Πόσο μηνών είναι; Πόσο μεγάλος θα γίνει;

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
Γεια σε όλους.
Πρόσφατα υιοθέτησα ένα αρσενικό ημίαιμο που βρέθηκε με τα αδέλφια του σε κάδο σκουπιδιών.
Έχει μήκος από τη ρίζα της ουράς ως και το κεφάλι (συμπεριλαμβάνω το κεφάλι) 32 πόντους και ύψος 15 πόντους περίπου.
Ο κτηνίατρος που τον είδε πριν 15 μέρες του έκανε τον 1ο κύκλο εμβολίων και μου είπε στην αρχή πως ήταν τότε 2 1/5 μηνών ενώ άλλη κτηνίατρος που είδε χθες ένα αδελφάκι του είπε πως είναι 7 εβδομάδων. Δηλαδή τώρα είναι ή 12 εβδομάδων -σύμφωνα με τον δικό μου ή 7 σύμφωνα με τη άλλη γιατρό.
Νομίζω πως είναι αρκετά μεγάλη διαφορά απόψεων για τόσο μικρό κουτάβι και προβληματίζομαι για το αν έγιναν τα εμβόλια σε σωστή ηλικία τελικά ή όχι, καθώς και για το σε ποια ηλικιακή φάση βρίσκεται για να του φέρομαι ανάλογα με τη ανάπτυξη που θα πρέπει να έχει (διατροφή, συναισθηματικές ανάγκες, εκπαίδευση κλπ).
Να σημειώσω πως φαίνονται όλα τα βρεφικά του δόντια, είναι παιχνιδιάρης και δείχνει να μαθαίνει εύκολα π.χ. άρχισα από χθες να του μαθαίνω να περιμένει και να μην ορμάει στην τροφή του όταν του βάζω να φάει και προσπάθησα να τον εκπαιδεύσω διορθώνοντάς τον σε 3 γεύματα -χθες το πρωί (τον διόρθωσα γύρω στις 12 φορές), χθες το βράδυ (5 διορθώσεις) και σήμερα το πρωί χρειάστηκε μια μόνο διόρθωση. Μπορεί να ήταν και τυχαίο, βέβαια, δεν ξέρω από κουτάβια. Θα δείξει.
Μπορεί κανείς να μου πει περίπου πόσο μεγάλος θα γίνει με βάση την τωρινή του εικόνα;
(Επίσης, ο κτηνίατρος μου είπε πως έχει μέσα Λαμπραντόρ -αν κι εμένα η φάτσα του δε μου φέρνει.. ίσως σε γκόλντεν πιο πολύ αλλά πάλι, είπαμε... δεν έχω ιδέα...- και από τα αυτιά λέει ίσως και κυνηγόσκυλο. Και φυσικά διάφορα άλλα ποιος ξέρει τι.)

Προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφίες αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος, θα ξαναπροσπαθήσω!

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
Πατάω Insert image, επιλέγω αρχείο, μετά upload files και ΔΕΝ ανεβαίνουν οι φωτογραφίες :(. Τι κάνω λάθος;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Είναι πανέμορφο!

Δε θα γίνει και πολύ μεγάλο νομίζω.

edit: ούτε σε golden μου φέρνει ούτε σε κυνηγετικό :p

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
ναι, είναι κούκλος! :)
ένα αδελφάκι του -είπε άλλος κτηνίατρος- έχει κοκόνι, άρα μπορεί...

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
irinia..μοιαζει αρκετα με τον δικο μου οταν τον βρηκα.. ε κοντα σε 8-10 κιλακια να γινει..
σκυλοαλεπου .. με λαμπ δεν βλεπω καποια σχεση..σφιχτο σωμα θα εχει,μπροστα θα ειναι δυνατα τα ποδια.. απο τροφη θα τρωει νορμαλ προς το λιγο ειδικα το καλοκαιρι..

η σκια σου θα ειναι..ολα τα παιδια θα ειναι φιλοι του..το βραδυ θα ειναι συναγερμος..ειναι πανεξυπνα-φιλικα-καλοψυχα.. εγω του συμπεριφερομαι σαν να ειναι ανθρωπος..και τα παμε τελεια..

απο ζημιες ελαχιστες..οταν θα κανει και φουντωτη ουρα και θα περπαταει καμαρωτος ολοι θα σε ρωτανε και θα λενε τι ομορφο σκυλακι..απο θεματα υγειας.. ειναι βραχος... προσεχε τα σκαλοπατια το ανεβα κατεβα..

το μονο θεμα που εχω ειναι οτι στις βολτες που τον εχω ελευθερο γηπεδο-χωραφια,ειμαι και επαρχια... γεμιζει κολλιτσιδες ! βρες του μια καλη τροφη..ψαξε..και κυριως μην παρεις απο σουπερ μαρκετ..εφημεριδα σκετη ειναι...α ειναι καλος στο φερε μπαλακι..στην ταχυτητα..αν σε δει να κανεις δουλειες θα ψαξει να φερει κατι να το κανει μπροστα σου για να σου δειξει οτι κανει και αυτος !

αυτο που θα σου κανει εντυπωση ειναι οτι ειναι καθαρος,το καλοκαιρι ριχνει λιγο τριχα παραπανω...ειναι προστατευτικος και ακουει περισσοτερο τους ηλικιωμενους..σαν ενστικτο..

ολα αυτα τα γραφω γιατι μοιαζει αρκετα με τον δικο μου..

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
@ntoulis Μακάρι να είναι έτσι, όπως τα λες! Τα δείγματα που έχω ως τώρα είναι θετικά σχετικά με τη συμπεριφορά του. Σταματάει την απόπειρα για ζημιά με το πρώτο "μη". Περιμένει πια να βάλω την τροφή και να μην ορμάει, μόνο με 3 φορές εκπαίδευσης (δεν ξέρω αν είναι λίγο, δεν έχω εμπειρία από τόσο μικρά κουτάβια αλλά εμένα λίγο μου φαίνεται) Με το μπαλάκι τρελαίνεται! Προσπαθώ τώρα να του μάθω να το "φέρ' το".

Από τροφή του έχω πάρει Hill's puppy. Μου την είπαν για καλή. Ακολουθώ οδηγίες πακέτου για τα κιλά του.

Από κοινωνικοποίηση δεν έχω κάνει πολλά, είναι στον 1ο κύκλο εμβολίων κι επειδή κι εγώ σε επαρχία είμαι και γύρω πολλά ζώα δεν είναι εμβολιασμένα είναι περιορισμένος στο σπίτι μέχρι να κάνει τον επόμενο κύκλο και να είμαστε σίγουροι. Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα σε αυτό.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ama Δεν σου ειναι πολυ βαρυς ο κουταβος , κανε τον καμια βολτα αγκαλια , να δει να μυρισει και να ακουσει καταστασεις μεχρι κανεις το επομενο κυκλο εμβολιων

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
Και πάλι εδώ με ένα προβληματάκι... Είναι κανα- δυο μερούλες τώρα που άρχισε να γίνεται devil in disguise ο μικρός! Από αγγελούδι διαβολάκι! Στο σπίτι δεν κάνει ζημιές αλλά με παίρνει από πίσω σαν τρελό και προσπαθεί να δαγκώσει. Μπερδεύεται στα πόδια μου, άσε που φοβάμαι μην τον πατήσω κατά λάθος! Από κει που ήταν ήρεμος, είναι τρομερά υπερδραστήριος, πράγμα ίσως φυσιολογικό για την ηλικία του.
Εκείνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι α) προσπαθεί να δαγκώσει και μου γρυλίζει-όχι πάντα σε παιχνιδιάρικη διάθεση, β) ενώ είχε φτάσει σε καλό σημείο να μάθει το"φερ'το" για τα παιχνίδια που παίζαμε με το μπαλάκι, τώρα πάει, το πιάνει και γίνεται κτητικός, πράγμα που δεν έκανε πριν. Δεν τον μαλώνω, απλά του το παίρνω απαλά από το στόμα και ξαναρχίζω το πέταγμα και "φέρ'το". Όταν δω πως δεν ακούει, μαζεύω το μπαλάκι και τον αγνοώ για λίγο.
Με λίγα λόγια μοιάζει να άρχισε η "αμφισβήτηση". Δεν ξέρω, αν η βόλτα στην αγκαλιά του έδωσε την αίσθηση "ανωτερότητας" και "δουλεύει την κοινωνική του άνοδο" ή αν συνέπεσε τυχαία. Όλες τις προηγούμενες μέρες έδειχνε να αποδέχεται τα όρια που έμπαιναν ήταν αγγελούδι!
Να σημειώσω εδώ πως το καλοκαίρι ένα κακοποιημένο και παρατημένο σκυλάκι μου επιτέθηκε δαγκώνοντάς με στη γάμπα- έκανα το λάθος να το κοιτάξω στα μάτια και να γυρίσω πλάτη απομακρυνόμενη- και μου έχει μείνει λίγο αυτή η κακή αίσθηση -ίσως διαισθάνεται ότι νοιώθω άβολα ακόμα κι αν προσπαθώ να δείχνω σταθερή και να τον αποθαρρύνω ήρεμα όταν τρέχει ξοπίσω μου την ώρα που κινούμαι στο σπίτι.
Δοκίμασα αυτό το κόλπο στο βίντεο Puppy Foundation Skills Part Three: A Pro-active Approach to Puppy Nipping - YouTube. Μόνο που αντί για να δουλεύω τα χέρια περπατούσα μπροστά του πάνω-κάτω (αφού αυτό είναι αυτό που τον εξιτάρει). Δούλεψε για λίγο αλλά σύντομα ξανάρχισε ο μικρός! Πρέπει δηλαδή να κρατάω κροκετάκια στα χέρια συνέχεια για να κινούμαι και να τον κρατάω ήρεμο; Θα με πάρει για μηχανή ταϊσματος κι αυτός θα γίνει 40 κιλά!!

(Να σημειώσω εδώ ότι δε μεγάλωσε φυσιολογικά με τη μητέρα του, βρέθηκε στα σκουπίδια με τα αδέλφια του πριν να έχουν ακόμα ανοίξει τα μάτια και μεγάλωσε για 3-4 βδομάδες με τα αδέλφια του μέχρι να βρεθώ στο δρόμο του και να τον πάρω σπίτι.)
Καμιά ιδέα, βρε παιδιά;

Last edited:

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
Και πάλι συγγνώμη αν κουράζω αλλά κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη. Αν ήταν σκέτο παιχνιδιάρικο δάγκωμα, ξέρω θα ήταν φάση.
Όμως, ώρες-ώρες φαίνεται να είναι απόπειρα επιβολής. Επίσης, σήμερα το πρωί είχε πάρει ένα παπούτσι μου και τη μπάλα του και τα είχε ακριβώς δίπλα εκεί που τα είχε κάνει. Συνήθως, πλησίαζε μόνο για να τα μυρίσει κι απομακρυνόταν. Σκέφτηκα μήπως τα έβαλε να πάρουν μυρωδιά, να δείξει ότι είναι δικά του; Τι να πω; Μετάλλαξη. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
irinia..μοιαζει αρκετα με τον δικο μου οταν τον βρηκα.. ε κοντα σε 8-10 κιλακια να γινει..
σκυλοαλεπου .. με λαμπ δεν βλεπω καποια σχεση..σφιχτο σωμα θα εχει,μπροστα θα ειναι δυνατα τα ποδια.. απο τροφη θα τρωει νορμαλ προς το λιγο ειδικα το καλοκαιρι..

η σκια σου θα ειναι..ολα τα παιδια θα ειναι φιλοι του..το βραδυ θα ειναι συναγερμος..ειναι πανεξυπνα-φιλικα-καλοψυχα.. εγω του συμπεριφερομαι σαν να ειναι ανθρωπος..και τα παμε τελεια..

απο ζημιες ελαχιστες..οταν θα κανει και φουντωτη ουρα και θα περπαταει καμαρωτος ολοι θα σε ρωτανε και θα λενε τι ομορφο σκυλακι..απο θεματα υγειας.. ειναι βραχος... προσεχε τα σκαλοπατια το ανεβα κατεβα..

...

αυτο που θα σου κανει εντυπωση ειναι οτι ειναι καθαρος,το καλοκαιρι ριχνει λιγο τριχα παραπανω...ειναι προστατευτικος και ακουει περισσοτερο τους ηλικιωμενους..σαν ενστικτο..

ολα αυτα τα γραφω γιατι μοιαζει αρκετα με τον δικο μου..
Είναι της μόδας, να καθορίζεις μορφολογία-χαρακτήρα-υγεία, με το μάτι. Και μάλιστα σε ημίαιμο. Και μάλιστα τόσο βρέφος. Είπαμε βρε ntouli, αλλά εσύ...ξεπέρασες και τους εμπειρότερους :cool:

@ irinia

Εχεις βγάλει κούκλα μου, εκατομμύρια κουλά συμπεράσματα, για ένα τόσο δα πλασματάκι. Πάρε βαθιές ανάσες και...ξέχνα ότι έχεις ακούσει και διαβάσει. Κάνε format...ctrl+alt+del
Ειναι τόσο πολύ μικρό, που είναι αδιανόητο, να μπορείς να καταλήξεις σε κάτι. Διάβασε για το crate και εφάρμοσέ το. Και ξέχνα τα της...επιβολής...κυριαρχίας...διαβολοποίησης και λοιπά σατανικά. Ηρεμία, ψυχραιμία και...απόλαυσέ το. Ολα τα κουτάβια, έτσι είναι. Μην ανοίγεις νέα θέματα. Θα μπερδεύεσαι από τις απαντήσεις. Διάβασε, τα άπειρα σχετικά, που υπάρχουν ήδη. Θα σου λυθούν απορίες.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Είναι της μόδας, να καθορίζεις μορφολογία-χαρακτήρα-υγεία, με το μάτι. Και μάλιστα σε ημίαιμο. Και μάλιστα τόσο βρέφος. Είπαμε βρε ntouli, αλλά εσύ...ξεπέρασες και τους εμπειρότερους :cool:
επειδη λογω δουλειας και εμπειριας στην ιατροδικαστικη,ξερω απο καλο λαδι.. χιουμορ ε..
ναι παρασυρθηκα γιατι μοιαζει με τον δικο μου..ενταξει ενα ρομαντικο σεναριο παντα κανει καλο στην αυρα και ενεργεια.. ε τι να ελεγα δηλαδη οτι θα γινει τζακ αντεροβγαλτης ? :cool:

Last edited by a moderator:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μικρόσωμο θα γίνει. Την ηλικια του εύκολα μπορείς να την υπολογίσεις εφόσον βρέθηκαν με κλειστά μάτια. Ανοίγουν στις 2 εβδομάδες.

Τα υπόλοιπα είναι φυσιολογική συμπεριφορά κουταβιού.

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
Λοιποοόν, πήρα βαθιές ανάσες και crate. Νομίζω όμως πως από τα άπειρα που έχω διαβάσει μαζεμένα τις τελευταίες μέρες έπαθα όντως ένα πανικούλι. Λέω, λες να μπλέξει με μηχανές, ναρκωτικά και να τρέχουμε στα αυτόφωρα; Τόσα ακούμε κάθε μέρα! ;)
Α! Και το ρομαντικό σενάριο το κρατάω, εννοείται!
Αλλά λίγο πιο υποψιασμένη για πιθανές παραλλαγές. :rolleyes:
Κι ευχαριστώ που ασχοληθήκατε, βοηθάει πολύ.

Last edited:

irinia

Member
24 Σεπτεμβρίου 2013
18
0
Η ζωή συνεχίζεται με το Θαλή. Φυσικά είναι φάση που δοκιμάζει τα δόντια του και φυσικά το πρόβλημα δεν το είχε εκείνος αλλά εγώ με τις ανασφάλειές μου.

Το crate λειτούργησε μια χαρά! Μπήκε αμέσως μέσα και το λάτρεψε! Συνεχίζουμε τις βόλτες αγκαλιά και σήμερα θα κάνει το β' κύκλο εμβολίων κι έτσι θα αρχίσουμε και τις κανονικές βόλτες. Ανυπομονώ!

Ανακάλυψα πως το κλειδί για να κόψω τις εφόφους στα πόδια μου είναι έναι όσο πιο σιγανό και ήρεμο μη. Κάτι σα να κοιμάται μωρό και μην το ξυπνήσουμε ένα πράγμα. Εκεί σταματάει και πάει και πιάνει ένα παιχνίδι του από μόνος του.
Τη μόνη στιγμή που αυτό δεν πιάνει -η ώρα που βάζω ή βγάζω τα παπούτσια μου, ειδικά αν έχουν κορδόνια- κάνω το εξής: τον οδηγώ στο crate και κλείνω την πόρτα, του δίνω και μια λιχουδιά κι εγώ κάνω τη δουλειά μου απερίσπαστη. Προς μεγάλη μου έκλπληξη, ενώ είμαι κοντά του και βάζω τα πολυπόθητα γι'αυτόν παπούτσια, δεν έκλαψε ποτέ θέλοντας να βγει έξω και να τα τα τραβήξει/δαγκώσει κλπ.
Το φόρουμ βοήθησε πολύ!:):):)

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ελα ολα μια χαρα πανε,και θα πανε..μαρεσει ο τροπος αφηγησης με τα θαυμαστικα.. <<βγαζεις>> θετικη ενεργεια και συναισθημα-αγαπη..πιστευω οτι παιρνεις το ιδιο πισω..ο σκυλακος πανω απο οοολα ειναι συντροφος..φιλος.

παρε strike πανινα με αυτοκολλητο ! :-({|= ριξε και καμια φωτο ε... 8-[

ααα ωραιο ονομα.. ο δροσερος-ωραιος ! ;-)