Πότε θα σταματήσει να λερώνει?????

R4N0U5K1

Member
1 Δεκεμβρίου 2017
5
2
47
Καλησπέρα στην ομάδα,
πριν από ένα χρόνο βάλαμε στην ζωή μας έναν κακοποιημένο μικροσωμούλη (κάτι ανάμεσα σε κοκόνι και κάτι), περίπου χρονιάρη. Το "μας" αντιστοιχεί σε εμένα και έναν τρίχρονο κόκονο που έχω από κουτάβι.
Ηταν δεμένος με 50 πόντους σκοινί περίπου ένα 4μηνο σε μπαλκόνι σπιτιού που κατοικούσαν ρομά (πληροφορίες που μου έδωσε η φιλοζωική όταν μου τον έδωσε). Παρόλα αυτά, προερχόταν από σπίτι, καθώς ήξερε όλες τις βασικές εντολές και δεν ανέβαινε σε κρεβάτια/καναπέδες, ήταν υπομονετικός με φαγητό.
Οταν έφτασε σε εμένα ήταν ξεκάθαρο ότι είχε περάσει άσχημα στα χέρια τους, είχε φάει ξύλο, πολλή βροχή και ήταν επιθετικός. Εχουμε καταφέρει να λύσουμε τα περισσότερα θέματά μας και πλέον αγαπιόμαστε και δεν "φαγωνόμαστε".
Το θέμα που παραμένει όμως έντονα, είναι ότι εξακολουθεί να λερώνει στο σπίτι, ενώ έχουμε "ορίσει" χώρο που υπάρχουν πάνες, στις οποίες όμως πάει μόνο μια φορά. Κυρίως όταν είμαι εκτός σπιτιού ακόμα και για 15λεπτά. Τις μέρες που δουλεύω (πάντα σε απογευματινή βάρδια) βγαίνουν στάνταρ 3 φορές: όταν ξυπνάμε, πριν φύγω το μεσημέρι και όταν επιστρέφω το βράδυ από 20 λεπτά η κάθε μία.
Ξέρω ότι δεν μπορώ να τον μαλώσω για κάτι που έκανε ώρες πριν, γιατί δεν θα καταλάβει.
Υποψιάζομαι ότι είναι στρες αποχωρισμού, αλλά πως μπορώ να το διαχειριστώ?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
2 αρσενικά ε;
Εγώ θα πρότεινα όταν λείπετε ή όταν δεν μπορείτε να τον επιβλεπετε (βράδυ πχ) , να τους περιοριζετε.
Καλό καθάρισμα όπου έχει σημαδέψει με ειδικό καθαριστικό που αφαιρεί τις οσμες και καθοδήγηση να πηγαίνει εκεί που έχετε ορίσει. Αυτό προϋποθέτει διαρκή επίβλεψη.
Όταν δεν μπορείτε, crate ή playpen.

Ο μεγάλος τα κάνει μέσα στο σπίτι;

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

R4N0U5K1

Member
1 Δεκεμβρίου 2017
5
2
47
2 αρσενικά ε;
Εγώ θα πρότεινα όταν λείπετε ή όταν δεν μπορείτε να τον επιβλεπετε (βράδυ πχ) , να τους περιοριζετε.
Καλό καθάρισμα όπου έχει σημαδέψει με ειδικό καθαριστικό που αφαιρεί τις οσμες και καθοδήγηση να πηγαίνει εκεί που έχετε ορίσει. Αυτό προϋποθέτει διαρκή επίβλεψη.
Όταν δεν μπορείτε, crate ή playpen.

Ο μεγάλος τα κάνει μέσα στο σπίτι;

Οταν λείπω μένει ανοιχτό μόνο το σαλόνι, όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού είναι κλειστά. Το βράδυ αντίστοιχα που μένει ανοιχτή μόνο η κρεβατοκάμαρα, πάει κανονικά στην πάνα.
Ο μεγάλος δεν λερώνει όσες ώρες κι αν λείψω. Για κάποιο διάστημα είχα και κάμερα για να επιβεβαιώσω ότι δεν το κάνει εκείνος ώστε να χρεώνει τον μικρό.
Ειδικό καθαριστικό περνάω κάθε φορά που λερώνει. Και η αποσμίνη που έχω δοκιμάσει δεν φαίνεται να λειτουργούν και πολύ.

R4N0U5K1

Member
1 Δεκεμβρίου 2017
5
2
47
Οταν είμαι σπίτι είναι κύριος.
Αν παρόλα αυτά ξεχάσω την ενδιάμεση πόρτα ανοιχτή το βράδυ, μπορεί και να λερώσει στο σαλόνι.
Σε περίπτωση που ξέχασα ανοιχτή πόρτα της κουζίνας, το σαλόνι ήταν πεντακάθαρο αλλά είχε λερώσει στην κουζίνα.

R4N0U5K1

Member
1 Δεκεμβρίου 2017
5
2
47
Να σημειώσω επίσης και ότι και τα δύο αγόρια είναι στειρωμένα. Ο μεγάλος ήταν ήδη και ο μικρός στειρώθηκε στο 4μηνο, οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα μαρκαρίσματος (πια)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Θέλει δυστυχώς πολύ πολύ καλό καθάρισμα όπου έχει λερωσει και περιορισμό όταν λείπετε.
Επίσης η αποσμινη είναι πιο αποτελεσματική αδιάλυτη. Την αφήνεις πάνω να "τραβήξει" και μετά θέλει απλά σκούπισμα. Δεν ξέρω αν την έχετε δοκιμάσει έτσι.

R4N0U5K1

Member
1 Δεκεμβρίου 2017
5
2
47
Η αλήθεια είναι ότι την διαλύω σε νερό, γιατί μου φαίνεται πολύ δυνατή αδιάλυτη. Συνήθως την ψεκάζω και την περνάω με ένα πανί για να απλώσει. θα την δοκιμάσω και έτσι όμως. (y)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν