τον λέγαμε Μπέμπη. Εννοείται ότι πάνω από το πτώμα μου θα τον αποχωριζόμασταν οπότε έμεινε αυτός έμεινε και το όνομα γιατί μόνο αυτό άκουγε.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Εμείς (ζευγάρι)
2. Που?
Καθώς περπατούσαμε σε επαρχιακή λεωφόρο στο Δήλεσι (η μοναδική φορά που περπατήσαμε αυτό το κομμάτι με τα πόδια). Ήταν δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών σε οικόπεδο επί της λεωφόρου.
1η Οκτωβρίου 2011. Εκτιμήθηκε πως ήταν 3 μηνών τότε.
4. Σε τι κατάσταση?
Μαδημένο και ταλαιπωρημένο τρίχωμα, λεπτό, πρησμένη κοιλίτσα, σπασμένο μπροστινό δεξί ποδαράκι (αρκετών ημερών όπως αποδείχθηκε σύντομα).
Όμως ήταν χοροπηδηχτούλι :D
Ενώ ήρθε χαρούμενος κοντά μας, όταν τον σηκώσαμε για να τον πάρουμε διαμαρτυρήθηκε. Τον ακουμπήσαμε κάτω και απομακρύνθηκε πίσω από τον κάδο σκουπιδιών.
Πήγαμε σε ένα κοντινό mini market και πήραμε μια κονσέρβα και ένα νεράκι, γυρίσαμε του τα δώσαμε και τον ξανασηκώσαμε χωρίς διαμαρτυρία εκείνη τη φορά.
Ήταν διστακτικός, σοβαρός και μετρημένος.
Άν δεν τον πλησιάζαμε δε μας πλησίαζε, αν όμως τον προκαλούσαμε έμενε μαζί μας για λίγο.
Κυρίως με κουνιστή ουρίτσα και "οσφρήσματα", χωρίς παραπάνω οικειότητες.
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Ναι, σταδιακά και σταθερά μέσα σε 3 περίπου μέρες ξεδίπλωσε ολόκληρη την ατίθαση - κουταβίσια προσωπικότητα του.
Είχε μια "σοβαρότητα" από τις πρώτες ημέρες, δηλαδή δεν έκλαιγε, δεν παρακαλούσε, δε μας ενοχλούσε όταν κοιμόμασταν, δεν έκανε ζημιές και έκανε την ανάγκη του εκεί που θέλαμε από τη 2η μόνο παρατήρηση.
Ναι! έιμασταν πολύ τυχεροί σε πολλά!
Όλα αυτά είναι στοιχεία που τα έχει ακόμα, 4 μήνες αργότερα.
Όμως πέρασαμε ένα 2μηνο με ατίθαση συμπεριφορά, όπου μας κυνηγούσε παντού, μας δάγκωνε, μας τρυπούσε τα ρούχα και δε σταματούσε με τίποτα. Όσο μα όσο δυνατά και αυστηρά αν του φώναζες δεν του έκανε διαφορά και αν προσπαθούσες να τον απωθήσεις δε εκεί είναι που τα έδινε όλα.
Πλέον στον 7ο μήνα ηλικίας του, η συμβίωση μαζί του είναι τέλεια :) .
Βεβαίως! Επισυνάπτω στο τέλος μία φωτογραφία από την 1η μέρα και δύο από τη 2η μέρα.
:) Buddy, χρησιμοποιούσαμε καιρό αυτή τη λέξη μεταξύ μας. Φωνάζαμε ο ένας τον άλλον έτσι, επειδή μας κόλλησε από ένα stand-up comedy όπου ο κωμικός έλεγε αυτή τη λέξη με Ινδική προφορά και ακουγόταν αστεία (κατά καιρούς αντί να χρησιμοποιούμε ο ένας το όνομα του άλλου, χρησιμοποιούμε βλακείες που ακούμε από'δω κι από εκεί :) ). Και φυσικά γνωρίζοντας ότι στα Αγγλικά, το οποιοδήποτε άγνωστο & γνωστό σκυλί το φωνάζουν συνήθως buddy, την πρώτη κιόλας ημέρα κοιταχτήκαμε και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα είναι το όνομα του :) .

Attachments

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Sancho

Τον βρήκα μέσω φίλων. Ήθελα ένα κουταβάκι αλλά δεν ήμουν και σίγουρη αν ήμουν έτοιμη ακόμα. Είχα δει μια φωτογραφία του και τον είχα δείξει σε έναν φίλο μου και με είχε προειδοποιήσει πως αν τον έβλεπα κι από κοντά δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω. Και έτσι έγινε. Πήγα, τον είδα. Φύγαμε μετά και καλά για να το σκεφτώ και γύρισα λίγη ώρα αργότερα και τον βούτηξα.

2. Που?

Στην Ν. Μάκρη τον είχαν βρει. Συγκεκριμένα η κόπέλα που τον βρήκε μου είπε ότι οδηγούσε μια νύχτα και είδε κάτι στη μέση του δρόμου που αρχικά νόμιζε ότι ήταν σκουπιδοσακούλα και έστριψε το τιμόνι για να μην την πατήσει. Όταν κατάλαβε τι ήταν σταμάτησε και βγήκε στο δρόμο για να εμποδίσει άλλα αυτοκίνητα από το να τον πατήσουν. Μετά τηλεφώνησε στον άντρα της νομιζω να έρθει να τον πάρουν γιατί η ίδια φοβάται πολύ τους σκύλους.

Τον πήρα στο σπίτι 29/10 και ήταν περίπου 3 μηνών.

4. Σε τι κατάσταση?

Είχε περάσει τύφο πριν τον πάρω. Η μέρα που τον πήρα ήταν η πρώτη που είχε φάει κανονικά και είχε σταματήσει να τρέμει απο αδυναμία. Ήταν καλά πέρα από μια μόλυνση που του είχαν κάνει τα επανωτά εμβόλια. Αφού πέρνούσαν οι μέρες και αυτό δεν έκλεινε τον πήγα στην κτηνίατρο. Έπρεπε να αφαιρέσει ένα μικρό κομμάτι από το σβέρκο του και έχει μείνει το σημάδι. Το οποίο το ψαχουλεύω καμιά φορά για να θυμάμαι τι έχει περάσει και πως από κάτι μικρό μπορεί να συμβεί κάτι επικίνδυνο. Μικρή τρυπούλα που προσθέτει παρά αφαιρεί στην τελειότητα του!

Ήταν παιχνιδιάρης και χαδιάρης από την αρχή.

Πολλές αλλάγες και σοκ, όταν μπήκαμε επιτέλους στο σπίτι κοιμήθηκε αμέσως στο κρεβατάκι του.

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?

Νομίζω ναι. Λίγο διστακτικός ήταν στη αρχή αλλά από την τρίτη μέρα, με συνήθισε.

Ήταν πολύ φοβιτσίαρης με πολλά πράγματα. Με όλα σχεδόν αλλά σιγά σιγά τα ξεπερνάει. Όταν με έμαθε, άρχισε να αντιμιλάει και να προσπαθεί να βγει από πάνω αλλά μαζευτηκε γρήγορα.

Προφανώς. Και το ύφος του είναι "μήπως θα μπορούσατε, αγαπητή μου, να με αφήσετε να κοιμηθώ τώρα; είχα μια πολύ δύσκολη μέρα!"
Η άλλη είναι την τρίτη μέρα.

το πρώτο το όνομα ήταν Παρασκευάς, γιατί τον βρήκαν Παρασκευή. Πολύ μου άρεσε αλλά είναι λίγο μεγάλο και δεν ήμουν σίγουρη ότι θα το άκουγε. Μετά από πολλές ώρες σκέψης και ατελείωτο brainstorming, επιλέχτηκε το Σάντσο γιατί όπως και ο Παρασκευάς είναι δευτεραγωνιστής τους οποίους πολλές φορές προτιμώ από τους πρώτους. Επίσης δεν νομίζω να άκουγε στο Δον Κιχώτης, ούτε είναι κάτι που θα θελα να φωνάζω στο πάρκο.:???:

Είπα πολλά, συγγνώμη, αλλά θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα!

Attachments

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
dgiorgio , ζηλεύω πολύ τη θητεία που έκανες! Άν σε καλέσουν για μετεκπαίδευση να πάτε μαζί ε!

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
betty coltrane, πολύ μου αρέσει το σκυλάκι σου :). Είναι jack russel μακρύτριχο;;
Δυστυχώς και ευτυχώς ισχύει και για τα σκυλιά μας το ρητό "τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου"

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
betty coltrane, πολύ μου αρέσει το σκυλάκι σου :). Είναι jack russel μακρύτριχο;;
Δυστυχώς και ευτυχώς ισχύει και για τα σκυλιά μας το ρητό "τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου"
:) ήταν jack russell! Μετά άρχισε να ψηλώνει!

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Αυτός (ο Λαζαράκος) εκπαιδεύεται ακόμα, καθώς τον έχει στρατιωτικός τώρα. - δυστυχώς είναι ακόμα εκεί...:(

Όσο για μετεκπαίδευση έχω άσπρο χαρτί ή λογο ηλικίας ή επειδή τα έμαθα καλά και δεν χρειάζεται να ξαναπάω.:D

Η αλήθεια είναι ότι η θήτεία μου ήταν ευχάριστη (όσο γίνεται...) έτσι κι αλλιώς αλλά όταν προστέθηκε και ο κοπριτάκος ήταν όλα τα λεφτά...αν και ήμουν εκείνος ο ''οδηγός'' όπως έλεγαν που είχε στα μπατζάκια του συνέχεια κολλημένο ένα μαύρο αλητάκι. είχα πολύυυυυυυυ ελεύθερο χρόνο και καταλαβαίνεις ότι κάναμε τρελό παρεάκι:).

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
τωρα γυρναει κ στο μ@λ@κ@ς(μενω απεναντι απο σχολειο,το ακουει συνεχεια κ το συνηθισε το χαζακι!)
Ουάου! Ένας πραγματικός κίνδυνος για τα σκυλιά όλων μας! Θα το προσέξω!

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
m@r@?! Η Ραλλού ήταν κάποτε ανυπάκουη;; :D . Έχεις κάνει πολύ καλή δουλεία (επειδή την έχω γνωρίσει).

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν και τα εχω ξαναγραψει ταιριαζουν και εδω, Θα μιλησω για τα ζωακια που εχουμε τωρα. Τη Λαρα τη βρηκα πριν 11 χρονια μια βροχερη μερα στον σταθμο του ηλεκτρικου στην Καλλιθεα. Ηταν πολυ μικρη, ακομα ειχε τα κουταβισια δοντια, και ειχε ενα μεγαλο προσφατο κοψιμο πανω στη μουσουδα. Δεν το σκεφτηκα στιγμη και την πηρα. Ηταν πολυ φοβισμενη βεβαια και δυσκολευτικα πολυ να την προσεγγισω και να την πιασω.

Την Ισιδα τη βρηκαμε το 2004 στο Ιασιο. Ηταν Φερβουαριος και η θερμοκρασια στους -20. Στον κηπο μιας φοιτητικης εστιας ειχε γεννησει μια σκυλα. Καποια στιγμη η σκυλα δεν ξαναγυρισε και τα κουταβια ηταν μονα τους σχεδον δυο μερες. Ηλικιακα πρεπει να ηταν περιπου 20 ημερων. Σε κοινη συνεννοηση με καποιους αλλους πηραμε τα κουταβια γιατι δεν ειχαν ελπιδα να επιζησουν. Εμεις διαλεξαμε την Ισιδουλα. Ηταν η μικροτερη απο τα υπολοιπα. Το τι μπιμπερο επαιξε δεν λεγεται, αλλα και το ποσο μας δυσκολεψε γιατι ηταν ελεχιστο χρονο με τη μανα της και τα αδερφια της δεν ειχε παρει κανενα μαθημα. Ευτυχως ειχαμε και τη Λαρα και εβλεπε η μικρη πως ειναι να εισαι σκυλος και παραδειγματιζοταν σε πολλα. Οπως ομως εχω πει αρκετες φορες, μαθαινουν πρωτα τα κακα πραγματα.

Το τελευταιο μελος ειναι μια γατουλα η Μασκα. Αυτη μας βρηκε πριν 3 χρονια περιπου. Λεω μας βρηκε γιατι μας ειχε δει στο δρομο με τα σκυλια και μας ακολουθησε. Αυτο γινοταν για μερες. Δεν εδειχνε να φοβαται η να ειναι νευρικη με τα σκυλια και οι μικρες αφου την εβλεπαν ετσι ηρεμη τη μυριζαν και της εδειναν γλωσσοφιλα. Ηταν και μια κουκλα και ετσι δεν δυσκολευτηκαμε και πολυ για να την παρουμε. Μας προεκυψε βεβαια ψωριαρα και επρεπε να της κανουμε θεραπεια εχοντας την σε καραντινα στο WC.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2

:) Buddy, χρησιμοποιούσαμε καιρό αυτή τη λέξη μεταξύ μας. Φωνάζαμε ο ένας τον άλλον έτσι, επειδή μας κόλλησε από ένα stand-up comedy όπου ο κωμικός έλεγε αυτή τη λέξη με Ινδική προφορά και ακουγόταν αστεία (κατά καιρούς αντί να χρησιμοποιούμε ο ένας το όνομα του άλλου, χρησιμοποιούμε βλακείες που ακούμε από'δω κι από εκεί :) ). Και φυσικά γνωρίζοντας ότι στα Αγγλικά, το οποιοδήποτε άγνωστο & γνωστό σκυλί το φωνάζουν συνήθως buddy, την πρώτη κιόλας ημέρα κοιταχτήκαμε και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα είναι το όνομα του :) .
Αγάπη, το δεύτερο που λες δεν το είχα σκεφτεί καθόλου εγώ...επέλεξα αυτό το όνομα (και ναι, το ξέρεις ότι το σκέφτηκα πρώτη :D) επειδή σκέφτηκα ότι ίσως αυτό το σκυλάκι γίνει φιλαράκι μου...Και είχα δίκιο ναι ή όχι; *agapoylas*

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Τον βρήκαν από το Σωματείο Αδέσποτων Ζώων stray.gr.

2. Που?
Κάπου στον Κάλαμο σε κάτι χωράφια δίπλα σε μια λεωφόρο μαζί με τα υπόλοιπα 8 αδερφάκια του.

Τον Μάιο του 2011 και ήταν περίπου 30-40 ημερών.

4. Σε τι κατάσταση?
Σχετικά καλή. Τόσο ο ίδιος όσο και τα αδερφάκια του είχαν δερματικά οπότε ήταν γεμάτα σημάδια. Ο δικός μου έτυχε να έχει τα λιγότερα.

Με επιφύλαξη. Όταν μας τον έφερε η κοπέλα στο σπίτι κάθισε σε μια άκρη και κοίταζε τριγύρω το χώρο αλλά και εμάς που τον κοιτάζαμε σαν χαζοί (εμένα και τους δικούς μου). Βέβαια μετά από μερικά λεπτά βολεύτηκε μια χαρά στο κρεβατάκι που του είχα και την έπεσε για ύπνο! :p

Πολύ καλή. Μόνο λίγο κλάμα το βράδυ αλλά πήγε κοντά του η μαμά μου και μετά από λίγο ξανακοιμήθηκε μέχρι το πρωί. Και δεν λέρωσε πουθενά παρακαλώ! Μόνο στην πάνα του.

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Αμέσως. Από τη δεύτερη μέρα ήμασταν κολλητάρια. ;)

Αρκετά. Έχει ελαττώσει τις κουταβίσιες συμπεριφορές, εποπτεύει και προστατεύει το χώρο του κι εμάς αλλά παραμένει το ίδιο αγαπησιάρικο, χαδιάρικο, ζουζουνιάρικο τρελόσκυλο που ήταν από την αρχή! :D

Φυσικά! Άπειρες! :D

Όχι από κάτι συγκεκριμένο. Μετά από πολύ σκέψη και "οικογενειακά συμβούλια" καταλήξαμε στο Ερμής που άρεσε σε όλους. :)

Attachments

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925

Kάποιος άλλος. Τον βρήκε ο Έλβις :)
2. Που?
Στο άλσος Παπάγου.

Τον Ιούλιο του 2011 αλλά τον υιοθέτησα Δεκέμβριο. Πρέπει να είναι 1 με 1 μιση ετών.

4. Σε τι κατάσταση?
Τον έδερνε ένα κοκκινόμαλλο τέρας. Αλλά ο Τζιμάκος δεν μασάει και ήταν μια χαρά στην υγεία του, σουρτούκος και γυριστρούλης, αλλά είχε ερλίχεια.

Με ήξερε από το καλοκαίρι αλλά δεν περίμενα να μπει στο αυτοκίνητο με τόσο προθυμία σαν να περίμενε να συμβεί από καιρό.
Τέλεια. Ήταν ήσυχος εκτός από τις ώρες που έπαιζε με τον μπουνταλάκο μου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έμπαινε στο ασανσέρ.
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Με ήξερε γιατί τον τάιζα σαν αδέσποτο. Έχει μεγάλη αδυναμία στον άντρα μου.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για σοβαρές αλλαγές. Λίγο βελτιώθηκε στην βόλτα με την βοήθεια της εκπαίδευσης αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, ουσιαστικά μόλις αρχίσαμε.
Πολλές , τις έχω ποστάρει.

Από κάποιες κοπέλες που τον τάιζαν στο πάρκο Παπάγου.

Ελικάων

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
28
0
Χαλκίδα
Καλησπερα και απο εμενα. Νεο μελος οπως βλεπετε, θελω να ρωτησω πολλα, να μαθω ακομα περισσοτερα.

1.Τον βρήκες εσύ ή κάποιος άλλος? και 2. Που?
Ειμαι πολλες ωρες μονος στο μαγαζι και εψαχνα ενα σκυλακι για συντροφια και μελλοντικο φυλακα. Η κοπελα μου εμαθε για μια γεννα σε καποιο χωραφι και της ζητησα να μου φερει ενα κουταβι.
Πριν περιπου τρεις μηνες. Ηταν ενος μηνα.
4. Σε τι κατάσταση?
Αρκατα καλη μπορω να πω. Η μητερα του ηταν μαζι του οποτε το επινε το γαλατακι του.
Ηταν φοβισμενο και κοιμοταν στνεχεια. Αυτο βεβαια εχει να κανει με τη μεγαλη αλλαγη περιβαλοντος.
Κατουρησε και εχεσε τα παντα. Χαλια, χαλακια, πατακια κτλ κτλ
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Αμεσως, μιας και ασχοληθηκα αμεσα μαζι του και εξακολουθω να του αφιερωνω πολυ χρονο και χρημα καθημερινα
Ηταν πολυ μικρο για να εχει χαρακτηρα. Τον αποκτησε μαζι μου.
Υπαρχει... Στη αλλη φωτο ειναι 4 μηνων, δηλαδη πριν μια εβδομαδα περιπου.
Χανα. Ηταν το ονομα με το οποιο μπηκε στη χωρα το Παγκ μου.

View attachment 33115View attachment 33114

Last edited:

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
1.Εγώ
2.Στον Αγ.Ανδρέα στη Λαμπρινή
3 Το 1992 Ο κτηνίατρος είπε ότι ήταν 5-6 χρονών ημίαιμο πομεράνιαν.
4.Αρκετή καλή, με ακολουθούσε 2 μέρες.Στην αρχή είχα άνχος μήπως ήταν κάποιου που τον είχε χάσει.Ο κτηνίατρος της περιοχής είπε ότι δεν τον γνώριζε.
5.Ηταν πολύ φιλικός και χαρούμενος και φωνακλάς.
6.7.Ηξερε απο τουαλέτα και ήταν σαν να βρίσκεται στο σπίτι του.Κοιμήθηκε μαζί μου από την πρώτη μέρα.
8.Ηταν πάντα ο ίδιος αλλά όταν βρισκόμαστε στο νησί είχε τάσεις φυγής.Μπορεί επειδή δεν ήταν στειρωμένος.
10.Τον ονόμασα σπίθα επειδή ήταν πολύ έξυπνος
Ζησαμε μαζί 6 χρόνια ήταν ο πρώτος μου σκύλος, όχι της οικογένειας (γιατί είχαμε στο παρελθόν boxer το οποίο πέθανε 14 χρονων.)

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Θα σας γράψω για την τελευταία μου σκυλίτσα
Όχι δεν την βρήκα εγώ ...
2. Που?
Την πέταξαν μέσα σε καλάθι μεταφοράς έξω από κτηνιατρείο
Πριν 2 μήνες και ήταν 1,5 με 2 μηνών
4. Σε τι κατάσταση?
Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση !!!
Ήταν πολύ τρυφερή και φιλική ...
Η μικρή μου δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και μάλλον είχε γεννηθεί σε σπίτι
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Με έμαθε πολύ γρήγορα , από την πρώτη μέρα μπορώ να πω ...
Ο χαρακτήρας είναι πολύ χαδιάρης και φιλικός και ακόμα δεν έχει αλλάξει είναι το ίδιο τρελοκούταβο
Το όνομα της το πήρε από το σίριαλ του mega Έρωτας και τιμωρία Γιασεμίν