Πώς γνωριστήκατε με τον αδέσποτο φίλο σας;

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Ξέρω ότι λίγο πολύ ο καθένας έχει συστήσει τον πρώην αδέσποτο φίλο του αλλά νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον να υπήρχαν όλες οι μικρές αυτές ιστορίες μαζεμένες

1.Τον βρήκες εσύ ή κάποιος άλλος?
2. Που?
3. Πότε και τι ηλικία είχε?
4. Σε τι κατάσταση?
5. Πως σε αντιμετώπισε στην αρχή?
6. Πως ήταν η 1η μέρα συμβίωσης?
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
8. Πως ήταν ο χαρακτήρας του? Άλλαξε πολύ από τότε?
9. Υπάρχει φωτογραφία από την 1η μέρα?
10. Από που πήρε το όνομά του?

Last edited by a moderator:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ωραίο θέμα... λοιπόν έχουμε και λέμε:

Τη Ζουζού τη βρήκε μια κοπέλλα από την ομάδα εθελοντών Πειραιά.
2. Που?
Πεταμένη μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί σε ένα κήπο.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα 2010, ήταν μόλις 5,5 μηνών. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο μου...
4. Σε τι κατάσταση?
Πετσί και κόκκαλο, τζιβιασμένη και μισοστραγγαλισμένη από ένα ξεχασμένο σκάλιμπορ.
Εμένα καλά, τον Σπούκυ παραλίγο να φάει... :D
Τραγική, γιατί δεν είχα προλάβει να εφοδιασθώ με πάρκο και η μικρή ήταν ανεξέλεγκτη.
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Σχετικά ναι... στην αγκαλιά μου άργησε λίγο να έρθει, αλλά από την αρχή ήταν όλο φιλάκια.
Ήταν ένα αγρίμι... τώρα είναι τρυφερούδι.
Ω ναι... έχουμε, πριν και μετά... ;)

Δεύτερη μέρα... DSC00497..jpg και μετά από τρεις μήνες... zouzou..jpg DSC01066..jpg

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
1. Την βρήκα εγώ.
2. Λίγο πριν τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
3. Σε βόλτα με την μοτοσυκλέτα, ήταν περίπου 1,5μηνών.
4. Σε κούτα με τα αδέρφια της.
5. Φοβισμένα, έπρεπε να την κυνηγήσω μέσα στους θάμνους να την πιάσω.
6. Καχύποπτη, συνέχεια κοιμόνταν (σε σημείο να νομίζω ότι δεν θα ζήσει) και δεν έτρωγε.
7. Μια εβδομάδα και ήταν λες και την είχα κολλήσει με κόλα δίπλα μου.
8. Ίδιος χαρακτήρας.
9. Φωτό δεν υπάρχει αλλα βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=7aKcK8oIng4

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Την βρήκε ένας φίλος που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του (είχε ένα ίδιο αλλά αρσενικό)
2. Που?
Στο Παγκράτι σε μια πλατεία. Τα παιδιά που έπαιζαν εκεί του είπαν πως το σκυλί τριγύριζε στην πλατεία περίπου 1 μήνα.
Η κτηνίατροος που την είχε δει τότε είχε πει πως ήταν 12-18 μηνών.
4. Σε τι κατάσταση?
Ήταν σε καλή κατάσταση, μόνο και είχε (συνεχίζει να το έχει) δερματικό πρόβλημα στη μύτη. Δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω κάτι γι`αυτό αλλά δεν έχει χειροτερέψει (ούτε καλυτερέψει) εδώ και 4 χρόνια.
Όταν πρωτοήρθε σπίτι (λίγες ώρες αφού τη βρήκαν) ήταν λίγο σαστισμένη. Επίσης ήταν ΠΟΛΥ κουρασμένη.
Αφού τριγύρισε όλο το σπίτι και μύρισε την κάθε γωνία, ξάπλωσε στη μέση του σαλονιού και κοιμήθηκε ούτε κι εγώ δεν ξέρω για πόσες ώρες. Σηκώθηκε μόνο όταν πήγα εγώ για ύπνο και ήρθε και συνέχισε τον ύπνο της δίπλα στο κρεβάτι μου.Παρόλο που έφαγε και ήπιε νερό δεν έκανε την ανάγκη της μέχρι την άλλη μέρα.Όταν ξύπνησε με ακολουθούσε σε όλο το σπίτι και καθόταν ήσυχα κοντά μου όταν έκανα κάποια δουλειά.
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Με έμαθε πάρα πολύ γρήγορα. Την έβγαζα βόλτα και την άφηνα χωρίς λουρί στην Πολυτεχνειούπολη και δεν απομακρυνόταν από κοντά μου από τη δεύτερη κιόλας μέρα.
Παραμένει το ίδιο τρελόσκυλο :D Είναι πολύ καλό σκυλί, πραγματικά. Αν την είχα μεγαλώσει όπως έπρεπε (μακάρι να ήξερα τότε τα μισά απ`όσα ξέρω τώρα για το πως πρέπει να φερόμαστε στο σκύλο μας) θα είχα σκυλί υπόδειγμα, έχει μοναδικό χαρακτήρα. Αυτό που δεν έχω κάνει καλά είναι ότι δεν πιστεύει ότι εγώ "κάνω κουμάντο", το ότι με ακούει (τις περισσότερες φορές) θεωρώ πως είναι μόνο και μόνο επειδή με αγαπάει και τις αρέσει να μου κάνει το χατήρι. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό, το κακό είναι ότι κανείς δε σου κάνει ΠΑΝΤΑ τα χατήρια :D

DSC00086..jpg

ΥΓ: Πολύ ωραίο θεμα :)

Attachments

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
αλλος
2. Που?
στην κερατεα
τον περασμενο απριλη ηταν περιπου ενος μηνος
4. Σε τι κατάσταση?
καλη αν και τον ειχαν πεταξει σε μαι κουτα με τα αδερφια του
με περιέργεια
πολυ υπνο λιγο παιχνιδι και αρκετα πιπι..χεχε
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
ναι αμε
ηταν λιγο φοβισμενος..σιγα σιγα αποκτα αυτοπεποίθηση
πολλες!!!
DSCN5725..jpg
DSCN5709..jpg
DSCN5728..jpg

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Επίσης:

sorry τώρα μου ήρθε

μπορώ με κάποιο τρόπο να προσθέσω την ερώτηση αυτή στο θέμα? και αν ναι, πως?

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
1. Την βρήκα εγώ
2. Κάτω από το σπίτι μου, κρυμμένη κάτω από την κουκούλα για το μηχανάκι μου
3. 6 μηνών
4. Πέτσι και κόκαλο, χτυπημένη άσκημα στο ένα ποδαράκι και με αιμάτωμα στο ένα μάτι.
5. Ήρθε κοντά αλλά ήταν και λίγο φοβισμένη
6. Η πρώτη καλή ήταν γιατί ήταν λίγο ψαρωμένη ακόμα μετά ήρθε η καταστροφή...
7. Αργήσαμε να "δέσουμε", ήταν αρκετά ανεξάρτητη και καχύποπτη παρόλο που ήταν πολύ φιλική με όλους από την αρχή.
8. Ήταν ένα αγρίμι πού επίμονη και ανυπάκουη, τώρα είναι ένα ήρεμο αρκετά υπάκουο και τρυφερό παρεάκι.
9.

Attachments

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
2. Που?

Σε πολύ κακή περίοδο για εμένα για να κρατήσω δεύτερο σκύλο γιατί είχα τότε το μαλτεζάκι μου 15.5 ετών με προχωρημένη καρδιοπάθεια..(τελικά έφυγε σε ένα χρόνο ακριβώς από τότε..).
Έξω ακριβώς από το σπίτι μου ένα κουτάβι 7 μηνών να χοροπηδάει σαν καγκουρό με τα χεράκια ψηλά..χοροπηδητά..Τρελάθηκα..!!!παμβρόμικο και χωρίς να ξέρει να περπατάει στον δρόμο..θα τον πάταγαν τα αυτοκίνητα σίγουρα..
Τον βρήκα εγώ.

Ήταν Μάιο του 2006
4. Σε τι κατάσταση?
Βρώμικος και πάρα πολύ αναστατωμένος (ίσως τον είχαν πετάξει λίγες ώρες πριν..).
Παρότι πολύ φοβικό, εκείνη την πρώτη μέρα ήταν πολύ αναστατωμένο..αλλά παράλληλα ένα πάρα πολύ τρυφερό πλάσμα.
Με αντιμετώπισε χωρίς ιδιέτερη επιφύλαξη..και γενικότερα με εξέπληξε με το πόσο ευγενικό σκυλί ήταν.
Δεν έμπαινε στις κρεβατοκάμαρες.., δεν ανέβαινε στους καναπέδες.., δεν γάβγιζε.., συνήθειες που στο μέλλον καταρρίφθηκαν όλες.. :p
Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι που πήγαμε να του χαϊδέψουμε την κοιλίτσα με το πόδι και εκείνο άρχισε να τρέμει και κατουρήθηκε πάνω του..και εκεί καταλάβαμε πως έχει φάει πολλές κλοτσιές στο παρελθόν..
Μία χαρά..το πρώτο βράδυ απομονώθηκε στην κουζίνα..με λίγο κλάμα την βγάλαμε αλλά την επόμενη κοιμήθηκε έξω απο την κρεβατοκάμαρα..με λίγο να έχει σπρώξει η μυτόνγκα του την πόρτα μας.., εμείς δηλαδή βλέπαμε μία μισάνοιχτή πόρτα με δύο ρουθούνια.., αλλά και όμως δεν έμπαινε μέσα..
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Ναι..δεν με εμπιστεύτηκε κατευθείαν.., αλλά με έμαθε γρήγορα.., μετά μέσα από το παιχνίδι μάθαμε πολλά..και η εμπιστοσύνη έγινε τεράστια..
Παρότι είναι ένα σκυλί που είχε φάει κλοτσίες και είχε γενικά κακοποιηθεί.., είχε έναν απίστευτα γλυκό χαρακτήρα και πολύ..πολύ κοινωνικό και καλοπροαίρετο..
Αυτό που άλλαξε είναι πως έγινε ένα ατρόμιτο ουέστι (όπως δηλαδή πρέπει να είναι..) έχει ξεπεράσει εντελώς τις φοβίες του και είναι αχώριστος από εμάς..Πλέον είναι έξι ετών, παραμένει μεν ένα "χαζοκούταβο" ..αλλά έχει ωριμάσει.

Έχω..αλλά είναι σε άλλο pc..αν την βρω θα την βάλω..έχω άπειρες γενικά από τότε προς το σήμερα..

Last edited:

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Τον βρήκε μία κυρία και τον είχε βάλει σε αγγελία για να τον χαρίσει
2. Που?
Σε ένα εργοστάσιο απ'έξω (εκεί δούλευε ο πατέρας της και το βρήκε εκείνος) μαζί με την τσάντα του, την τροφή και τα παιχνίδια του
ήταν 40 ημερών περίπου. Τον πήραμε στις 6 Φεβρουαρίου (ήταν το καλύτερο δώρο όλης μου της ζωής αν σκεφτείς ότι την επόμενη μέρα γιόρταζα!)
4. Σε τι κατάσταση?
Ήταν υπερβολικά φοβισμένος (δεν πρέπει να έχει περάσει κακοποίηση) αλλά φάνηκε ότι δεν ήξερε από πού να πιαστεί όταν τον έβγαλε η κοπέλα από το αυτοκίνητο για να μας τον δώσει. Ήταν σαν ένα χαμένο μικροσκοπικό πλασματάκι που φώναζε "μη με παρατήσετε πάλι στο θόρυβο"
Όπως είπα και πριν, με φόβο... αλλά ξεκίνησα από την πρώτη μέρα την "εκπαίδευσή" του (πχ στο όνομά του κτλ) και νομίζω πως αυτό τον έδεσε μαζί μου. Μέσα σε μισή ώρα έμαθε το όνομά του. και μέσα σε μία το "κάτσε". Κι όλα αυτά την πρώτη του μέρα μαζί μου!
Με πολλά "μπράααααβο Ρούμπυυυ!" και πολλά δάκρυα από τη μεριά μου (χαράς εννοείται). Τριγυρνούσε μέσα στο δωμάτιο και μύριζε τα πάντα. Εκείνη τη μέρα του έδωσα μία υπόσχεση "Δεν θα αφήσω κανέναν να σε πειράξει ξανά και δεν θα σε αφήσω ποτέ". Και κάθε φορά που τον βλέπω φοβισμένο του το λέω. Ξέρω ότι δεν το καταλαβαίνει, αλλά νομίζω πως η χροιά της φωνής μου την ώρα που του δίνω αυτή την υπόσχεση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Μετά δεν ξεκολλάει από πάνω μου και μου κουνάει ουρά.
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Ω ναι! Και αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι που μετά από λίγες μέρες που τον είχα, αρρώστησα άσχημα (έφυγα από τη δουλειά με το φίλο μου με αυτοκίνητο και με ανέβασε στο σπίτι εκείνος στα χέρια, φανταστείτε) και ξαπλώνω και ενώ περίμενα ότι θα αρχίσει να πηδάει πάνω στην κοιλιά μου όπως κάνει κάθε φορά που ξαπλώνω, αντιθέτως, ήρθε, μου έγλυψε το μέτωπο, ξεφύσηξε και πήγε και κουλουριάστηκε στα πόδια μου σαν θερμοφόρα. Εκείνη τη μέρα τον λάτρεψα τον μικρό.
Πέρα από την πρώτη μέρα που ήταν λίγο φοβισμένος (νομίζω λογικό) δεν άλλαξε τίποτα στο χαρακτήρα του. Είναι κυριαρχικός αρκετά, εγωιστής κτλ αλλά είναι ένα πλάσμα που σε κοιτάει και νομίζεις ότι σε κοιτάει το πιο αθώο μωρό του κόσμου! δεν ξέρω πώς να τον χαρακτηρίσω! Αλλά νομίζω η λέξη "Αθώος" τα λέει όλα... Αρκεί να δεις το βλέμμα του... Είναι όμως ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ!!!
Όλο και κάτι έχω! Απλά, επειδή ήταν βράδυ όταν τον πήραμε, δεν είχαμε λουρί κι έπρεπε να πάμε στο σπίτι του πατριού μου. Αποτέλεσμα; πήρα 2 τσάντες και τις κατέστρεψα για χάρη του! η μία είχε διακοσμητικό λουρί με τρύπες και αγκράφα(έτσι λέγεται;;;) και του το βάλαμε σαν περιλαίμιο και από την άλλη έβγαλα το λουρί (είναι από αυτές που μπαινοβγαίνει για να γίνει φάκελος-σίγουρα ξέρουν οι γυναίκες) και του το έκανα λουρί για εκείνον :p http://imageshack.us/photo/my-images/824/dsc00092gm.jpg/
Στο αυτοκίνητο ψάχναμε να του βρούμε όνομα την ώρα που τον πήραμε, και σε κάποια φάση του λέω "Είσαι ό,τι πολυτιμότερο έχω μικρό μου ρουμπινάκι!" και έμεινε το Ρούμπυ! Rooby (επίτηδες δεν το γράφω σαν ρουμπίνι)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA

Το Μουφ το βρήκε ένας καλός Σαμαρείτης να περιπλανάται σε χιονοθύελλα και το παρέδωσε στον μπόγια, που το παρέδωσε σε ένα καταφύγιο, που το παρέδωσε στο Σωστικό Όμιλο Αυστραλέζων Ποιμενικών, που το παρέδωσε σε αναδόχους, που το δώσανε σε μένα. Όταν βρέθηκε ήταν ήδη στειρωμένο αλλά δεν είχε κολλάρο ούτε μικροτσίπ.

2. Που?

Ρεντνεκιστάν, Μίσιγκαν, ΗΠΑ.

24 Απριλίου 2008 και υπολογιζόταν ότι ήταν δύο χρονών. Σύμφωνα με το νόμο η 24η Απριλίου ανακηρύχθηκε και ημέρα των γενεθλίων του που τοποθετήθηκαν αναδρομικά στο 2006.

4. Σε τι κατάσταση?

Ήταν βρώμικο, ελεεινό και πεινασμένο και φυσικά βρεμένο.

Δεν ήθελε να με δει ζωγραφιστή. Έκανε ολόκληρη φασαρία στο αυτοκίνητο και γύρισα στον όμιλο κλαψουρίζοντας ότι με μισούσε. Προσπαθήσανε να με ηρεμήσουνε και μετά ζήτησα να περάσω μερικές ώρες μαζί του όπου το δάμασα με συνδυασμό ερασιτεχνικών τεχνικών που ξεσήκωσα από το Μιλλάν και με την επιμονή και ευστροφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου όταν δάμασε το Βουκεφάλα. Μετά παίξαμε, τον πήγα και μια βόλτα και μετά είπα ότι θα τον πάρω μαζί μου. Πήγα να ετοιμάσω το αυτοκίνητο και το Μουφ άρχισε να κλαίει διότι νόμιζε ότι θα φύγω χωρίς αυτό, οπότε του ανοίξανε την πόρτα και ήρθε τρέχοντας. Μπήκε στο αυτοκίνητο και δε μου τα έπρηξε καθόλου στο δρόμο. Απλώς του πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσει και στην αρχή είχε και άγχος αποχωρισμού μέχρι που κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να το παρατήσω. Από τότε με κάνει ό,τι θέλει. :p:D

Κλαψούρισμα όταν έφευγα, διαμαρτυρία όταν ερχόμουνα διότι τον άφησα σπίτι και με ζύγιζε να δει τι καπνό φουμάρω. Επίσης έκανα το λάθος να του δώσω μπιφτέκι με πατάτες στο φούρνο το βράδυ!:p:D Από τότε επίσης με κάνει ό,τι θέλει...:rolleyes:

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?

Ω ναι! Μάλιστα ήξερε πώς να μου εμφυσά αισθήματα ενοχής ότι είμαι ανεπαρκής ιδιοκτήτρια, τελείως ακατάλληλη για σκύλο σαν κι αυτόν.

Ο χαρακτήρας του μάλλον ήταν πάντα ίδιος, το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν ήξερα να τον ψυχολογήσω, το οποίο και το Μουφ εκμεταλλεύτηκε αγρίως. Ένα περίεργο είναι ότι στην αρχή φαινότανε να μην τον ενδιαφέρουν οι λιχουδιές. Από τότε φυσικά άλλαξε άρδην.

Ναι, εκείνες οι φωτογραφίες που δείχνουν το Μουφ να κοιτάζει με επικριτικό βλέμμα το σπίτι μου, επιπλωμένο με αγνό ελληνικό μικροαστικό γούστο:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10118-%CE%86%CF%84%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%91-quot-%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%86-quot-%CE%A3%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82&highlight=%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%86+%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81

Από το Άτταλο Α' Σωτήρα (έτη βασιλείας: 241-197 π.Χ.), πρώτο εστεμμένο βασιλιά της Περγάμου, που έσωσε τη Μικρά Ασία περί το 237 π.Χ. από τη λαίλαπα των Γαλατών, ίδρυσε τη Βιβλιοθήκη της Περγάμου και ήταν ο μπαμπάς του Ευμένη του Βου Σωτήρος και Φιλαδέλφου (197-158 π.Χ.) και του Αττάλου του Βου Φιλαδέλφου (160-138 π.Χ.) που έκτισε τη γνωστή στοά στην Αθήνα. Τρελλαίνομαι για τη δυναστεία των Ατταλιδών, έγραψα τη διδακτορική μου διατριβή πάνω σ' αυτήν και έχω δημοσιεύσει τα άντερά μου για δαύτηνα. Πάντοτε δε ονειρευόμουνα να έχω κάποιον να φωνάζω "Άτταλεεεεεεε" και να έρχεται και να απαντάει, έστω και γαυγίζοντας. Ένα πράγμα όμως που ανακάλυψα με το Μουφ είναι ότι συνήθως με γράφει εκεί που δεν πιάνει η μελάνη και απαντάει ή έρχεται όποτε κρίνει εκείνο ότι πρέπει. Αν και τον φωνάζω με το κανονικό του όνομα, του έχω βγάλει και το παρατσούκλι "Μουφ" διότι συνέχεια μουφιάζει ("μουφ-μουφ-μουφ") σε αναζήτηση τροφής, αφού έχει εξελιχθεί σε απίστευτο καταπιώνα...:rolleyes:

(Θα φάτε ρε προπαγάνδα για τους Ατταλίδες που θα στενάξετε!!:p:D)

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
24 Απριλίου 2008 και υπολογιζόταν ότι ήταν δύο χρονών. Σύμφωνα με το νόμο η 24η Απριλίου ανακηρύχθηκε και ημέρα των γενεθλίων του που τοποθετήθηκαν αναδρομικά στο 2006.
Ρε Σάρα, εγώ και το Μούφ έχουμε τα ίδια γενέθλια! Θα πιώ ένα μαρτίνι παραπάνω στην υγειά του φετος, και δώστου κι εσύ ενα μεζέ παραπάνω απο την αφεντιά μου! ;)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ρε Σάρα, εγώ και το Μούφ έχουμε τα ίδια γενέθλια!
Βρε Κοπρίτης είσαι τόσο μικρούλα ? το 2008 γεννήθηκες και έχεις μάθει κιόλας το ιντερνετ και το φόρουμ..??:D:p:p

• Like
Reactions: Orilis

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Την βρηκα εγω.
2. Που?
Στο δρομο σε καδους να ψαχνει να φαει,την φωναξα και ηρθε και δε εφυγε!
Μας ειπαν 7-8 μηνων,λεμε οτι ειναι γεννημενη 14 Φερβουαριου:rolleyes::p
4. Σε τι κατάσταση?
Τα αυτια της ηταν μαυρα και στα προθυρα ωτιτιδας, τα δοντια ηταν καφε ποτισμενο πανω στο σμαλτο των δοντιων!
Με πολυ χαρα,αν και στο σπιτι καθε κινηση μας την φοβοταν
Καλη ανχωτικη και απο τις δυο πλευρες
7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Ναι αμε,γρηγορα εμαθε να μην με φοβαται και να με εμπιστευεται
Ειναι η ιδια τρελη,παιχνιδιαρα και τρυφερη που ηταν οτι εχει αλλαξει ειναι προς το καλυτερο(για εμας μιλαω):D.....εκεινη δε θελουμε να αλλαξει ποτε!!
Ειναι απο τις πρωτες μερες...
133629_173028046212&.jpg
Την λενε Μοιρα και την βγαλαμε ετσι γιατι πιστευουμε οτι ηταν,ειναι,και θα ειναι η μοιρα μας!!!Ηταν της μοιρας γραφτω να την βρουμε,πραγματικα δε πιστευουμε οτι θα βρουμε παλι τετοιο πλασμα:p

Last edited:

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
1.τον βρηκα εγω μετα απο πολυ ψαξιμο για μηνες σε σελιδες φιλοζωικων.ηξερα οτι μολις δω το μελλοντικο μου κολληταρι θα τον αναγνωρισω.ε λοιπον,τον αναγνωρισα!
2.ηταν αποτελεσμα μιας ανεπιθυμητης εγκυμοσυνης της σκυλας μιας οικογενειας.απο αυτες που ανετα λενε οτι αν δεν δωθει θα το παρατησουν στο δρομο.τον προλαβα στο τσακ!
3.10 ιουνιου,ηταν μολις 39 ημερων αλλα θεωρησαν οτι σαυτη την ηλικια τα βγαζει περα ανετα στο δρομο
4.φοβισμενος,ετρεμε κ κοιτουσε συνεχεια πισω απο την πλατη του
5.επιφυλακτικα.γιαυτον μαλλον ημουν αυτη που τον πηρε απο τη μαμα του.τωρα παω τουαλετα κ καθεται απεξω κ κλαψουριζει!
6.η πρωτη (οπως κ οι υπολοιπες 20!) πολυ δυσκολη.κοιμοταν μιση ωρα συνεχομενα,εκλαιγε για να τον παρω αγκαλια,δεν ετρωγε κ κρυβοταν σε μια γωνιτσα
7.οχι απο την πρωτη μερα..5 μερες μετα,καθομουν στο μπαλκονι κ ηρθε μονος του στην αγκαλια μου,βολευτηκε κ κοιμηθηκε 3 ωρες για πρωτη φορα.δεν κουνηθηκα μην χαλασω τη στιγμη!χαχα
8.ηταν κλαψιαρης,φοβισμενος κ επιφυλακτικος.τωρα παλευει να μου παρει τον αερα,ειναι υπερκινητικος,με ξεθεωνει με τα παιχνιδια κ μετα με βαζει για υπνο(αντι να γινεται το αναποδο!)
9.029..jpgηταν μολις 1.700 kg
10.τον εβγαλε ο μπαμπας μου.εμενα δεν μου αρεσε,ηθελα να τον πω λερα η πορδο!αλλα του εκανα το χατηρι...τωρα γυρναει κ στο μ@λ@κ@ς(μενω απεναντι απο σχολειο,το ακουει συνεχεια κ το συνηθισε το χαζακι!)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τη Λίζα (ημίαιμος ΓΠ) τη βρήκα... δηλ. με βρήκε... το 2000 έξω από το σταθμό του Περισσού.
Περπατούσα με κατεύθυνση το Γαλάτσι. Βγήκα από τον ηλεκτρικό, την είδα έξω, τη χάιδεψα μία φορά, έβαλα ακουστικά κ ξεκίνησα το περπάτημα.
Έξω από το σπίτι μου (γύρω στα 40 λεπτά απόσταση από τον ηλεκτρικό Περισσού) πάω να βάλω τα κλειδιά να ανοίξω κ βλέπω τη μικρή να με κοιτά και να κουνά την ουρά της. Με είχε ακολουθήσει από εκεί κάτω.
Ε, δεν ήθελα και πολύ... Έπειτα από αυτή τη συνάντηση, η Λίζα έμεινε μαζί μας 8 χρόνια, ενώ πρέπει να ήταν 3ων-4ων όταν με βρήκε.
Δεθήκαμε άμεσα, ήταν πολύ καλοκάγαθο σκυλί, έξυπνο, εκπαιδεύσιμο, στρογικό... Πολύ κοινωνική, πηγαίναμε παντού μαζί -μέχρι κ για να αγοράσω ρούχα και περίμενε έξω από το κατάστημα- και έτσι έμεινε ως το τέλος.
Τη "βάπτισα" έτσι γιατί θεωρώ ότι της πήγαινε (ήταν η αρχή από τα 3 "Λ").
Βοήθησε τη Λώρα (το 2ο "Λ" ;)) σε πολλά θέματα -συμπεριφοράς κυρίως-, καθώς ζήσαμε όλοι μαζί 1 χρόνο.

Τη χάσαμε το Νοέμβριο του 2008, σε μεγάλη ηλικία.

Ήταν η καλύτερή μου φίλη...

...

Ο πατέρας μου, έπειτα από το χαμό της λίζας δεν ήθελε άλλο σκύλο (έμενε ήδη Αγρίνιο τότε).
Εμένα με παρηγορούσε η παρουσία της Λώρας, όμως ήξερα ότι καταβάθος ο πατέρας μου μαράζωνε χωρίς την παρουσία μίας κουνιστής ουράς να μπερδεύεται στα πόδια του.

Τον άφησα 7 μήνες να ηρεμήσει, κ παράλληλα κοιτούσα αγγελίες από αδέσποτες σκυλίτσες.
Τον Ιούνιο του 2009, λοιπόν, έπεσε το μάτι μου σε μία ψυχή που με σκλάβωσε, εν ονόματι Λίλλυ (τα τρία "Λ" που λέγαμε; ).
Θυμάμαι ήμουν Αγρίνιο εκείνη τη μέρα στο pc, μεσημέρι, με τη λώρα να έχει ξαπλώσει δίπλα μου...
Είδα τη Λίλλυ (ημίαιμο ολλανδικό) στο Ίντερνετ, τηλ. στην κοπέλα που τη φιλοξενούσε, της εξήγησα την κατάσταση, ότι δηλ. ο σκύλος δε θα μείνει Αθήνα, της έστειλα φωτό από το σπίτι που θα μένει κλπ.
Πήρα τη λώρα και ανεβήκαμε Αθήνα το ίδιο απόγευμα. Επισκεφθήκαμε τη Λίλλυ, συμφωνήσαμε να την κρατήσω, υπογράψαμε συμβόλαιο υιοθεσίας, μείναμε ένα βράδυ Αθήνα και την επομένη ξανά πίσω στο Αγρίνιο.

[Η λίλλυ είναι ένα κυριαρχικό θηλυκό -τότε ήταν περίπου 9 μηνών- που ποτέ δεν ξέχασε την πράξη που έκανα γι' αυτή. Όποτε επισκέφτομαι τους γονείς μου με κάνει μία αγκαλιά τόσο ζεστή, που νιώθω λες και με υποδέχεται αδερφικό μου πρόσωπο.]

Ο πατέρας μου, -ο οποίος δεν είχε ιδέα για όλα αυτά- όταν την είδε μου είπε: "Είναι νωρίς ακόμη, δεν μπορώ, δε θα 'ναι σα τη Λίζα".
Η Λίλλυ τον πλησίασε, έβαλε τη μουσούδα της στις παλάμες του, και ήταν σα να του είπε: όλα θα πάνε καλά, είμαι εγώ εδώ...

Από τότε, το κορίτσι μας, μας δίνει απλόχερα την αγάπη της και οι τυχεροί είμαστε σίγουρα εμείς που είναι μαζί μας. :)

Last edited:

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Πραγματικα Sara καθε φορα που διαβαζω ποστ σου το απολαμβανω οσο κανενα αλλο εδω μεσα και σε καθε φορουμ που θα μπω να παρακολουθησω.Καθηλωτικη και καταπληκτικη οπως παντα.Βεβαια το Μουφ δεν το φτανεις αλλα ετσι για να λεμε! :p

Στο υπεροχο μας thread λοιπον:

Εγω με την κοπελα μου.

2. Που?
Ηρακλειο κρητης ενα μεσημερι κοντα στο πανεπιστιμιο σε ενα χωραφι πεταμενο φουλ στα τσιμπουρια και να μην βλεπει που παταει!

20 μαρτη 2011 και υπολογισαμε οτι ηταν περιπου 20 ημερων.Οποτε λεμε πως εχει γενεθλια 1 μαρτη! :D

4. Σε τι κατάσταση?
Οπως ειπα και παραπανω μεσα στα τσιμπουρια ηταν τοσο μικρο που με το ζορι εβλεπε και περπατουσε και φυσικα απιστευτα πεινασμενο!Για κουραση δεν το συζηταμε ηρθαμε σπιτι και κοιμοταν 20 ωρες την μερα!Σαν τα κοαλλα και αυτη... :p

Ηταν πολυ μικρη και γενικα ηταν ηρεμη.Οταν ηταν ξυπνια ηταν συνεχεια διπλα μου, οταν κοιμοταν κοιμοταν παντα πανω μου χωνοντας την μουριτσα της οπου μπορουσε.

Υπνος,υπνος,υπνος και....ΥΠΝΟΣ! :p Και μολις αποφασισα να πεσω για υπνο κοιμηθηκε και ξυπνουσε καθε 3 και λιγο κλαιγοντας και ψαχνοντας απο εδω και απο εκει...Μολις την ακουμπουσα λιγο ηρεμουσε και ξανακοιμοταν πανω στο χερι μου. <3

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Σε αυτο το πραγμα δεν ειχαμε κανενα μα κανενα προβλημα.Μαλλον επειδη δεν εζησε και καποιον αλλον δεθηκε κατευθειαν πανω μου(και στην κοπελα μας) και αποκτησαμε και εμεις μια ουρα πια! :D

Κουταβι και ξεροκεφαλη ηταν, κουταβι και ξεροκεφαλη ειναι... :p Μιας και διανυουμε την πρωτη περιοδο της αναμενουμε αλλαγες.Παρολ'αυτα οσο μεγαλωνει ειναι και πιο ηρεμη και χαλαρη.

Οι φωτο ειναι απο την πρωτη ωρα που μπηκε στο σπιτι! :)

Ειχαμε πει με την κοπελα μου.Αμα ειναι αρσενικο(ηθελε αρσενικο ντε και καλα για καποιο λογο) θα το ονομαζε οπως ηθελε.Μιας και μας ηρθε απροοπτα η μικρη και ηταν και θηλυκια την ονομασα οπως ηθελα εγω.(Φυσικα τους αρεσε και των 2 απο οσο φαινεται τωρα... :p)Το ονομα της το εδωσα λογο της ιδιοτητας μου, μ'αρεσει πολυ σαν λεξε(μου ακουγεται καλα δηλαδη) και νομιζω ειναι και ευηχο για την μικρη! :D

Attachments

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Την βρηκε μια κοπελα να τριγυρναει στους δρομους . . .
2. Που?
. . .της Νεας Σμυρνης συνορα με Φαληρο
Σεπτεμβρης αν θυμαμαι καλα ηταν γυρω στον ενα χρονο τοτε ηλικιακα!
4. Σε τι κατάσταση?
Οχι πολυ καλη, ειχε πεσει το ανοσοποιητικο της και ειχε γεμισει δερματικα, τα αφτια της
φουλ στην ωτιτιδα και τα ματια της πολυ κλεισμενα

Την φιλοξενησαν στην αρχη στο Καζ. Οταν πηγαμε να την δουμε σπαραξε η ψυχη μου. Ενα φοβισμενο
πλασμα, γαβγιζε συνεχεια και επειδη δεν εβλεπε επρεπε να σκυψεις για να ερθει να σου μυρισει το
προσωπο για να νιωσει μια ασφαλεια.

Δεν αντεχα να την βλεπω αλλο στο Καζ ετσι βρηκα μια φιλη μου που ηθελε να την υιοθετησει,
την πηρε με βοηθεια δικια μου και της αλλης κοπελας αλλα εγω ειχα δεθει με αυτη. Της ειπα λοιπον
αν δεν τα καταφερνε να την εδινε σε εμενα, να μην την ξαναγυρναγε στο καταφυγιο. Και ετσι εγινε μετα

απο λιγες ημερες και λογω καποιων αναπαντεχων καταστασεων! Ηρθε η Σοκο σπιτι! Ηταν ηρεμη η πρωτη
ημερα, ο Φωντας την δεχτηκε αμεσως! Πολυ ησυχη και καθαρη στο χωρο της!

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Με εμαθε ευκολα αλλα δεν ανοιγοταν. Πολυ φοβισμενη και τρομαγμενη, πρεπει να εχει φαει αρκετο
ξυλο στην ζωη της με διαφορα αντικειμενα. Την τρομαζαν ολα. Μετα απο 6 μηνες χαδιων και
απλετης αγαπης εισεπραξα και το πρωτο γλυψιμο. Μετα απο 7 μηνες καταφερα να την κανω να ανεβει σε σκαλα!

Ναι αλλαξε, ειναι πιο κοινωνικη με τους ανθρωπους, εγινε πιο χαδιαρα και δεν φοβαται τοσο πολυ οσο
στην αρχη. Δυστυχως ομως σχεδον τρια χρονια μετα τρωει με κατεβασμενη την ουρα.

View attachment 26901
Πηγε αμεσως να κομηθει στην μαξιλαρα που της ειχα!

Της το εδωσε η κοπελα που την βρηκε λογω του χρωματος της!

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Η Μουσούδα σώθηκε χάρη στην ευαισθησια των εθελοντών της Ζωόφιλης Δρασης.

2. Που?
Στο Ηράκλειο Κρήτης

Αύγουστος του 2010. Περίπου 40 ημερών.

4. Σε τι κατάσταση?
Σε καλή κατάσταση γενικά, είχε όμως ένα τραύμα στο μουτράκι από γάτα.

Τέλεια! Έκανε εμετό πάνω μου.

Διερευνητική και από τις δύο πλευρές.

7. Σε "έμαθε" γρήγορα?
Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι μπορεί με ευκολία να με εκμεταλλευτεί...

Φοβισμένη, δεν πλησίαζε εύκολα άλλα ζώα, παμπόνηρη και ζηλιάρα. Κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους και ειδικά με τα παιδιά. Και σήμερα έτσι είναι, έχει κάνει όμως μεγάλη πρόοδο με τα ζωάκια εκτός από τις γάτες...

mousoudaki..jpg

Χμ, είχε τη Μουσούδα της συνέχεια κάτω. Της αρέσει πολύ να ακολουθεί μυρωδιές.