Πότε νευριάζει το σκυλί σας;

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Εχω παρατηρήσει μια περίεργη συμπεριφορά με το Ρίκο νευριάζει πααααάρα πολύ (και μόνο τότε!) αν πάω να τακτοποίησω το crate του... ειδικά αν έρχομαι με την ηλεκτρική να σκουπίσω τις τρίχες στο κρεβατάκι πρέπει να απουσιάζει σε βόλτα για να κάνω καθαριότητα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ποτέ δεν έχει νευριάσει.
Βασικά τι εννοείς με το νευριάσει;
Αλλαγή συμπεριφοράς ή και κάτι άλλο?

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Εννοώ αλλαγή συμπεριφοράς όση ώρα ασχολούμε με το crate του.
Ας πούμε μπορεί να τρώει στη κουζινα και μόλις ακούει τα σιδερα του crate, επειδή το τακτοποιώ και το κουνάω, έρχεται φουριόζος μου γαβγίζει και μπαίνει στο crate νευριασμένος. Εχει τύχει κι όλας να με ψευτοδαγκώνει αν το πειράζω όταν κάθεται μέσα.. Γενικά δεν θέλει να το σκουπίζω όυτε να βγάζω το κρεβατάκι του..
Δεν ξέρω κι όλας μήπως απλά δεν πρέπει να πειράζω το σπίτι του οπότε δεν χρειάζεται διόρθωση αυτή η συμπεριφορά.. Μόνο το δικό μου κάνει τέτοια?

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Χμ..έχει τύχει 1 φορά όταν πήγα να τον βγάλω από το κρεβάτι του αλλά τον "μάζεψα" αμέσως και δεν ξανάγινε. Και άλλη μία όταν ήθελε να φάει το φαί της άλλης μας σκυλίτσας όπου τον ξαναμάζεψα κα τέλος. Το βλέπει σαν ιδιοκτησία του. Απλά πρέπει να του δείξεις ότι είναι δικό σου και του το παραχωρείς...και όχι δικό του. Εξάλλου εσύ το αγόρασες:D

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
H Chilli επιθετική γίνεται μόνο με το φαγητό της. Κ αυτό ποτέ με άνθρωπο, μόνο με άλλα ζώα. Οταν τρώει δν θέλει δίπλα της ούτε σκυλιά, ούτε γατιά. Γρυλίζει, αρπάζει την μπουκιά της κ γίνεται μπουχός... :p

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πρεπει να μπορειτε να κανετε οτι θελετε στο σκυλο,στο χωρο του,στα πραγματα του,χωρις δυσανασχετηση απο το σκυλο.

Όταν φτιαχνεις το σπιτι του κι ερχεται,τον βαζεις παραπερα με εντολη να καθισει,να ξαπλωσει(οτι σε βολευει) και φτιαχνεις το σπιτι του.Αν χαλασει την εντολη,τον ξαναπας εκει που τον εβαλες,ξανα εντολη.Όσες φορες χρειαστει.

Δε δινεις φαγητο στο σκυλο αν σου γαβγιζει,γρυλιζει, γκρινιαζει.Να ξερει οτι για να φαει,θα πρεπει να το κερδισει με σωστη συμπεριφορα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μπερδεύουμε τα νεύρα με την επιφυλακτικότητα και προστατευτικότητα.
Ο σκύλος σαν ζωντανό δεν έχει τα ελαττώματα μας.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σε οτι αφορα τις δικες μου ( και της κορης και του αντρα μου) κινησεις γυρο απο τα σκυλια- δεν "νευριαζουν" ποτέ. Εγω κανω τα παντα, οποτε θελω και οπου θελω. Δεν υπαρχει περιπτοση να κανουν το παραμικρο.

Αλλα κανουν σαν τρελες, οταν βλεπουν σκουπα, οταν την πιανει οπιοσδηποτε!
Η πεθερα μου ειναι αδυνατον να σκουπισει κατω στη πυλοτη, οταν ειναι τα σκυλια κατω. Της την παιρνουν απο τα χερια και την ξεσκιζουν.
Επιθεση κανουν και στην ηλεκτρικη της σκουπα.

Επισης η μια μου σκυλα εχει θεμα με τα ποδια και το περπατημα ξενων ανθρωπων- ειδκα στο χωρο μας. Δεν θελει να πεπατανε ξενοι εδω περα. Και αμα πανε και καπος παραξενα ( πηδανε- κουτσαινουν κλπ.)- τους εχει δαγκοσει στα σιγουρα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Μουφ το νευριάζουν η τεμπελιά, η αδράνεια και η ακαταστασία! :D Το να κάθομαι π.χ. στον καναπέ ή στο γραφείο μου για να δουλέψω το καταλαβαίνει και δε με ενοχλεί ποτέ. Επίσης καταλαβαίνει το πότε είμαι κουρασμένη και θέλω ησυχία να ξεκουραστώ. Ή πότε είμαι άρρωστη ή έχω ημικρανία και τότε είναι διακριτικότατο και ξαπλώνει και λίγο παραπέρα για να μη με ενοχλεί.

Έτσι όμως και κάνω κανα αστείο και τον παραμελήσω/δεν τον βγάλω έξω διότι αποφάσισα ξαφνικά να ξαπλάρω στον καναπέ, κυρίως αν η τηλεόραση παίζει ουρανομήκεις μπούρδες, ή ξημεροβραδυάζομαι στο τηλέφωνο με τις φίλες μου και κείνος πεινάει ή βαριέται, εισπράττω γαυγίσματα και το ύφος που δεν αστειεύεται, με νοήματα για να σηκωθώ.

Το Μουφ επιβραβεύει επίσης την καθαριότητα και την τακτοποίηση του σπιτιού, την οποία επιβλέπει με άγρυπνο μάτι! :eek:

Εκείνον που δεν πάει καθόλου όμως είναι ο καινούριος μας γείτονας. Καταρχήν μόλις μετακόμισε στο διπλανό σπίτι ο γείτονας, με το που μπήκε έκανε το γκαράζ του λίθοι, πλίνθοι τε κέραμοι ατάκτως ερριμμένα! Έχει πετάξει δε ένα σωρό πράγματα μέσα φύρδην μείγδην, που δε χωράει πλέον το αυτοκίνητό του και το Μουφ όλα κι όλα! Πιστεύει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να μπαίνει στο γκαράζ και να κλείνει η πόρτα από πίσω ωραία και τακτικά! Ο δε γείτονας είναι τόσο άτσαλος που προτιμάει να αφήνει το αυτοκίνητό του έξω από το γκαράζ του και επειδή κάνει και το κρύο της αρκούδας και ρίχνει χιόνια και μπιλοζίρια (ΤΜ), βάζει την μπαταρία του στην πρίζα όλη τη νύχτα και πληρώνει από πάνω και λεφτά για το ηλεκτρικό που σπαταλάει, αντί να τακτοποιήσει το γκαράζ, να βάλει ωραία και καλά το αυτοκίνητο μέσα και να κλείσει την πόρτα πίσω του! Αν και τον ξέρει το γείτονα, του γαυγίζει κάθε φορά που βλέπει τις ατσαλωσύνες και τις ατσουμπαλωσύνες του! :p:D

Αντίθετα του αδερφού μου δεν του γαύγισε που νοίκιασε σε κάποια φάση αυτοκίνητο διότι πρώτον δε χώραγε καλά μέσα στο γκαράζ μου όπου βάζω το δικό μου και δεύτερον δεν ανήκε μέσα στο γκαράζ έτσι άνοστο αμερικάνικο τεράστιο και σε χρώμα χεζανί που ήταν... :rolleyes:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Καλημέρα Annie ! Αυτό με το crate μου το έβγαλε και μένα στην αρχή. Με το που με έβλεπε ότι μπαίνω η μισή μέσα για να το τακτοποιήσω, ερχόταν και προσπαθούσε να χωθεί μέσα... την άφηνα και έβλεπα ότι μου τραβούσε με το στόμα της οτιδήποτε προσπαθούσα να μετακινήσω.
Βέβαια αυτό άλλαξε. Πλέον με περιμένει απ έξω να τελειώσω. Δεν μου βγάζει "νεύρα" ίσως γιατί κατάλαβε ότι δεν απειλούνται τα πράγματα της από μένα!

"Νεύρα" μου έβγαζε όταν με έβλεπε με την σφουγγαρίστρα στον χώρο που της έχω την πάνα! Εκεί να δείτε... Ολόκληρη επιχείρηση έπρεπε να στήσω για να σφουγγαρίσω! Δεν ξέρω αν ήταν νεύρα ή παιχνίδι το συγκεκριμένο... ακόμα το ψάχνω.

Για τις 2 παραπάνω περιπτώσεις... δεν πιστεύω ότι νευριάζει. Είναι και μωρό ακόμα και δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς αν είναι παιχνίδι ή "νεύρα" αυτά που κάνει ! Πάντως σε καμία φάση δεν μου γρυλίζει ή να βγάζει επιθετική συμπεριφορά λόγω "εκνευρισμού".

Βέβαια, όταν με βλέπει να φοράω τις παντόφλες - αρκουδάκια, τις οποίες λαχταράει να τις μασουλήσει και δεν την αφήνω... βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι με έχει πολύ άχτι :p ... χαχα! :D

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Βέβαια, όταν με βλέπει να φοράω τις παντόφλες - αρκουδάκια, τις οποίες λαχταράει να τις μασουλήσει και δεν την αφήνω... βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι με έχει πολύ άχτι :p ... χαχα! :D
Αυτό με τις παντόφλες το είχε και ο δικός μου κούταβος στην αρχή...μετά του έφυγε το ενδιαφέρον και ασχολείται μόνο με τα δικά του παιχνίδια..
Δίκιο έχει ο Billy... όμως δεν ειναι νεύρα ... λόγω επιφυλακτικότηας και προστατευτικότας αλλάζει συμπεριφορά όταν παραβιάζω το ''χώρο του'' ..
Τώρα αυτό θέλει εκπαίδευση από ότι κατάλαβα γιατί στο τέλος θα του γινει εμμονη. Είναι πολύ κουραστικό να μην μπορείς να καθαρίσεις γιατί κυνηγάει την ηλεκτρική και την σφουγγαριστρα και αν τον περιορίζω εκείνη την ώρα στο crate κλαει κ γαβγίζει για να τον βγάλω..

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
εγώ όταν ξυπνάει και είναι μέσα στο crate και είναι σε φάση "θέλω χάδια" μπαίνω μέσα και την χαϊδεύω και ίσως να έχει συνηθίσει ότι η "μαμά" μπαίνει μέσα!
τα ίδια μου έκανε αρχικά με το φαγητό της (πρώτες μέρες) αν πήγαινα να την χαϊδέψω όσο έτρωγε μου γρύλιζε... το αποτέλεσμα ήταν να της δώσω από το χέρι μου, να μένω δίπλα της και κοντά της όσο έτρωγε και να την χαϊδεύω και το έχει κόψει και αυτό!

με τα αρκουδοπαντοφλάκια... αντιμετωπίζω σταθερά πρόβλημα :p Δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο, πέρα από το να τα κάνει δικά της ! Μάλλον την τρελαίνει το ότι τα βλέπει να κινούνται, είναι κ ότι πρέπει μαλακά για μάσημα... κ δεν μπορεί να αντισταθεί! χαχα!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
O Diego δεν νευριαζει με κατι παρα μονο οταν προσπαθω να τον αγγιξω εκει που ποναει. Οταν για παραδειγμα θελω να του κανω θεραπεια για την ωτιτιδα, φοβαται και "νευριαζει". Το ιδιο και τωρα που εκοψε το πατουσακι του, δεν με αφηνε να το κοιταξω και να το καθαρισω, νευριαζε οταν πηγαινα να τον ακουμπησω στο ποδι. Αλλα μαλλον ειναι επειδη φοβαται μηπως τον πονεσω περισσοτερο..

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η Baroque νευριαζει οταν θελει να ξεκουραστει και πανε και την ενοχλουν. Εννοειται μιλαμε για αλλα σκυλια της οικογενειας και οχι για ανθρωπους. Επισης νευριαζει αν καποιος αγνωστος σκυλος παραπλησιασει το κρεββατι της (ενω ειναι και η ιδια εκει).
Η Froggy νευριαζει αν κοιμαται κοντα μου και ερθει καποιος αλλος σκυλος (οχι η Baroque) κοντα μας. Αλλα αυτο γινεται μονο αν κοιμαται και μονο αν κοιμαται κοντα μου. Τοτε μονο ξυπναει μες τα νευρα και γαυγιζει με σηκωμενη τριχα.

Βεβαια και στις 2 περιπτωσεις απλα προστατευουν την περιοχη τους, επομενως δεν ξερω αν μπορουν να θεωρηθουν νευρα.

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
:-k:-kΧμμμ...κανονικά αν είμασταν σωστοί ηγέτες της αγέλης μας οι σκύλοι μας δεν θα έπρεπε να "νευριάζουν" ποτέ...ούτε να δείχνουν κυριαρχικότητα σε αντικείμενα,κρεβάτια,crate,φαγητό...κτλ..:-?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Αυτο πιστευω και εγω γενικα. Κανονικα σε ενα ανωτερο μερος της αγελης δεν θα τολμουσε να νευριασει, ετσι δεν ειναι? Στην δικη μου περιπτωση ομως? Οταν ποναει και φοβαται?