Το Μουφ το νευριάζουν η τεμπελιά, η αδράνεια και η ακαταστασία!
Το να κάθομαι π.χ. στον καναπέ ή στο γραφείο μου για να δουλέψω το καταλαβαίνει και δε με ενοχλεί ποτέ. Επίσης καταλαβαίνει το πότε είμαι κουρασμένη και θέλω ησυχία να ξεκουραστώ. Ή πότε είμαι άρρωστη ή έχω ημικρανία και τότε είναι διακριτικότατο και ξαπλώνει και λίγο παραπέρα για να μη με ενοχλεί.
Έτσι όμως και κάνω κανα αστείο και τον παραμελήσω/δεν τον βγάλω έξω διότι αποφάσισα ξαφνικά να ξαπλάρω στον καναπέ, κυρίως αν η τηλεόραση παίζει ουρανομήκεις μπούρδες, ή ξημεροβραδυάζομαι στο τηλέφωνο με τις φίλες μου και κείνος πεινάει ή βαριέται, εισπράττω γαυγίσματα και το ύφος που δεν αστειεύεται, με νοήματα για να σηκωθώ.
Το Μουφ επιβραβεύει επίσης την καθαριότητα και την τακτοποίηση του σπιτιού, την οποία επιβλέπει με άγρυπνο μάτι!
Εκείνον που δεν πάει καθόλου όμως είναι ο καινούριος μας γείτονας. Καταρχήν μόλις μετακόμισε στο διπλανό σπίτι ο γείτονας, με το που μπήκε έκανε το γκαράζ του λίθοι, πλίνθοι τε κέραμοι ατάκτως ερριμμένα! Έχει πετάξει δε ένα σωρό πράγματα μέσα φύρδην μείγδην, που δε χωράει πλέον το αυτοκίνητό του και το Μουφ όλα κι όλα! Πιστεύει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να μπαίνει στο γκαράζ και να κλείνει η πόρτα από πίσω ωραία και τακτικά! Ο δε γείτονας είναι τόσο άτσαλος που προτιμάει να αφήνει το αυτοκίνητό του έξω από το γκαράζ του και επειδή κάνει και το κρύο της αρκούδας και ρίχνει χιόνια και μπιλοζίρια (ΤΜ), βάζει την μπαταρία του στην πρίζα όλη τη νύχτα και πληρώνει από πάνω και λεφτά για το ηλεκτρικό που σπαταλάει, αντί να τακτοποιήσει το γκαράζ, να βάλει ωραία και καλά το αυτοκίνητο μέσα και να κλείσει την πόρτα πίσω του! Αν και τον ξέρει το γείτονα, του γαυγίζει κάθε φορά που βλέπει τις ατσαλωσύνες και τις ατσουμπαλωσύνες του!
Αντίθετα του αδερφού μου δεν του γαύγισε που νοίκιασε σε κάποια φάση αυτοκίνητο διότι πρώτον δε χώραγε καλά μέσα στο γκαράζ μου όπου βάζω το δικό μου και δεύτερον δεν ανήκε μέσα στο γκαράζ έτσι άνοστο αμερικάνικο τεράστιο και σε χρώμα χεζανί που ήταν...