Πόσο ρολο παίζει στην εκτροφή η ηθική του εκτροφέα τελικά.....

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
1) ''εκτροφεας'' σαρ πει για εκτροφεα σαρπει (ξερεις precious εσυ :)):
''Ναι καλα , αυτη ζηταει οσα τις λειπουν ''
Για να πω την αληθεια δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις....
Εγω παντως προσωπικά 2500 για κουταβι 8-10 εβδομαδων στην δική μου φυλη τα θεωρω πολλα ... για ενα ενηλικό ειναι λιγα!!! δεν μπορεις να πεις οτι παρτο 2500 και θα σου βγει το super ντουπερ σκυλος!!! παιζει ρολο και ο αλλος πως το μεγαλωνει!!! συνηθως σε εμας αλλαζουν παρα πολυ 10-12 μηνων.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Θυμασαι τον ''εκτροφεα'' σαρ πει που ειχα παει να δω λιγο εξω απο την Αθηνα ? (αυτον με το ''αρχαιο'' σκυλο) . Πιστευε πως εισαι ''ακριβη'' :)

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
Nαι ΑΛΛΑ είναι καθαρά θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ανθρώπου όμως. Ας προσέχανε ... όπως κάποιος θα πεί τοΧ για το bulldog ο άλλος θα πεί το 2Χ για το sharpei και ο τρίτος για το boxer ...

Αυτό ακριβώς με πείραξε στις δημοσιεύσεις του .... harley :rolleyes: ;) μιάς και χωρίς επιχείρημα και αισχρολογώντας (και ανώνυμα) ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Tα σκυλιά του καθένα είναι εμφανή σε όλους καιαν κάποιοςπιστεύειότικοστίζουν 1000 ευρώ και τρέφονταιμε 12 ευρώ τον μήνα να το κοιτάξει :p :p :p

Εγώ ξέρω τί ξοδεύω και τί ξοδεύουν άλλοι και δεν θέλω τα λεφτά πίσω (ούτε μπορώ να τα πάρω) γιατί κάνω την τρέλα μου. Αλλο αυτό άλλο να σου λένε το μαύρο άσπρο και μετά "μην επαναλαμβάνεις ότι είναι μαύρο, γίνεσαι κουραστικός" ... η εναλλακτική ποιά είναι δηλαδή ? Να λέω ναι τα κονομάω χοντρά ? Δεν καταλαβαίνω ... πραγματικά ... (αυτά πρός την φίλη kopritis)
πεστα μας ποιο ξεκαθαρα γιατι απο τα νευρα σου ουτε εσυ ξερεις τη εχεις γραψει

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ ξέρω τί ξοδεύω και τί ξοδεύουν άλλοι και δεν θέλω τα λεφτά πίσω (ούτε μπορώ να τα πάρω) γιατί κάνω την τρέλα μου. Αλλο αυτό άλλο να σου λένε το μαύρο άσπρο και μετά "μην επαναλαμβάνεις ότι είναι μαύρο, γίνεσαι κουραστικός" ... η εναλλακτική ποιά είναι δηλαδή ? Να λέω ναι τα κονομάω χοντρά ? Δεν καταλαβαίνω ... πραγματικά ... (αυτά πρός την φίλη kopritis)
Denis,
To σχόλιό μου περι "θυσιών" αναφερόταν στο παρακάτω σχόλιο από τον/την precious hug:

... αλλα για κατι που δεν εχεις δοκιμασει, δεν εχεις ξενυχτησει, δεν εχει παει στη δουλεια σου, δεν εχεις αφιερωσει το μεγαλυτερο κομματι της ημερας σου, δεν εχεις ξεπαραδιαστει, δεν εχεις αναγκαστει να αλλαξεις σπιτι, δεν εχεις περασει απιστευτες ωρες μιλωντας στο τηλεφωνο ή σε ανθρωπους που ερχονται στο σπιτι σου και θελουν να μαθουν... δεν εχεις φαει ατελιωτες ωρες στο internet...
Νομίζω οτι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. :)

Εγώ αν ήμουν εκτροφέας, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να εξηγήσω/δικαιολογηθώ (απο που κι ως που) γι'αυτό που κάνω και για το αν βγάζω λεφτά ή όχι.... παράγω προιόν που έχει ζήτηση. Από τη στιγμή που πληρώ ορισμένες προυποθέσεις, γιατί να μην έχω κέρδος?? Αυτονόητο μου φαίνεται..... Από την άλλη όμως δε θα το παρουσίαζα σαν να κάνω ότι κάνω για την ψυχή της μάνας μου..... δε δέχομαι ότι τίθεται θέμα θυσίας όταν πρόκειται είτε για χομπι/τρέλα, είτε για κέρδος (αν υπάρχει).

Last edited:

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Θυμασαι τον ''εκτροφεα'' σαρ πει που ειχα παει να δω λιγο εξω απο την Αθηνα ? (αυτον με το ''αρχαιο'' σκυλο) . Πιστευε πως εισαι ''ακριβη'' :)
αχ! ναι καλε, αλλα μηπως αυτος ηταν ακριβος που πουλαγε αυτον τον σκυλο για σαρ πέι? Αν θυμαμε καλα 300 ευρω? για σαρ πέι αρχεγονου τυπου!!!(αχ!! αυτη η καραμελα) :eek:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
πεστα μας ποιο ξεκαθαρα γιατι απο τα νευρα σου ουτε εσυ ξερεις τη εχεις γραψει
Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται .... harley :D

Εγώ αν ήμουν εκτροφέας, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να εξηγήσω/δικαιολογηθώ (απο που κι ως που) γι'αυτό που κάνω και για το αν βγάζω λεφτά ή όχι.... παράγω προιόν που έχει ζήτηση. Από τη στιγμή που πληρώ ορισμένες προυποθέσεις, γιατί να μην έχω κέρδος?? Αυτονόητο μου φαίνεται..... Από την άλλη όμως δε θα το παρουσίαζα σαν να κάνω ότι κάνω για την ψυχή της μάνας μου..... δε δέχομαι ότι τίθεται θέμα θυσίας όταν πρόκειται είτε για χομπι/τρέλα, είτε για κέρδος (αν υπάρχει).
Φυσικά δεν τίθεται θέμα θυσίας.

Για το αν θα έμπαινες στον κόπο να εξηγήσεις ... αυτό είναι πάλι θέμα ανθρώπου ... αλλά δεν μου απάντησες τί θα έκανες αν σου έλεγαν επανειλημμένα το άσπρο μαύρο ... :)

Καταλαβαίνω πολύ καλά ... τί εννοείς

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για το αν θα έμπαινες στον κόπο να εξηγήσεις ... αυτό είναι πάλι θέμα ανθρώπου ... αλλά δεν μου απάντησες τί θα έκανες αν σου έλεγαν επανειλημμένα το άσπρο μαύρο ... :)
Πιθανοτατα θα τσαντιζόμουν και θα τους έλεγα να πάνε να γ@@@@ούνε.:D:D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πιστεύω πως το πρόβλημα του Harley είναι πως δεν ξέρει να κρίνει την ποιότητα ενός εκτροφέα, βαριέται να μάθει κι όλας (πραγματικά εύκολο είναι, απλά βαριέται).

Με φέρνει στο σημείο να πιστεύω πως και να ΗΞΕΡΕ να κρίνει καλό εκτροφέα, πάλι θα βαριόταν να ελέγχει εκτροφεία πριν πάρει σκύλο.

Για εκείνον είναι όλα τα καθαρόαιμα κουτάβια μιας φυλής ίδια (από "φασόν") και θεωρεί πως αν ο εκτροφέας θέλει κέρδος (ή έστω να συντηρεί το εκτροφείο) οφείλει να μειώσει τα "περιττά" έξοδα (τύπου εκθέσεις και ακριβή τροφή) και να μη πουλάει πιο ακριβά από τα πετ-σοπ.

Βέβαια είναι αδύνατον να πουλάς κουτάβια σε πολύ χαμηλές τιμές χωρίς να βασανίζεις ζώα. Ακόμη και όταν πουλούν "μισο-τιμής" οι πετ-σοπάδες, βγάζουν τρελό κέρδος.
Στο μυαλό το Harley, αυτόματα σημαίνει αυτό πως όλοι οι "καλοί" εκτροφείς έχουν πλουτίσει!

Κι εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει ένα εκτροφείο (πουθενά στην Γη!) να χρεώνει 2,500 ευρώ για κουτάβι. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα καθόλου συχνά, και εννοείται πως δεν είναι ηθικός εκτροφέας αυτός που το έκανε. Επίσης εννοείται πως δεν έδωσει όλη την γέννα σε αυτήν την τιμή (έναν βλάκα, δύο θα βρήκε).

Δεν νομίζω πως τα κουτάβια των καλών εκτροφείων στην Ελλάδα είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ακριβά (μάλλον το αντίθετο). Ο Έλληνας είναι τεμπέλης απλά. Κι ο Harley είναι ο μέσος Έλληνας.

Τον βολεύει να υποστηρίζει τα πετ-σοπ ή τους κακούς εκτροφείς, γιατί του δίνουν εύκολα κουτάβι όποτε γουστάρει (χωρίς να ρωτήσουν καν το όνομά του!), και νίωθει και μάγκας που γλύτωσε 100 ευρώ...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πάντως την καταλαβαίνω την καχυποψία του.
Κι εγώ είμαι ΠΟΛΥ καχύποπτη με τους εκτροφείς (και ελάχιστα με επιρεάζει το πόσο "γνωστό" είναι ένα εκτροφείο για να το επιλέξω τελικά).

Η αλήθεια είναι πως εγώ είμαι ΠΟΛΥ πιο καχύποπτη από τον Harley και τον μέσο Έλληνα.

Με ΤΙΠΟΤΑ δεν θα έπερνα κουτάβι από εκτροφείο που δεν έχω επισκευτεί. Με τίποτα δεν θα έπερνα κουτάβι από κάποιον με τον οποίο δεν έχω συζητήσει ΠΟΛΥ για τη φυλή. Με ΤΙΠΟΤΑ δεν θα έπερνα κουτάβι αν δεν είχα δει από κοντά τους γονείς του πρώτα (και φυσικά να με εντυπωσιάσει κι ο χαρακτήρας τους, όχι μόνο η εμφάνισή τους).

Είναι αρκετά τα εκτροφεία με πολλές νίκες στις εκθέσεις και πολλούς παραπάνω ΑΘΛΙΟΥΣ σκύλους από σωστούς. Είναι πολλοί οι εκτροφείς με τέλειες ιστιοσελίδες αλλά λίγη ουσία.

Τα γνωρίζει ακόμη κι ο Harley αυτά τα πράγματα. Αντί να τον τρομάζει και να λέει πως πρέπει όλοι να ψάχνουμε για καλό εκτροφείο, λέει κακώς προσπαθούμε καν. Πως έτσι κι αλλιώς κινδυνεύεις από δ'αύτους.

Αρα λοιπόν, δεν είναι καθόλου καχύπτος τελικά. ΑΝΕΤΟΣ κι ωραίος είναι!
Κάτι μέσα μου τον ζηλεύει που έχει τόση εμπιστωσύνη στην τύχη του! Κι εγώ ρισκάρω στη ζωή, αλλά με το φιλαράκι που θα έχω 15 χρόνια δίπλα μου δεν θα με δεις να ρισκάρω εύκολα.

Αν υπήρχαν μόνο καθαρόαιμα από πετ-σοπ, σας ορκίζομαι πως εγώ θα είχα ημίαιμο.
Και θα ΠΛΗΡΩΝΑ κι όλας για το ημίαμο (αν δεν είχε πίσω του κανένα σκύλο από μάντρα της ανατολικής ευρώπης και μπορούσες να μου το αποδείξεις!)!

Last edited:

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Πιστεύω πως το πρόβλημα του ................................
.......................Τον βολεύει να υποστηρίζει τα πετ-σοπ ή τους κακούς εκτροφείς, γιατί του δίνουν εύκολα κουτάβι όποτε γουστάρει (χωρίς να ρωτήσουν καν το όνομά του!), και νίωθει και μάγκας που γλύτωσε 100 ευρώ...
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
Nαι ΑΛΛΑ είναι καθαρά θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ανθρώπου όμως.( Ας προσέχανε ...αυτο ειναι μ@κ@κι@) όπως κάποιος θα πεί τοΧ για το bulldog ο άλλος θα πεί το 2Χ για το sharpei και ο τρίτος για το boxer ...

Αυτό ακριβώς με πείραξε στις δημοσιεύσεις του .... harley :rolleyes: ;) μιάς και χωρίς επιχείρημα και (αισχρολογώνταςναι ε αποδειξετο) (και ανώνυμα) ο καθένας λέει ό,τι θέλει.(ελα:eek:) Tα σκυλιά του καθένα είναι εμφανή σε όλους(χα.χα.χα) καιαν κάποιοςπιστεύειότικοστίζουν 1000&1500 ευρώ μη σου πω για ροτ μιλαμ.ε/ και τρέφονταιμε 12 ευρώ τον μήνα να το κοιτάξει :-":cool:χα

Εγώ ξέρω τί ξοδεύω(οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι) και τί ξοδεύουν άλλοι και δεν θέλω τα λεφτά πίσω (ούτε μπορώ να τα πάρω) γιατί κάνω την τρέλα μου. Αλλο αυτό άλλο να σου λένε το μαύρο άσπρο και μετά "μην επαναλαμβάνεις ότι είναι μαύρο, γίνεσαι κουραστικός" ... η εναλλακτική ποιά είναι δηλαδή ? Να λέω ναι τα κονομάω χοντρά ? Δεν καταλαβαίνω ... πραγματικά ... (αυτά πρός την φίλη kopritis)
CU Denis

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γιατί είναι βρε Harley "μαλ@κία" το "ας προσέχανε" ;;;
Δεν το καταλαβαίνω.

Σε ότι αγοράσεις, αν δεν το ψάξεις και την πάθεις, δεν κολάει το "ας πρόσεχες";;;

Σε ΟΤΙ είναι προς πώληση υπάρχουν εξυπνάκηδες/απατεώνες που περιμένουν τον βλάκα που βαριέται να προσέξει τι παίρνει.

Πουθενά στην Γη δεν είναι προστετευμένος ο "τεμπέλης" από το να κάνει χαζή αγορά.
Το ΚΟΙΝΟ είναι που βελτιώνει την ποιότητα των πωλητών σε ΟΤΙ πωλείται (μποϊκοτάροντας τους απατεώνες). ΑΜΑ θέλει βέβαια. Το ότι ΕΣΥ βαριέσαι και δεν θέλεις, δεν σημαίνει πως πρέπει όλοι να βαριούνται... και ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ στην τελική!

Μη τα θέλεις κι όλα στο πιάτο.

Και να υπήρχει κυβερνητικός έλεγχος κάθε 6μηνο των εκτροφείων, ΠΑΛΙ θα σου έλεγα να πηγαίνεις να ελέγχεις εσύ ο ίδιος. Γιατί τα γούστα σου μπορεί να μην τα καλύπτουν οι ελεγκτές! Σε γνωρίζουν προσωπικά;

Έχεις πετ-σοπ βρε παιδί μου; ΜΟΝΟ έτσι εξηγείται το να επιμένεις τόσο για κάτι που είναι απλά θέμα κοινής λογικής!

Οι τιμές που αναφέρεις είναι αρκετά υψηλές.... σου έχει περάσει από το μυαλό το ότι σου τις λένε για να σε ξεφορτωθούν μία ώρα αρχίτερα; Μήπως δεν κάνεις την καλύτερη εντύπωση στους εκτροφείς;

Last edited:

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
καποτε ειδα μια σελιδα στο ιντερνετ απο καποιο εκτροφειο που με ενδιεφερε και
λεω ωραια παιρνω τηλ. αμεσως και του λεω ποτε μπορω να ερθω να πουμε
απο κοντα να τα δω κ.τ.λ μου λεει δεν γινεται δες τα κουταβια απο τη σελιδα
και ενημερωσου για τις τυχον αποριες απο εκει ε και αμα θες κουταβι βαλε μου
στο λογαργιασμο 500e για να γινει κρατηση και θα τα πουμε στην παραλαβη
του κουταβιου α και ισως χρειαστει ενα χρονο με εναμισο ε μπορει και λιγοτερο
να περιμενεις. τα υπολοιπο που ηθελε ηταν 1000e

και ελεγα απο μεσα μου ελα ποιος ηρθε:confused::rolleyes::eek:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και τελικά που κατέληξες φίλε harley?
Από που πήρες το πανέμορφο Rottweiler που έχεις στο album σου? :rolleyes:

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
εγω το μονο που θελω ειναι να τη βγαλει οσκυλος μερικα χρονια ακομα
για να μη χρειαστει γρηγορα να παω σε εκτροφεα το σκεφτομαι και*sick**sick*

εχω καποιες εμπειριες απο καποιους εκτροφεις που ειναι και εδω και
μαλλλιστα η μια δεν παιζεται αλλα επειδη και μονο που το σκφτομαι:bull::bull::2424: και επειδη δεν θελω μπλεξιματα κ.τ.λ...κ.τλ..δεν το προχωραω αλλο

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
αφου εισαι τοσο φιλοτιμος και κουβαρντας δοσε και σε μενα ενα
τετοιο κουταβι η σκυλο απο πρωταθλητες γονεις και τα λοιπα κ.λ.π

καντο αυτο και το καταστημα εκτος απο καφε κερναει και παγωτο
για να ξεχνας τις φαρμακερες :D:D:maria:
Μα σε σένα απευθύνθηκα!
Αυτό σημαίνει δηλαδή πως αποδέχεσαι την πρότασή μου με τους όρους που έθεσα!