Πώς γνωριστήκατε με τον αδέσποτο φίλο σας;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε Σάρα, εγώ και το Μούφ έχουμε τα ίδια γενέθλια! Θα πιώ ένα μαρτίνι παραπάνω στην υγειά του φετος, και δώστου κι εσύ ενα μεζέ παραπάνω απο την αφεντιά μου! ;)
Βεβαίως και μάλιστα η 24η Απριλίου είναι η μέρα της ονομαστικής μου εορτής, εννοώ του αληθινού ονόματός μου!:p:D

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Θα γράψω κι εγώ λοιπόν την ιστορία του Λαζαράκου:

1. Τον βρήκες εσύ ή κάποιος άλλος?

Τον βρήκα εγώ

2. Που?

Στη σκοπιά της 88ΣΔΙ ενώ είχα υπηρεσία (πύλη και ώρα 00:00 - 02:30)

3. Πότε και τι ηλικία είχε?

περίπου 20 Αυγούστου 2010. Πρέπει να ήταν 5 - 7 μηνών

4. Σε τι κατάσταση?

Μπήκε από την πύλη στο στρατόπεδο αργά και κουτσαίνοντας. Φαινόταν σε άθλια κατάσταση. Δεν γύρισε καν να μας κοιτάξει. Ήταν γεμάτος τσιμπούρια και πληγές ανοιχτές αλλά και κλειστές που είχαν πάνω χόρτα και πέτρες κολλημένες.

5. Πως σε αντιμετώπισε στην αρχή?

Μόλις τελείωσε το νούμερό μου πήγα και του έφερα φασολάδα για να φάει. Ήταν πολύ διστακτικός και με τα χίλια ζόρια τον κατάφερα να με πλησιάσει. Περιττό να πω πως την ξέσκισε την φασολάδα με παπάρα ψωμί...

6. Πως ήταν η 1η μέρα συμβίωσης?

Την άλλη μέρα το πρωί σηκώθηκα και είδα (ευτυχώς πριν από όλους) μια κουράδα περιποιημένη έξω από τον θάλαμο (η φασολάδα βλέπετε...):eek:. Αφού μάζεψα τα κατορθώματα του και τα πέταξα σε ένα μακρινό σημείο (από ΄κει και πέρα πάντα πήγαινε και τα έκανε εκεί) του έβαλα να πιει γάλα. Το μεσημέρι ξέσκισε κάτι γεμιστά και την άλλη μέρα κοτόπουλο. Αυτό ήταν... δεν ξαναέφαγε τίποτα άλλο που δεν έχει κρέας. Τότε ήταν που σχεδόν μου είπε με τα μάτια του: ''ζωάρα κάνω εδώ...λέω να μείνω...'' κι έτσι έγινε...Αν και ο λοχαγός μου είχε αντίθετη άποψη: όταν με έβλεπε να ασχολούμαι με τις ώρες με το κουτάβι κουνούσε το κεφάλι του και έλεγε ''Αυτό το σκυλί θα φύγει από εδώ'':bull:. Εγώ βέβαια κάθε φορά του απαντούσα: ''Δεν νομίζω κύριε λοχαγέ''[-X:culo:

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?

Νομίζω ότι με έμαθε σχετικά γρήγορα και με ακολουθούσε παντού και πάντα. Ακόμα και το αμάξι που οδηγούσα (ήμουν οδηγός) είχε μάθει και μόλις γυρνούσα στο στρατόπεδο έτρεχε κατευθείαν. 'Ωσπου μια φορά φεύγοντας κοιτάω απ΄τον καθρέφτη του αυτοκινήτου και βλέπω τον κούτσαβλο να τρέχει από πίσω ενώ είχα βγει απ΄το στρατόπεδο. Επίσης κάναμε άπειρες σκοπιές μαζί και όταν ο ''κακός'' αρχιφύλακας πύλης έπεφτε για ύπνο μπαίναμε και στο φυλάκιο πύλης για να ζεσταθούμε...;)

8. Πως ήταν ο χαρακτήρας του? Άλλαξε πολύ από τότε?

Ο χαρακτήρας του ήταν και είναι απίστευτα καλός (τον είδα μόνο μια φορά να αγριεύει...σε μια παντόφλα...:D)

9. Υπάρχει φωτογραφία από την 1η μέρα?

Aπό την 1η μέρα όχι αλλά από τις επόμενες:

DSC00180..jpg DSC00182..jpg

και ένα βιντεάκι από όταν άρχισε να ξεθαρεύει:

http://www.vimeo.com/29153458

10. Από που πήρε το όνομά του?

Πήρε το όνομα αυτό (Λάζαρος) επειδή ενώ όλοι μου έλεγαν μην ασχολείσαι μαζί του...θα ψοφήσει (ακόμα και μια ανθυποκτηνίατρος) αυτός αναστήθηκε.\\:D/

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η δικιά μου δεν ήταν αδέσποτη, αλλά ημι-δεσποζώμενη κατά κάποιον τρόπο.Ζούσε μόνη της σε ένα χωράφι.

1.Τον βρήκες εσύ ή κάποιος άλλος?
Ήξερα προσωπικά την περίπτωση της,αλλά άλλος την πήρε από εκεί και μου την έφερε για φιλοξενία. Δεν μου πήγε η καρδιά να μην την κρατήσω για πάντα.
2. Που?
Όπως είπα ζούσε μόνη της σε χωράφι, χωρίς καμία περίθαλψη,φαγητό όποτε και ότι να ναι.
Πριν ένα χρόνο την πήρα, ήταν 2 ή 3 χρονών,δεν ξέρει κανείς ακριβώς.
4. Σε τι κατάσταση?
Φοβισμένη όσο δεν πάει(έτρωγε ξύλο)
Μιας και δεν με έβλεπε πρώτη φορά αφού πέρναγα και την χαίδευα εκεί που ήταν, ερχόνταν κοντά μου, αλλά με φοβόταν.
Φοβισμένη πολύ, και μπερδεμένη. Φόρεσε το λουρί λες και ήταν μαθημένη, και βγαίναμε βόλτες πολλές για να μην φρικάρει με την ιδέα του σπιτιού.
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Ναι, αρκετά γρήγορα και με άκουγε από την 1η βδομάδα.
Φοβική πάρα πολύ, έχουμε κάνει πρόοδο μεγάλη, εξακολουθεί να είναι φοβική αλλά προσπαθούμε να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο.
Χμμμ, κάπου έχω, θα ψάξω να βρω(καταραμένο φορμάτ)
Το είχε ήδη.

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Τον βρηκε μαζι με τα αδελφια του μια συναδελφος κ την ακολουθησαν
2. Που?
Στο παρκο εξω απο το γραφειο μας
Ενα χρονο ακριβως κ ο γιατρος μας ειχε πει οτι ειναι 45 ημερων
4. Σε τι κατάσταση?
Σε σχετικα καλη κατασταση αν κ πολυυυυυυ πεινασμενος. Οταν τους βαλαμε ενα μπολ με γαλα (αυτο ειχαμε προχειρο εκεινη την ωρα στο γραφειο) ο δικος μου θυμαμαι ετρεμε οταν το επινε....
Την πρωτη μερα εμειναν στην γειτονια κ τα προσεχαν τα παιδια, την δευτερη τα φιλοξενησε μια κοπελα κ μετα απο 2 μερες πηγα κ τον πηρα κ τον δικο μου. Τα αλλα του αδελφακια υοθετηθηκαν επισης μετα απο 2 μερες. Ο δικος μου οταν τον εφερα στο σπιτι ηταν λιγο φοβισμενος κ επιφυλακτικος αλλα ξεθαρεψε κ αρχισε τα παιχνιδια την ιδια μερα κιολας
Αν εξαιρεσεις οτι εγω ετρεχα πανικοβλητη με μια σφουγγαριστρα στο χερι μια χαρα....
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Αρκετα γρηγορα θα ελεγα.... απο την επομενη μερα οταν γυρνουσα απο το γραφειο εκανε σαν παλαβο απο την χαρα του
Πολυ ζωηρουλης κ παιχνιδιαρης κ δεν ξεκολλουσε απο διπλα μου (οπως ολα τα κουταβια φανταζομαι) Τωρα εχει πιο συγκροτημενο χαρακτηρα κ ειναι πιο ανεξαρτητος.
Απο τον τραγουδιστη Moby που εχω τρελη αδυναμια

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Ξέρω ότι λίγο πολύ ο καθένας έχει συστήσει τον πρώην αδέσποτο φίλο του αλλά νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον να υπήρχαν όλες οι μικρές αυτές ιστορίες μαζεμένες

2. Που?
4. Σε τι κατάσταση?
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
1.Πατέρας -γιαγιά
2.Περιφέροταν έξω από την αυλόπορτα μας
3.Χειμώνας του 98 και ήταν 6 μηνών .
4.Μέτρια .Δεν την έλεγες χάλια αλλά ούτε και του σαλωνιού
5.Με χαρα και πολύ παιχνίδι (μία ώρα γεμάτη )
6.Δεν είχε δεθεί και μπαινόβγαινε στην αυλή οπότε δεν της έκανε αίσθηση .Από το φαί και μόνο ήταν τρισευτυχισμένη .
7.Με την πρώτη ματιά
8.Καταβαθως όχι .Η τρέλα και η πονηριά βγαίνει κάποιες στιγμές .Έγινε πιό σοφή και μετρημένη με τα χρόνια .
9.Όχι .Από λίγες πιο μετά
10.Από συνδιασμό 3 πραγμάτων :Από το όνομα της ηρωίδας ενος κόμικς που διάβαζα .Από μία ανάμνησή μου ,που το ονομα μιας κυρίας ήταν Ρούμπυ από το Ρουμπίνι .Και από το "πολύτιμος λίθος -πολίτιμος σκύλος" .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
off topic το ξέρω αλλά δεν κρατήθηκα, bigbilly η γατα στο βίντεο είναι δικιά σου?
Απίστευτα όμορφη!!!

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
off topic το ξέρω αλλά δεν κρατήθηκα, bigbilly η γατα στο βίντεο είναι δικιά σου?
Απίστευτα όμορφη!!!
Δεν ξέρω για τη γάτα πάντως η σκυλίτσα του BgigBilly είναι όλα τα λεφτα.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Tην παρατησαν με τα αδερφακια της στο καταφυγιο
2. Που?
Λευκωσια Κυπρος
Νινακι 2 μηνων περιπου
4. Σε τι κατάσταση?
κοκαλιασμενο κουταβακι με μια πληγη στα πλευρα
Οταν μπηκα στο "δωματιο" που ηταν τα μικρα ολα κουνουσαν ουριτσες ,οταν την πηρα αγκαλια φοβηθηκε κ ετρεμε ,μετα στο αμαξι ηθελε να βγαλει κ το κεφαλι απ'εξω μια σταλια σκατο...ξεθαρεψε γρηγορα
τις πρωτες μερες νομιζα θα μου πεθανει γιατι ουτε ετρωγε και εκανε ολο κατι διαροιες με την πιο απαισια μυρωδια που εχω μυρισει ποτε
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Ναι :)
Στην αρχη τσατιζοταν να τη φιλαω στα μαγουλακια ,τωρα της αρεσουν...δεν ετρωγε τις πρωτες μερες μετα αρχισε να κατεβαζει τον αγλεωρα ,χαρουμενο ηταν απο παντα,ζωηρουτσικο και συνεχιζει να κανει καραγκιοζιλικια ,απο μικρη αγαπουσε τους παντες ,αλλα πλεον δεν ειναι τοσο διαχυτικη (ευτυχως) ...δεν της αρεζαν οι βολτες κ με τραβουσε να παμε σπιτι ,τωρα μολις ακουει "βολτα" χοροπηδαει σαν τρελο να ανοιξω τη πορτα
ναι ,κοιταξτε πως φιανονταν τα κοκαλακια της :(

Απο το ομωνυμο τραγουδι .

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Baroque

την εσωσε το fazoo και η μοιρα επελεξε να με υιοθετησει
2. Που?
στο fazoo
φετος τον Ιανουαριο υπολογιζεται οτι ειναι περιπου 5-7 ετων και ειναι δηλωμενη στο βιβλιαριο 5 ετων
4. Σε τι κατάσταση?
σε καλη κατασταση με εξαιρεση οτι χρειαζοταν μπανιο :p
επιφυλακτικα οπως ολους
ηρεμη χωρις προβληματα, ποιο πολυ στρεσαρισμενη ημουν εγω απο οτι η Baroque
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
αρκετα γρηγορα αν υπολογισεις το ιστορικο της
ειναι ηπιου χαρακτηρα και προσπαθει να γινεται αορατη και να μην ενοχλει
εξακολουθει και ειναι ηπιος χαρακτηρας, εξακολουθει και προσπαθει να ειναι αορατη και να μην ενοχλει αλλα τωρα ποια ξερει οτι την αγαπαμε και οτι δεν θα ξαναμεινει ποτε μονη της και δεχεται τα χαδια μας με περισσοτερη ευχαριστηση απο οτι στην αρχη
οχι υπαρχουν φωτος τραβηγμενες αργοτερα
Την ειχε βαπτισει η Μαριανθη απο το Fazoo ετσι

Froggy
Την εντοπισε η Baroque σε βραδυνη μας βολτα και την περιμαζεψα εγω
2. Που?
Κατω απο μια μπουλντοζα οπου ειχε κρυφτει
φετος τον απριλιο και ηταν 3 μηνων περιπου (στο βιβλιαριο εχει την ιδια ημερομηνια γενεθλια με την Baroque)
4. Σε τι κατάσταση?
Μια χαρα ηταν η κατασταση της αν και πεινασμενη προφανως ηταν φρεσκοπαρατημενη
Μας πλησιασε πολυ επιφυλακτικα μεχρι να βγει κατω απο την μπουλντοζα αλλα απο την στιγμη που την πηρα αγκαλια και μετα εγινε η ουρα μου
εξαιρετικα ηρεμη και χωρις "ατυχηματα" κοιμηθηκε ολη νυχτα αφου εφαγε τον αγλεορα
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
πιο γρηγορα δεν γινεται μαλλον θεωρησε οτι ειμαι η μαμα της και δεθηκε μαζι μου αμεσως
δεν εχει αλλαξει καθολου, το ιδιο χαζοχαρουμενο κουταβι που ηταν εξακολουθει και ειναι
και αμε στο αλμπουμ της
απο ενα παρατσουκλι

υγ και εγω εχω την ιδια ημερομηνια γενεθλια με το Μουφ αλλα προφανως και οχι την ιδια χρονολογια γεννησης

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com

Τον βρηκε η κ. Μαρια(mareco)

2. Που?

στην εθνικη οδο μαζι με την αδερφη του

παραμονη χριστουγεννων του 2010.(στης 12 ημασταν εκλησσια και η ευχη μου ηταν να βρω τον καταλληλο χνουδοτο φιλαρακι)
1,5 με 2 ετων το πολυ

4. Σε τι κατάσταση?

αχτενιστος και αρκετα αδυνατος θα ελεγα αλλα απο υγεια μια χαρα.

αδιαφωρια :p πολυ αδιαφωρια τοσο που ανισιχουσα αλλα ημουν τοσο μα τοσο ενθουσιασμενη που δεν μαπασχολουσε.:p

πολλες τασεις φυγης εψαχνε καθε μα καθε τρυπα για να φυγει μετα οταν ειδε πως δεν μπορουσε να φυγει καθισε στην γωνιτσα που του ειχα φτιαξει και τον αφιναμε υσιχο ωστε να χαλαρωσει και αυτος (μην τρομαξει κιολας απο την παρουσια μας και τα υπερβολικα χαδια ενθυοσιασμου)
μετα καποια στιγμη απλος σικωθικε και αρχισε να με ακολουθει.

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?

αν με εμαθε λεει :p απο την τριτη μερα κιολας με ακολουθουσε παντου και μεχρι και εξω απο το μπανιο με περιμενε(ακομα με ακολουθει παντου αλλα λιγοτερο απο πριν με λιγα λογια χωρις αγχος) σιγα σιγα αρχισε να μου δινει φιλακια διλα διλα τα πρωινα και να παιζει που και που.

παρα πολυ!! στην αρχη ειχε πολλες τασεις φυγης μετα μονο κοιμοταν ουτε επαιζε ουτε σιμασια εδινε απλος ακολουθουσε και επευτε παλι τεζα. οταν εφευγα και εμενε για λιγο μονος ουρλιαζε και ετρωγε πορτες. πλεων καλομαθε το παιδι τοσο που με προστατευει κιολας (μαζι και το σπιτι) με περισσοτερη αυτοπεοιθηση μακρια μου δεν μπορη (ουτε εγω μπορω :p) παιζει κυνιγητο παρα πολυ(εχουμε τρελανει την μανα μου :p) αλλα οταν του πω να σταματισει σταματαει αμεσος. εξερετικα υπακουος και εκπαιδευσιμος (αλλα και εκμεταλευτης :p) τσαμπουκαλευεται καμια φωρα με σκυλια αλλα το κοβουμε τωρα.

ενοητε!!!View attachment 27015 View attachment 27016

απο την πονιρια του Τζερυ ιδιος με τον ποντικο απο το Tom και Jerry :p

Last edited: